slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γραφικότητες Βελόπουλου: Διαμαρτύρεται γιατί πιστεύει ότι θα έρθουν τουρκικά πανεπιστήμια

 


 
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το νομοσχέδιο περί ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Είναι γνωστό ότι η ΝΔ με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παραβιάζει το Σύνταγμα. Αυτό που δεν είναι γνωστό στον ελληνικό λαό είναι ότι η αντιπολίτευση αποφεύγει να πει δύο ζητήματα που είναι καίριας σημασίας: Πρώτον, η πρόθεση της γνωστής εταιρείας CVC, η οποία ανακοινώθηκε εδώ και δύο μήνες, να κάνει ιδιωτικά πανεπιστήμια, υλοποιήθηκε από τη ΝΔ με ένα νόμο fast track. Δεύτερον, κανείς στην αντιπολίτευση δεν μιλά για το ζήτημα της ιδρύσεως… τουρκικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα οποία δεν μπορεί να απαγορευτεί να λειτουργούν με αυτόν τον αντεθνικό νόμο που φέρνει η ΝΔ», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος! Πιο γραφικός πεθαίνεις. Διαμαρτύρεται για κάτι που δεν έχει συμβεί, αλλά πιστεύει ότι θα συμβεί στο μέλλον!…

Δήμος Θήρας : Συντήρηση φρακτών στα πρανή Ξεκίνησε η συντήρηση των πλεγμάτων στα πρανή του Αθηνιού.

Ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και ζωής,
αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την μερική άρση της επικινδυνότητας στην Επαρχιακή Οδό
Φηρών - Αθηνιού με την εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:
-Αποφόρτιση των φρακτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων που έχουν επιβαρυνθεί με
κατολισθήσεις φερτών υλικών
- Αντικατάσταση τμήματος φράχτη ανάσχεσης και προστασίας από κατολισθήσεις που έχει
καταστραφεί από πτώσεις βράχων και έχει απωλέσει σημαντικό μέρος της λειτουργικής του
ικανότητας.

Εκλογή νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Πάρκο Πάρου Δημοτική Α.Ε.».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου το οποίο επέχει θέση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «Πάρκο Πάρου Δημοτική Α.Ε.» με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο, συνήλθε σε συνεδρίαση στις 21 Φεβρουαρίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πάρκο Πάρου Δημοτική Α.Ε.», η θητεία του οποίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.

Γ. Βρούτσης: «Συνεχίζουμε με πρόταγμα την ασφάλεια»! Επαναλειτουργεί το κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ

 
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, παρέδωσε την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, η οποία επιτρέπει την πλήρη λειτουργία του Σταδίου μετά την ολοκλήρωση της αφαίρεσης των πολυκαρβονικών στελεχών και αφού εγκατασταθεί υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης της στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα
 
 Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. 
Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται. 

Gov.gr Wallet: Οι νέες εφαρμογές που «μπαίνουν» από σήμερα στο ψηφιακό πορτοφόλι

Για να μπορέσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά έγγραφα στο wallet θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας
Πιο εύκολη γίνεται από σήμερα Δευτέρα η ζωή των χρηστών της ψηφιακής εφαρμογής gov.gr wallet. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα, και στη συνέχεια η κάρτα αιμοδότη προστίθενται από σήμερα στο ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ θα ακολουθήσουν και οι επαγγελματικές ιδιότητες. O πολίτης έχει ήδη στο κινητό του την αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ανεργίας, τον φάκελο αυτοκινήτου, ενώ από τις 9 Απριλίου θα μπαίνει και στα γήπεδα με το wallet.

Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου

 

Προανήγγειλε τετραπλές εκλογές για νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή, τοπικά συντονιστικά και εκλογή προέδρου - Δριμεία επίθεση στα στελέχη που αποχώρησαν - Οι αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα

Η στάση της παράταξης Ανοιχτοί ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20/2/2024 συζητήθηκαν σοβαρά θέματα, που θα καθορίσουν πολλές πτυχές της δημόσιας ζωής,   της επιχειρηματικότητας  και  της ανάπτυξης του τόπου μας. Είναι ανάγκη της περιφερειακής παράταξης «Ανοιχτοί ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» να  τονιστούν μερικές λεπτομέρειες πίσω από τη στάση της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ελάφια

 


Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται και τον προβληματισμό που υπάρχει για το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο αναφέρονται τρεις προτάσεις για το πρόβλημα των καταστροφών από τα ελάφια, ζήτημα το οποίο έχουν βάλει επιτακτικά στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ρόδου, η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει ολοκληρωμένα τις θέσεις της, όπως εκφράστηκαν και στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.