slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια χώρα με τραγικά ποσοστά ανεργίας τα μεγάλα λόγια κάθε Πρωτομαγιά είναι εύκολα αλλά κούφια.
Η ανεργία είναι η χειρότερη συνέπεια της σωρευτικής ύφεσης που άρχισε δυστυχώς το 2008 και όχι το 2010
Η σωρευτική ύφεση είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα των σχεδιαστικών προβλημάτων του προγράμματος στήριξης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Πρωτίστως όμως είναι το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής, χρηματοοικονομικής και παραγωγικής κρίσης της χώρας μας.
Το δίλημμα δεν ήταν ποτέ από τη μια ύφεση και ανεργία και από την άλλη ανάπτυξη και απασχόληση.
Το τραγικό δίλημμα ήταν ανάμεσα αφενός μεν στην συντεταγμένη διαχείριση της κρίσης με μεγάλο κόστος σε ύφεση, εισοδήματα και ανεργία, αφετέρου δε στην ασύντακτη χρεοκοπία με καταστροφή της οικονομίας και των θέσεων εργασίας.
Η Πρωτομαγιά του 2015 απέχει πολύ λίγο από την 30η Ιουνίου και την ημέρα της αλήθειας. Η αλήθεια και η υπευθυνότητα είναι η μόνη στάση που σέβεται την αγωνία του ανέργου και την αβεβαιότητα του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα.
Η άνοιξη φέτος φέρνει και το τέλος του εύκολου λαϊκισμού.

Επιστολή βόμβα από 15 στελέχη της ΝΔ στον Σαμαρά - Ζητούν συνέδριο

Δάνης Τζαμτζής
Μια επιστολή με την οποία ζητούν «ένα συνέδριο ανοικτό χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς», απέστειλαν στον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, 15 στελέχη - πρώην βουλευτές του κόμματος. Επικεφαλής της κίνησης αυτή ο πρώην βουλευτής, Δάνης Τζαμτζής. Στην επιστολή με τίτλο: 

Αποστάσεις N.Μανιόυ από Τσίπρα για ενδεχόμενο δημοψήφισμα. για ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

N.Μανιός
Τα δημοψηφίσματα δεν φέρνουν λεφτά  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
«Λεφτά μπορεί να φέρουν μόνο οι πολιτικοί αγώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά, παίρνοντας αποστάσεις από τη θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενο δημοψήφισμα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και με αφορμή τις πληροφορίες ότι το...

Τα 23 νησιά που οι τουρίστες θα πληρώνουν μόνο με πιστωτική κάρτα

Προσθήκη λεζάντας
Οι συναλλαγές κάθε είδους άνω των 70 ευρώ αλλάζουν σε συνολικά 23 νησιά, καθώς θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Ειδικότερα, πρόκειται για νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων, ενώ σε αυτά έρχεται και φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και 6% φόρος σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, όπως και φόρος 3% σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.
Τα νησιά στα οποία οι τουρίστες-επισκέπτες θα πληρώνουν μόνο με κάρτα είναι τα εξής:

Καμπανάκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και από το γραφείο προυπολογισμού τη βουλής


Μόνον η τελική συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρωζώνη θα εξαλείψει τις αβεβαιότητες και θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη υποστηρίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του που αφορά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015 για την ελληνική οικονομία και η οποία δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις προτάσεις της για τον προϋπολογισμό, τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

Φόρος – σοκ 5% στα ξενοδοχεία, άγριο χαράτσι στον Τουρισμό: Το νέο πολυνομοσχέδιο


Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.
Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες αγώνα ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρώσει τον κρίσιμο κατάλογο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο

«Κουκουλοφόρος εξωτερικού ο Τσίπρας»

Και νέα επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό για το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μας δουλεύει εν ψυχρώ», σημειώνοντας πως «δεν έχει κάνει ποτέ κανείς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση. Δεν γίνεται διαπραγμάτευση. Έχουμε σπαταλήσει τον χρόνο, συνεχώς αλλάζουμε τους διαπραγματευτές».

«Είναι δυνατόν να έχουμε συνεχώς εναλλαγή Θεοχαράκη-Χουλιαράκη στο Euro Working Group όπου γίνεται η καθοριστική συζήτηση;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ενότητα λόγου, δεν υπάρχει ενιαία ομάδα, δεν υπάρχει διαφάνεια. Άλλη διαπραγμάτευση κάνεις ο κ. Παππάς στο γκρουπ της Φρανκφούρτης, άλλη ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group, άλλη ο κ. Θεοχαράκης στο Euro Working Group, άλλη ο κ. Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος, άλλη ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός, άλλη ο κ. Τσακαλώτος ως αναπληρωτής υπουργός. Κοροϊδευόμαστε και τρώμε τον χρόνο».

Ας γινόταν και στη Νάξο


Στη Νάξο...έχουμε ατέλειωτες παραλίες...δε βρίσκεται μια γωνίτσα να μπει κάτι τέτοιο να εξυπηρετηθούν και οι ανάπηροι;;Υπάρχει αρκεί να το προσπαθήσουμε....Το ΕΣΠΑ καλύπτει τα έξοδα....Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασσα αγοράζει ο Δήμος Καλαμάτας
Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασ...
Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασσα αγοράζει ο Δήμος Καλαμάτας Τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να κολυμπήσουν πλέον στην παραλία της Καλαμά
Προβολή στη διεύθυνση www.ne...

ΝΑΞΟΣ Το σωστό, το νόμιμο και η επιλογή



Του Λευτέρη Ελευθερίου
Το θέμα που προέκυψε στη Νάξο μπορεί να έχει αθλητική αφορμή, αλλά οι ρίζες του ανάγονται στη φύση του Έλληνα, ο οποίος αρέσκεται να φιλονικεί με τον συμπατριώτη του. Μπορεί να αποτελεί, η συγκεκριμένη περιγραφή, μία ειδίκευση, αλλά πάντως η ιστορία δείχνει ότι όποτε οι Έλληνες νιώθουν ελεύθεροι, τα βάζουν ο ένας με τον άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό εκείνο που έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ένας Έλληνας Χριστιανός και ένας Τούρκος Μουσουλμάνος μάλωναν για τη θρησκεία τους. Έπειτα ήρθε άλλος ένας Έλληνας Χριστιανός και οι δύο Έλληνες άρχισαν να μαλώνουν, αφήνοντας τον Τούρκο μόνο του». Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Κυκλάδων στο μπάσκετ, ο

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας ΑΟ Σύρου

Ο Α.Ο. Σύρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του, για όσα συνέβησαν στον τελικό – παρωδία του πρωταθλήματος Κυκλάδων, με την πλήρη και καθολική ευθύνη να βαρύνει τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιάννη Ζαράνη.
Ο εν λόγω κύριος αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου και απέτυχε να διαχειριστεί τις συνθήκες που επικράτησαν στον πλέον κρίσιμο αγώνα της χρονιάς. Επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις πρωτόγνωρες για ποδοσφαιρικό αγώνα, φοβούμενος προφανώς να εφαρμόσει τον κανονισμό της FIFA και της ΕΠΟ.

Ποιον κανονισμό εννοούμε; Αυτόν που είχε αποστείλει η ίδια η Κ.Ε.Δ. της Ε.Π.Ο. , προς όλους τους

Διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Αγερσανίου Νάξου σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Ζωγραφικής


Για μία ακόμη φορά, τα μέλη του Προγράμματος ''Παιδική HELMEPA'' έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον στην κοινωνία των ενηλίκων μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής, στον οποίο το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας με θέμα "Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες".

Συνολικά έλαβαν μέρος 373 ομαδικά έργα που

ΒΙΝΤΕΟ ΡΟΜΠΑ! Ο καραγκιόζης Τριαναταφυλλίδης αντί να ζητήσει συγγνώμη, μιλάει για μονταζιέρα!

«Θλιβερό» χαρακτηρίζουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ, με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε χθες το βράδυ στη Βουλή και το οποίο, αν και δεν κατεγράφη στα πρακτικά, αποτυπώθηκε στην κάμερα.
«Ο θλιβερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδης προέβη σε χυδαίο και σεξιστικό σχόλιο. Καλούμε την παρακαθήμενη και υπερευαίσθητη πρόεδρο της Βουλής σε τέτοια θέματα, καθώς και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν το σχόλιο του βουλευτή και να τον ανακαλέσουν στη τάξη», ανέφεραν χαρακτηριστικά σήμερα κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ για τον βουλευτή του

Σύλλογος Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου διοργανώνει εκδρομή στο Ναύπλιο


Την Κυριακή 10/05/2014, ο Σύλλογος Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου, διοργανώνει εκδρομή στοΝαύπλιο . Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Αθηνά Χωριανοπούλου - Πιτταρά 6977 146173,
Ανδρέας Παπαϊωάννου
693 6000091.
Σας περιμένουμε!

ΒΙΝΤΕΟ-Φαήλος μαστιγώνει ψεκασμένο ΣΥΡΙΖΑίο


Πρόκειται για κάποιον Μοίρα, αμοιβόμενο υπάλληλο των ΑΝΕΛ και παλαιότερα της ΝΔ (επί Καραμανλή), ο οποίος στην Αγγλία όπου σπούδαζε ήταν μέλος του ΣοσιαλΗστικού Εργατικού Κόμματος (δηλ του εκεί ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάτι που δεν ήξερε ο Φαήλος εξ ου και η έκπληξή του ότι ο τύπος είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ απ'τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε τι ξύλο έφαγε ο σαλτιμπάγκος που το πρωί καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο και το βράδυ φωτογραφίζεται με τον Κίσσινγκερ:

Στην τελική ευθεία τα υδατοδρόμια Νάξου, Αμοργού και Μήλου


Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων, μιας κατεξοχήν αναπτυξιακής πρωτοβουλίας της περιφερειακής αρχής, που θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών, κυρίως για τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις αποφάσεις ανάθεσης των μελετών και της

Συνάντηση για τα προβλήματα της ορεινής Νάξου στην Αθήνα στην λέσχη του Συλλόγου Σκαδού – Μέσης


Ύστερα από πρόσκληση του Δ. Σ. του Συλλόγου Σκαδού - Μέσης και του προέδρου του Ανδρέα Παπαϊωάννου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/4/2015 στην λέσχη του Συλλόγου Σκαδού – Μέσης συνάντηση των Συλλόγων της Ορεινής Νάξου με θέμα, τα προβλήματα της Ορεινής Νάξου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν: