slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Kατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος, τύπου ΜΙΡΑΖ 2000 σώοι οι πιλότοι

Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, τύπου ΜΙΡΑΖ 2000, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε κοντά στο δυτικό άκρο της Σάμου. Λίγο πριν την πτώση, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από τους δύο πιλότους. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13.24 το μεσημέρι και οι πιλότοι περισυνελέγησαν σώοι, από φουσκωτό σκάφος του Στρατού Ξηράς που βρισκόταν στην περιοχή. Είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Aνοιχτή κόντρα Υπουργείου - Ενωσης Πλοιάρχων για τα επικίνδυνα λιμάνια μεταξύ

Να αναλάβει η πολιτεία τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των επικίνδυνων υποσκαφών που έχουν δημιουργηθεί σε λιμάνια που «δένουν» πλοία της ακτοπλοΐας, καλεί το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.
«Καλούμε το ΥΘΥΝΑΛ να προβεί άμεσα (μέσω των οργανισμών λιμένων ή των λιμενικών ταμείων) στην αποκατάσταση των επικίνδυνων υποσκαφών που έχουν δημιουργηθεί», ενώ τονίζουν ότι δεν θα αποδεχτούν να μεταφερθεί η ευθύνη του κράτους για ασφαλείς υποδομές στα λιμάνια, στους πλοιάρχους.

Κεφαλογιάννης: έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού της υπαίθρου η κατάργηση των μικρών ολοήμερων σχολείων

http://images.inews.gr/143/m-kefalogiannis-afylakta-ta-notia-thalassia-synora-tis-choras-sti-kriti.jpgΝα μην καταργηθούν τα ολοήμερα στα μικρά σχολεία της χώρας ζητεί με παρέμβαση του πρός την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς την αρμόδια Υπουργό παιδείας έχει ως εξής:

Τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας στους Δήμους – Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με τους αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακρυωνίτη


Σειρά ζητημάτων τέθηκαν κατά τη συνεργασία που είχαν χθες (Τετάρτη) στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πουσσαίος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης.
Το Σαββατοκύριακο, ο Περιφερειάρχης θα περιοδεύσει στη Νάξο

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ για απεργία στις 15 Ιούνη

 ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
15 ΙΟΥΝΗ- ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι, Νέοι –Νέες
ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά

Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε  την παρακάτω ερώτηση  προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με θέμα: Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της.

Νάξος, 9-Ιούνη-2011

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
  
Θέμα: Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων
 Σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας κλείνει η συντριπτική πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων (παλαιού τύπου) που είναι μικρότερα από 6/θέσια καθώς και όλα τα τμήματα που δεν έχουν 15 μαθητές και άνω.
Στα ολοήμερα σχολεία φοιτούσαν πάνω από 140.000 μαθητές, για τη λειτουργία τους δούλευαν περίπου 4.000 δάσκαλοι και 7.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Η απόφαση αυτή συνιστά νέα επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, ανοίγει το δρόμο στην άμεση περικοπή θέσεων εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Ερώτηση του Βουλευτή Γεωργού Παπαμανώλη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο για την Έλλειψη Συμβεβλημένου Ιατρού με στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ Θήρας».

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου 6000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήρας. 

Το πρώτο πρόβλημα αφορά: 

α) την μη ανανέωση  των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση των Ιατρών του ΤΑΞΥ η οποία οδηγεί στην αδυναμία συνεδρίασης της Α΄ ΥΕ από την 15-02-2011, εφόσον αυτή τη στιγμή οι υπηρετούντες ιατροί  στο ΙΚΑ Θήρας είναι μόνο τρείς εκ των οποίων ένας οδοντίατρος.  

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ



Οι εικονιζόμενοι ήταν μια κολητή παρέα στα φοιτητικά τους χρόνια. Φαντάζομαι αναγνωρίζετε τους 2 σημερινούς αρχηγούς, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ.

ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

Η ΣΙΩΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΟΥ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

"Σκληρή κριτική" στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι τις 3 το πρωί κράτησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία άρχισε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή στη συνεδρίαση και αποχώρησε τελευταίος, περί τις 3.30, από τα γραφεία της Ιπποκράτους, χωρίς να πει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την είδηση....

Περί της άρνησης του κ. Σαμαρά

Σπ.Γκουτζάνης (protothema.gr)

Αρνείται να υπογράψει την πολιτική του καταδίκη προσφέροντας συναίνεση στο μνημόνιο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση όπως ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Έχει σημασία ότι δεν τον είπε σε μία κομματική συγκέντρωση όπου θα μάζευε εύκολο χειροκρότημα αλλά μετά από έναν κύκλο συναντήσεων και αντίστοιχων πιέσεων με Φιγιόν, Μαρτένς, Μπαρόζο και Ρομπάι.

Του ζητούν επιτακτικά συναίνεση και σε αγαστή σύμπνοια - σε σημείο που προκαλεί ερωτηματικά για την μεταξύ τους συνεννόηση- αξιωματούχοι της ΕΕ, ηγέτες χωρών της Ευρώπης και η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Από κοντά και ελληνικά επιχειρηματικο-εκδοτικά συμφέροντα και ένιοι βουλευτές της ΝΔ που παραδόξως ευθυγραμμίζονται με μία πολιτική που οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι είναι αποτυχημένη.

Επιμένουν εγχώριοι κύκλοι και διεθνείς παράγοντες να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ο κ. Σαμαράς την «δημοσιονομική κατοχή της χώρας» όπως χαρακτήρισε την κατάσταση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος(η φράση του αποδόθηκε και δεν την διέψευσε).

Το παιχνίδι είναι πλέον γνωστό: πρώτα βγαίνουν οι ευρωπαίοι Μπαρόζο, Ρομπάι, Γιούνκερ, Τρισέ κλπ και ζητούν από τον κ. Σαμαρά να προσφέρει συναίνεση στο μνημόνιο. Η στάση τους συνιστά ωμή και απροσχημάτιστη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Οι διεθνείς αρχές συζητούν και διαπραγματεύονται με τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας δεν πιέζουν τον Σαμαρά, την Παπαρήγα και τον Τσίπρα.

Ο κ. Παπανδρέου αντί να υπερασπιστεί την εσωτερική δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας ευθυγραμμίζεται με τις αρχές που έχουν επιβάλει «δημοσιονομική κατοχή στην χώρα». Μετά τον πρώτο κύκλο διεθνών πιέσεων για συναίνεση ο κ. Παπανδρέου προκάλεσε συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απέβησαν άκαρπες.

Την εβδομάδα που διανύουμε οι ευρωπαίοι πιέζουν ξανά για συναίνεση και ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ή και σύσταση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμώνων των δύο κομμάτων.

Σκοπός των ασφυκτικών πιέσεων είναι να αναγκαστεί να υποκύψει ο κ. Σαμαράς έτσι ώστε να μην υπάρξει πολιτική έκφραση στην διαρκώς ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια. Ελπίδα τους είναι ότι μία κομματική συμφωνία κορυφής θα ποδηγετήσει έστω προσωρινά την κοινωνία που διαμαρτύρεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αυξημένα και βάσιμα επιχειρήματα μετά τον αρχικό του όχι στο μνημόνιο πέρυσι τον Απρίλιο. Η πολιτική του μνημονίου απέτυχε και η κυβέρνηση φάνηκε ανίκανη ακόμη και να εφαρμόσει αυτή την πολιτική. Δεν παρέχει πλέον εχέγγυα ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από τους ίδιους ανθρώπους θα είναι πιο αποτελεσματική. Αν η πολιτική αυτή παραδόξως αποδώσει, τα οφέλη θα τα έχει η κυβέρνηση. Αν αποτύχει που είναι βέβαιο ο κ. Σαμαράς θα είναι συνυπεύθυνος και θα καταστραφεί μαζί με τον κ. Παπανδρέου. Παράλληλα όμως θα στερήσει την χώρα από την εναλλακτική λύση και θα αφήσει την αντιπολίτευση να ασκείται μόνο από τις οργισμένες κοινωνικές δυνάμεις της πλατείας.

Η μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι οι εκλογές τις οποίες αποφεύγει ο κ. Παπανδρέου που θέλει απλώς να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία αφού ξέρει ότι δεν θα έχει άλλη τετραετία. Με την επιμονή του στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μετά τις συναντήσεις με τους ευρωπαίους ο κ. Σαμαράς αποκτά χαρακτηριστικά εθνικού ηγέτη και παράλληλα ρίχνει γέφυρες με τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος και όσους συμφωνούν μαζί τους έστω κι αν ακόμη δεν κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις.

Ξέροντας ότι συμπλέει με την κοινωνική πλειοψηφία ο κ. Σαμαράς κάνει το επόμενο βήμα: λέει ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει τότε ανακύπτει εκ των πραγμάτων θέμα εκλογών.
Η συνέχεια θα είναι να τις ζητήσει ευθέως ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους κόμματα αλλά και κοινωνία.

40 Εποχικοί στην Πάρο

Ο Δήμος Πάρου θα προσλάβει σαράντα εποχικούς υπαλλήλους για την κάλυψη των αναγκών του.

Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

-εικοσιένα θέσεις ΥΕ Εργατών καθαριότητας

-δεκαπέντε θέσεις ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων

-δύο θέσεις ΔΕ Οδηγών απορ/φόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

-δύο θέσεις ΔΕ Οδηγών απορ/φόρων

Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 10 Ιουνίου 2011.

Τηλέφωνο πληροφοριών είναι το 22843 60114.



ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ