slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι δράσεις του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου σας εύχεται ολόθερμα χρόνια πολλά και ένα δημιουργικό και ευτυχές νέο έτος για όλους. Παράλληλα, ενημερώνει για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Πρώτες δράσεις, η κοπή της Βασιλόπιτας στις 2 Φεβρουαρίου και η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 22 Φεβρουαρίου. Δείτε αναλυτικά...

ΝΕ Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ - "Πουθενά και ποτέ δεν συναντήθηκαν οι πολιτικές μας"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πουθενά και ποτέ δεν συναντήθηκαν οι πολιτικές μας

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΝΟΔΕ των Κυκλάδων, δικαιολογημένα διαπιστώνει την "απουσία" μας όλη την τετραετία, γιατί όντως πουθενά και ποτέ δεν συναντηθήκαμε!

Το προδικασμένο μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*


Σε όλες τiς γλώσσες υπάρχουν οι λέξεις συμφωνία, υπόσχεση, υπογραφή, φερεγγυότητα, εμπιστοσύνη.
Στις γλώσσες των βορειότερα από εμάς Βαλκανικών Λαών, υπάρχει και μία επιπλέον λέξη, μάλλον αμετάφραστη, η λέξη «μπέσα».
Οι λαοί αυτοί μάλιστα υπερηφανεύονται, γιατί έχουν την αποκλειστικότητα ύπαρξης και χρήσης της λέξης.
Όμως δεν αντιλαμβάνονται, ούτε αυτοί αλλά

Γ.Βρούτσης: Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας

 «Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ του περασμένου Δεκεμβρίου δείχνουν επιβράδυνση της απασχόλησης για το 2018, με τη μερική απασχόληση να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες 56,22% και την εγγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ να έχει εκτοξευτεί σε ιστορικό ρεκόρ». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης σε δήλωση του.  
Πλήρης δήλωση

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΠΕΔ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ


Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τους κανόνες κατάρτισης των δασικών χαρτών, αναγνώρισε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος

Έστω και από διαφορετική αφετηρία, σε σχέση με την άποψη των κυβερνητικών στελεχών, 
η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προκαλέσει κοινή συνεδρίαση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, στην Αθήνα, για τους δασικούς χάρτες, απέδωσε καρπούς 

Η πρώτη φορά φΑ(σ)ιστερά ... είναι εδώ!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com
Όλοι είδαμε το τι έγινε την Κυριακή 20/1/19  στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας για την Μακεδονία μας. 
Μιας συγκέντρωσης όπου 15 με 20 άτομα με την ανοχή εκ των προτέρων της αστυνομίας πέρασαν με πλήρη εξάρτηση δηλ. με σακίδια, μάσκες κ.τ.λ υλικά τα υποτιθέμενα μπλόκα ελέγχου και έφτασαν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου όπου ... 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ  
Μπροστά το Νότιο Αιγαίο


Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποψήφιος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ο Γιάννης Κρητικός από την Κω


Τη συμπόρευση του Γιάννη Κρητικού, ως υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω,  στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

Πρόσκληση στην κοπή της πίτας

Υπάρχει συμφέρουσα Εθνικά λύση στην Συμφωνία των Πρεσπών; Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη βουλή, πρώτα στην Επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια, η Συμφωνία των Πρεσπών (στο εξής ΣτΠ) προς κύρωση.

Η ΣτΠ, κατά την γνώμη πολλών, δεν έχει ευνοϊκή προοπτική και εξέλιξη για τα Εθνικά συμφέροντα, δεν οδηγεί πουθενά και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο μέλλον.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ