slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Άδεια διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων Αιτήσεις έως 31-12-2020»       
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 940/81279/4-8-2017 (ΦΕΚ 2741 Β΄) και τον Ν4691/2020 (ΦΕΚ 108 Α/9-6-2020), υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης άδειας διατήρησης για τους κατόχους κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός οικισμών ή σε απόσταση μικρότερη από αυτή που ορίζεται στους πίνακες αποστάσεων του παραρτήματος του νόμου 4056/2012 εφόσον πληρούνται τα παρακάτω:
1) είχαν ιδρυθεί και λειτουργούσαν στις 12-3-2012, ημερομηνία έναρξης ισχύος του...

Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Φ. Ζαννετίδη, Γ. Μαργαρίτη και Κ. Μπιζά


Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Κώστας Μπιζάς.
Τους τρεις άνδρες υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της «Ένωσης», ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης και ο Ταμίας της εταιρείας, Ιάκωβος Ζαχαράτος.
Στη διάρκεια της, εποικοδομητικής και σε εξαιρετικό κλίμα, συζήτησης που ακολούθησε ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε, μεταξύ αρκετών άλλων ζητημάτων, στα....

Πανναξιακός ΑΟ : Ευχαριστώ σε DOLE και Δημήτρη Καρούση / Νέα επιτροπή για τον στίβοΤο τμήμα στίβου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την χορηγό εταιρία DOLE και προσωπικά το κο Δημήτρη Καρούση που στάθηκαν κοντά στους αθλητές στίβου του τμήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ,παρά τις αντίξοες συνθήκες(λόγω covid 19),και πρόκειται να συμβάλουν σημαντικά στις επιτυχίες τους κατά τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα του 2020.
Επίσης ανακοινώνουμε τη σύσταση εξωδοικητικής επιτροπής στίβου αποτελούμενη από τους .....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ


 
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύτηκε νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) –ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212.
Οι ιστοσελίδες πρόσβασης στα σχετικά αρχεία της Πρόσκλησης είναι οι ακόλουθες:
Ιστοσελίδα Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. www.inedivim.gr
Ιστοσελίδα Έργου 
http://kentradiaviou.gr
Σύμφωνα με την ανωτέρω Πρόσκληση, η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr

-Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και29/06/2020(ώρα 11:00 π.μ.)

-Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με .........

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: "Η Σαντορίνη δεν είναι ντεκόρ, έχει ανθρώπους και προβλήματα"Η Σαντορίνη δεν είναι ντεκόρ, έχει ανθρώπους και προβλήματα
Μερικά σχόλια για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού
Το νοσοκομείο «στολίδι» κατά δήλωση του πρωθυπουργού αν και θεμελιώθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως κυβέρνηση η ΝΔ μέχρι το τέλος του 2014 ήθελε να το ιδιωτικοποιήσει και χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα το ποιός θα το χρηματοδοτήσει. Ως αντιπολίτευση έκανε ό,τι μπορούσε για να το απαξιώσει, ενώ οι φίλοι της και οι φιλικά προς αυτή προσκείμενοι φορείς, υπονόμευσαν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του νοσοκομείου. Είναι άπειρες οι ανακοινώσεις μας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τι έχει διαμειφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση απέρριψε στη βουλή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την εξομοίωση του μισθολογίου των ιατρών της ΑΕΜΥ με εκείνο του ΕΣΥ για να την επαναφέρει κουτσουρεμένη 3 μήνες μετά!

Ο Βασίλης Ραπτάκης ορίστηκε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νάξου

 Ο διευθυντής Iatrik;hw Yphres;iaw ΓΝ-ΚΥ Νάξου,
 ορθοπεδικός, Βασίλης Ραπτάκης 
 Ο ορθοπεδικός Βασίλης Ραπτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades Voice, ορίστηκε αρμοδίως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου και αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και με διάρκεια τρία χρόνια. Ο κ. Ραπτάκης ένας από τους παλαιότερους ιατρούς στη μονάδα υγείας της Νάξου έχει θητεύσει και κατά το παρελθόν ως διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, γεγονός που αποτελεί φερέγγυο για την άμεση και επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων που αναλαμβάνει εκ νέου... 

Γ. Βρούτσης: Για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο στήριξης για τον πρωτογενή τομέα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Ν.4670/2020)

Με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την απασχόληση των συνταξιούχων, μας δίνεται η ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε όλες τις παρεμβάσεις του Υπουργείου μας υπέρ του πρωτογενούς τομέα. Παρεμβάσεις που όλες  είχαν ως στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και την ενθάρρυνση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα. 

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο στήριξης και κάλυψης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με όχημα ένα νέο ασφαλιστικό πλαίσιο και

Πρέσπες: Δύο χρόνια από την υπογραφή μιας κακής συμφωνίας

Στις 17 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την υπογραφή μιας κακής Συμφωνίας, με την οποία η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παραχώρησε σε ένα μικρό και πολυεθνικό κράτος των Βαλκανίων το όνομα, την ιστορία και την κληρονομιά της Μακεδονίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη στο χωριό Ψαράδες του Νομού Φλωρίνης στις 17 Ιουνίου 2018 και κυρώθηκε από 153 βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Οι «πυροβολισμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ & η Παπαδημούπολη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Από Έμβολος 
 
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις και εντάσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ήδη αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητος και τα μέτωπα Κοτζιά- Πολάκη ή Παπαδημούλη – Κούλογλου κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ.Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν συντριπτικές μετρήσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, κάποια από το περιβάλλον του επιμένουν να του μεταφέρουν ότι αυτές είναι… στημένες!!! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν τις περυσινές εκλογές του έλεγαν, περίπου, ότι θα κερδίσει τις εκλογές όταν οι πάντες έβλεπαν τις μεγάλες διαφορές υπέρ του Μητσοτάκη.

Όλες οι νέες διατάξεις για τα αναπτυξιακά των ΟΤΑ (Εγκύκλιος)


Εγκύκλιο με τις ρυθμίσεις των ν.4674/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ 53/11.3.2020) και ν.4690/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ 104/30.5.2020) που αφορούν αναπτυξιακές παραμέτρους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, εξέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών την 16η Ιουνίου.
Στο εκτενές περιεχόμενο των 21 σελίδων της Εγκυκλίου, ο Θ.Λιβάνιος παρουσιάζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κάτωθι: