slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Γ. Βρούτση σε Τήνο και Σύρο


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, από την Παρασκευή 27 Μάϊου 2022, θα πραγματοποιήσει 3ημερη περιοδεία στα νησιά Τήνος και Σύρος.

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη νήσο Τήνο προσκεκλημένος του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Γεωργίου Βασιλάκη και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κας Μαρίας Σουράνη στην προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ίδρυμα του Τηνιακού Πολιτισμού. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με φίλους και στελέχη της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. (ΔΗΜ.Τ.Ο. Τήνου).

Αυτή είναι η επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ -Αποδομεί τις αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου [pdf]


Επιστολή στον γγ του ΟΗΕ έστειλε η Ελλάδα, με την οποία αποδομεί πλήρως τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.


Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, επέδωσε χθες επιστολή στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, σε απάντηση σχετικής επιστολής που είχε απευθύνει ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Τι αναφέρει η επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ

"Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος"


Τριήμερο αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του Ι. Καμπανέλλη

          Πέμπτη 2 Ιουνίου | Ώρα έναρξης 20.00

«Ο Ι. Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος»

  • Εισήγηση: Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας  Κινηματογράφου) "Με αφορμή το Τότε..."

  • Παρουσίαση του βιβλιου «Ο Ι. Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος» του  Γιάννη Σολδάτου, (συγγραφέα, εκδότη και σκηνοθέτη). 

  • Προβολή ντοκιμαντέρ 

Μονόγραμμα, Ι. Καμπανέλλης  Μέρος 1ο, διάρκεια 30'. Αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη 1982

  • Προβολή ταινίας «ΤΟ AMAΞAKI» 1957 - Ασπρόμαυρη – 106΄, Φίνος Φιλμς

Σκηνοθεσία: Nτίνος Δημόπουλος. Σενάριο: Iάκωβος Kαμπανέλλης. Φωτογραφία.: Nτίνος Kατσουρίδης Mουσική: Mάνος Xατζιδάκις Eρμηνεύουν: Oρέστης Mακρής, Aντιγ. Bαλάκου, Bασ. Aυλωνίτης, Γεωργία Bασιλειάδου, Στέφ. Στρατηγός, Παντ. Zερβός, Bας. Διαμαντόπουλος κ.α.. Eπίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Kάρλοβι Bάρι (1958)



Παρασκευή 3 Ιουνίου | Ώρα έναρξης 20.30

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης βιογραφούμενος»

  • Ομιλία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου (Σκηνοθέτης) με θέμα "Η ποίηση στο έργο του Ι. Καμπανέλλη"

  • Προβολή ντοκιμαντέρ 

Μονόγραμμα, Ι. Καμπανέλλης   Μέρος 2ο, διάρκεια 30'. 

Αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ, των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, 1982     

  • Ομιλία: Δημήτρης Καλαντίδης (Ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου)  με θέμα "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" Απ' το θέατρο στον κινηματογράφο 

  • Προβολή δύο ημίωρων ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νώντα Σαρλή. 

«Με κίτρινο άστρο στην καρδιά» διάρκεια 20' για το θεατρικό έργο του Καμπανέλλη.  

«Ο κινηματογράφος του Ι. Καμπανέλλη» διάρκεια 30' για το κινηματογραφικό έργο του Ι. Καμπανέλλη. 







Σάββατο 4 Ιουνίου |Ώρα έναρξης 20.30

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η Νάξος»

           

  • Προβολή του ημίωρου ντοκιμαντέρ "Η Νάξος του Ι. Καμπανέλλη". Εισήγηση από τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Δ. Κιτσικούδη 

Χαιρετισμός: Ιουλία Μαυρομμάτη - Χωματά 

  • Προβολή της ταινίας «ΣKIEΣ ΣTHN AMMO» (1970) - Ασπρόμαυρη – Διάρκεια 82'                                                                                           Παραγωγή και σκηνοθεσία: Bασίλης Mαυρομάτης                                                                                                Σενάριο: Iάκωβος Kαμπανέλλης. Φωτογραφία.: Συράκος Δανάλης. Mουσική.: Γιάννης Σπανός. Παίζουν: Kαίτη Xωματά, Bασίλης Mαυρομάτης, Mιχάλης Bιολάρης, Tρύφων Kαρατζάς, Γιάννης Tότσικας, Bασίλης Aνδρεόπουλος,  Αλέξης Γεωργίου




Cine Naxos

Είσοδος ελεύθερη








Ευχαριστίες: 

  • Αρχείο ΕΡΤ για την παραχώρηση των ντοκιμαντέρ "Μονόγραμμα: Ι. Καμπανέλλης  Μέρος 1ο και 2ο"

  • Φίνος Φίλμς για την παραχώρηση της ταινίας "Το Αμαξάκι" 

  • Σκηνοθέτη Νώντα Σαρλή  για την παραχώρηση των ντοκιμαντέρ «Με κίτρινο άστρο στην καρδιά» και «Ο κινηματογράφος του Ι. Καμπανέλλη»

  • Θερινό κινηματογράφο της χώρας Νάξου "Cine Naxos",  2,3,4 Ιουνίου

    "Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος"

    2-4 Ιουνίου 2022

    στον θερινό Κινηματογράφο "Cine Naxos"

    Τριήμερο αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του Ι. Καμπανέλλη

    C:\Users\user\Pictures\ΦΩΤΟ Ι.Κ. ΓΙΑ ΑΦΙΣΣΑ.jpg

    • Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ι. Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος» του Γιάννη Σολδάτου

    • Εισηγήσεις για το έργο του Ι. Καμπανέλλη

    • Προβολές ντοκιμαντέρ (βιογραφικά - "Η Νάξος του Ι. Καμπανέλλη" κ.α.).

    • Προβολές των ταινιών: «Το Αμαξάκι», «Σκιές στην Άμμο»


    Διοργάνωση: Επιτροπή Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχη Νάξου και του κινηματογράφου «Cine Naxos»

    Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του «2022 - Λογοτεχνικού Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη»

     

    (Σύντομα θα δημοσιευτεί και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων)


          


Διακοπεί οχημάτων σε τμήμα της οδού Κοντολέοντος (στο ύψος του ΟΑΕΔ)

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», από την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 θα διακοπεί η διέλευση των οχημάτων σε τμήμα της οδού Κοντολέοντος (στο ύψος του ΟΑΕΔ), προκειμένου να αποπερατωθούν με ασφάλεια οι εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του τελικού τμήματος του έργου. Ως εκ τούτου, η κίνηση των οχημάτων προς το λιμάνι θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της παραλιακής οδού, η οποία πλέον μονοδρομείται.
Σημειώνεται ότι θα είναι εφικτή η αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων σε τμήμα της οδού Κοντολέοντος, από το ύψος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού έως το Supermarket SYNKA, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση και την κατανόηση όλων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Κατερίνα Μονογυιού: 200.000€ σε Νάξο, Σίφνο, Φολέγανδρο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από Θεομηνίες



Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα χρηματοδοτούνται 47 Δήμοι με το συνολικό ποσό ύψους 8.710.000€, στο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού της Χώρας.

Ειδικότερα, στις Κυκλάδες θα χορηγηθούν τα ακόλουθα ποσά στους παρακάτω Δήμους:


-Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, 140.000€

-Δήμος Σίφνου, 30.000€

-Δήμος Φολεγάνδρου, 30.000€

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νεάς Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
 «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται μεθοδικά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό τόσο για την πρόληψη όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές και στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους μας. Η αποκατάσταση των

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει και δεν μπορεί να στηρίξει ένα κλιματικό νόμο σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις, αφού κύριο μέλημα της είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων


Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον "Εθνικό Κλιματικό Νόμο"
Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι ο Κλιματικός Νόμος της κυβέρνησης που κατατέθηκε στη βουλή καθυστερημένα και με ελάχιστη διαβούλευση, δεν διασφαλίζει την κλιματική ουδετερότητα και είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Είναι επίσης πλήρως ανακόλουθος με τους στόχους των διεθνών εξελίξεων, καθώς και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. Επί πλέον δεν εντάσσεται σε μια ολιστική αντιμετώπιση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Έθεσε τρία ερωτήματα: Α) πως ενσωματώνονται οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις, ιδιαίτερα στα νησιά, με την κλιματική ουδετερότητα; Β) γιατί αποκλείονται πάλι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον κλιματικό νόμο; Γ) πως ενσωματώνεται η νέα βιομηχανική στρατηγική για την Ευρώπη με την εγχώρια βιομηχανία;

Επεισόδια στο ΑΠΘ: ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ότι έχασε την ακοή του-Τον διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο ΑΠΘ.

Ο 20χρονος διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου και εξετάστηκε από ΩΡΛ, που του έκανε συρραφή του τραύματος στο αυτί ενώ υποβλήθηκε και σε ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Στη συνέχεια, εξετάστηκε από οδοντίατρο, ο οποίος δεν διαπίστωσε παθολογικό εύρημα.