slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις

10 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις

1. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία;
Ο στόχος της καθαρής εντολής για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης είναι και εφικτός και αναγκαίος.
Ο κόσμος δικαιολογημένα αισθάνεται οργισμένος, από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επιθυμεί να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα εν γένει.
Πλησιάζοντας, όμως, προς τις κάλπες η συσπείρωση της ΝΔ θα αυξάνεται διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι:
-Η δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για «τη λάθος συνταγή» του Μνημονίου.
-Η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Διημερίδα «Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας»

Πραγματοποιείται σήμερα και μεθαύριο (6 - 7 Απριλίου 2012) στη Ρόδο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η 2η Εκδήλωση-Διημερίδα με θέμα «Τα Τοπικά Προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτης μας» με σκοπό την προβολή των ποιοτικών  και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων. Τη σημασία της εκδήλωσης αυτής ανέλυσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace, είναι επίσης η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών, Εμπορικών Επιχειρήσεων με τους παραγωγούς και τις....

Ο Βενιζέλος άρχισε τις Κωλοτούμπες

 Κρίμα Βαγγέλη.
 Είδε ο Βενιζέλος τα γκάλοπ και έκανε την πρώτη τεράστια κωλοτούμπα. Ξεπέρασε και τον Καρατζαφέρη σε πιρουέτα. Κάλεσε όσους βουλευτές είχαν διαγραφτεί να επιστρέψουν. Διαβάστε μόνο τι έλεγαν οι πρωτοκλασάτοι του ΠαΣοΚ πριν από λίγες μόνο μέρες και θα αναρωτηθείτε πως μπορεί να τους πιστέψει ο Ελληνικός λαός.
Λοβέρδος:«Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη καταψήφισαν τα πάντα στη Βουλή,  αυτό το θέμα το έχω συζητήσει ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.Κάποιοι πέρασαν τη .......

Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις ο Σαμαράς

           

Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις ο ΣαμαράςΓερμανοί και τρόικα τραβούν επικίνδυνα το σκοινί...


Έντονος προβληματισμός αναπτύσσεται στη Νέα Δημοκρατία, όχι τόσο για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ένα σκηνικό πολυδιάσπασης, αλλά για τις προγραμματικές εξαγγελίες. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό.
Επίσης έτοιμες είναι και οι προγραμματικές δεσμεύσεις για την οικονομία που στοχεύουν στην ανάπτυξη αλλά και στην ελάφρυνση των....

"Δεν μπορεί να πείσει κανέναν"


"Ο κ. Βενιζέλος, με μια ομιλία που άφησε παγερό ακόμη και το σκληρό κομματικό ακροατήριό του, έδειξε πως δεν μπορεί να πείσει κανένα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. "Μίλησε για απώλεια της "δημοσιονομικής κυριαρχίας" της χώρας, της ασφάλειας και της υπερηφάνειας του Έλληνα. Δεν τόλμησε, όμως, να πει ότι είναι ο ίδιος και .....

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Μιλάμε για πολύ γέλιο:

Κανονικά η απεργία της ΠΝΟ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα !

  
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Να σημειωθεί πως δεν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, καθώς, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, τα αιτήματα που απαντήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τους ικανοποίησαν.
Η απόφαση της ΠΝΟ έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτυριών από τους νησιώτες, τους εκδρομείς της εορταστικής περιόδου, τους ακτοπλόους, αλλά και τους φορείς του τουρισμού, οι ....

Οι προτάσεις των τοπικών φορέων για το Ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες

   Αγαπητοί κύριοι,
Είναι γνωστό ότι η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι αυτή που αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων στην Χώρα μας. Για την αντιμετώπιση της διεθνής οικονομικής κρίσης καλούμαστε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να συμβάλουμε στην αποτροπή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και μέσω των προτάσεων μας να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν για τις επόμενες δύσκολες χρονιές.
Οι φορείς της Νάξου ( Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου), σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις τις οποίες κρίνουμε απαραίτητες όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τις υπόλοιπες Κυκλάδες έτσι ώστε να έχουμε βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα από....


Δεν θα είναι πάλι υποψήφιος ο Μίλτος

META ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΟΥ  ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε χθες, ξεχωριστή συνάντηση με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, έναν από του πιο ηλίθιους πολιτικούς που πέρασε από Κυβέρνηση.... Ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την επιθυμία και τους λόγους να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις ....προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους δήλωσε: «Σέβομαι την απόφαση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αγαπημένου φίλου και συνεργάτη σε δύσκολες ώρες για την πατρίδα και το κίνημά μας . Κοινή μας είναι η απόφαση να συνεχίσουμε μαζί και τώρα και αύριο για την πραγμάτωση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών μας στόχων».

Η εκδήλωση για την «ΑΞΩΤΟΒΟΥΡΛΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΦΟΥ- ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΤΣΑΦΟΣ»

    Ο Σύλλογος Δανακιωτών της Αθήνας την Κυριακή, 1 Απριλίου 2012 το απόγευμα στην λέσχη του Συλλόγου στο Γαλάτσι, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Η ΑΞΩΤΟΒΟΥΡΛΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΦΟΥ- ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΤΣΑΦΟΣ» βασισμένη στο έργο “Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ” του φιλόλογου-συγγραφέα, τέως βουλευτή και υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων κύριου Νίκου Λεβογιάννη.
Ο πρόεδρος Στέλιος Δρυμαλίτης έδωσε το έναυσμα με τον χαιρετισμό του και στην συνέχεια ο κύριος Νίκος Λεβογιάννης ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και συντονιστής της.....

ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση με Βερελή, Νεονάκη και... Τσουκάτο

    Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες θυμίζουν οι εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο από αυτόν που είχαν συνηθίσει οι επιτελείς της Ιπποκράτους: το 2009 έκοβαν ονόματα και τώρα αναζητούν ματαίως...

Προεκλογικά πρωτοσέλιδα και υποσχέσεις, 2000-2009


Επειδή ξεχνάμε εύκολα, καλό είναι να κάνουμε μία αναδρομή σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, παραμονές των εκλογικών αναμετρήσεων 2000, 2004 και 2009...

Στη μάχη ρίχνει ο Σαμαράς τους Καραμανλικούς

Οι εκλογές, είναι πιο κρίσιμες για τη χώρα και ο Σαμαράς δήλωσε από την αρχή ότι θέλει αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση για να έχει τη δυνατότητα να κάνει τις παρεμβάσεις ή ακόμη και τις αλλαγές που απαιτεί η κοινωνία.

Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν στελέχη οι λεγόμενοι παραδοσιακά Καραμανλικοί προκειμένου με τη δική τους δυναμική να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ...
θα δούμε κι άλλα στελέχη να επαναδραστηριοποιούνται, ενώ το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, πρώην Γραμματέα της Ν.Δ.

Χαμός στο ΠαΣοΚ με τους βουλευτές που δεν θα πολιτευτούν

Έξαλλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαβάζουν στις εφημερίδες ότι… δεν θα πολιτευτούν!

Έξαλλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαβάζουν στις εφημερίδες ότι… δεν θα πολιτευτούν! 
Αν θυμάμαι καλά, η Βάσω πρωτομίλησε για συντροφικά μαχαιρώματα
Η έντονη (αλλά χωρίς βάση) φημολογία ότι πλειάδα παλιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στιςεπερχόμενες εκλογές, έχει μετατρέψει την ΚΟ σε καζάνι που βράζει. Οι ψίθυροι άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα και κορυφώθηκαν την Κυριακή, όταν υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν την απόφαση να περάσουν σε πολιτική αποστρατεία. 

Όσοι… έμαθαν από τις εφημερίδες ότι αποφάσισαν να μην πολιτευτούν, είτε διαβάζοντας τα ονόματά τους είτε φωτογραφικά ρεπορτάζ, έγιναν… Τούρκοι.Γι αυτό- λέγεται, ο Απόστολος Κακλαμάνης βγήκε λαύρος και με δηλώσεις του έκλεισε τη σεναριολογία που τον αφορούσε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δ. Κρεμαστινός, γνωστός υποστηρικτής του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη.....

κ. Βενιζέλε ... είναι αργά για διαπιστώσεις και νουθεσίες!

 

Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …
Κίνδυνο ενός κοινοβουλίου εχθρικού προς τον κοινοβουλευτισμό και εκφασισμό της χώρας λόγω ανατροπής των αξιών και της οργής που εναλλάσσεται με τον φόβο, διαβλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είπε στην ομιλία του απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο σχολιασμός …