slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο κόμμα χωρίς τη συναίνεση Καραμανλή δε γίνεται... κι ο Καραμανλής δε συναινεί... τόσο απλά είναι τα πράγματα


Εξακολουθούν να συζητώνται παρασκηνιακά τα σενάρια που εξυφαίνουν κάποιοι για δημιουργία νέου φιλοευρωπαϊκού κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά με ριζικό μετασχηματισμό της ΝΔ σε ιδεολογικό αχταρμά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεργασίες γίνονται κυρίως από επιχειρηματικούς και ξοφλημένους πολιτικούς κύκλους κεντρογενών, "εκσυγχρονιστών" και φιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και δεν.....

Νίκος Συρμαλένιος: «Οδηγείτε τη χώρα στην ξέρα: Ούτε τα μέτρα είναι τα τελευταία, ούτε το χρέος είναι βιώσιμο»

  
(Η τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η οποία δεν αναγνώστηκε από το βήμα της Βουλής, λόγω περιορισμένου χρόνου, που οδήγησε σε περικοπή 30 εγγεγραμμένων ομιλητών).

Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων
                                                                                                    ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013
«Η παραπαίουσα κυβέρνηση σας, με την ψήφο των 153 βουλευτών, κατάφερε μόλις και μετά βίας, να ....

Θετική η έκθεση της τρόικα-Διετή επιμήκυνση θα προτείνει το Eurogroup


Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της «εξαιτίας της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης» στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα, όπως αναφέρει ένα προσχέδιο συμφωνίας που προετοιμάστηκε για τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης

Το προσχέδιο αυτό, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου, αναφέρει ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

«Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο που φέρει ημερομηνία σύνταξής του, το Σάββατο.

«Ακόμη και αν η βελτίωση του στόχου του ονομαστικού πρωτογενούς ισοζυγίου είναι λιγότερο φιλόδοξη από ό,τι τον Μάρτιο, η βαθύτερη ύφεση σημαίνει ότι η προσπάθεια προσαρμογής είναι εξίσου ισχυρή», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Γιούνκερ: Εστάλη το report, είναι θετικό

Το report της Τρόικας για την Ελλάδα εστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Πλέον, μετά από αυτό, δημιουργούνται προϋποθέσεις για να υπάρξουν ανακοινώσεις πιθανώς και σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο Juncker τόνισε ότι δεν αναμένεται κάποια οριστική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της βήμα προς βήμα.

Δήλωσε δε πως ο ίδιος θα ήθελε η επόμενη δόση για την Ελλάδα να εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατό.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ο Juncker τόνισε πως η έκθεση της Τρόικας "είναι θετική". Προσθέτει ακόμη ότι "οι υπουργοί έλαβαν την έκθεση την Κυριακή το βράδυ και ότι ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι θετικός διότι οι Έλληνες πραγματικά έφεραν αποτελέσματα. Τώρα είναι σειρά μας να παρουσιάσουμε αποτελέσματα", πρόσθεσε.

Xαϊκάλης: "Αμερική και Ρωσία θέλουν να μοιραστούν τον πλούτο της Ελλάδας"... Χαλάλι τους ρε Παύλο, δεν είναι και ναζί!


[Αλλά επειδή ο Πρόεδρος είπε να πάμε με το δολάριο, ο Παύλος σαν υπάκουος μαθητής το επαναλαμβάνει... παρόλο που θέλουν να μας πάρουν τον "πλούτο" δη. τον Φωτόπουλο, τους υπαλλήλους της Βουλής κ.λπ]

«Ούτε έκανα χιούμορ ούτε ήθελα να προσβάλω το Κοινοβούλιο» δήλωσε στον Α989 ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης και πρόσθεσε «ο πρωθυπουργός έλεγε πράγματα που δεν έχει τηρήσει για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού».

Χαρακτήρισε ωστόσο «καταδικαστέες» τις αναφορές περί ρόλεξ και περί Λιβύης.
«Και η Αμερική και η Ρωσία, οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο παιχνίδι, ώστε να "μοιραστούμε" τον πλούτο μας» είπε ο κος Χαϊκάλης και τόνισε ότι ο κος Καμμένος «ουσιαστικά μιλάει για το δολάριο και δείχνει ένα δρόμο μετά τον εξευτελισμό».

Τέλος, δήλωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε τις δόσεις! Όλο το παιχνίδι γίνεται για να σώσουμε τις τράπεζες».

45 οι υπάλληλοι της βουλής που φεύγουν


Τους 45 πλησιάζει ο αριθμός των παραιτηθέντων υπαλλήλων της βουλής, αν προστεθούν στους 18 που υπέβαλαν σήμερα το πρωί αίτημα συνταξιοδότησης και εκείνοι που έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες από την προηγούμενη εβδομάδα.


Σημειώνεται ότι από τα 18 άτομα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης το πρωί, οι περισσότεροι είναι διευθυντές και προϊστάμενοι υπηρεσιών.

«Συνήθως φεύγουν αυτοί που δεν θέλεις να φύγεις», έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι για παράδειγμα έχουν ήδη παραιτηθεί τρεις στενογράφοι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υπηρεσία τους.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πάντως, ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη στη Βουλή, με εξαίρεση τους 14 στενογράφους που είχαν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και είναι σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι οι μαζικές αιτήσεις για συνταξιοδότηση ήρθαν μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «δεν μπορούν κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων να εξαιρούνται, όταν όλοι στενάζουν». Θεωρείται έτσι δεδομένο ότι ρύθμιση με την οποία θα εξομοιωηθούν με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους θα επανακατατεθεί, οπότε σπεύδουν να προλάβουν προκειμένου να μην χάσουν το προνομιακό εφάπαξ που λάμβανουν.

enikos.gr

Νικητής ο Πανναξιακός στην κυκλαδίτικη «κόντρα».

Panaxiakos-Anw mera 630

Ο Πανναξιακός ήταν ο τελικός νικητής στο κυκλαδίτικο ντέρμπι κόντρα στην Άνω Μερά, την οποία νίκησε με 3-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβγαζαν από το άγχος. Οι Ναξιώτες δημιούργησαν ευκαιρίες, αξιοποιώντας τελικά τρεις από αυτές. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Τζιώβα το πάλεψε, είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τελικά πλήρωσε την απειρία της.

Τα γκολ του αγώνα.

(1-0) Η πίεση των Ναξιωτών καρποφόρησε στο 20' , όπου μια σέντρα του Τζωρματζάκη στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Δερμιτζάκη και ο τελευταίος με καρφωτή κεφάλια έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.

(2-0) Δεν άργησε να έρθει και το 2-0, όταν στο 28' ο Δερμιτζάκης κάνει μια καθετή μπαλιά κόβοντας την άμυνα της Άνω Μεράς στα δυο, με τελικό αποδέκτη της πάσας τον Κεμαβόρ, ο οποίος με ένα αριστοτεχνικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για τους «Μπλε» της Νάξου.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του 1ου μέρους.

(3-0) Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Πανναξιακός μπήκε και πάλι δυνατά, ψάχνοντας το γκολ που θα σφράγιζε τη νίκη. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο του 2ου μέρους οι δυο πατριώτες έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Τζωρματζάκη να κάνει μια όμορφη σέντρα για τον Δερμιτζάκη και εκείνος «κάρφωσε» για άλλη μια φόρα την μπάλα στα δίχτυα του Αγγελίδη.

Μπορούσε.

Η Άνω Μερά ήξερε ότι για να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι αυτό έπρεπε να παίξει έξυπνα. Οι παίχτες του Νίκου Τζιώβα προσπάθησαν να αμυνθούν σωστά και να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά αυτό τους βγήκε. Μάλιστα οι Μυκονιάτες τα βάζουν και λίγο με την τύχη τους, καθώς είδαν τον Θέμελη στο 12΄και ενώ το σκορ ήταν 0-0 να «νικάει τον Τουρε σε μοναδικό τετ α τετ και στην επανάληψη το ίδιο σκηνικό στο 55΄επαναλαμβάνετε με νικητή και πάλι τον έμπειρο πορτιέρο των "Μπλε". Οι 3η σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι για την Άνω Μερά γίνετε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λούπης Μ., που είχε περάσει σαν αλλαγή νικιέται και πάλι από τον Θέμελη.

 Ταλαιπωρία

Για την Ανω Μερά νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει, πραγματοποιώντας το όνειρο του ταξιδιού στην Δ΄και όπου βγει .

Πήγε στη Νάξο με επτά παίκτες κάτω των 19 ετών με σκοπό να παίξει όσο μπορούσε καλύτερα και τα κατάφερε.

Αυτό όμως που ….πονάει περισσότερο είναι ότι εν έτη 2012 για μία απόσταση 16 έως 20 μίλια χρειάζεται δύο ημέρες ταξίδι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η αποστολή της ομάδας έφυγε από τη Μύκονο το απόγευμα του Σαββάτου και μέσω Σύρου (διανυκτέρευση), με ενδιάμεσο σταθμό την Πάρο έφτασε στη Νάξο και θα βρίσκεται και πάλι στη βάση της τη Δευτέρα το μεσημέρι, έχοντας μία ακόμη διανυκτέρευση στην Σύρο τη Κυριακή.

Συνθέσεις:

Πανναξιακός (Βλαστός) Θέμελης, Κατσάνης, Τζωρμπατζάκης(57΄Τερόλη), Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης, Αθανασίου, Κεμαβόρ(63' Καρμίρης), Δερμιτζάκης, Βονιάκος(79' Μπανακάκης).

Δούκας, Θεοδοσιάδης, Χαμηλοθώρης, Πολυκρέτης

Άνω Μερά (Τζιωβας) Αγγελίδης, Κεραμυδάς, Μαικ Λειντ, Χατζηπαναγιώτης, Μαρτίνος, Ασημομύτης©, Λεπτάκης(71' Λούπης), Ντιαιε, Τουρέ, Παπασταθόπουλος, Θεοχάρης(76' Δήμα).

Λούπης Χ., Χριστοδουλάκης, Κουτσούκος.

Όλη η αλήθεια με απλά λόγια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία τα τελευταία 2,5 χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο. Το υπέρτατο των αγαθών, έχει ενταχθεί στο δημοσιονομικό στόχαστρο του μνημονιακού κράτους που μόνο σκοπό έχει την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ιδιωτικοποίηση του. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ που προβλέπει αύξηση εισφορών και πλήθος νέων περικοπών για να καταλάβει ότι η όλη κατάσταση πάει μεθοδευμένα για φούντο.

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Πάρου για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στον Δήμο αποφάσισε ομόφωνα «την άσκηση αίτησης ακυρώσεως και αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής του Π.Δ. 18/1989, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών Δ6Α1144680 ΕΞ2012, Δ6Α1144678 ΕΞ2012 και Δ6Α1144729 ΕΞ2012».
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Απεραθίτικου Συλλόγου.

 Ψήφισαν 252 Απεραθίτες! και έλαβαν :
 -Σταυριανού Μαρουδιά, 126
-Γιαννούλης Νικόλαος 117

To... δεξιό αντάρτικο Μαρκόπουλου μετά τη στροφή Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο Καμμένος φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαρκόπουλος εμφανίζεται ως θιασώτης της επανένωσης της Κεντροδεξιάς

Aν παρατηρούσε κανείς τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου στην Βουλή...
θα καταλάβαινε πως ενώ έλεγαν τα ίδια, ουσιαστικά κινούντο σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ο μεν πρώτος, συνέχιζε το διακριτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος έριχνε ατάκες με σαφή παραταξιακά (κεντροδεξιά) υπονούμενα . Ενδεικτικές της στόχευσής του αυτή, ήταν οι συνεχείς αναφορές του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό, οι επαφές και οι συζητήσεις του Μαρκόπουλου έχουν να κάνουν με τιε ζυμώσεις που διενεργούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Όπως είχερ αποκαλύψει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο πρώην υπουργός έχει πυκνώσει την επικοινωνία του με βουλευτές της ΝΔ, ενώ δεν πάει πολύς καιρός από τις συναντήσεις του με Κώστα Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη.

parapolitika.gr
 

Όλα τα ανήκουστα που ακούστηκαν στη Βουλή!


Απειλές, ύβρεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση και ολίγον από θέατρο είχε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή που παρά την κρισιμότητα των στιγμών σημαδεύτηκε από τις λεκτικές ακρότητες ορισμένων μελών του κοινοβουλίου.


Απειλές εναντίον των βουλευτών που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατά τη συζήτηση του .....

Όταν ο Μιχελογιαννάκης έλεγε απατεώνα τον Τσίπρα...


Ο αντιμνημονιακός, ανατρεπτικός και (γιατί όχι;) επαναστατικός Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μόλις τον περασμένο Απρίλιο, όντας σχετικά "φρέσκος" στο κόμμα του Κουβέλη, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- "απάτη" την πρόταση του για συνασπισμό των αριστερών δυνάμεων στις εκλογές του Μαΐου, με στόχο το μπόνους των 50 εδρών.Δείτε τι έλεγε πριν λίγους μήνες ο -πάντοτε σταθερός στις απόψεις του βουλευτής Ηρακλείου- για τον νυν αρχηγό του...
"Η απάντηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, υποψήφιου βουλευτή ΔΗΜΑΡ- Κίνησης Ανεξάρτητων Βουλευτών, όσον αφορά το κάλεσμα του Α.Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιοχές και για το συνασπισμό Αριστερών Δυνάμεων με στόχο το μπόνους των 50 εδρών, είναι η εξής:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «Σύγχρονη Γεωργία – Κτηνοτροφία ως μοχλοί ανάπτυξης του τόπου μας»

     Το σαββατοκύριακο, 10 και 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «Σύγχρονη Γεωργία – Κτηνοτροφία ως μοχλοί ανάπτυξης του τόπου μας». Η διημερίδα έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Αρσενίου και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι, στις δύο δημοτικές κοινότητες, οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγικής δύναμης στη...

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει "Ρόμπα" την Real News και τον Νίκο Χατζηνικολάου ...


Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ενημερώθηκα ότι στην εφημερίδα Real News υπήρχε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κ. Κλαίρη Σιαφάκα ήταν διευθύντρια του γραφείου μου, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο δικηγόρος μου ενημέρωσε την εφημερίδα πως αυτό δεν ίσχυε, καθώς και το ότι ο διευθυντής του γραφείου μου, σύμφωνα και με το σχετικό ΦΕΚ, ήταν άλλος. Επίσης, ότι δεν υπήρχε νομική σχέση εργασίας με την κ. Σιαφάκα, η οποία εθελοντικά ερχόταν, κάποιες ώρες της εβδομάδας, στο γραφείο γραμματειακής υποστήριξης.
Ως εκ τούτου θεώρησα το συμβάν ασήμαντο και λήξαν και για τον λόγο αυτό δεν....

Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών συλλόγων και Αθλητικών σωματείων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Περικοπές είχαμε φέτος στις επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ωστόσο όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης έδωσαν  ιδιαίτερο βάρος   στα αθλητικά σωματεία   διότι  έχουν  περισσότερη ανάγκη από χρήματα, λόγω των μετακινήσεων  άλλα και με τις επιτυχίες τους διαφημίζουν τη Νάξο. Έτσι  στην    συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου πήραν τα  περισσότερα από τα 115.000 ευρώ που μοιράστηκαν σε συλλόγους και αθλητικά σωματεία
Αναλυτικότερα, όπως τα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, τα ποσά διανεμήθηκαν ως εξής:

Έγκλημα χωρίς τιμωρία και η δυσφήμηση της χώραςΓράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τελικά όλα τα βρίσκουμε μπροστά μας, ξανά και ξανά.

Σηκώθηκε η Ελλάδα στο ποδάρι με την τελευταία – και προφανώς όχι έσχατη, αν κρίνουμε από προηγούμενες ανάλογες δηλώσεις - συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας.

Αν εξαιρέσουμε τα κόμματα του κ. Καμμένου και του κ. Μιχαλολιάκου που δεν έκριναν πως πρέπει να στηλιτεύσουν την συγκεκριμένη αντιπατριωτική πρακτική, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κριτική, όλοι, σε επίπεδο κομμάτων και λαού, εκδήλωσαν τον αποτροπιασμό τους.

Φαίνεται, όμως, πως είναι πολύ αργά.

Τσίπρας: Ερχόμαστε σύντομα στην εξουσία

Με μια ομιλία που θύμισε Γιώργο Παπανδρέου του 2009, τότε που με μπόλικο θάρρος, κριτικη και υποσχέσεις, γεμάτος αυτοπεποίθηση ερχόταν να γκρεμίσει τον Καραμανλη και να μας οδηγήσει στη γη της Επαγγελίας (κι έφυγε με κλωτσιές)  o ...

Οι συνέπειες της κλιμακτήριου: "Είστε προδότες! Να πάτε στο διάολο"

Ξεφτίλισαν το κοινοβούλιο οι βολεμένες ΑΕροψεκασμένες που έκαναν σαν χασισοποτισμένες. Τρελάθηκαν οι βουλευτίνες των ΑΕροψεκασμένων στη Βουλή μόλις είδαν ότι περνάει και ο....

Τσίπρας: Ερχόμαστε σύντομα στην εξουσία


Με μια ομιλία που θύμισε Γιώργο Παπανδρέου του 2009, τότε που με μπόλικο θάρρος, κριτικη και υποσχέσεις, γεμάτος αυτοπεποίθηση ερχόταν να γκρεμίσει τον Καραμανλη και να μας οδηγήσει στη γη της Επαγγελίας (κι έφυγε με κλωτσιές) και ...
  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μας βεβαίωσε για το βέβαιο: ότι σε πολύ λίγο καιρό θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Είναι απολύτως βέβαιο.
Όπως απολύτως βέβαιο, είναι ότι κάποιος άλλος "Τσίπρας", μετά από 1-2 χρόνια, που και αυτός (ο "σωτήρας") θα μας τρελάνει στη λιτότητα, θα μας λέει τα ίδια και ο ελληνικός λαός θα ψάχνει τον Ν.386.545.679.065 σωτήρα του στους πολιτικούς παπατζήδες, που είναι πάντοτε πολύ καλοί και ορμητικοί στην αντιπολίτευση και ΠΑΝΤΑ για φάπες στην κυβέρνηση.
 http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_7786.html#more

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ)Αθήνα, 09/11/ 2012

Πραγματοποιήθηκαν στις 5/11/2012, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) με τη συμμετοχή 67.000 περίπου εκπαιδευτικών.
*     Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) με ποσοστό 24% και με καθαρή διαφορά που ξεπερνά τις τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες από τη δεύτερη .....

Η ΟΝΝΕΔ στις γειτονιές

Οι Οννεδίτες, φαίνεται , να έχουν πάρει ζεστά το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν θετικά. Το «σύνθημα» δόθηκε απ' τη γαλάζια νεολαία ένα χρόνο πριν, όταν με μεγάλη επιτυχία είδαμε το «κοινωνικό παντοπωλείο» σε ολόκληρη την Ελλάδα , το «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» επίσης σε πολλές περιοχές της χώρας, την δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας αίματος καθώς και άλλες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Εδώ και ένα μήνα συγκεντρώνουν είδη ρουχισμού σε συνεργασία με ΝΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , τα οποία θα παραδοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ήταν η παρουσία μεγάλου αριθμού Οννεδιτών, πριν μια βδομάδα, στη λιτανεία των Αγ. Αναργύρων , στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη πλατεία Κουμουνδούρου…… θέλοντας έτσι οι γαλάζιοι να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα για τη παρουσία τους και τις δράσεις τους, εντός της κοινωνίας!    

Το "Έθνος", ο "καλός" Ρουσόπουλος κι ο "κακός" Μουρούτης

Με μεγάλη νοσταλγία το "Έθνος", του μεγαλοεργολάβου Γ. Μπόμπολα, "θυμάται" σήμερα τον πάλαι ποτέ "μισητό" του εχθρό, τον Θ. Ρουσόπουλο. Ποιος θυμάται εξάλλου τις δεκάδες επιθέσεις που δέχτηκε, το 2005, ο Ρουσόπουλος από το Εθνος για τον "βασικό μέτοχο";

(Για όσους ενθυμούνται, αλλά και για όσους το ξέχασαν, ο Γ. Μπόμπολας, την ημέρα ψήφισης του νόμου για τον "βασικό μέτοχο" άρχισε να διαπραγματεύεται με την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου για την εξαγορά όλου του ομίλου του. Τότε ο Θ. Ρουσόπουλος, υπουργός τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, είχε πει το αμίμητο: "είναι ο πρώτος νόμος που εφαρμόζεται πριν καν ψηφισθεί").

Ποιος θυμάται σήμερα τα προ 5ετίας πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του Γ. Μπόμπολα, που "σταύρωναν" τον Ρουσόπουλο για το Βατοπέδι και τη σχέση του με τον Εφραίμ;

Όλα αυτά, καθώς κι άλλα πολλά, ανήκουν στο παρελθόν.

Σήμερα κάποιοι … ανανήψαντες στον Πήγασο, αναγνωρίζουν και υποκλίνονται στην "επικοινωνιακή ευφυΐα" του πάλαι ποτέ πανίσχυρου υπουργού Επικρατείας, την οποία όπως γράφουν δεν την έχει ούτε στο ελάχιστο ο μεγάλος "εχθρός" τους, που ακούει στο όνομα Γιώργος Μουρούτης.

Εξού και οι συχνές επιθέσεις της εφημερίδας εναντίον του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Σήμερα μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ότι αυτός ευθύνεται για την απομάκρυνση από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, του Πάνου Παναγιωτόπουλου, καθώς και για την "εκπαραθύρωση" του Γιάννη Μιχελάκη από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Κι όπως αναφέρεται στο "έγκυρο" ρεπορτάζ του "Έθνους" ο "αιμοδιψής" Μουρούτης ετοιμάζεται να "αποκεφαλίσει" και τον Σίμο Κεδίκογλου. Κι αυτό διότι όπως γράφει ο «καλά» ενημερωμένος συντάκτης ο Μουρούτης θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ΕΡΤ. (Για την ιστορία και προς ενημέρωση κάποιων την αποκλειστική ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του ΑΠΕ, με απόφαση του πρωθυπουργού, την έχει ένας και μόνο υπουργός: ο Σίμος Κεδίκογλου).

Αυτό όμως που δεν έγραψε ο συντάκτης του κειμένου, είτε λόγω της "σεμνότητας" που τον διακρίνει, είτε λόγω άγνοιας, είναι ότι ο Μουρούτης σχεδιάζει ακόμη να κάνει τα εξής:

1. Να "διώξει" τον Σαμαρά από το Μαξίμου. 2. Να "διώξει" επίσης και τον γείτονα του πρωθυπουργού, τον Κάρολο Παπούλια. 3. Να "απομακρύνει" με συνοπτικές διαδικασίες τον Αρχιεπίσκοπο. Και 4ο, να "εκπαραθυρώσει" και τον Γιώργο Μπόμπολα από τον Πήγασο.

ΥΓ1. Για τον Ομπάμα το σκέφτεται ακόμη ο Μουρούτης, αν πρέπει να τον απομακρύνει τώρα ή να τον αφήσει να χαρεί λίγο τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές...

ΥΓ2. Αν δεν ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ούτε διαρροές κάνει κι ούτε παραπολιτικά δίνει σε εφημερίδες, θα νομίζαμε πως αυτός "έδωσε" τις πληροφορίες στον συντάκτη για να γράψει τα… καλύτερα εναντίον του Γ. Μουρούτη.

http://www.kentrinews.gr/politiki/5123-ethnos-vs-mourouti
 Δεξί X-Trem(i)

e-Επιλογές της 11/11/2012Διεγράφη ο ΣολδάτοςΔιεγράφη τελικά από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Σολδάτος που ψήφισε ΠΑΡΩΝ στις δαπάνες του Υπ. Εργασίας


Συνεχίζουν στην κοσμάρα τους οι περισσότεροι: Οι βουλευτές άφησαν τον Προϋπολογισμό για το "ντέρμπι"


Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται για τελευταία μέρα ο Προϋπολογισμός και ενώ αναμένονταν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη αίθουσα ήταν λίγοι οι βουλευτές που άκουγαν τους ομιλητές σε αντίθεση με το εντευκτήριο της Βουλής που ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Γιατί; Γιατί είχε τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού και η πλειοψηφία των βουλευτών επέλεξε να δει τον αγώνα παρά να παρακολουθεί τη συζήτηση επί ....

Υπερψηφιστηκε με 167 "ναι"ο προϋπολογισμός


Υπερψηφίστηκε με 167 "ναι", 128 "όχι" και 4 "παρών" ο προϋπολογισμός

Σαμαράς: Η δόση θα έρθει έγκαιρα


Επίθεση εναντίον του Συριζα και δέσμευση ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει έγκαιρα και ότι το ποσό θα είναι μεγαλύτερο από τα 31.5 δισ ευρώ περιελάμβανε η ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του κόμματος του «Δεν είστε ούτε το αύριο, ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολήμματα της οπισθοδρόμησης των συντεχνιών που καταρρέουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει την ελληνική κοινωνία η οποία τον αποβάλλει. Δεν φέρετε άνεμο αλλαγής τον παλαιοκομματισμό φέρατε» είπε....