slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτυ!!

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου σας προσκαλεί στο Αποκριάτικο Πάρτυ του που θα γίνει το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο club " SOUL" (στη Γρόττα δίπλα στην παιδική βιβλιοθήκη).
Κατά τη διάρκεια του χορού θα πραγματοποιηθεί κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με πλούσια δώρα!
Ώρα έναρξης 17.00 μ.μ.
Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε ενα όμορφο απόγευμα ! ! !

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Αντώνη Σαμαρά, πάρ’ το αλλιώς

Τα 800.000 μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα εκατομμύρια ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς επίσης και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός που ποτέ δεν έχει ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω στον Αντώνη Σαμαρά και τον ελέγχουν σε κάθε τι που λέει και κάνει. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό καθόσον, αφενός προβάλλει ως ο επόμενος πρωθυπουργός, αφετέρου η φοβερή κρίση στην οποία μπαίνουμε και η κακή εμπειρία που έχουμε σήμερα από τον κ. Παπανδρέου και γενικότερα από όλους τους πολιτικούς, προηγούμενους και νυν, έχουν....


τεντώσει πιο πολύ τις πολιτικές κεραίες των πολιτών και τα πάντα κοσκινίζονται μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Τι δυνατότητες έχει όμως ο Αντώνης Σαμαράς;;

Πριν δούμε τις δυνατότητές του, ας δούμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγκαστικά κινείται. Το περιβάλλον αυτό είναι το ισχύον πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό μας σύστημα λοιπόν συγκροτείται στη βάση ενός Συντάγματος που διευκολύνει τη δημιουργία και τη συντήρηση μιας αυτόνομης πολιτικής και κατ’ επέκταση πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, η οποία ελέγχει και εκμεταλλεύεται την κοινωνία. Αυτό το πολιτικό σύστημα, με τη βοήθεια και του εκλογικού νόμου συγκροτείται από δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία και μερικά μικρότερα τα οποία λειτουργούν ως νομιμοποιητές του συστήματος παρέχοντας ηθική και ιδεολογική κάλυψη στο σύστημα και ταυτόχρονα λειτουργούν και ως βαλβίδες εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και διάσωσης του συστήματος, χωρίς να έχουν πρόθεση αλλαγής του συστήματος ή πρόθεση ανάληψης εξουσίας.

Οι δύο δρόμοι του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έχει μπροστά του δυο επιλογές:
1) Η μία είναι η συστημική. Δηλαδή να λειτουργήσει αποκλειστικά μέσα στα πλαίσια του πιο πάνω πολιτικού συστήματος, ως διαχειριστής του. Εδώ οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες και γνωστές. Είτε θα περιμένει με τη λογική του «ώριμου φρούτου» τη σειρά του να γίνει πρωθυπουργός, είτε θα πιέσει για να γίνει μια ώρα πιο γρήγορα. Η λογική όμως του «ώριμου φρούτου» αφενός προϋποθέτει σχετικά ομαλές πολιτικές περιόδους, αφετέρου ταιριάζει πιο πολύ σε ιδιοκτήτες κομμάτων και όχι σε εκλεγμένους αρχηγούς που περιστοιχίζονται από μια κομματική ολιγαρχία που «πεινάει» για εξουσία και αδημονεί. Ιδιοκτήτης π.χ. του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄ και κανείς δεν μπορεί να τον εκδιώξει αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος. Το ίδιο θα συνέβαινε και με την Νέα Δημοκρατία αν δεν ήθελε να παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής ο Β΄. Βλέπετε ελπίζουμε εξάλλου πως χειροκροτείται όπου εμφανίζεται.

Επομένως αυτός ο δρόμος παρέχει περιορισμένες δυνατότητες στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις γρήγορα και να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η δική του πρωθυπουργία θα τον βγάλει από την κρίση και θα τον επαναφέρει τουλάχιστον στην προτέρα κατάσταση. Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι έχει αυτές τις λύσεις, μέσα στη σημερινή συγκυρία; Ακόμα και αν έχει τέτοιες λύσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις περάσει στο λαό, μιας και δεν έχει καθόλου προπαγανδιστικό μηχανισμό.

2) Η δεύτερη επιλογή του Αντώνη Σαμαρά είναι η αντισυστημική. Αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθήσει, αν θέλει να μας ακούσει. Το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο χρεωκόπησε. Το ισχύον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο και διεφθαρμένο. Ο λαός έχει βγεί έξω από το πολιτικό σύστημα και τα κομματικά «μαντριά» και έχει φύγει πολύ πιο μπροστά από τους πολιτικούς. Μια σπίθα θέλει. Ένα λόγο, Ένα υπονοούμενο για να καταρρεύσει το παλιό πολιτικό σύστημα και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο.

Ένα νέο πολιτικό σύστημα, προϋποθέτει φυσικά την αλλαγή του Συντάγματος και πρέπει να βάζει ως διακύβευμα τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια. Θα πρέπει να προτάσσει την είσοδο της κοινωνίας στην πολιτική, την ανάληψη της ευθύνης από το λαό για τη λήψη των σοβαρών αποφάσεων που πρέπει τώρα πλέον να ληφθούν και να εξασφαλίζει τους θεσμούς και τις διαδικασίες εκείνες που δεν θα επιτρέπουν πια την κλοπή ή την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Αναρωτιόμαστε όμως αν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει ουσιαστικά την αυτοκατάργηση πρώτα της κομματικής του ολιγαρχίας, που δεν λέει να εγκαταλείψει τους εξουσιαστικούς θώκους με τίποτα, αλλά και γενικότερα της συνολικής πολιτικής ολιγαρχίας.



Όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή αναζητεί έναν ηγέτη, έξω από το σύστημα, για να συσπειρωθεί μαζί του.
Θα είναι αυτός ο Αντώνης Σαμαράς;;
Μπορεί. Υπάρχουν τρόποι. Αρκεί να το θελήσει και να το τολμήσει.
Οι κρίσεις γεννούν τους ηγέτες.

Το σήριαλ της απάτης: Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο…

Φαίνεται ότι τα βλακώδη σήριαλ των τηλεοπτικών κοπράνων, αποτελούν την πρώτη ύλη και των καθεστωτικών σεναριογράφων κάθε κοπής και χρώματος.Τόσο βάναυσα περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Χειρότερα και από τα εμετικά τηλεοπτικά σήριαλ…

Γι αυτούς του χοντροκομμένους θεατρινισμούς γύρω από την «ηθική αγανάκτηση» των ανδρεικέλων σχετικά με την ωμότητα των δηλώσεων της τρόικας (των κυνικών υπαλλήλων των διεθνών μαφιών του χρήματος), έχουμε γράψει ήδη πολλά.

Το ίδιο και για τους θεατρινισμούς των κούφιων λόγων της Αντιπολίτευσης και όλων των κομμάτων του πολιτικού παζαριού.

Όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο είναι τόσο στημένο που βγάζει μάτι…

Εδώ έχουν δρομολογηθεί και ΑΠΟΦΑΣΙΑΣΤΕΙ νέα εφιαλτικά μέτρα ύψους 70 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, και κυβέρνηση, κόμματα και οι «πόρνες» της δημοσιογραφίας παίζουν ένα κακοστημένο και κακογραμμένο σήριαλ!!!

Ακούμε από αυτόν τον αξιοθρήνητο Πεταλωτή, τους κυβερνητικούς παράγοντες και λοιπούς του καθεστωτικού θιάσου αστειότητες για μωρά παιδιά, του τύπου:

«Ο ρόλος της τρόικας είναι πολύ συγκεκριμένος και περιορισμένος (...) Τις πολιτικές μας τις εφαρμόζουμε εμείς. Και όχι απλώς τις εφαρμόζουμε. Τις σχεδιάζουμε και τις υλοποιούμε μέχρι κεραίας (...) Η τρόικα θα πρέπει να αποδαιμονοποιηθεί. Πρόκειται για εκπροσώπους - υπαλλήλους των οργανισμών, των φορέων οι οποίοι αποτελούν τους πιστωτές μας».

Οι άθλιοι δωσίλογοι μας λένε ότι τις πολιτικές εξόντωσης τις εφαρμόζουν αυτοί, αλλά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, επειδή οι υπάλληλοι της διεθνούς μαφίας αποκάλυψαν τις «πολιτικές» που αποφάσισαν από κοινού με την κυβέρνηση και τις εφαρμόζουν πιστά τα ανδρείκελα!!!

Να μη δαιμονοποιούμε την τρόικα μας λένε, γιατί αυτοί οι «φουκαράδες» είναι υπάλληλοι των «πιστωτών» μας: της διεθνούς μαφίας του χρήματος!!!!

Για τις ΕΝΤΟΛΕΣ αυτών των μαφιών που κομίζουν οι υπάλληλοι της τρόικας και ΕΚΤΕΛΟΥΝ τα δωσίλογα ανδρείκελα δεν μας λένε ΤΙΠΟΤΑ…

Απλώς «αγανακτούν ηθικά» επειδή οι υπάλληλοι της τρόικας, έπαιξαν, ίσως, άσχημα και ωμά τον διατεταγμένο θεατρικό τους ρόλο!!!!

Γι αυτά που είπαν τσιμουδιά. Αλλά και τι να πούνε, αφού αυτά είναι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των διεθνών οργανισμών και «πιστωτών» που ευλαβικά ΕΚΤΕΛΕΙ η κυβέρνηση…

Αυτές, λοιπόν οι αποφάσεις είναι ακριβώς αυτές που ξεστόμισαν οι τροϊκανοί και θα εκτελέσουν τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση και θα εκτελέσει είναι:



1). Να επιταχυνθεί μέχρι τα τέλη Μάη η γενικευμένη εφαρμογή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Στόχος: να γίνουν μεγάλες περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

2) Να επιβληθούν επιπλέον βάρβαρα μέτρα ύψους 19 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012-2014.

3) Να εφαρμόσουν νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές βάζοντας στο στόχαστρο τα επικουρικά ταμεία και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

4) Να προχωρήσουν σε μαζικό ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας (επιχειρήσεις, λιμάνια, γη, παραλίες, αεροδρόμια, κρατικές μετοχές κ.ά.) με στόχο την είσπραξη 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από το πρόγραμμα των «αποκρατικοποιήσεων» θα πρέπει να εισπραχθούν 15 δισ. ευρώ. μέσα στη διετία 2011-2012.

5) Να καταργήσουν πλήθος κοινωνικών παροχών, επιδομάτων, αλλά και φοροαπαλλαγών που αφορούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

6) Να εφαρμόσουν άμεσα το «ενιαίο μισθολόγιο» στο δημόσιο τομέα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, που θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις μισθών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

7) Να προωθήσουν νέες περικοπές στις ΔΕΚΟ, μέσω της περαιτέρω μείωσης του προσωπικού τους ή ακόμη και κλείσιμο ορισμένων που θα οδηγήσει και σε απολύσεις προσωπικού.

Να χορηγήσουν επιπλέον 30 δισ. ευρώ με τη μορφή «εγγυήσεων» προς τις τράπεζες. Οι συνολικές κρατικές ενισχύσεις προς τις τράπεζες έχουν φτάσει πλέον τα 108 δισ. ευρώ! Περίπου το 1/3 του δημόσιου χρέους!

Όπως βλέπουμε οι υπάλληλοι της τρόικας και λίγα είπαν…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα και η Αντιπολίτευση απλώς κοκορομαχιών διυλίζοντας τον κώνωπα πάνω στο κακοστημένο σήριαλ των δηλώσεων…

Για άλλη μια φορά όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις επιχειρούν να μας υπνωτίσουν με τα χάπια του εκλογικού παιχνιδιού και των στημένων τηλεοπτικών σήριαλ των καυγάδων, των κραυγών και των δήθεν διαφωνιών…

Κοινή δήλωση των Βουλευτών του Αιγαίου της Ν.Δ.

Με αφορμή την Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» για την αξιοποίηση 598 νησιών της χώρας, οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου) προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η πρόσφατη Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ, μέσα από την οποία καλλιεργείται κλίμα και δημιουργούνται συνθήκες για την εκποίηση 598 νησιών της χώρας, αναδεικνύει τη μεθοδική και συστηματική επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει δημόσια περιουσία.
Σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η ρητορική της κυβέρνησης για αξιοποίηση 598 νησιών πλήρους κυριότητας του Ελληνικού δημοσίου, δημιουργεί εύλογα την εντύπωση ενός προσχεδιαζόμενου και εθνικά επονείδιστου εγχειρήματος.
Πέραν της φημολογίας που αναπτύχθηκε, από την περασμένη Παρασκευή, λόγω των ανακοινώσεων της τρόικας για έσοδα ύψους 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ από την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, φαίνεται πως το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου» προετοίμαζε το θέμα των 598 νησιών ήδη από το Νοέμβριο του 2010.
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνο η μελέτη, αλλά το ότι αυτή αποδεικνύει: αφενός την πλήρη μετάλλαξη και ασυνέπεια των σοσιαλιστικών αντανακλαστικών του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις που διαφέρουν από τις θέσεις που κατά τα λοιπά χρησιμοποιεί για λαϊκή κατανάλωση και αφετέρου ότι γνώριζε, και μάλιστα πολύ καλά, τις πρωτοβουλίες ή σχέδια, που σήμερα γίνονται γνωστά στην κοινή γνώμη.
Ο ακριτικός και νησιωτικός Ελληνισμός του Αιγαίου νιώθει να θίγεται άμεσα από αυτές τις μεθοδεύσεις και απαιτεί από την Κυβέρνηση μία έντιμη και ξεκάθαρη διαβεβαίωση.
Ως βουλευτές των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, πιστεύουμε στη συστηματική και ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κύρια προϋπόθεση να είναι εθνικά επωφελής και να μην απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Η πώληση νησιών, νησίδων ή βραχονησίδων, δεν εμπίπτει στην έννοια αυτής της αξιοποίησης, αντίθετα οδηγεί σε άλλους επικίνδυνους δρόμους.
Απαιτούμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να διαφυλάξει το πιο ευαίσθητοι κομμάτι της Ελλάδας, αυτό του Αρχιπελάγους και την καλούμε να εγκαταλείψει αμέσως οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση να αποκαλύψει επιτέλους τις προθέσεις της για το κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα».

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΔ: Τπάρχει σχέδιο περικοπής 13-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Η ΝΔ επαναφέρει το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα καθώς θεωρεί πως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι αρμόδιοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. "Υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "δείχνει να βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο".

"Επιτέλους στην κυβέρνηση ας σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και να σταματήσει το υπουργικό αλαλούμ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, του κ. Πεταλωτή και της κ. Κατσέλη, με τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα κυβερνητικά στελέχη δεν κλείνουν το θέμα.

*Στις 3 Φεβρουαρίου ο κ. Παπακωσταντίνου είχε δηλώσει πως ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να "ο ιδιωτικός τομέαςβελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, ξέρει ότι μέρος αυτής της βελτίωσης περνάει μέσα και από το κόστος των επιχειρήσεων".

*Ο κ. Πεταλωτής στις 7 Φεβρουαρίου δήλωνε πως "αυτό για τον 13ο και 14ο μισθό το ακούμε εδώ και 15 μήνες και φυσικά όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δεν υπάρχει περικοπή 13ου και 14ου μισθού. Και το ίδιο ισχύει από εδώ και πέρα".

*Λίγες μέρες μετά η κ. Κατσέλη δήλωνε πως "σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ορισμένους κλάδους και κυρίως σε ορισμένες επιχειρήσεις χρειάζεται αυτή την περίοδο κάποια ελάφρυνση και του μισθολογικού κόστους, προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις εργασίας".

"Ποιός κοροϊδεύει ποιόν στην κυβέρνηση; Ποιός από τους τρεις υπουργούς λέει την αλήθεια; Σε ποιούς κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί; Τί σημασία έχει το αν τελικά θα κοπούν 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, όταν θα υπάρξουν συνολικές μειώσεις των αποδοχών και θα έχουμε μειώσεις από τον 1ο έως και τον 12ο μισθό;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓIANNH ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


Την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στην Άνδρο, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση (11215/15-02-2011) που κατέθεσε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι:



«Οι συνεχείς και έντονες νεροποντές που έπληξαν το νησί της Άνδρου στις αρχές του Φεβρουαρίου, προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις, πλημμύρες, καθώς και την υποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της ανεξέλεγκτης χωματερής του νησιού, με σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες για την περιοχή (παραλία Σχινιά).
Μετά από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, το νησί έμεινε χωρίς τον απαραίτητο χώρο για την απόθεση των απορριμμάτων, αφού η χωροθέτηση ΧΥΤΥ βρίσκεται ακόμη «στον αέρα», καθώς επίσης και με ένα οδικό δίκτυο με σημαντικά προβλήματα και πολλές ζημιές. Η αντίδραση του Δήμου Άνδρου για τον περιορισμό των συνεπειών ήταν άμεση. Ωστόσο, το μέγεθος της καταστροφής είναι τόσο μεγάλο, που ο Δήμος αδυνατεί από μόνος του να ανταποκριθεί με τα λίγα μέσα που διαθέτει.
Η Κυβέρνηση, θα πρέπει να παραχωρήσει στο Δήμο Άνδρου άμεσα κάθε δυνατή τεχνική και οικονομική βοήθεια, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Οι συνέπειες της νεροποντής, δεν έχουν προκαλέσει μόνο σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο νησί, αλλά ταυτόχρονα και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι μετακινήσεις».

ΚΟ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ «Όχι» στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

«Όχι» στο έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού, όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Να μην πέσει κανένας γονιός, εργαζόμενος, εκπαιδευτικός, μαθητής στην παγίδα. Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων, αποτελούν συνέχεια της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως καταργεί διθέσια και τριθέσια και μικρής δυναμικότητας σχολεία, δήθεν για παιδαγωγικούς λόγους, αποτελεί πρόκληση. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας! Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι: γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών της;



Είναι πρόσχημα "η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η αξιοποίηση των υποδομών και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, η παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων" που επικαλείται η κυβέρνηση.

Η παιδαγωγική για την οποία μιλάει το υπουργείο Παιδείας είναι αυτή του σχολείου της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, της επέλασης των χορηγών, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων, της σχολικής διαρροής. Την παιδαγωγική αυτή, την απορρίπτουμε!

Αυτό που επιδιώκουν είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, φτηνούς, καταρτήσιμους εργαζόμενους. Σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Σχολεία δηλαδή της "αγοράς", με διαφορετικό πρόγραμμα το καθένα και στόχο τη γρήγορη και "εύπεπτη" γνώση που πολύ γρήγορα θα απαξιώνεται.

Τα σχέδια αυτά, μαζί με τον "Καλλικράτη", οδηγούν σε σχολεία που προοπτικά θα "ανήκουν" στους δήμους και στις επιχειρήσεις, δηλαδή κατηγοριοποιημένα σχολεία των πλούσιων και των φτωχών δήμων που και τα δύο θα "κυνηγούν" χορηγούς για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το "καλό του σχολείου".

Ήδη, σήμερα σε πολλά σχολεία, οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για τις καθημερινές ανάγκες όπως το χαρτί εκτύπωσης κ.ά., οι δε σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν υποκαταστήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας και των Δήμων προς τα σχολεία. Υλοποιείται η περικοπή των κονδυλίων για την μεταφορά των μαθητών, ενώ με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι μαθητές που θα πληρώσουν άμεσα τις αλλαγές στο νέο "σχολικό χάρτη" είναι αυτοί που το σχολείο τους θα είναι μακριά απ' τον τόπο κατοικίας τους καθώς δεν αναφέρεται πουθενά η ευθύνη του κράτους για τη μεταφορά αυτών των μαθητών!

Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25άρια - 30άρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του λαού. Χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα (δηλώσεις Διαμαντοπούλου, σχέδιο για τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης). Επίθεση δηλαδή, τόσο στην τσέπη των εργαζόμενων-γονιών, όσο και στα μυαλά των μαθητών.

Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος" θα ολοκληρωθεί το έγκλημα!

Σκόπιμα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ αποκρύπτουν την πραγματική ουσία των καταργήσεων και στέκονται αποκλειστικά στην οικονομική πλευρά του ζητήματος, που ασφαλώς υπάρχει. Δίνουν, έτσι συγχωροχάρτι, στήριξη, στην στρατηγική του κεφαλαίου και στην κυβέρνηση, γιατί ακριβώς συμφωνούν με το σχολείο της αγοράς.

Η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό εργαζόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Να αγωνιστούν:

• Για παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
• Για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Να μην περάσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
• Τα τμήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να μην υπερβαίνουν τους 15 μαθητές και τους 20 στη δευτεροβάθμια.
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία.
• Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.
• Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
• Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
• Την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
• Ασφαλής μεταφορές των μαθητών όπου χρειάζεται.
• Κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ώστε να μη πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ.
15-2-2011


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου

Οι φωτογραφίες είναι από το φίλο naxosfan.blogspot.com

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα δεξιώσεων του Naxos Royal πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο αγιασμός για τη νέα χρονιά της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν –και την ευλόγησαν- οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος Ματζουράνης και Παροναξίας Καλλίνικος στους οποίους ο πρόεδρος της Ένωσης Λευτέρης Στρατούρης πρόσφερε αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων.



Παρόντες, εκτός από τα μέλη της Ένωσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μανώλης Μαργαρίτης, οι πρόεδροι, του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης και του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Γκούφας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, πρόεδροι και μέλη σωματείων και των Τ.Ο. πολιτικών κομμάτων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Λευτέρης Στρατούρης στην ομιλία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τουριστική περίοδο του 2011, μια περίοδο που όπως τόνισε πρέπει να συνοδευτεί με προσπάθεια προβολής της Νάξου και ποιοτικές υπηρεσίες.
Επίσης τόνισε ότι το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων κάνει λόγο για διψήφιο ποσοστό ανόδου των επισκεπτών, ενώ οι κρατήσεις μέχρι στιγμής έχουν άνοδο 3%, αν και στις καλές εποχές του τουρισμού οι προκρατήσεις έφταναν το 25%.
Ο κ. Στρατούρης αναφέρθηκε σε στοχευμένη προβολή που πρέπει να γίνεται στις ξένες αγορές, αλλά παράλληλα διαβεβαίωσε τον εμπορικό κόσμο του νησιού, ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις παγίδες που συναντούν, η Νάξος θα τα καταφέρει. Επισήμανε τέλος ότι απαιτείται εγρήγορση και συνεχής προσπάθεια και η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα χαράξει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί και σ’ αυτό, οι επαγγελματικοί σύλλογοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Ο τουρισμός αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας του νησιού, ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ξενοδόχοι με τις υπηρεσίες και τους χώρους που διαθέτουν, αποτελούν το πρόσωπο της Νάξου προς τα έξω και για αυτό και ο δήμος τους στηρίζει. Ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα συσταθεί η Τουριστική Επιτροπή του δήμου όπου θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς τουρισμού, ενώ το προσεχές διάστημα πρόκειται ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διοργανώσει μια συγκέντρωση με θέμα συζήτησης πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουριστική περίοδος που έρχεται.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, τόνισε από την πλευρά του, ότι σε κάθε δίκαιο και υλοποιήσιμο από την Περιφέρεια αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου θα είναι αρωγός. Προέτρεψε τους ξενοδόχους στο πλαίσιο της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της ποιότητας των υπηρεσιών να χρησιμοποιούν τα ντόπια προϊόντα. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, έχει ως βασική προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αρχιπελάγους, καθώς και ότι οι υπουργοί κ.κ. Ραγκούσης, Σκανδαλίδης, Νικητιάδης, καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας γνωρίζουν και τους απασχολούν πολύ σοβαρά τα προβλήματα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Τέλος, ενημερώνοντας για τη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τους 13 Περιφερειάρχες στις 11 Φεβρουαρίου, έκανε γνωστό, ότι ο υπουργός προτίθεται να επισκεφθεί νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περί τα 200 άτομα, που διασκέδασαν και χόρεψαν, ενώ τρεις ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν πολύ ωραία δώρα!
Να τονίσουμε επίσης πως η αίθουσα διατέθηκε δωρεάν ενώ η πρωτοχρονιάτικη πίτα ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων - Catering «ΡΑΝΤΕΒΟΥ».

Εκδήλωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου


Με αφορμή την 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων - ποτών- Τεχνολογίας IFDTEX πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, γεύμα με νησιώτικα προϊόντα από την προσεγμένη κουζίνα του κέντρου «Νέο Συντριβάνι» της Ελένης Λεγάκη για την προώθηση της γραβιέρας Νάξου ΕΑΣ Νάξου και του ελαιολάδου Ζακύνθου. Το γεύμα παράθεσε η ΕΑΣ Νάξου και η ΕΑΣ Ζακύνθου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών τροφίμων. Ακολούθησε νησιώτικο γλέντι με την Ειρήνη Κονιτοπούλου, την Ελένη Λεγάκη, τον Στελιο Μανωλά και τον Λαγούρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου Αντώνιος Αντίοχος, ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου Πέτρος Βισβάρδης και ο αντιπρόεδρος ΕΑΣ Νάξου Σταμάτης Σέργης.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους για το Δήμο της Αθήνας η κυρία Παναγιώτα Ψαράκη Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, ο Αντώνης Μπρισιμιτζής πολιτευτής βορείου τομέα Αττικής (Αττική Νέα Προοπτική), ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Ψαρράς που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Γλινάδιωτων Νίκος Μαιτός, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Απεραθιτών Πέτρος Καραπάτης ,ο ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Κουρουνοχώρι - Μύλοι Σταύρος Κονδύλης, η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και μέλος του Συλλόγου Εγγαριτών Νάξου Σοφία Μάρκου, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Κώστας Βερνίκος, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου Δημήτρης Σοφικίτης, ο Αντιπρόεδρος και το Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Βασίλης Γρατσίας και Ηλίας Μανιός, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών Ιάκωβος Γιακουμής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων Αντώνης Μπελιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών της Αθήνας Αντώνης Παπακωνσταντής, ο τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας Νικόλας Βασιλάκης. Συνεντεύξεις έδωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου Αντώνιος Αντίοχος. Από τα ΜΜΕ κάλυψαν την εκδήλωση οι ακόλουθοι σταθμοί και έντυπα:

- ΕΡΤ - ΑLPHA- ΚΟΝΤΡΑ TV - ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ»

- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ - GOURMET ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ





Αρωμα ελλάδας
Α/Α Τηλεοπτικός σταθμός Περιοχή Ώρα Προβολής Καθημερινά Σαβ/κο Επανάληψη
1 ΑΘΗΝΑ TV ΑΘΗΝΑ 15.00-17.00 Επανάληψη 01.00 – 03.00 17.00-19.00
2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30-12.30 10.30-12.30
3 ΘΡΙΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑ 11.00-13.00 08.00-10.00
4 ΠΑΤΡΙΔΑ TV ΧΙΟΣ 10.00-12.00 11.00-13.00
5 ΚΡΗΤΗ TV ΚΡΗΤΗ - HELLAS SAT 10.00 - 12.00
6 TRT ΒΟΛΟΣ 10.00 - 12.00 09.30-11.30
7 WEST CHANNEL ΚΟΖΑΝΗ 8.30-10.30 8.30-10.30
8 ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ ΛΑΜΙΑ 08.00 - 10.00
9 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 08.00 - 10.00 Επανάληψη 20.15-22.15
10 ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 8.30-10.30 8.30-10.30
11 ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ 13.00-15.00 01.00-03.00
12 CENTER TV KΑΒΑΛΑ 19.00-21.00
13 ΟΡΤ TV ΠΥΡΓΟΣ 08.00 - 10.00 08.00 - 10.00
14 ΑΧΕΛΩΟΣ TV ΑΓΡΙΝΙΟ 11.00-13.00 Σαβ. 11.00-13.00
15 T.V.Μ. ΜΥΤΙΛΗΝΗ 16.00-18.00 16.00-18.00
16 ΕΛΛΑΔΑ TV ΣΠΑΡΤΗ 08.00-10.00 08.30-10.30
17 ΩΜΕΓΑ TV - www.omegatv.net ΡΟΔΟΣ - internet 08.00 - 10.00 Επανάληψη 18.00 – 20.00 18.00-20.00
18 ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΜΟΣ 17.30 - 19.30 Επανάληψη 14.30 – 16.30 14.30 - 16.30
19 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ CHANNEL KΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 17.30 - 19.30 17.30 - 19.30
20 ΔΡΑΜΙΝΟ TV ΔΡΑΜΑ 08.00-10.00
21 LEPANTO ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 08.00-10.00 13.00-15.00
22 ΗΛΕΚΤΡΑ TV ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14.00 - 16.00 Επανάληψη 01.00 – 03.00
23 ΖΕΥΣ ΤV ΝΑΞΟΣ 14.00-16.00 14.00-16.00
24 SUPER B ΠΑΤΡΑ 10.00-12.00
25 BEST CHANNEL ΚΑΛΑΜΑΤΑ 13.00 - 15.00
26 ΠΕΛΛΑ TV ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 08.00-10.00
27 DR TV ΑΡΓΟΣ 10.30-12.30
28 ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕΡΡΕΣ 08.00 - 10.00 Επανάληψη 00.00 – 02.00
29 ΑΙΓΑΙΟ TV ΚΑΛΥΜΝΟ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 13.00-15.00
30 ΗΠΕΙΡΟΣ TV ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12.00 - 14.00
31 ART TV ΑΡΤΑ 15.30 - 17.30
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
1 TV HELLAS ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

- ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ»

"ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ" ΛΙΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Α/Α Τηλεοπτικός σταθμός Περιοχή Ώρες
1 SPORT TV ΑΘΗΝΑ 07.00-08.00 &11.00-12.00 ΣΑΒΒ/ΚΟ 08.00-09.00&20.00-21.00
2 ΑΘΗΝΑ ΤV ΑΘΗΝΑ 18.00-19.00 & 00.00-01.00
3 ATTICA TV ΑΘΗΝΑ 01.00-02.00
4 TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13.00 - 14.00 & 01.00-02.00
5 TELETIME ΑΧΑΪΑ - ΕΠΤΑΝΗΣΑ 10.00-11.00&00.30 - 01.30
6 ENA CHANNEL ΛΑΜΙΑ 24.00 - 01.00
7 ΠΑΤΡΙΔΑ ΤV ΧΙΟΣ 13.00-14.00
8 ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 12.00-13.00 & 01.30-02.30
9 WEST CHANNEL www.westgroup.gr KOΖΑΝΗ Τετ., Παρ., Σάββ., Κυρ. 00.00-01.00 - Δευτ. Τρ., Πέμπ. 00.40-01.40
10 TV ΡΟΔΟΠΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ 23.45-00.45
11 ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ 17.00 - 18.00
12 ΕΝΑ CHANNEL ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 09.00-10.00&17.00-18.00
13 OPT TV ΠΥΡΓΟΣ 19.00 - 20.00
14 ΔΡΑΜΙΝΟ ΤV ΔΡΑΜΑ 14.00-15.00&01.00-02.00
15 ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕΡΡΕΣ 19.15 - 20.15& 00.00-01.00
16 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ TV ΑΓΡΙΝΙΟ 14.00 - 15.00 & 19.30 - 20.30
17 T.V.Μ. ΜΥΤΙΛΗΝΗ 15.00 - 16.00
18 ΕΛΛΑΔΑ TV ΣΠΑΡΤΗ 14.00-15.00 & νυχτερινή
19 RED RODOS ΡΟΔΟΣ -ΔΩΔ/ΣΑ 10.00-11.00 & 15.00-16.00 & ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ
20 ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΜΟΣ 17.30 - 18.30& νυχτερινη
21 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ CHANNEL KΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 16.30 - 17.30
22 ΛΕΥΚΑΔΑ TV ΛΕΥΚΑΔΑ 19.00 - 20.00
23 LEPANTO ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 11.00 - 12.00& 05.00-06.00
24 ΗΛΕΚΤΡΑ TV ΚΟΡΙΝΘΟΣ 12.00 - 13.00 & 03.00 - 04.00
25 ΣΥΡΟΣ ΤV1 ΣΥΡΟΣ 07.00-08.00 & 11.00-12.00
26 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14.00 - 15.00 &01.00-02.00
27 DR TV ΑΡΓΟΛΙΔΑ 20.00-21.00 & 02.00-03.00
28 ΠΕΛΛΑ TV www.pellatv.gr ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 15.00 - 16.00 & 05.00-06.00
29 ΑΙΓΑΙΟ TV ΚΑΛΥΜΝΟ 13.00 - 14.00& 00.00-01.00
30 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 13.00-14.00
31 ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΗΡΤ) ΗΠΕΙΡΟΣ 11.00-12.00 & 19.45 - 20.45&00.45-01.45
32 ΣΗΤΕΙΑ TV ΣΗΤΕΙΑ 12.00 - 13.00
33 ΚΥΔΩΝ TV ΧΑΝΙΑ 14.30-15.30& 04.00- 05.00
34 ART TV ΑΡΤΑ 10.40-11.40&(19.30-20-30)& 02.00- 03.00
35 SPACE TV ΕΥΒΟΙΑ 10.00-11.00
35 ΕΡΖ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 00.10 - 01.10
36 ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ www.thrakinet.tv ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 06.00-07.00&11.30-12.30
37 SPACE TV EYBOIA 10.00- 11.00
38 VOLCANO TV ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 17.00-18.00



Ενίσχυση ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητάει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

O Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαργαρίτης (Μπαρμπούνης) είναι ο επικρατέστερος για πρόεδρος τουριστικής επιτροπής
Στην ενίσχυση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στοχεύει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι ενέργειες του Δήμου, δια του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog μας, στρέφονται εγγράφως προς τις ναυτιλιακές εταιρείες ζητώντας την ενίσχυση των δρομολογίων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν τις παρακάτω τρεις ενέργειες.

1. Έγγραφο αίτημα προς την Nel Lines, το οποίο κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Γκούφα και στους βουλευτές του νομού, για εξέταση δυνατότητας πραγματοποίησης βραδινού δρομολογίου από Πειραιά προς Παροναξία με προορισμό Ικαρία - Σάμο ή Σαντορίνη - Κρήτη.

2. Έγγραφο αίτημα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Sea Ways και ANEK που επίσης κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και στους βουλευτές του νομού, για:

α. Να συνεχίσει να προσεγγίζει το Fly Cat την Νάξο και μετά το τέλος των θερινών δρομολογίων (4 Σεπτεμβρίου). Η προσέγγηιση αυτή να διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου, αφού όπως σημειώνει ο Δήμος Νάξου, την περίοδο αυτή δεν υπάρχει άλλο πλοίο να συνδέει τη Νάξο με το νησί της Μυκόνου

β. Ο Δήμος επίσης προτείνει το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» να προσεγγίζει μετά το λιμάνι της Πάρου και το λιμάνι της Νάξου προς Κω - Ρόδο και επιστροφή.

γ. Τέλος ζητάει να εξετάσουν οι ναυτιλιακές εταιρείες το ενδεχόμενο, εφόσον υπάρχει ελεύθερο πλοίο, να εκτελεί βραδινό δρομολόγιο, αποκλειστικά τους θερινούς μήνες, αναχωρώντας από τον Πειραιά στις 21:00 ή στις 22:00 προς Πάρο - Νάξο - Θήρα - Ηρακλειά και επιστροφή, 3 (τρεις) φορές την εβδομάδα.

3. Έγγραφο προς την ναυτιλιακή εταιρεία «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ», το οποίο επίσης κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και στους βουλευτές του νομού, στο οποία προτείνεται ως ημέρα προσέγγισης του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» στο λιμάνι της Νάξου από και προς Κρήτη, την ημέρα Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μπορεί να προσεγγίζει το λιμάνι της Νάξου από και προς την Κρήτη από μια έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συμμετέχει και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαργαρίτης (Μπαρμπούνης) ο οποίος είναι και επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Επιτέλους...αναγνώριση για την Ελλάδα


Επιτέλους η Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο, τέρμα στις παλιές μαύρες εποχές που ζούσαμε κρυμμένοι στις σκιές μας. Τώρα ακούγεται το όνομα στης Ελλάδας παντού σε όλο τον κόσμο.
Για μας γράφονται άρθρα και γίνονται παγκόσμιες συμφωνίες και ανακατατάξεις. Επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί γίνονται δεκτοί από όλους τους οίκους και τις Δεξαμενές σκέψης. Τέρμα στη Ψωροκώσταινα, την Ελλαδίτσα που τις άρεσε να τρέφεται από τον αυτοσεβασμό της. Που ονειρευόταν Θεοκεντρικά και σκεπτόταν ανθρωποκεντρικά. Επιτέλους τέρμα στην Ελλαδίτσα που η εργασία ήταν δικαίωμα και η ζωή πραγματική εμπειρία. Τέρμα στα αποτυχημένα προγράμματα για την κοινωνία και τον πολίτη. Επιτέλους βρήκαμε κάτι στο οποίο είμαστε ικανοί και μας έκανε παγκοσμίως γνωστούς. Επιτέλους βρήκαμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο και το φέρνουμε εις πέρας χωρίς δυσκολίες. Ζήτω στο ξεπούλημα, ζήτω και στη προδοσία. Ας διαγράψουμε ότι κουβαλούσαμε μέσα μας τόσες χιλιετίες και μας τραβούσε σα βαρίδι πίσω. Ζήτω τα νέα μας αφεντικά, οι Κεντρικές Τράπεζες που χειρίζονται τα ομόλογα και το χρήμα με μαεστρία. Ζήτω στους νέους Διαχειριστές-Βουλευτές που γκρεμίζουν την ελληνική παιδεία βάσει προγράμματος για να γίνουν κάποια μέρα οι νέοι αρχηγοί του τόπου. Επιτέλους αποδείξαμε ότι είμαστε καλοί και σε κάτι . Καταξιωθήκαμε!!!

Ψεύτες!….βίντεο ξεσκέπασμα

Τα στελέχη της τρόικας,αιφνιδιάστηκαν με την αντίδραση της κυβέρνησης στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, αφού όπως διέρρεαν παρασκηνιακά «είχαν συμφωνή … σει σε όλα»!
Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στους ΨΕΥΤΕΣ της κυβέρνησης που επιμένουν να μιλούν τάχα για «αξιοποίηση» κρατικής περιουσίας ενώ στην πραγαμτικότητα έχουν συμφωνήσει «ξεπούλημα»!
«Εχουμε επισημάνει την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να αποδείξει την ύπαρξη του δημόσιου χρέους, βάζοντας προτεραιότητα σε προγράμματα και με την πώληση στην επόμενη πενταετία περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 50 δις»
Και για αν το αντιληφθούν και οι… αμερικανόφωνοι, ο κ.Γιούνκερ -που δεν είναι υπάλληλος του ΔΝΤ, αλλά πολιτικός- χρησιμοποίησε ακριβώς την παρακάτω φράση:
«…by selling about fifty billion worth of assets of next five years and beyond»
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου που μέχρι και χθες μας διαβεβαίωνε ότι «θα αξιοποιήσει την κρατική περιουσία και δεν θα την πουλήσει»!




Αναδημοσίευση από troktiko.eu

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ

Με το φίλο μας το Ρέππα θα ασχοληθούμε σήμερα.
Με το ΜΕΓΑ σοσιαΛΗΣΤΗ Ρέππα.
Στο παρακάτω link από την προσωπική του ιστοσελίδα θα δείτε το βιογραφικό του. Θα δείτε ότι δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή του. Όπως έγραψαν και αλλού είναι 37 ΧΡΟΝΙΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι σαν αυτόν από όλα τα κόματα.

http://www.dimitrisreppas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=10&lang=el

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Ο πολύς Ρέππας υπήρξε υμνητής της χούντας και του Παπαδόπουλου. Και αν δεν πιστεύετε δείτε την εφημερίδα της Κορίνθου που είχε το ανάλογο άρθρο.



Πως τόπαμε αυτό περί χούντας;;;;

Συντρόφια μην ξεχνάτε να στηρίζετε με κάθε τρόπο τους σωτήρες μας και
Να τους ξαναψηφίσετε βρε...

Μανώλης εξ Απειράνθου

Πετυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για την προβολή και προώθηση των Ναξιακών προϊόντων






Πραγματοποιήθηκε την , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, γεύμα με ναξιακά προϊόντα από την προσεγμένη κουζίνα του κέντρου «Νέο Συντριβάνι» της Ελένης Λεγάκη. Το γεύμα παράθεσε σε δημοσιογράφους, γευσιγνώστες και εκπροσώπους φορέων ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και διαφημιστική εταιρία DK Δημήτρης Καρούσης στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής και προώθησης των προϊόντων της Ένωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δημοσιογράφοι από πολλά ΜΜΕ και γευσιγνώστες, ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Ψαρράς που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Γλινάδιωτων Νίκος Μαιτός, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Απεραθιτών Πέτρος Καραπάτης ,ο ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Κουρουνοχώρι - Μύλοι Σταύρος Κονδύλης, η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και μέλος του Συλλόγου Εγγαριτών Νάξου Σοφία Μάρκου, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Κώστας Βερνίκος, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών και πρόεδρος του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου Δημήτρης Σοφικίτης, ο Αντιπρόεδρος και το Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Βασίλης Γρατσίας και Ηλίας Μανιός, το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλογών Ιάκωβος Γιακουμής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων Αντώνης Μπελιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών της Αθήνας Αντώνης Παπακωνσταντής, ο τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας Νικόλας Βασιλάκης.Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ στο διάβασε όλη την ανάρτηση...