slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Σαμαράς συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ

Από Factorx

Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συγχαρεί τους εκπροσώπους της ΔΑΠ για την 25η συνεχόμενη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.
«Κάτω από αντίξοες συνθήκες δώσατε απάντηση σε όσους λένε ότι η ΝΔ σκοτεινιάζει, είστε το μέλλον αυτής της παράταξης» τόνισε ο κ.Σαμαράς, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε ότι και φέτος η ΔΑΠ έδωσε τη μάχη των ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια και βγήκε νικήτρια επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΟΝΝΕΔ θα βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά

Η ΝΔ ξεπούλησε το λιμάνι... το ΠΑΣΟΚ όμως κάνει στρατηγικές επενδύσεις...

20 Μαΐου 2010


Όταν ο Καραμανλής ο Βουλγαράκης ως Υπουργός Ναυτιλίας υπέγραφε τη συμφωνία με τον Κινέζικο Κολοσσό Cosco :

1.Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ξεπούλημα των λιμανιών,

2. Ο Νομάρχης Πειραιά μαζί με το Δήμαρχο οργάνωναν πορείες έξω απ το Υπουργείο Ναυτιλίας για να ακυρώσουν τη συμφωνία,

3. Κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΛΘ και ανάγκασαν τη επίσης Κινεζική Ηachison εγκαταλείψει το διαγωνισμό και η Ελλάδα έχασε 3,2 δις € !

4.Ο Χρ. Παπουτσης στη Βουλή μιλούσε για μέγα σκάνδαλο – ενώ είναι ο μοναδικός πλειοδοτικός διαγωνισμός στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους χωρίς ενστάσεις από τους μειοδότες.

5.Το ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία .

6.Ολες οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για το ξεπούλημα του αιώνα!

Σήμερα

1. Κάνουν στον Πρόεδρο της Cosco υποδοχή Αρχηγού κράτους .
2. Τον συναντά στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
3. Υπουργοί σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του και να κανουν διθυραμβικές ανακοινώσεις συνεργασιας.
4. Μέλανε ότι πραγματοποιείται η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στη χωρά.
5. Ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης Πειραιά τον υποδέχτηκαν με τιμές και δώρα!

Μετά έχουν το θράσος να ρωτάνε γιατί έφτασε η χωρά στα σημερινά της χαλιά!!!!

Παράσταση των Γερμανών στην ευρωβουλή υπέρ της Ντόρας


Από Factorx |

Ο γερμανικός παράγων έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Πρώτον επειδή του στέρησε τις πολύτιμες υπηρεσίες της Ντόρας. και δεύτερον επειδή είπε όχι στα μέτρα του ΔΝΤ.

Αυτό φρόντισε να το επιδείξει χθες στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ευρωβουλευτών (της μεγαλύτερης εθνικής συνιστώσας του ΕΛΚ, αλλά και της Ευρωβουλής) Βέρνερ Λάνγκεν που εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει «το πακέτο για την Ελλάδα» και είπε ότι με την απόφασή της αυτή η Ν.Δ. «επέδειξε στάση ανευθυνότητας».

Στον κ. Λάνγκεν απάντησαν η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ «ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί.. Υποστηρίξαμε την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής. Για να αποφύγει η Ελλάδα τον φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης και καλπάζοντος πληθωρισμού, με δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και με αρνητικό αντίκτυπο για την Ευρώπη… Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε προηγούμενη συνεννόηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση»

Αντιθέτως, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θ. Σκυλακάκης (πρωτοπαλίκαρο ως γνωστόν της κ. Μπακογιάννη) αντί να υπερασπίσει την παράταξή του βγήκε και στήριξε όσα είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ξοδεύαμε όταν δεν είχαμε κρίση, ξοδεύαμε στη διάρκεια της κρίσης, ξοδεύουμε τώρα που βγαίνουμε από την κρίση. Όποιος θέλει να μάθει τι παθαίνει κάποιος που ξοδεύει συνεχώς χρήματα που δεν διαθέτει, δεν έχει παρά να έρθει στην Ελλάδα…»

Προφανώς ζήλεψε την δόξα του κ. Παπανδρέου και πήρε την σκυτάλη στην δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό.

Όλα αυτά έγιναν βεβαίως για να βγουν τίτλοι στα χθεσινά δελτία και τις σημερινές εφημερίδες για να δείξουν ότι η ΝΔ απομονώνεται τάχα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επειδή ο Σκυλακάκης και η Ντόρα μισούν τον Σαμαρά. Φυσικά τις παρεμβάσεις της Γιαννάκου (που εκινείτο στο κλίμα της Ντόρας) και του Κουμουτσάκου (που ήταν εκπρόσωπος της Ντόρας στο ΥΠΕΞ) τις έθαψαν.

Ερωτήματα:

1. Ο κ. Σκυλακάκης είναι ακόμα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σαμαρά;

2. Η κ. Άννυ Ποδηματά ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ και το ΑΠΕ πόσο φιλικές σχέσεις έχει με την

Μπροστά στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο


Από Factorx | Τετ. 19 Μαι 2010, 23:43 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε.

Ζούμε τις πρώτες μέρες της νέας κοινωνικής πραγματικότητας. Επικρατεί αναβρασμός, ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο. Οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και δομές καταρρέουν υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ μεθόδευσε και επέβαλε τελικά την υποτέλεια. Συντρίβοντας τους μικρούς και προφυλάσσοντας τα κεκτημένα των μεγάλων. Όλης της ελίτ που δημιουργήθηκε από τις δοσοληψίες με το κράτος. Αυτούς που το στήριξαν και το στηρίζουν ακόμη.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι το κόμμα της γενιάς της μεταπολίτευσης. Τη σφραγίζει και σφραγίζεται από το τέλος της. Είναι το κόμμα της ένοχης γενιάς το οποίο και επέφερε τον εκμαυλισμό του κράτους και τη δημοσιονομική κατάρρευση.

Με τα μέτρα του Δ.Ν.Τ το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρόδωσε τα παραδοσιακά στρώματα που το στήριζαν χάνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος των ερεισμάτων του και του πολιτικού του κεφαλαίου. Αυτή τη στιγμή το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει την ανοχή μονάχα ενός μέρους των ψηφοφόρων του. Μόλις όμως καταστεί προφανές ότι η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ δεν αποτελούσε μονόδρομο αλλά μεθόδευση η κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι ραγδαία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι πια το κόμμα των μη προνομιούχων. Εξυπηρετεί προνομιούχους.

Και επιπλέον το ΠΑ.ΣΟ.Κ για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια στερείται οποιασδήποτε συμμαχίας στην αριστερά και καταφεύγει στη στήριξη του τυχοδιωκτικού κόμματος Καρατζαφέρη. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζει αντιπολίτευση ευρέος φάσματος, από τα δεξιά ως τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Και για πρώτη φορά Κ.Κ.Ε και ΣΥΝ συναντώνται με τον αρχηγό της Ν.Δ χωρίς να έχουν πρώτα συνομιλήσει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αυτό βέβαια ίσως να είναι σημείο των καιρών …

Στην σημερινή οικονομική συγκυρία και με την επικείμενη ροή των γεγονότων (μείωση εισοδήματος, αποικιοποίηση της χώρας βλ. «Η Ελλάδα ως αποικία») είναι μοιραίο η κοινωνία να αναζητήσει νέα μορφή λειτουργίας. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

Το «κοινωνικό συμβόλαιο» του Ανδρέα Παπανδρέου προέβλεπε αναδιανομή του εισοδήματος. Μόνο που στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν η μεταφορά εισοδήματος από την αστική τάξη στους μη προνομιούχους. Δεν έγινε όμως ακριβώς έτσι. Το εισόδημα που έφτασε στους τότε μη προνομιούχους δεν προερχόταν από την εγχώρια αγορά αλλά από τα κονδύλια της τότε Ε.Ο.Κ. Το ίδιο μύθευμα χρησιμοποίησε και ο Σημίτης (έχοντες και κατέχοντες). Τώρα προφανώς το κοινωνικό αυτό συμβόλαιο δεν μπορεί να ισχύσει.

Η χώρα αναζητά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, αυτή τη φορά παραγωγικό. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον οικονομικά μικρό να μεγαλώσει χωρίς τις στρεβλώσεις της ολιγοπωλιακής αγοράς που θα προκύψει μετά το Δ.Ν.Τ και το οποίο θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο οποίο οι εργαζόμενοι θα επιθυμούν την ανάπτυξη των εργοδοτών τους παίρνοντας πίσω ένα κομμάτι της υπεραξίας της εργασίας τους.

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα είναι μια έντιμη συμφωνία μεταξύ της επίδοξης «αστικής τάξης» και των εργαζομένων. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης μια τέτοια έντιμη πολιτική συμφωνία με όρους επωφελείς και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη είναι και θεμιτή και εφικτή. Και μια τέτοια συμφωνία φέρνει στο προσκήνιο αλλαγές του πολιτικού σκηνικού. Μεγάλες αλλαγές.

Εάν τελικά η συνεννόηση της Ν.Δ με Κ.Κ.Ε και ΣΥΝ τεθεί σε βάση συμφωνίας για ένα τέτοιο αναπτυξιακό μοντέλο τότε επιτυγχάνεται η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού αφού δημιουργείται ένα κοινωνικό μέτωπο το οποίο θα απαιτεί οικονομικά δίκαιη ανάπτυξη. Βέβαια δεν μπορεί να γίνει λόγος για δημιουργία εκλογικού μετώπου. Αλλά στην κοινωνία μια πολιτική γραμμή η οποία θα κινείται στην ανάπτυξη «εθνικής αστικής τάξης» με κοινωνική δικαιοσύνη και λιγότερα κέρδη για την εργοδοσία και μεγαλύτερους άρα μισθούς για τους εργαζομένους θα βρει εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταρρέει. Η αντιπολίτευση ψάχνει τρόπο να συνεννοηθεί. Το πολιτικό σκηνικό ανασυντάσσεται οριζόντια. Άραγε το δίπολο της μετά Δ.Ν.Τ εποχής θα είναι οι δυνάμεις της υποτέλειας στο διεθνές κεφάλαιο απέναντι στις δυνάμεις της αυτοτελούς εθνικής οικονομίας; Θα το δούμε.

Κυριαρχία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 40,2%

Την 25η της νίκη κατέγραψε σήμερα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των "γαλάζιων" φιλελεύθερων δυνάμεων και ιδεών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα στους 50 απο τους 202 συλλόγους, η ΔΑΠ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 40,2% (39,14% πέρυσι), ΠΑΣΠ 29,1% (28,1%), Πανασπουδαστική 12,6% (14,4%), ΕΑΑΚ 8,7% (8,3%), ΑΡΕΝ 3,3% (4,8%), Αγωνιστικές κινήσεις 0,2% (0,4%).

Σημειώνεται ότι και φέτος δεν υπήρξαν κοινά εκλογικά αποτελέσματα, καθώς καμία πολιτική νεολαία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της Ανδρέα Παπαμιμίκου να συμφωνήσουν όλοι στην κατεύθυνση αυτή.


Γκόλ ο 18χρονος Ναξιώτης Κώστας Μανωλάς

ΚΑΙ ΆΝΤΕ ΓΙΑ
http://www.sport.gr/files/news/2010-04-04/1270411099_manwlas_250x.jpg

Νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμπλεκόμενα στην υπόθεση Ζήμενς

Η κυβέρνηση του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οδύρονται κάθε ημέρα δημοσίως για την διαφάνεια και για τα «μεγάλα σκάνδαλα» της Ζήμενς και του Βατοπεδίου. Ιδού όμως ποια είναι η πραγματικότητα:

Όπως κατήγγειλαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας φέρεται αναμεμειγμένος στην υπόθεση. Συγκεκριμένα υπήρξε διευθυντής παρακολούθησης Ολυμπιακών Έργων της εταιρείας OΜΗΡΟΣ ATE η οποία … συμπτωματικά είναι εταιρεία του Στυλιανού Βίου. Ο τελευταίος είναι εκείνος που έδωσε ένα εκατομμύριο μάρκα στον Θ. Τσουκάτο.

«Είναι επιβράβευση στον κ. Δρούλια η τοποθέτησή του στον ΟΣΚ;» ρωτά η Νέα Δημοκρατία.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης, φέρεται αναμεμειγμένος στην υπόθεση C4i. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή εάν έχει στείλει επιστολή προς τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη για το C4i, ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε πως δεν
θυμάται, αλλά υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί μόλις του έδειξαν την επιστολή. Την ίδια τακτική μικρής μνήμης ακολούθησε ο κ. Σπανουδάκης και όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά στο τέλος, πιεζόμενος από τα αποδεικτικά στοιχεία, παραδέχθηκε ότι τον συνάντησες όχι μία αλλά 62 φορές.

Ημέρα ντροπής για το κράτος, τιμής για τους μάρτυρες του Έθνους.