slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές 2023 – Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της απόπειρας καθόδου Κασιδιάρη στις εκλογές

Το υπόμνημα εν όψει των προσεχών εκλογών υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει η ΝΔ, δεν έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός.

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για εμποδιστεί η νέα απόπειρα καθόδου Κασιδιάρη στις εκλογές


«Σε όλες τους τις προσπάθειες οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Άρειου Πάγου σχετικά με την νέα απόπειρα καθόδου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Τριήμερη περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα σε Πάρο και Αντίπαρο

Στην Πάρο και στην Αντίπαρο συνέχισε την περιοδεία του, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου παρευρέθηκε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες των δύο νησιών.

Μήνυμα Γ Βλασερού για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που θεσπίστηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 15 Δεκεμβρίου του 1972  αποτελεί μια ευκαιρία να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή με την ανάληψη δράσης για την αντιστροφή της. Λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας από τις επισκέψεις στα νησιά και επειδή πολιτεύομαι στις Κυκλάδες, θα ήθελα να αναφερθώ και στο πρόβλημα λειψυδρίας στα νησιά μας είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους τους. Πρέπει να του δώσουμε προτεραιότητα καθώς τώρα το καλοκαίρι καθίσταται πιο επίκαιρο και επιτείνεται λόγω της

Θηραϊκή Πολιτεία :Ανακοίνωση Υποψηφίου Συμβούλου

 Ιωακείμ Καβαλάρης
Επιχειρηματίας Τουρισμού
Ο Ιωακείμ είναι ένας δραστήριος επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, διοικώντας τις δικές του εταιρείες που ανήκουν τόσο στον ξενοδοχειακό όσο και στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Εκφράζει τους φόβους του, καθώς η τουριστική, άναρχη ανάπτυξη του νησιού, χωρίς σχέδιο και στρατηγική έχει προκαλέσει ήδη πολλά προβλήματα που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους ξένους επισκέπτες, αλλά κυρίως στην καθημερινότητα των ντόπιων. Ο ίδιος ως γνώστης της κατάστασης, όντας μέσα στην τουριστική αγορά, υποστηρίζει και θα αγωνιστεί για την βιώσιμη ανάπτυξη, με σύγχρονους όρους και πρακτικές.

Θηραϊκή Πολιτεία :Ανακοίνωση Υποψηφίου Συμβούλου

 Μιχάλης Ν. Αρβανίτης Αυτοκινητιστής


O Μιχάλης είναι εδώ και χρόνια ένας ενεργός πολίτης στην κοινωνίας της Σαντορίνης και γνωρίζει καλά τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του.

Η καθημερινή του τριβή και παρουσία σε κάθε γωνιά του νησιού, του επιτρέπει να έχει μια καθαρή και ουσιαστική εικόνα για ζωή στη Σαντορίνη, κάθε μέρα και εποχή του χρόνου, με τον ίδιο να καταγράφει τις αλλαγές και τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά.

Τσίπρας: Που θα είναι υποψήφιος στις 25 Ιουνίου

Τις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος στις δεύτερες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά, όπου εξελέγει στις 21 Μαΐου και στον Δυτικό τομέα της Αθήνας.
Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα και τις Σέρρες, όπου εξελέγησαν νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιάννης Γεροντής από τη Σίφνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Γεροντή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου.

 

Ο κ. Γεροντής, οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει επί τρεις θητείες Δήμαρχος Σίφνου, ξεκίνησε από διαφορετική πολιτική αφετηρία και γνωρίστηκε με τα μέλη της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και τον Γιώργο Χατζημάρκο στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκε στις θέσεις της Αντιπολίτευσης.

Διακρίθηκε για τη σοβαρότητα με την οποία πολιτεύθηκε σε όλη την θητεία του και έγινε γρήγορα ένας αξιόπιστος, μετρημένος και υπεύθυνος συνομιλητής. Με την στάση του ανέδειξε τα πολιτικά στοιχεία που προάγουν την πολιτική σε περιόδους τοξικότητας και με την εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση, αφού έχει υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου Σίφνου επί τρεις θητείες, έδινε πάντα το στίγμα της παραγωγής πολιτικής και αποτελεσμάτων στη κοινωνία.

Αυτή η πορεία του τον έφερε κοντά και συνεργάστηκε με την περιφερειακή αρχή με ευπρέπεια στα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Με τη συμπόρευσή του σήμερα, στέλνουν από κοινού το μήνυμα της συνένωσης των δυνάμεων, της συνεννόησης και της συνεργασίας, με σεβασμό και μόνο κίνητρο την διάθεση για προσφορά στη κοινωνία και με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

 

Ο ίδιος αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Νίκος Μαραντζίδης: Ο νέος «καπετάνιος» του ΣΥΡΙΖΑ είναι και κομμουνιστής και... κομμουνιστοφάγος


Η μεγαλύτερη ίσως απορία αφορά τη χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε ο Νίκος Μαραντζίδης για να εμπλακεί ενεργά, κατευθείαν στην πρώτη γραμμή της πλέον κρίσιμης εκλογικής μάχης για την εφεξής μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί άραγε ο πασίγνωστος -και δη ως αντικομμουνιστής- καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποφάσισε τώρα να αναλάβει καθήκοντα «αρχικαπετάνιου» στη νεοσύστατη Εκλογική Επιτροπή του Αλέξη Τσίπρα;

Η προσδοκία ότι με τη δική του συμβολή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τα προγνωστικά και θα αναστρέψει το ρεύμα που διαμορφώθηκε μετά την εκλογική πανωλεθρία στις κάλπες της 21ης Μαΐου πιθανόν να ερεθίζει τη φιλοδοξία ενός ανθρώπου που έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του μελετώντας την Πολιτική Ιστορία, χαμένος επί μέρες μέσα σε βιβλιοθήκες και αρχεία. Το να γίνει αυτός ο «σωτήρας» του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί, ομολογουμένως, τεράστια πρόκληση για τον Νίκο Μαραντζίδη.

Γιάννης Βρούτσης: οι Θερμιώτες συμμετέχουν και πάλι ενεργά στις επικείμενες εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ


Από την Χώρα της Κύθνου  που έδωσε ένα ασύλληπτο ποσοστό 55% στην ΝΔ και στον Kyriakos Mitsotakis και σε εμένα ξανά την πρώτη θεση , απηύθηνα χαιρετισμό καλώντας τούς πατριώτες μου Θερμιώτες να συμμετέχουν και πάλι ενεργά στις επικείμενες εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ


Γιάννης Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι ο πραγματικός του αντίπαλος πλέον είναι το ΠΑΣΟΚ.»



Στις επιθέσεις του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας
Δημοκρατίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ , αναδεικνύοντας ανύπαρκτα και
ανυπόστατα ζητήματα, αναφέρεται ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής
Πολιτικής και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:
'' Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζουν και το
επιβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία, ότι ο πραγματικός τους αντίπαλος
πλέον είναι το ΠΑΣΟΚ.
Το λάθος που κάνουν όμως είναι ότι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το
ΠΑΣΟΚ όπως αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαθιές ρίζες μέσα στον
ελληνικό λαό, έχει καθαρές σχέσεις.
Η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας
Δημοκρατίας να πείσει τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της
αύξησης των φόρων, εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες θέσεις:
-Πιστεύει ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους ελεύθερους
επαγγελματίες αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπονομεύουν
την ανάπτυξη. Όπως και η απουσία ουσιαστικών φορολογικών
κινήτρων.
-Πιστεύει ότι χρειάζονται νέες παρεμβάσεις και ελαφρύνσεις στον
ΕΝΦΙΑ με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελάφρυνση των

οικονομικά αδυνάτων.
-Πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβληθεί έκτακτη φορολογία, σε αυτούς
που αποφεύγει η Νέα Δημοκρατία να φορολογήσει και τους
προστατεύει: τους παραγωγούς ενέργειας, τα διυλιστήρια , τις
τράπεζες που έχουν υπερκέρδη.
-Πιστεύει ότι δεν μπορεί να εντάσσονται βασικά είδη διατροφής και
διαβίωσης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 24%. Ιδιαίτερα στα νησιά
των Κυκλάδων ο υψηλός ΦΠΑ σε συνάρτηση με το υψηλό μεταφορικό
κόστος, τροφοδοτούν την ακρίβεια.
-Πιστεύει ότι δεν μπορεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη
στην Ελλάδα να είναι δύο φορές μεγαλύτερος από τον ελάχιστο φόρο
που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γνωρίζει μήπως η Νέα
Δημοκρατία ότι η τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες είναι από τις
υψηλότερες στις ευρωπαϊκές περιφέρειες;
Αυτές είναι οι θέσεις μας που δεν αλλοιώνονται ούτε
διαστρεβλώνονται.
Η εποχή που ο κ. Μητσοτάκης είχε απέναντι του τις προβληματικές
θέσεις και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε.
Τώρα απέναντι του θα έχει το ΠΑΣΟΚ που έχει θέσεις και προτάσεις.
Στις 25 Ιουνίου πρέπει να αναδειχθεί από την κάλπη ένα ακόμα πιο
ισχυρό ΠΑΣΟΚ.
Τρόποι επικοινωνίας:
Τηλ.: 6938200692 - 22854 01184 | Email: info@polichronakos.gr | Viber: Γιάννης
Πολυχρονάκος | Κυκλάδες | Facebook: Γιάννης Πολυχρονάκος / @polichronakos | Instagram:
Γιάννης Πολυχρονάκος / @giannispolichronakos | Τwitter: @gpolichronakos

Δ. Καπούνης στο Open: «Προσιτός προορισμός η Νάξος! Αλλά, η σεζόν είναι πολύ μικρή!»



Για την τουριστική κίνηση στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά και για τις προσδοκίες για την καλοκαιρινή σεζόν μίλησαν στον «αέρα» της εκπομπής «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Μιχάλης Κρητικός.

Πάντως, ο Δ. Καπούνης στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας και γενικότερα στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως, με αυτά που συμβαίνουν, «τα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα θα είναι πλέον δύσκολο να τα βρούμε στην αγορά».

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Νάξος είχε πληρότητα στο 80% περίπου. Εκτιμούμε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως πέρυσι. Από εδώ και πέρα ανοίγει η σεζόν, η οποία, ωστόσο, είναι πολύ μικρή στη Νάξο και γι' αυτό προσπαθούμε να την κάνουμε μεγαλύτερη. Με 50-60 μέρες ένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να σταθεί στον κλάδο του. Δεν μπορεί μέσα σε 60-70 μέρες να δουλεύει για όλον τον χρόνο. Υπάρχουν τεράστιες επενδύσεις εδώ. Πρέπει και αυτός να ζήσει», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.

Κατόπιν, ο Μ. Κρητικός ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές γιατί η κίνηση φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν ήταν τόσο καλή όσο πέρυσι: «Σε θέμα ποσότητας είμαστε ικανοποιητικά. Στην ποιότητα είναι το πρόβλημα. Παρατηρούμε, λ.χ., ότι και στο δικό μας ξενοδοχείο και αλλού όλες οι σουίτες διατίθενται σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Έτσι, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα κόστη για το προσωπικό. Οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί φέτος, ενώ υπάρχουν και οι πολύ σοβαρές δυσκολίες της εύρεσης προσωπικού και της συντήρησης της ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν λοιπόν η ημερήσια τιμή είναι 100-130 ευρώ Μάη μήνα, δεν μπορούν να βγουν αυτά τα έξοδα. Και τι περιμένουμε; Να έρθει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, που θα πιάσουμε κάποιες μεγαλύτερες τιμές στην αγορά. Αυτό, ωστόσο, θα είναι μόνο για 40-50 μέρες. Είναι μια πάρα πολύ μικρή σεζόν σε θέμα ποιότητας, γιατί αυτό νομίζω λείπει στη διάρκεια της σεζόν, η ποιότητα του κόσμου».

Ο Δ. Καπούνης πρόσθεσε, έπειτα, πως, για φέτος το καλοκαίρι, «η Νάξος είναι ένας, εκτιμώ, προσιτός προορισμός και μπορεί ο καθένας να την επισκεφθεί».

Έπειτα, οι παρουσιαστές ρώτησαν τον Δ. Καπούνη για τα προϊόντα της Νάξου, τις τιμές τους και το ποια είναι, γενικότερα, η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα του νησιού μας.

«Αυτή τη στιγμή η κτηνοτροφία, στην Ελλάδα και στη Νάξο, έχει πέσει. Έχουμε λιγότερο γάλα και λιγότερη παραγωγή. Εμείς, ως Ένωση, παραγάγαμε 1500 τόνους Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και πια έχουμε φθάσει στους 1200. Έχουν κλείσει κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες στη Νάξο και εξακολουθούν να κλείνουν, επειδή είναι αβάσταχτο το κόστος», τόνισε αρχικά ο Δ. Καπούνης.

Ύστερα, εξήγησε ότι «μπορεί να έπεσαν οι τιμές στο πετρέλαιο ή στο ρεύμα, αλλά οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι ή αγρότες έχουν καλλιεργήσει από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, οπότε τα κόστη τους ήταν μεγάλα. Αυτό το κόστος μεταφέρεται μέχρι και σήμερα – αν έπεσαν οι τιμές έναν μήνα στο πετρέλαιο και στην ενέργεια, δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί και η τιμή του προϊόντος στον καταναλωτή. Ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος έχει επενδύσει από την αρχή του χρόνου και πρέπει αυτήν την επένδυση να την πάρει πίσω».

Καταλήγοντας, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε: «Κλείνουν κτηνοτροφικές μονάδες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σφάζονται κοπάδια. Το γάλα μειώνεται και πέφτει και η τιμή του, είτε είναι αγελαδινό είτε αιγοπρόβειο, σε όλη την Ελλάδα έχει πάρει την κατηφόρα. Τα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα θα είναι από εδώ και πέρα δύσκολο να τα βρούμε στην αγορά. Θα έρχονται εισαγόμενα τυριά με 3-4 ευρώ και θα κατακλύσουν την αγορά. Ο καταναλωτής δεν κοιτάζει πλέον την ποιότητα του προϊόντος, αλλά την τιμή».

Δείτε το απόσπασμα:

Άρθρο ανάλυση σε σχέση με το ρόλο της παραθρησκευτικής οργάνωσης Νίκης

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου τ. Βουλευτής
Άρθρο ανάλυση σε σχέση με το ρόλο της παραθρησκευτικής οργάνωσης Νίκης
Η απαράδεκτη χρήση- παραποίηση θρησκευτικών και εθνικών συμβόλων από το κόμμα Νίκη έγινε ανεκτή από την ανώτατη δικαιοσύνη. Θα πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος σχετικά με την έγκριση των κομμάτων
από τον Άρειο Πάγο. Να πραγματοποιείται αυτεπάγγελτα αυτόματος εξ αρχής έλεγχος νομιμότητας για το έμβλημα και το καταστατικό, όπως και για την συνταγματικότητα της διακήρυξης των αρχών ενός εκάστου και
να αποστέλλεται στα ιδρυθέντα κόμματα επίσημη απάντηση θετική ή αρνητική. Αν γίνει αυτό, δεν θα γνωμοδοτεί ο Άρειος Πάγος την  τελευταία στιγμή. Οι κύριοι της Νίκης κατάφεραν με έμμεσο πονηρό
τρόπο να δημιουργήσουν τετελεσμένα, καπηλευόμενοι θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα για ψηφοθηρικούς λόγους. Από εδώ και εμπρός θα εμφανιστούν πολιτικές οργανώσεις και από άλλες θρησκείες, οπότε σε λίγα χρόνια θα γεμίσει η Βουλή με ημισελήνους κυρίως από  ισλαμιστές Μουλάδες που θα είναι ταυτόχρονα ιατροί, δικαστές, θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες.