slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαζική Εστίαση Νάξου: Ναι στην ανάπλαση του λιμανιού αλλά με αλλαγές στο αρχικό σχέδιο


Προς
Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Κοιν. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου


Θέμα: Πλαίσιο έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου (ΠΕΑΛ)

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2020 με μοναδικό θέμα συνεδρίασης το υπό κατάθεση ΠΕΑΛ Νάξου  και αποφάσισε ότι:

Λαμβάνοντας Υπόψη :

Πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"- Δείτε τι αναφέρει η τροπολογία!


Στις 15 Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% το χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας όμως το 60% του μισθού που χάνεται.

Ειδικότερα, σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου. Όπως προβλέπεται, το κράτος θα

Για την επείγουσα λήψη ουσιαστικών μέτρων για τις ανάγκες της υγείας νησιωτών, εργαζομένων και τουριστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 «Η κυβέρνηση, με τις ανακοινώσεις για τη λήψη έκτακτων δήθεν μέτρων, επιχειρεί να καθησυχάσει τους νησιώτες και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό - Επισιτισμό. Επιδιώκει να δημιουργήσει μια απατηλή εικόνα ότι τα νησιά θα είναι προστατευμένα από την πανδημία του κορονοϊού, παρόλο που οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται δεν θα υπόκεινται σε κανέναν ουσιαστικό, προληπτικό ιατρικό έλεγχο και χωρίς την εφαρμογή αναγκαίων συστηματικών και καθολικών μέτρων σε αεροπλάνα και πλοία.