slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΕΕΠ Κυκλάδων για την ξαφνική απώλεια Τζώρτζη Μονογυιού


                                                     ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ



Τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ εκφράζουν τη βαθιά  θλίψη και συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιου, αδελφού της Βουλευτού Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην ίδια και στην οικογένεια της.

Ημίμετρα τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση

Ημίμετρα τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση

Ο Κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων μετρά λουκέτα και αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων του, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα βραχυχρόνιας διάρκειας -έως το τέλος Ιανουαρίου- λες και η πανδημία και τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, φτάνουν στο τέλος τους.

Φίλιππος Φόρτωμας: Να επανεξεταστεί η απόφαση για την Ανταποκρίτρια Ο.Γ.Α. του Δήμου Κέας

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι του Δήμου Κέας μετά την απομάκρυνση της Ανταποκρίτριας τ. Ο.Γ.Α. ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκι.

Γιατί παραιτήθηκε η Λένα Διβάνη από το Πανεπιστήμιο -Τι δηλώνει στο iefimerida, κραυγή ΑΓΩΝΙΑΣ για τα χάλια της Παιδείας

Η καθηγήτρια και συγγραφέας Λένα Διβάνη/Φωτογραφία: BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ
Η παραίτηση της Λένας Διβάνη από την Νομική Σχολή Αθηνών ξάφνιασε ακόμα και τους πιο γνωστούς και τους πιο κοντινούς της. Το γεγονός είναι πρωτοφανές! Δεν υπάρχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού πανεπιστημίου να παραιτείται εν ενεργεία καθηγητής ή καθηγήτρια, δηλώνοντας απόλυτη απογοήτευση, ίσως και απόγνωση, από την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
Η κυρία Διβάνη, η οποία εκτός από πανεπιστημιακός είναι και γνωστή συγγραφέας, μια αξιοπρεπής και δημοφιλής παρουσία στους συναδέλφους της και στους φοιτητές, γνωστοποίησε την παραίτηση της μέσω του Facebook. 
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats:

«Αυγή»: Απολύσεις εν λειτουργία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτό το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, δίνοντας, ωστόσο, εξουσιοδότηση στη διοίκηση της εφημερίδας να «προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι»

Σε μια μέση λύση για τις εσωκομματικές ισορροπίες φαίνεται πως καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε μεν να κρατήσει ανοιχτό το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, διαψεύδοντας όλες τις πληροφορίες που ήθελαν να προχωρά σε αναστολή του, δίνοντας, ωστόσο, εξουσιοδότηση στα μέλη της Διοίκησης της «Αυγής» να «προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι», όπως επισήμαναν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου, προκειμένου «να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

Ομόφωνη εξυγίανση

Xαράλαμπος Κόκκινος: Με 72.219 € ανακαίνισαν πάλι... το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου!

 ΔΤ 14-01-22Με 72.219 € ανακαίνισαν πάλι... το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου.

Με  το υψηλό ποσό των 72.219,36€    σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ - ΑΔΑ:6ΟΗ46ΜΜ4Ο-ΞΒ4 στις 11.10.21) ανακαινίστηκε πάλι.... το ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας στη Ρόδο.

Οι πολιτικές παρατηρήσεις μας  και τα πολιτικά ερωτήματα μας είναι τα εξής :

Α) Το κτίριο είχε ήδη συντηρηθεί και επισκευαστεί και μάλιστα τον Οκτώβριο του  2017 φιλοξένησε  κοινές εκδηλώσεις του Ιδρύματος της Ελληνικής Βουλής και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου(Π. Ν. Α) . Η δαπάνη με το διόλου ευκαταφρονητο ποσό των 72.219,36 € για ποιο λόγο έγινε? Εφόσον ήταν λειτουργικό  γιατί τέτοια μεγάλη  δαπάνη με δημόσιο χρήμα?

Β) Θα είχε ενδιαφέρον να ενημερώσει ο κ. Χατζημάρκος (εφόσον επιθυμεί την πλήρη διαφάνεια) τα ονόματα που  ιδιοκτητών  της  συγκεκριμένης εταιρείας την οποία επέλεξε (όπως συμπεραίνουμε  από το έγγραφο) με πρόχειρο διαγωνισμό  τριών ( 3) μόλις προσφορών.

Γ) Η κοινωνία μας που δοκιμάζεται από τη σκληρή καθημερινότητα γνωρίζει ότι με το ποσό των 72.219,36 ευρώ αγοράζεις ένα καινούργιο κτίριο...!Γιατί δεν προχώρησαν σε αγορά κτιρίου στη Ρόδο ή σε κάποιο άλλο νησί της Π.Ν.Α.που δεν θα δημιουργούσε τα ζητήματα που έχουν προκύψει και δαπάνησαν τόσα πολλά χρήματα για ήδη ανακαινισμένο κτίριο?

Θυμίζουμε  ότι για αρκετές περίπτωσεις του τρόπου   διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από την ηγεσία της Π. Ν. Α. έχουμε τοποθετηθεί με πολιτικούς όρους και ερωτήματα  χωρίς να λάβουμε απαντήσεις. Επίσης έχουμε τοποθετηθεί  για την ανυπαρξία μετρήσιμου  έργου από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ν. Αιγαίου και την "Κ2 Αναπτυξιακή Εταιρεία της Π. Ν. Α.", τον τρόπο και τα κριτήρια τοποθέτησης στελεχών τους και των αμοιβών που έχουν αποφασιστεί.

ΥΓ1: Ελπίζουμε να μην γίνει μόνιμο  μετρήσιμο κριτήριο η σύνταξη ποιημάτων /μαντινάδων κατά πολιτικών  αντιπάλων της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για κάλυψη αμειβομένων  θέσεων σε εταιρείες της Π. Ν. Α.!

ΥΓ 2:Τι ξέρει και δεν το λέει ξεκάθαρα  το  εκλεκτό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ρόδου που συγγενικό του πρόσωπο ήταν υποψήφιο στο συνδυασμό του κ. Χατζημάρκου, όταν αναφέρει στην δημόσια παρέμβαση του για το ιστορικό κτίριο του Ελληνικού  Προξενείου της Ρόδου :"Τελικά από όπου να τους πιάσεις λερώνεσαι"....?


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξαρτήτου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Γιώργος Χατζημάρκος : 75 προσλήψεις προσωπικού στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

Στην πρόσληψη προσωπικού θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ (ΦοΔΣΑ), μετά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η έγκριση επείγουσας πρόσληψης προσωπικού για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του "ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.", σύμφωνα με το Άρθρο 56. Ν. 4873/2021 - ΦΕΚ 248/Α/16-12-2021, έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών, καθότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο (!) και τα έσοδα της προέρχονται αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων, μελών της.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν.Α., Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θ' αποκτήσουμε προσωπικό. Με μηδέν εργαζόμενους από την ίδρυση του Φορέα μέχρι και σήμερα, το έργο που έχει επιτευχθεί είναι άθλος! Δώσαμε μεγάλη μάχη για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε επιτέλους να καταφέρουμε το αυτονόητο, τη στελέχωση του Οργανισμού. Κατά τη 18μηνη λειτουργία του ο ΦοΔΣΑ, χωρίς διευθυντή και χωρίς ένα εργαζόμενο, έχει επιτύχει ένα τεράστιο έργο και το οφείλει στο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, έχει καταφέρει: 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης «Ζητάει και τα ρέστα ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απολογείται για το τσίπουρο και την τσικουδιά».

 


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ για το τσίπουρο και την τσικουδιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να απολογείται για την αυθαίρετη απαγόρευση των ονομασιών «τσίπουρο» και «τσικουδιά» από τους μικρούς αποσταγματοποιούς επί των ημερών της δικής του κυβερνητικής θητείας το 2016 με τεράστια ζημιά για τους αμπελοκαλλιεργητές και τους μικρούς οινοποιούς, προκαλεί με τις ανακοινώσεις του και την αλήθεια και τους μικρούς αποσταγματοποιούς.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας γιατί κάποιοι θεωρούν ότι όλοι μας διαθέτουμε κοντή μνήμη.

Η απάντηση του τότε Επιτρόπου Γεωργίας Χόγκαν σε κατεπείγουσα σχετική ερώτησή μου στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων της τότε κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του για λογαριασμό της Ευρωπαικής Επιτροπής ο Επίτροπος Γεωργίας  αναφέρει  ότι «…οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι το προϊόν το οποίο παράγεται στο πλαίσιο του καθεστώτος για τους μικρούς αποσταγματοποιούς, δεν πληροί τις προϋποθέσεις του τεχνικού φακέλου των εν λόγω ΓΕ και, ως εκ τούτου, πρέπει να φέρει (αποκλειστικά και μόνο) την επωνυμία πώλησης «προϊόν απόσταξης μικρών (διήμερων) αποσταγματοποιών» βάσει της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας…»


Ολόκληρη η απάντηση του τότε Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν:

Παύση της Ανταποκρίτριας του ΟΓΑ του Δήμου Κέας από την 31/12/2021, αποκλείοντας τους αγρότες από την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες ασφάλισης του ΕΦΚΑ


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Δημάρχου Κέας, κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, που εκφράζει το αίτημά της για την ανάκληση της απόφασης παύσης της Ανταποκρίτριας του ΟΓΑ του Δήμου Κέας αναφέροντας και τα επιχειρήματά της αναφορικά με την απόλυτη αναγκαιότητα συμβουλευτικής υποστήριξης των ηλικιωμένων αγροτών από τους Ανταποκριτές λόγω μη εξοικείωσης τους με τις νέες τεχνολογίες.Ο θεσμός του Ανταποκριτή ΟΓΑ δημιουργήθηκε με σκοπό για την εξυπηρέτηση των αγροτών των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Κοροναϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τo φάρμακο της Merck - Σε ποιους χορηγούνται - Αναλυτικές οδηγίες

Βασίλης Βενιζέλος
Επιβεβαίωση των Παραπολιτικών - Στην Ελλάδα οι πρώτες 5.760 σειρές θεραπειών της εταιρείας MerckΣύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μόλις, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, αύριο δηλαδή, η πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνεται η διαθεσιμότητα των ασθενών με νόσο COVID – 19 για την ένταξή τους στην κλινική μελέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα χορηγούνται τα αντιιικά φάρμακα της αμερικανικής εταιρείας Merck, γνωστή στη χώρα μας ως MSD.