slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βλασερος:Όχι στην ελλειματική συγκοινωνία των χωριών της ορεινής Νάξου.

Ένα από τα κύρια θέματα που έβαλα κατά διάρκεια της προεκλογικής μου προσπάθειας αφουγκραζόμενος την αγωνία των εναπομεινάντων κατοίκων των ορεινών χωριών της Νάξου ήταν το θέμα της εγκατάλειψης τους και ο κίνδυνος της ερημοποίησης τους.

H πρώτη δημόσια εμφάνιση Τσίπρα μετά την παραίτηση -Αποδεκατισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τα αμήχανα βλέμματα [εικόνες]

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα με τη νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτησή του, έγινε σήμερα στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπεύδουν να τον χαιρετήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Βουλή με αποδεκατισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, με μόλις 47 βουλευτές, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη Βουλή (εκλογές 2019) η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμούσε 86 βουλευτές.
Στην τελετή ορκωμοσίας, στην πρώτη θέση των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του η Όλγα Γεροβασίλη και ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Άκης Δελαπόρτας από τη Ρόδο

 


 

Την υποψηφιότητα του Άκη Δελαπόρτα, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Δελαπόρτας, υπάλληλος στο ΙΚΑ Ρόδου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Φοίβος Κρεμαστής αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 



12,00 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα
«Νότιο Αιγαίο», για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή
προτάσεων έργων προς ένταξη και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους του

ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και την

📺Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή «δεν είναι δίκαιο» να χάνουν τόσο υψηλό ποσοστό, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ο συνταξιούχος που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται, γι’ αυτό και έρχεται το νομοσχέδιο που θα μετατρέψει σε αναλογική την κράτηση του 30% της σύνταξης.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης ενώ συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Τραγωδία στην Ίο: Νεκροί δύο νεαροί Ιρλανδοί

Δύο νεαροί τουρίστες από την Ιρλανδία έχασαν τη ζωή τους στο νησί της Ίου.

Οι δύο νέοι είχαν ταξιδέψει μαζί με μια ομάδα περίπου 70 ατόμων από την Ιρλανδία για να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, στο νησί.

Ο ένας από τους δύο, ηλικίας 22 ετών, έπεσε σε γκρεμό όντας σε κατάσταση μέθης, ενώ ο φίλος του, ηλικίας 18 ετών, πέθανε από παθολογικά αίτια λίγη ώρα αργότερα.

Tο πρόβλημα της συγκοινωνίας στα ορεινά χωριά υπάρχει..... Είναι ορατό, ευδιάκριτο.. Και λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Απ' όλους...


  Του Γιώργου  Κρητικού   Επιχειρηματία κατοίκου  της Κωμιακής 
Κυριαρχεί, λοιπόν, αυτές τις μέρες, το πρόβλημα της συγκοινωνίας στα ορεινά χωριά...
Μιας συγκοινωνίας υποτυπώδους, προφανώς ανάλογης των λιγοστών κατοίκων των χωριών αυτών, άρα και λιγοστών μελοντικών επιβατών..
Όμως, ο σοφός λαός λέει, ότι ''οι πολλοί θέλουν πολλά και οι λίγοι απ' όλα'', επομένως και οι λιγοστοί αυτοί κάτοικοι, οι οποίοι το καλοκαίρι γίνονται περισσότεροι, θέλουν και χρειάζονται απαραιτήτως, μια κάποια συγκοινωνία της προκοπής....

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας - Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με το σύνολο της νέας πολιτικής ηγεσίας

ΠολιτικήΒασίλης Βενιζέλος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εποπτεύει στενά και την ασκούμενη και τη σχεδιαζόμενη κυβερνητική πολιτική Υγείας καθ’ όλη τη δεύτερη τετραετία
Το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, όπως ακριβώς είχαμε γράψει εγκαίρως πριν από λίγες μόλις ημέρες στο parapolitika.gr.

Θηραϊκή Πολιτεία Ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου - Ξαγοράρη Μαρία


Ξαγοράρη Ε. Μαρία

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε τη Μαρία Ξαγοράρη στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Η Μαρία, είναι άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο μέλλον, στα παιδιά μας. Σπουδαία εκπαιδευτικός, δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο της Μεσσαριάς και του Βόθωνα, μητέρα δύο παιδιών, δεν διδάσκει απλά τα μαθήματα του σχολικού προγράμματος. Μέσα από σημαντικές δράσεις που συμμετέχει και οργανώνει, δείχνει με τον σωστό τρόπο στους μαθητές πώς να αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν όλη τους τη ζωή. Η Οδική Παιδεία, είναι ένα από αυτά, με την ίδια να είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου οι «7 ΕΠΤΑ Εθελοντές Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων».