slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρθρο "Το φαινόμενο της τοξικής αρρενωπότητας κατά των γυναικών"


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

 

«Το φαινόμενο της τοξικής αρρενωπότητας κατά των γυναικών»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις αναφορές και τις καταγγελίες γυναικών για περιστατικά κάθε μορφής έμφυλης βίας, σε διαφορετικούς χώρους – και κυρίως εργασιακούς, αναδύεται στην επιφάνεια, όλο και περισσότερο, ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ορίζεται ως «τοξική αρρενωπότητα». 

Τι σημαίνει, όμως, αυτή η έννοια και γιατί μας ενδιαφέρει η προσέγγισή της; Η έννοια της τοξικής αρρενωπότητας συναντάται κυρίως στις κοινωνικές επιστήμες και περιγράφει παραδοσιακές στερεότυπες αντιλήψεις, προκαταλήψεις και συμπεριφορές των ανδρών, οι οποίες δημιουργούν άμεσα αρνητικές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όσες  και όσους τις υφίστανται.

Νίκος Συρμαλένιος: «Το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ κερκόπορτα για πλήρη ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Συρμαλένιος: «Το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ κερκόπορτα για πλήρη ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες»

 Εμπαιγμός των συνταξιούχων η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την προσωρινή σύνταξη

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου | Συνάντηση εργασίας ερευνητικής ομάδας NatureBarcode (Δελτίο Τύπου)


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (εφεξής, Ε.Α.Σ. Νάξου), με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της Συνεταιριστικής Ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον αγρότη.

Στην κατεύθυνση αυτή, ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη επιστημονικών εργαλείων που θα ισχυροποιούν την μοναδικότητα του Π.Ο.Π. προϊόντος και κατ' επέκταση την θέση του ναξιώτη παραγωγού στην ευρωπαϊκή αγορά. Για  την  επίτευξη  αυτού  του  στόχου, η Ε.Α.Σ. Νάξου υλοποιεί ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα με

Λειτουργώντας ως φορείς αλλαγής, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου ανέλαβαν δράση, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ενηλίκων.


Μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου είχαν την ευκαιρία να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας, να περπατήσουν στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού της Βίβλου, να καταγράψουν συμπεριφορές και πρακτικές των κατοίκων και των περαστικών, να εντοπίσουν το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, να προβληματιστούν, να αναζητήσουν και να προτείνουν λύσεις. Παράλληλα, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Σχολείου Χρήστου Σκάρκου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν προωθητικά μηνύματα για την ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, έκλεισαν τα καπάκια των κάδων, κόλλησαν σε αυτούς τα ενημερωτικά

Αυξημένη χρηματοδότηση και 6 νέες άγονες γραμμές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών




Την προκήρυξη 6 νέων γραμμών, που θα χρηματοδοτηθούν ως άγονες, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η πολύ ενισχυμένη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια (από 90,7 εκ. ευρώ το 2019, 130 το 2020 και 138 το 2021), επέτρεψε την αύξηση των άγονων γραμμών κατά 26 (18 το 2020 και 6 το 2021).

Η αύξηση της χρηματοδότησης και η προσθήκη μεγάλου αριθμού άγονων γραμμών, σε συνδυασμό με τη θέσπιση ποιοτικότερων κριτηρίων και ρήτρας «πλοίου αντικατάστασης, έχει διασφαλίσει την ποιοτική βελτίωση του προσφερόμενου μεταφορικού έργου, αλλά και τη σύνδεση πολλών νησιών μεταξύ τους, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση, τη διακίνηση αγαθών καθώς και την επικοινωνία χιλιάδων νησιωτών.

«Με τα πρόσθετα αυτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, «ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και παρέχουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση του τουρισμού και του εμπορίου. Με σωστό σχεδιασμό και εξασφάλιση αυξημένων πόρων, αλλάζουμε το τοπίο στην επικοινωνία των νησιών μας, δημιουργώντας αυξημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες».

Οι 6 νέες γραμμές είναι:

Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από 19/04/2021 έως 03/10/2021.
Σύμη-Ρόδος, καθημερινό δρομολόγιο από 03/05/2021 έως 03/10/2021 (το πλοίο θα παραμένει το βράδυ στη Σύμη).
(Σκάλα Καμείρου)- Χάλκη- Τήλος (Μισθούμενο Τμήμα το Χάλκη-Τήλος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
Κως-Αστυπάλαια, 2 φορές την εβδομάδα από τις 17/05/2021 έως τις 03/10/2021.
Πάτμος-Φούρνοι-Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
Σαμοθράκη-Λήμνος, 3 φορές την εβδομάδα από 26/4/2021 έως 06/06/2021 και από 06/09/2021 έως 31/10/2021.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε ακόμα την επαναπροκήρυξη των γραμμών Πάτρα – Ιθάκη με καθημερινά δρομολόγια έως 31/10/21 και Φούρνοι – Θύμαινα με 10 δρομολόγια την εβδομάδα έως 31/10/21.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη τουριστική περίοδο»

O Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας τοποθετήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, ο κ. Φόρτωμας εξήρε τους υπεύθυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης και τα αντανακλαστικά που έχει επιδείξει, με στόχο το σταδιακό άνοιγμα όλων των τομέων της οικονομίας και τη μετάβαση στην κανονικότητα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.