slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Βόμβα» Μαγιορκίνη στο parapolitika.gr: Να αυτοπεριοριστούν άμεσα οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς - Κινδυνεύουν από τη διασπορά του κοροναϊού


Βασίλης Βενιζέλος
Τονίζει πως πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε την τρίτη δόση του εμβολίουΕνώ οι πλήρωςασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας έχουν φτάσει το… 18,72% επί του συνόλου των 470 διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, υπάρχει μία κατηγορία συμπολιτών μας, η οποία απειλείται άμεσα και καίρια από την ευρεία διασπορά της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Πρόκειται για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, οι οποίοι ξεπερνούν τους 280.000 στη χώρα μας και εμφανίζουν προστασία της τάξης έως 56% από τον νέο κοροναϊό, μετά από τη λήψη της δεύτερης δόσης των εμβολίων, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκτεθειμένοι σε πιθανή μόλυνση και να είναι πολύ ευάλωτοι έναντι της αντικοινωνικής συμπεριφοράς διαφόρων τύπων, η οποία εκδηλώνεται είτε με αγνόηση των ατομκών μέτρων προστασίας είτε ακόμη και με την ίδια την άρνηση του εμβολιασμού.

Κοροναϊός - Αττική: Στο 87% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με COVID - 19

Βασίλης Βενιζέλος
Άμεσα η μετατροπή ακόμη 11 κλινών ΜΕΘ σε κλίνες ΜΕΘ για COVID – 19
Χωρίς να γνωρίζει την πολύ ασφυκτική πίεση, η οποία ασκείται εδώ και εβδομάδες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ιδιαιτέρως της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, το ΕΣΥ της Αττικής εμφανίζεται με ιδιαιτέρως αυξημένη πληρότητα στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID - 19, γεγονός το οποίο καθιστά κάθε πρόβλεψη ως λίαν επίφοβη, ως προς τις αντοχές του συστήματος, με δεδομένο ότι το 45% των απλών κλινών και των κλινών ΜΕΘ απευθύνονται σε ασθενείς της λοιπής νοσηρότητας, πέραν, δηλαδή, της νόσου COVID – 19.

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο think tank του Αλέξη Τσίπρα

Ποια πρόσωπα θα συμμετέχουν στην ομάδα περίπου 30 συμβούλων, η οποία ήδη συγκροτείται στην Κουμουνδούρου.
Η νέα ομάδα συμβούλων θα συνεργάζεται με την υφιστάμενη ομάδα, με την οποία συνεννοείται σχεδόν καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γ. Χουλιαράκης, Δ. Λιάκος, Τ. Κορκολής, Ακρ. Καϊδατζής, Ευ. Αποστολάκης και Π. Παπαγεωργίου. ....

Εντός Νοεμβρίου ξεκινάει η απογραφή πληθυσμού



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, μια ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία που έχει σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19. Έτσι, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).