slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναμορφώνουμε τις δημόσιες συμβάσεις για την κατασκευή ποιοτικότερων έργων»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Στην κερδοφορία των ακτοπλόων εφοπλιστών δεν υπάρχει lockdown

Σε απομόνωση , επιπλέον οικονομική αφαίμαξη και ταλαιπωρία επέβαλαν ουσιαστικά οι ακτοπλόοι  εφοπλιστές και οι εμπλεκόμενοι με την ακτοπλοΐα όμιλοι  τούς κατοίκους των νησιών  των Νοτίων Κυκλάδων μόλις σταμάτησε η κρατική επιχορήγηση.

Αραίωσαν ακόμα περισσότερο και άλλαξαν τα δρομολόγια διασύνδεσης με το κέντρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων καθώς και των νησιών μεταξύ τους, με τη στήριξη βέβαια της κυβέρνησης, όπως γινόταν άλλωστε διαχρονικά και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

 

Αφού καρπώθηκαν:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: Έλεγχος με rapid tests στις πύλες εισόδου των νησιών μας.Επίσπευση των εμβολιασμων .Άμεσες ενέργειες για να σώσουμε την τουριστική περίοδο και να θωρακιστουν υγειονομικά τα νησια μας!"Έλεγχος με rapid tests στις πυλές εισόδου των νησιών μας-Επίσπευση των εμβολιασμών -Άμεσες ενέργειες για  να σώσουμε την τουριστική περίοδο και να θωρακιστουν υγειονομικά τα νησιά μας "

Με αφορμή την επιδείνωση της υγειονομικής καταστασης των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου με τα κρούσματα covid/19 να σημειώνουν "ρεκόρ " στην περιοχή μας επισημαίνουμε  τα εξής: 

-Η χαλάρωση των μέτρων , "τα κορονοπαρτυ" και ο μέχρι τώρα σχεδιασμός (για τον οποίον καυχονταν κάποιοι  τοπικοί "άρχοντες" και τώρα" λουφαζουν" .....δεν αντιμετωπίζουν την πανδημια.

-Οι υπηρετούντες στον τομέα της Δημόσιας Υγειας έχουν υποστεί -λογικη- κόπωση αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση και το Ε.Σ.Υ. χρειαζεται άμεση ενίσχυση στα νησια μας.

-Οι συμπολίτες μας ανησυχούν για τα οικονομικά , κοινωνικά και υγειονομικά ζητήματα που βιώνουν , αγωνιούv   για το μέλλον και εξοργίζονται  με τους προκλητικους  "εκτός  σειράς "εμβολιασμούς που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας!


Προτείνουμε τα εξής μέτρα και ζητάμε την άμεση εφαρμογή τους:

Μετατίθεται χρονικά το μεγάλο πρόβλημα των χιλιάδων συνταξιούχων, πλήττοντας καίρια το εισόδημά τους, αφού η χορήγηση προκαταβολής έναντι της συντάξεως που δικαιούνται, δεν λύνει οριστικά το πρόβλημαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετατίθεται χρονικά το μεγάλο πρόβλημα των χιλιάδων συνταξιούχων, πλήττοντας καίρια το εισόδημά τους, αφού η χορήγηση προκαταβολής έναντι της συντάξεως που δικαιούνται,

δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις συντάξεις.

Ειδικότερα, με διάταξη του ν. 4778/19-02-2021 και με την προσθήκη του άρθρου 7Α στον ν. 4387/2016  χορηγείται προκαταβολή σύνταξης έως και 384 ευρώ στους δικαιούχους. Η νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται στην επίσπευση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 430.000 από τις οποίες οι 175.000 αφορούν κύρια σύνταξη. Ο απερχόμενος Υπουργός επί ενάμιση χρόνο ανακοίνωνε, ότι έχει λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος και από στιγμή σε στιγμή θα εκδίδονται οι εκκρεμείς συντάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της εκφράζει η Βιβλιοθήκη ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ του Σ.Φ.Ν. για την Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να ανακηρύξει το έτος 2022 "Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη".

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της εκφράζει η Βιβλιοθήκη ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ του Σ.Φ.Ν. για την Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να ανακηρύξει το έτος 2022 "Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη". Μία πρόταση που στήριξε η Ακαδημία Αθηνών, ο Δήμος Νάξου και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


                        Προς: κ. Δήμαρχο

                                   κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 

                                                                            Κοινοποίηση: Δημοτικές παρατάξεις 

                                                                                                      ΜΜΕ


Με ΜΑΤ , βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στη «πράσινη» ανάπτυξη , παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού , επειδή αγωνίστηκε ν' αποτρέψει τη καταστροφή του τόπου του.

Μπορεί η προχθεσινή προγραμματισμένη δίκη, των 36 κατοίκων της Τήνου που οδηγήθηκαν  στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για να δικαστούν ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού» αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την  20ή Μαΐου 2020, να αναβλήθηκε, αλλά παραμένουν οι διώξεις εναντίον τους σε αναμονή ορισμού νέας δικάσιμου.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Τήνου. 

 Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης,  να ασκηθεί και με αυτόν τον τρόπο πίεση, για να αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες και οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Τήνου.     


 


Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γιάννης Κορρές

                                                  Τηλ: 6972840552

                                               Email: gianniskorres67@gmail.com                                                                                                      Νάξος 3/3/2021


Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

03/03/2021

 

Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. 

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 11.00 πμ - ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου με θέμα «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 πμ.

Την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε και διαδικτυακά στην πλατφόρμα webex με meeting number 181 856 3821 και password SmaTXJhh265 ή εναλλακτικά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

"Όχι σε ένα ακόμη αποτυχημένο άνοιγμα του Τουρισμού – Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός με όραμα και ουσιαστικά μέτρα" από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Κυκλάδες

 
Με ομόφωνο ψήφισμά της, η 3η Συνδιάσκεψη Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής και σοβαρού σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης για το ζήτημα του Τουρισμού και καταθέτει κάποιες πρώτες προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμά του και την στήριξη των επαγγελματιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΛΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"Σίγουρα πέτυχαν πανελλήνιο ρεκόρ. Μένει να δούμε αν είναι και παγκόσμιο.

Αποχώρησαν από τη συζήτηση θέματος που οι ίδιοι είχαν βάλει!"


Δήλωση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου  Πολιτισμού Δωδεκανήσου Γιάννη Κρητικού  με αφορμή την αποχώρηση της παράταξης του Μανώλη Γλυνού από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Με αφορμή την αποχώρηση της παράταξης του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Για τις ιαματικές πηγές και το πεντάστερο χωριό στη Μύκονο


SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Για τις ιαματικές πηγές και το πεντάστερο τουριστικό «χωριό» στη Μύκονο

 

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις Ιαματικές Πηγές, δίνει στην πραγματικότητα την ευκαιρία στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του αρχικού της σχεδιασμού για επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, κατόπιν «διαβούλευσης».... με τους συναρμόδιους φορείς κι από «μηδενική βάση».

Είναι πέρα για πέρα προσχηματικός ο διάλογος που προτείνει η Περιφερειακή Αρχή γιατί εξ αρχής θέτει ότι, ο μοναδικός στόχος της διαβούλευσης θα πρέπει να είναι η «ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας» και  βάζει σε δεύτερη μοίρα το ιδιοκτησιακό ζήτημα των ιαματικών πηγών, ενώ αραδιάζει ταυτόχρονα το παραμύθι , ότι όλοι μαζί, τουριστική βιομηχανία και κοινωνία με αυτή την εξέλιξη, θα είμαστε ωφελημένοι.

Η κυβέρνηση με τη στήριξη της τοπικής διοίκησης προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων σε κερδοφόρες επενδύσεις. Προωθεί τον «θεματικό» τουρισμό, όπως τον έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018  (συνεδριακός, θρησκευτικός, ιατρικός κ.α.), συνιστώντας ανώνυμη εταιρεία  για εκμετάλλευση όλων των ιαματικών πηγών της Ελλάδας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό των νησιών, τους εργαζόμενους να απαιτήσουν :

  • Ν' αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών, σ' όλα τα νησιά, σ' όλη τη χώρα.

  • Καμιά επιχειρηματική εκμετάλλευση, είτε αυτή γίνεται μέσω των ιδιωτών επενδυτών, είτε μέσω των φορέων της τοπικής διοίκησης.

Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση στους δήμους για τη συντήρηση και τη διάθεση στο λαό των ιαματικών πηγών με ελεύθερη είσοδο για το λαό.

ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Με την ίδια αποφασιστικότητα η Περιφερειακή Αρχή στήριξε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εταιρείας, η οποία θα κατασκευάσει στην ήδη κορεσμένη Μύκονο πεντάστερο τουριστικό χωριό, σε έκταση 60.000 τμ, μαζί με το χαρακτηριζόμενο ως «καταφύγιο»;;;λιμάνι για τα 32 super yachts (άνω των 24 μέτρων)κλπ. Αντίθεση εξέφρασε και το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου γι' αυτήν την επένδυση. 

Η παρουσίαση του θέματος εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής άγγιζε τα όρια της υπόσχεσης ενός επίγειου παραδείσου. Το ερώτημα είναι παράδεισος για ποιούς? Δεν δημιουργούν τέτοιες τουριστικές υποδομές οι επενδυτές για χάρη  ενός λαϊκού τουρισμού,  αλλά για τουρίστες με μεγάλα βαλάντια. Βαλάντια που θα ξοδεύουν όλα τα λεφτά μέσα στην εγκατάσταση και όχι στις μικροεπιχειρήσεις του νησιού. Στην πραγματική κόλαση πάντως ζουν οι εργαζόμενοι είτε δουλεύοντας σε συνθήκες γαλέρας στα πολυτελή ξενοδοχεία, είτε στην ανέχεια όταν είναι άνεργοι και χωρίς εξασφαλισμένο εισόδημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη Μελέτη, αναδεικνύοντας ότι η τουριστική ανάπτυξη σ' αυτή τη κατεύθυνση και με τη συγκεκριμένη επένδυση, δεν έχει προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού και των νησιωτών αλλά ταυτίζεται απόλυτα με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

2/03/2021


«Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη»,το 2022 μετά από αίτημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανακήρυξης του 2022 ως «Έτους Ι. Καμπανέλλη». δήλωσε :  Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο συντοπίτη μας συγγραφέα και ευκαιρία, μέσα από δράσεις, να φωτιστούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής και του διαχρονικού έργου του Ι. Καμπανέλλη, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε»,


 «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», ανακήρυξε το 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από αίτημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Νάξιου συγγραφέα και θεμελιωτή του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου. 

Η εναρκτήρια εκδήλωση του «Έτους Ιακώβου Καμπανέλλη» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2121, ημέρα των γενεθλίων του. Το σύνολο των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, θα τελούν υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

«Η ανακήρυξη του 2022 ως έτους «Ιάκωβου Καμπανέλλη» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον γενέθλιο τόπο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, για όλους εμάς τους Ναξιώτες και ιδιαίτερα για μένα προσωπικά που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Άνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η ταπεινότητα, ο ακέραιος χαρακτήρας του, η ευρύτητα της σκέψης του και το νεανικό πνεύμα του θα μείνουν πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου. 

Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο συντοπίτη μας συγγραφέα και ευκαιρία, μέσα από δράσεις, να φωτιστούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής και του διαχρονικού έργου του Ι. Καμπανέλλη, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε», δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανακήρυξης του 2022 ως «Έτους Ι. Καμπανέλλη».Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Ανήμερα των ανακοινώσεων Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ και με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη ενίσχυσής του»

 

 

 Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 100%, το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα μίας νόσου με εκατοντάδες ακυρώσεις χειρουργείων, το λοκντάουν 4 μηνών έχει αποτύχει πλήρως και ο κ. Μητσοτάκης συσκέπτεται.

Η ανακόλουθη και "περιεργη " στάση της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου σε επενδύσεις σε Μύκονο και Τήνο!


Ανακόλουθη και "περίεργη"  είναι η  στάση της Περιφερειακής Αρχής Νοτιου Αιγαίου και του κ.Χατζημαρκου σε θέματα που αφορούν επενδύσεις και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων στην Τήνο και τη Μύκονο ! 
Αυτο αναδείχθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση(  28.2.21) του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.)Νοτίου Αιγαίου.

Τήνος:
Στο ΣΥΝΟΛΟ  του το Περιφερειακό Συμβούλιο  Ν.Αιγαίου στηρίζει τον αγώνα του Τηνιακού λαού και τις αποφάσεις του Δήμου του νησιού που εκφράζουν την αντίθεση τους στην καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται απο την αλόγιστη τοποθέτηση  ανεμογεννητριών στον τόπο τους.
Θυμίζω-και είναι "περίεργο " και άξιο αναφοράς-,  ότι πέρασε από " λαϊκό "δικαστήριο πριν λίγους μήνες από την παράταξη Χατζημαρκου ο δήμαρχος του νησιού   διότι " τόλμησε " να ζητήσει πολιτική παρέμβαση και άμεσες  ενέργειες  από την Περιφερειακη Αρχή  για να σταματήσει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών όταν αυτές θα τοποθετούνταν! 

Μύκονος:
Εδώ η ανακολουθία  σε όλο της το μεγαλείο!
Ενώ ως αρχή είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων 
που εκφράζουν τη λαϊκή βούληση, η Περιφερειακη Αρχή του κ.Χατζημαρκου αλλάζει στάση ...Αγνοεί ΟΜΟΦΩΝΗ  αντίθετη και τεκμηριωμένη     απόφαση του Δήμου Μυκόνου(δηλ.τους εκπροσώπους του νησιού ) και στηρίζει την υλοποίηση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας !

Άλλη στάση του κ.Χατζημαρκου  στην Τήνο .....άλλη στάση στη Μύκονο.....!
Επένδυση είναι στην Τήνο ....επένδυση είναι και  στη Μυκονο!
Το περιβάλλον απειλείται στην Τήνο....το περιβαλλον απειλείται και  στη Μύκονο!


Για όλα τα παραπανω ερωτήματα ας δώσουν -αν μπορουν-  συγκεκριμένες  απαντήσεις!

Αναδεικνύουμε την " περιεργη " και επιλεκτική στάση του κ.Χατζημαρκου και της "παρέας του ", στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η παράταξη μας στηρίζει τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων , σέβεται την αγωνία και τους αγώνες των νησιωτών μας και δηλώνουμε  με έμφαση  ότι:

Είμαστε σταθερά υπέρ της αειφόρου  ανάπτυξης, με νόμιμες διαδικασίες και σεβασμό στο περιβάλλον και  την κοινωνια που υπηρετούμε! 
Στηρίζουμε  τις απόψεις των Δήμων Τήνου και Μυκόνου!

  Το ρόλο του υπηρέτη διαπλεκομενων συμφερόντων   και της επίπληξης και "νουθετησης  δημάρχων " τον αφήνουμε σε αυτούς που αυτοδιαφημίζονται ότι φέρνουν το καινούριο" ήθος "στο Νότιο Αιγαίο!
Κάθε ημέρα που περνά τους μαθαίνει ο κόσμος καλύτερα....η μια γκάφα μετα την άλλη....!Τα κατορθώματα τους απασχολούν το πανελλήνιο και ...όχι μόνο!για τον Περιφερειακο  Συνδυασμό "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- 
Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου  Ε Ν. Π.Ε.

Μανιτάκης για Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης«Το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα, να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Είναι πρόσχημα, αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι ξαφνικά από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας».

«Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου αλλά και την πολιτική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της» επισήμανε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8.