slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απο την Κωμιακή ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΚ Ο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ


Ο κ. Βασίλειος Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός και Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚ. Ο κ. Μπαρδής βρίσκεται στο τιμόνι του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ανδρέα Καρταπάνη λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Έχοντας χαράξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της Υγείας, ο

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι προετοιμάζεται εγκατάσταση κινητού ΣΜΑ στην ευρύτερη περιοχή της Δρυμαλίας η αντίδραση από τους κατοίκους ήταν έντονη. Σημείο αναφοράς οι συζητήσεις προ του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Ιουνίου όπου υπήρχε η αίσθηση ότι ο ΣΜΑ θα εγκατασταθεί στη θέση «Ρίκες» του Φιλωτίου. Και εδώ φέρει ευθύνη η Δημοτική Αρχή που αρχικά διέρρευσε τη σχετική τοποθεσία διά στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μανώλη Πολυκρέτη στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής και στη συνέχεια μέσα από τα τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη εγκατάστασης των κινητών ΣΜΑ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η οποία ανέφερε μόνο τη τοποθεσία «Ρίκες» στο Φιλώτι. Βέβαια στη διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκε από τους μελετητές και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι από το υπουργείο είχαν υποδειχθεί δύο περιοχές ήτοι «Ρίκες» και...

Ξεκινά αύριο Σάββατο 21/6 το 9ο πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου


Η γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή αρχίζει. αύριο Σαββάτο (21/6) οι 430 μικροί Κυκλαδίτες ποδοσφαιριστές θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την επίσημη πρεμιέρα του "9ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου" που φέτος φιλοξενείται στην πανέμορφη Μήλο.
Οι αγώνες που θα γίνονται ταυτόχρονα και στις...

Για έλλειψη αυτοκριτικής έκανε λόγο ο Γλέζος

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας στηλίτευσε το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει προβεί σε ουσιαστική αυτοκριτική αντιθέτως προσπαθεί να μετακυλήσει τις αποτυχίες του στα.....

Διώκουν για κομπίνα συνεργάτη του Τσιπρα



 Ο επικοινωνιολόγος Δ. Τζιώτης που είχε πρωταγωνιστικό ρόλοστην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα ήταν στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται μέσα στους 17 κατηγορούμενους της δικογραφίας στο σκάνδαλο με τις.....

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και Μητρόπουλο!

Αιχμές για την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Σοσιαλιστική Τάση

Αλλαγές στην πολιτική συμμαχιών, την επικοινωνιακή πολιτική και εκστρατεία για την ενημέρωση του λαού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «κείμενο συμβολής στον προβληματισμό για την παραπέρα νικηφόρα πορεία» που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Τάση ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράφεται από τους Αλέξη Μητρόπουλο και Διονύση Τεμπονέρα. 
Είναι το δεύτερο κατά σειρά κείμενο που γίνεται γνωστόμετά την δήλωση των «53» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν και άλλα κείμενα μέχρι την....

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ: Άρση της εγγυοδοσίας του ενός εκατ. ευρώ στον Μ. Καρχιμάκη

Σε άρση του όρου της χρηματικής εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη για την κακουργηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, προχώρησε με διάταξή του ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας.
Η υπόθεση για την οποία είχε επιβληθεί στον πολιτικό -μετά την απολογία του τον περασμένο Μάρτιο στον ανακριτή- η επίμαχη εγγυοδοσία καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφορά καταγγελίες υπαλλήλου της ΕΥΠ ότι ο πρώην υπουργός λάμβανε αντίγραφα απόρρητων εγγράφων

"Καθάρισαν" οριστικά οι Καραμανλικοί με τη Δικαιοσύνη


Στο κενό οι απόπειρες σπίλωσης των κυβερνήσεων της περιόδου 2004-2009 για μια σειρά σκανδάλωνΑνακούφιση και δικαίωση είναι τα αισθήματα που κυριαρχούν αυτές τις ημέρες στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, μετά την πρόσφατη καταδίκη για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και την απαλλαγή του μοναδικού πολιτικού προσώπου, του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ευγένιου Παπαδόπουλου.
Επτά χρόνια μετά το «τσουνάμι» της σκανδαλολογίας που «έπνιξε» την κυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 και την οδήγησε στην αποδυνάμωση και επέκεινα στην πτώση, ο κ. Καραμανλής εξέρχεται από....

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ



Το Γυμνάσιο Σκαδού παρουσιάζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα Σχολική εφημερίδα«Υπάρχουμε», με ένα εκτενές αφιέρωμα στον αείμνηστο Γυμνασιάρχη του Νίκο Βλησίδη που θα συνεχίσει να υπάρχει στις καρδιές των μαθητών του όπως και των συναδέλφων του.
Τα περεχόμενα του Τεύχους:

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έστειλε η πρόεδρος του
κα Ανδριάνα Μπαφίτη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο στις 25 Ιουνίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στη συνεδριακή αίθουσα «Κωνσταντίνου Τουλούπη» η οποία στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα Μάννα, με θέματα :

Η μεγάλη μάχη του ΑΠ.Α.Σ. Τα Φανάρια για την άνοδο στη Γ εθνική 25-29 Ιουνίου κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου στην Καλλιθέα

Στις 25 Ιουνίου ο πρωταθλητής Κυκλάδων ΑΠΑΣ τα Φανάρια ρίχνετε στην μάχη της διεκδίκησης για την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Αντίπαλοι του θα είναι οι: Α.Ε. Καρλοβασίου, ΑΠΑΣ Χίου, Αρίων Μυτιλήνης, Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου, με τους τελευταίους να φαντάζουν οι δυσκολότεροι αντίπαλοι για την ομάδα της Νάξου, καθώς στο δυναμικό τους διαθέτουν παίκτες με θητεία στην Α1.
Το πρόγραμμα

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! Εγκρίθηκε ΛΕΕΙ η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ.

Η υπάλληλοι και οι φίλοι του  Προέδρου, Νίκου Νικολόπουλου,με 54 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά, ενέκριναν τα μέλη της πολιτικής καθώς και της διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής την πρόταση του Προέδρου, Νίκου Νικολόπουλου, για πολιτική και εκλογική συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην εισήγησή του, ο κ. Ν. Νικολόπουλος τόνισε, ότι ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό.

ΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥ΅ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 4%: «Αλέξη, μην μαζέψουμε κάθε αποτυχημένο ρετάλι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Γράφει ο καταδικασμένος ΣΥΡΙΖΑίος Γιάννης Μακρυγιάννης

Ένταση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την στρατηγική των συμμαχιών - Θα συνεχιστεί και σήμερα η συνεδρίαση - Υπέρ της συνεργασίας με βουλευτές που θα αρνηθούν να ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας, η προεδρική φρουρά - «Να διατηρήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία» λέει ο Νίκος Παππάς
Διχασμό προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για τις συμμαχίες του κόμματος ενόψει των μεγάλων πολιτικών αναμετρήσεων, όπως είναι η προεδρική εκλογή και οι εθνικές εκλογές.

Παρέμβαση Κώστα Μπιζά για να μην χάσουν οι αμπελουργοί, και της Πάρου, την επιδότηση

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου της περιφερειακής ενότητας Πάρου - Αντιπάρου Κώστας Ν. Μπιζάς με έγγραφη παρέμβασή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητάει την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να μην χάσουν την επιδότηση, λόγω μιας ανεξήγητης γραφειοκρατικής εμπλοκής, οι αμπελουργοί των μικρών νησιών του Αιγαίου και της Πάρου. ναλυτικά η έγγραφη παρέμβαση τιου κ. Μπιζά έχει ως εξής: