slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ν. Νάξου




Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) της νήσου Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 από τις 16:00 ως τις 21:00. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων της μελέτης Τ.Π.Σ., που εκπονεί η ανάδοχος εταιρεία.

Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό ώστε να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν μέγιστη δυνατή ενημέρωση για το αντικείμενο και το περιεχόμενο της μελέτης αυτής.


Γιάννης Βλασέρος : Πολιτικό πέρασμα από τα πάτρια εδάφη με την επίσκεψη του γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου στην Νάξο.

 


Πολιτικό πέρασμα από τα πάτρια εδάφη.με την επίσκεψη του γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου στην Νάξο.

Μας δόθηκε ευκαιρία επισκεπτόμενοι το Φιλότι και την Χώρα να ρθούμε σε επαφή με τους συμπατριώτες και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα τους.

Χατζηδάκης προς Ανδρουλάκη: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Τσιάρα

Χατζηδάκης προς Ανδρουλάκη: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Τσιάρα

ΣτE: Αντισυνταγματικός ο νόμος για μη ενημέρωση Ανδρουλάκη για τις παρακολουθήσεις-Ανδρουλάκης: Δευτέρα πάω να με ενημερώσει ο Ράμμος

Aντισυνταγματικός κρίθηκε, ομόφωνα, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος του 2021 που εφαρμόστηκε στην υπόθεση παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, απαγορεύοντας την ενημέρωση του.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ : Το υπουργείο Παιδείας αντικαθιστά τους Διευθυντές που αρνούνται την αξιολόγηση

Με σημερινό έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τους καλεί να προβούν άμεσα στην αντικατάσταση των Διευθυντών/ντριών-Προϊσταμένων σχολικών μονάδων, οι οποίοι/ες αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή/ και μελών ΕΕΠ-ΕΕΒΠ ή, εν γένει, με τη στάση τους παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Οι παράγραφοι 11 και 12 του αρ. 41 του νόμου 4823/2021

11. Η τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 37. Η τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και των Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση της αρμόδιας Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Ε.Π.Π.Σ.), σύμφωνα με την παρ. 13 του ίδιου άρθρου. Αν δεν υποβληθούν υποψηφιότητες για κάποιες σχολικές μονάδες, Διευθυντές σε αυτές τοποθετούνται, εφόσον το δηλώσουν, υποψήφιοι που δεν έχουν τοποθετηθεί, κατά τη σειρά κατάταξής τους στον τελικό αξιολογικό πίνακα επιλογής. Για τον σκοπό αυτόν καλούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή, αν δεν υποβληθούν υποψηφιότητες για Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ., από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης. Στην περίπτωση των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ., αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι, οι οποίοι πληρούν: α) την προϋπόθεση της υποπερ. στα) της περ. στ) της παρ. 6 του άρθρου 31 ή β) την προϋπόθεση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 40, καλούνται με πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις: α) της υποπερ. στβ) της περ. στ) της παρ. 6 του άρθρου 31 και β) του τελευταίου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 40, να δηλώσουν ενδιαφέρον. Αν δεν συμπληρωθούν οι κενές και κενούμενες θέσεις με τις παραπάνω διαδικασίες, εφαρμόζεται η παρ. 9 του άρθρου 40. Αν μετά το τέλος των ανωτέρω διαδικασιών εξακολουθούν να παραμένουν κενές θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., οι θέσεις αυτές επαναπροκηρύσσονται, σύμφωνα με την παρ. 14. Στην περίπτωση αυτή, μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο εκπαιδευτικής ή διδακτικής υπηρεσίας. Επιπλέον του προηγούμενου εδαφίου, στην περίπτωση των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. υποψήφιοι μπορεί να είναι και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν πληρούν την προϋπόθεση της υποπερ. στα) της περ. στ) της παρ. 6 του άρθρου 31, και δεν εφαρμόζεται το τελευταίο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 40.

12. Η τοποθέτηση των Προϊσταμένων διθέσιων και τριθέσιων νηπιαγωγείων ή δημοτικών σχολείων σε κενές και κενούμενες θέσεις γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 37. Η τοποθέτηση των προϊσταμένων διθέσιων και τριθέσιων πειραματικών νηπιαγωγείων ή δημοτικών σχολείων σε κενές και κενούμενες θέσεις γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση της αρμόδιας Π.Ε.Π.Π.Σ., σύμφωνα με την παρ. 13 του ίδιου άρθρου.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για αυταρχισμό και απειλές και διώξεις των "αντιφρονούντων" (σ.σ αυτών που δεν θέλουν την αξιολόγηση δηλαδή)  Διευθυντών/ντριών σχολείων. Θεωρούν οτι η κυβέρνηση επιλέγει μια μετωπική αντιπαράθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα που δεν θα μείνει αναπάντητη. 

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί δηλώνουν θυμωμένοι επειδή, όπως υποστηρίζουν, έγινε μία "πρωτοφανής ενέργεια" από το υπουργείο Παιδείας.  Θεωρούν οτι το υπουργείο μεταφέρει την πίεση στους διευθυντές των σχολείων αφού οι αντιστάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ) δεν "καμφθηκαν". 

Ξεκινούν Οι Επετειακές Και Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις Του Υπουργείου Αθλητισμού Για Την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» Σε Σύρο Και Τήνο


Εκτύπωση

Ξεκινούν οι επετειακές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Υπουργείου Αθλητισμού για την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» σε Σύρο και Τήνο

Περισσότεροι από 50 Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Ομοσπονδιακοί Προπονητές και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, που κατέκτησαν το Euro2004, θα μυήσουν τη νέα γενιά και την κοινωνία των δύο νησιών στις Αξίες και τα Ιδεώδη του Αθλητισμού

Γ. Βρούτσης: «Από φέτος και σε κάθε Ολυμπιακό Έτος, καθιερώνουμε στη Σύρο εκδηλώσεις προς τιμήν του Δημήτριου Βικέλα και συγχρόνως αναβιώνουμε τα «Τήνια», το προανάκρουσμα των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, διασυνδέοντας παράλληλα τον χώρο του αθλητισμού με την εκπαίδευση»

Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, θεσπίστηκε και υλοποιείται, για πρώτη φορά από αύριο 6 Απριλίου, η «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας», στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, του μεγάλου Έλληνα λόγιου, εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (μαζί με τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν) και πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αθλητικού, παιδαγωγικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως με τους Δημάρχους Σύρου και Τήνου, Αλέξη Αθανασίου και Παναγιώτη Κροντηρά, αντίστοιχα, ξεκινούν από τη Σύρο αύριο -ανήμερα της αναβίωσης των 1ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896- και θα συνεχιστούν παράλληλα και στην Τήνο, με τα «Τήνια», έως και τις 12 Απριλίου.

Τρεις μήνες πριν από τους Αγώνες «Παρίσι 2024», τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Σύρο και στην Πάρο Γιώργος Ευριπιώτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, αθλητικοί φορείς της χώρας, πρόεδροι Ομοσπονδιών, 50 και πλέον Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Ομοσπονδιακοί Προπονητές, καθώς και διεθνείς μας ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το Euro2004.

Στόχος η προώθηση των Ολυμπιακών και αθλητικών ιδεωδών, της ευγενούς άμιλλας και του Ευ Αγωνίζεσθαι, με την ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση του Αθλητισμού με την Παιδεία και την κοινωνία.
Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εντάχθηκαν ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις εντός των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων των δύο νησιών (8-12 Απριλίου).

Ο κ. Βρούτσης τόνισε, χαρακτηριστικά:
«Οι Κυκλάδες, λόγω της πλούσιας πολιτιστικής τους κληρονομιάς, οφείλουν να πρωτοστατούν στη διάδοση των Αξιών του Ολυμπιακού Ιδεώδους, που ξεκίνησε στην Ελλάδα και συνεχίζει να είναι ο «φάρος» της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.
Είναι πολύ σημαντικό που από φέτος και σε κάθε Ολυμπιακό Έτος, καθιερώνουμε στη Σύρο, προς τιμήν του Δημήτριου Βικέλα, την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» και παράλληλα, αναβιώνουμε τα «Τήνια», το προανάκρουσμα των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, δίδοντας στη νέα γενιά των νησιών μας την ευκαιρία να έρθουν σε ακόμα στενότερη επαφή με τον Αθλητισμό και όσα πρεσβεύει.

Στόχος του Υπουργείου είναι η άμεση διασύνδεση του χώρου του αθλητισμού με την εκπαίδευση, καθώς είναι το «όχημα» για την εμπέδωση αξιών, όπως η ισότητα, η ισονομία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η συνεργασίας, η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι».

Ακολουθεί η λίστα των διακεκριμένων αθλητών μας, που θα παραβρεθούν στην Τήνο και στη Σύρο για τις εκδηλώσεις, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων της «Εβδομάδας Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» στα δύο νησιά:

Ολυμπιονίκες
Μιχάλης Μουρούτσος (τάεκβοντο), Στέλιος Μυγιάκης (πάλη), Ιωάννης Μελισσανίδης (ενόργανη γυμναστική), Νίκος Συρανίδης (καταδύσεις), Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), Νίκη Μπακογιάννη (στίβος), Κατερίνα Θάνου (στίβος), Κώστας Θάνος (πάλη), Πηγή Δεβετζή (στίβος), Εύη Μωραϊτίδου (πόλο), Ειρήνη Αϊνδιλή (ρυθμική γυμναστική), Κλέλια Πανταζή (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Γεωργάτου (ρυθμική γυμναστική), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Παναγιώτης Γιαννάκης (μπάσκετ), Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος), Όλγα Βασδέκη (στίβος), Ευαγγελία Πλατανιώτη (καλλιτεχνική κολύμβηση), Δήμητρα Μαγκανουδάκη (ξιφασκία).

Παραολυμπιονίκες
Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη (συνοδός Αθλήτρια του Γρηγόρη Πολυχρονίδη), Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος), Ανδρέας Κατσαρός (κολύμβηση), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (κολύμβηση), Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), Άννα Ντέντα (μπότσια), Χριστίνα Ντέντα (συνοδός Αθλήτρια της Άννας Ντέντα), Δημήτρης Κυριακίδης (μπότσια).

Πρωταθλητές Ποδοσφαίρου Euro2004
Άγγελος Χαριστέας, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Χαλκιάς, Βασίλης Λάκης.

Πρωταθλητές
Άγη Κασούμη (σκοποβολή), Σπύρος Ανδριόπουλος (στίβος), Σοφία Μαλκογεώργου (καλλιτεχνική κολύμβηση), Μαρία Πολύζου (μαραθωνοδρόμος), Βασιλική Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική), Στέφανος Ξένος (καράτε), Γιώργος Κουγιουμτζίδης (πάλη), Ελένη Χατζηλιάδου (καράτε), Γιώργος Πρίντεζης (μπάσκετ), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (χειροπάλη), Βασίλης Βρούτσης (καράτε), Μαρία Λουίζα Γκίμα (πάλη), Ορφέας Μητροπίας (ζίου ζίτσου), Ιωάννα Ευθυμίου (ζίου ζίτσου).

Ομοσπονδιακοί Προπονητές

Θοδωρής Βλάχος (πόλο), Θέμης Ιακωβίδης (πάλη), Μάξιμος Χατζηλιάδης (καράτε).

Επίσκεψη κλιμακίου ΚΕΔΑΣΥ στην Ίο - Αφίσες ενημερωτικών συναντήσεων με γονείς και εκπαιδευτικούς

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα την Ίο για άσκηση αξιολογικού έργου και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα την Τρίτη θα μεταβεί  στην Ίο Διεπιστημονική Επιτροπή για αξιολόγηση 8 μαθητών δημοτικού μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Η επιτροπή θα αποτελείται από Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, δασκάλα Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπεύτρια.
Την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο συνεχόμενες ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις - συζητήσεις: 

Για πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων το έργο των Charter Schools της Αμερικής


Συνεχίζεται ο κύκλος παρουσιάσεων, ενημερώσεων και διάδρασης με φορείς της ελληνικής διασποράς, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, παρουσιάστηκε «Το έργο των Charter Schools της Αμερικής για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό», μια ενέργεια η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας ως κυρίαρχου στοιχείου και κρίκου με τη νέα γενιά Ελλήνων της ομογένειας.

Η Under Armour, Μέγας Χορηγός του 9 ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

Με την Under Armour ως Μέγα Χορηγό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο Διεθνής

Μαραθώνιος Ρόδου. Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ανανέωσε για μία ακόμη χρονιά τη χορηγική
συνεργασία με το κορυφαίο brand που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης ως πρωτοπόρος σε τεχνικά
αθλητικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ.
Η Πρόεδρος τη Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέττα Παπαβασιλείου,
προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη νέα «σύμπραξη» με το κορυφαίο brandαθλητικών
ειδών: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας για μία ακόμη χρονιά, την Under Armour
ως μεγάλο χορηγό του Μαραθωνίου Ρόδου. Η άψογη συνεργασίαμας έχει συμβάλει στην ανάπτυξη
του αγώνα και στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους συμμετέχοντες δρομείς. Είμαστε βέβαιοι
ότι με την Under Armour ως βασικό υποστηρικτή και συνοδοιπόρο μας, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου
θα διανύσει μία ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την ένταξη τριών δεξαμενών ύδρευσης στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027»

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» εντάσσεται η προμήθεια και αντικατάσταση τριών δεξαμενών ύδρευσης Δ. Μήλου. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης του  έργου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.134.600,00 €            Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» ενός ακόμη σημαντικού έργου ύδρευσης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των  επισκεπτών του νησιού της Μήλου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Πρόκειται για το

Συναντήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Αγγέλου για τα ζητήματα της απαξίωσης και της υποστελέχωσης στην ΥΠΑ

Τα ζητήματα της απαξίωσης και της υποστελέχωσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που εδώ και πολύ καιρό επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, συζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Αγγέλου σε συναντήσεις που είχε χθες με τον Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ρόδου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας στο αεροδρόμιο.

Συνάντηση εργασίας Φόρτωμα Αθανασίου Πάπιτση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξανδρο Αθανασίου παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του νησιού μας και την ανάγκη στήριξης της Σύρου μέσω προωθητικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τα γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού και εξωτερικού για την προβολή του νησιού μας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού.

Δ. Καπούνης στο Blue Sky: «Να μπει πλαφόν στην τιμή που θα πουλήσει το αρνί και το κατσίκι ο κτηνοτρόφος!».


Τη δική του πρόταση έτσι ώστε φέτος το Πάσχα ο Κτηνοτρόφος να αποσπάσει μία ικανοποιητική τιμή για το αρνί και το κατσίκι του κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντεβού με την επικαιρότητα» του Blue Sky.

Αρχικά, ο Δ. Καπούνης επιβεβαίωσε ότι, καθώς στη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα «εξήχθησαν από την Ελλάδα μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων (μπορεί και πάνω από 350 χιλιάδες) σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία», το Ορθόδοξο Πάσχα «θα υπάρξουν ελλείψεις αρνιών και κατσικιών στην αγορά». Όσο για την τιμή με την οποία πούλησαν το προϊόν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αυτή, κατά τον Δ. Καπούνη, ήταν «γύρω στα 8 ευρώ».