slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη:Η Δημοκρατία στην Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε ασφαλώς εκβιάζεται. Από κανέναν...

 Η σημερινή επίθεση κατά των γραφείων του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, από ομάδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι απολύτως αδικαιολόγητη και καταδικαστέα. Την καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όπως και κάθε δημοκράτης πολίτης, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Επιθέσεις τέτοιου τύπου, που δυστυχώς πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, στρέφονται κατά του

Μετάβαση με ιδιωτικό σκάφος στην Χάλκη και τον εμβολιασμό εκτός σειράς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου καλούμε :

 
Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  να δώσει στο φως της δημοσιότητας και στην παράταξη μας - που το ζητά επίσημα , υπεύθυνα και δημόσια - την κατάσταση των εμβολιασθέντων με στόχο την θωράκιση τους στο COVID – 19 στην νήσο Χάλκη στις 21/2/21 .

Θυμίζουμε ότι τόσο η ιατρός που εμβολίασε τον κ. Περιφερειάρχη , όσο και η νοσοκόμα του Περιφερειακού Ιατρείου Χάλκης επιβεβαίωσαν ότι από την Πέμπτη 18/2/2

Άμεση στελέχωση ΔΕΔΔΗΕ Μήλου, αποδυνάμωση υπηρεσιών Λιμενικού στις Κυκλάδες: Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Η πρώτη αναφορά έχει ως θέμα:  «Αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη, με θέμα την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου. Όπως αναφέρει η επιστολή, με την τελευταία κακοκαιρία που σημειώθηκε, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκε ακατάπαυστα και πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Οι προσπάθειες που έγιναν από τους καταναλωτές προκειμένου να δηλώσουν τις βλάβες μέσω του αριθμού 11500, δυστυχώς, δεν απέδωσαν, διότι κανένας διαθέσιμος υπάλληλος που παρέχει υπηρεσίες μέσω αυτής της γραμμής επικοινωνίας, δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματά τους. Η άμεση επικοινωνία των δημοτών με το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Μήλου, στον δικό τους αριθμό εξυπηρέτησης καταναλωτών για τις βλάβες, ήταν καθοριστικό γεγονός για την αμεσοτάτη κινητοποίηση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και οι βλάβες αποκαταστάθηκαν, υπερβαίνοντας εαυτόν. Αυτή τη στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ Μήλου λειτουργεί υποστελεχωμένο και κατά τους ερχόμενους θερινούς μήνες η Υπηρεσία τους θα λειτουργεί μόνο με 2 άτομα, παρέχοντας υποστήριξη και στο γειτονικό νησί της Κιμώλου.

Δείτε εδώ την αναφορά και τη σχετική επιστολή:

Μηνάς Λυριστής: Χωρίς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει τουρισμός



nnου στην κυρία Λοΐζου και τον κύριο Φιορεντίνο (σσ. για τις θέσεις που ανέλαβαν προσφάτως ως ΓΓ Υπ. Τουρισμού η κ Λοΐζου και ως Τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ ο κ Φιορεντίνος) όχι λόγω τοπικισμού επειδή είναι Μυκονιάτες, αλλά επειδή ένας προορισμός ο οποίος πρωτοστατεί όπως η Μύκονος, επιτέλους φαίνεται ότι παράγει και στελέχη τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον τουρισμό.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντοnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnκαθώς πολλά από όσα ήθελα να θέσω καλύφθηκαν προηγουμένως από τους σημαντικούς συμμετέχοντες αυτής της συζήτησης, οπότε θα περιοριστώ να καταθέσω ορισμένα πράγματα σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στον τουρισμό.

Πολλές φορές ξεχνάμε πως χωρίς τους εργαζομένους, δεν υπάρχει τουρισμός.

Αύξηση προϋπολογισμού για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ίου



Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνονται οι πόροι που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014 – 2020», για παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Ίου.

Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος : Έργα βιώσιμης ανάπτυξης από τον Δήμο Πάρου



  • Ο Δήμος Πάρου εκπονεί μία σειρά από μελέτες για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων που προέρχονται από την αστική και τουριστική δραστηριότητα του νησιού.

  • Στόχος, η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για το περιβάλλον, η εκτροπή των απορριμμάτων από την ταφή (ΧΥΤΑ), και η αύξηση των ποσοτήτων που θα οδηγούνται σε εναλλακτική διαχείριση ή ανακύκλωση.  

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον παράτυπο εμβολιασμό 24 «γαλάζιων» στελεχών



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον παράτυπο εμβολιασμό 24 «γαλάζιων» στελεχών


Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του.

Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία.

Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία.