slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και με δικαστική βούλα ο ΣΥΡΙΖΑίος Βαξεβάνης!


ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και με δικαστική βούλα ο ΣΥΡΙΖΑίος Βαξεβάνης - 26 μήνες φυλακή και δόλια πρόθεση καταλόγισε το δικαστήριο - Το κρύβουν τα ελληνικά ΜΜΕ

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκτελεστικού Προέδρου της εταιρείας Marfin Investment Group, Α. Βγενόπουλου, καταδικάστηκε στις 30.03.2015, Δευτέρα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε και ποινή φυλάκισης 26 μηνών.

ΠΑΣΟΚ: Η 1η Απριλίου, θα μπορούσε να καθιερωθεί ως ημέρα κυβερνητικού συντονισμού.


Ανοικτή σύγκρουση της Κυβέρνησης και  με τον Υπουργό Εσωτερικών 

Σήμερα εκτός από την ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής είχαμε και ανοικτή σύγκρουση της Κυβέρνησης (δηλαδή του κ. Τσίπρα) με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο  ΔΝΤ.

Πώς είναι όμως δυνατόν ο κ. Βούτσης να έχει εκφραστεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε διεθνές περιοδικό χωρίς συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό; 
Μήπως η επανόρθωση δεν αφορά τον κ. Βούτση, αλλά τις αντιφατικές και ακαταστάλακτες απόψεις του ίδιου του κ. Τσίπρα σε μείζονα θέματα;

Πάντως η σημερινή ημέρα, 1η Απριλίου, θα μπορούσε να καθιερωθεί ως ημέρα κυβερνητικού συντονισμού.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η σημερινή ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η Πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα.
Η ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία.

Δελτίου Τύπου Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα Νάξου

Μετά από απόφαση της συνέλευσης (επισυνάπτεται) των κατοίκων του Απόλλωνα με την συμμετοχή του τοπικού συμβουλίου και φορέων της περιοχής, για προγραμματισμό δράσης ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 31-3-2015, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος, στην σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο και την προγραμματισμένη συνάντηση του τοπικού συμβουλίου Κωμιακής με την Δημοτική Αρχή, όπου ήταν από τα βασικά θέματα.
Παράλληλα κατατέθηκε αίτημα (επισυνάπτεται) στην εισαγγελία πρωτοδικών Νάξου, για καταλογισμό και απόδοση ευθυνών στις αρμόδιες αρχές, γιατί μέχρι σήμερα δεν.......

Φωτορεπορταζ από την Συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου

Χατζημαρκος 
ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης - Ν.Συρμαλενιος 

Ενημερωτικό σημείωμα του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Mνημόνιο1. Ως εξαιρετική ευκαιρία να θέσουν τη δημόσια συζήτηση σε μια ιστορικά και  πολιτικά δίκαιη και ορθολογική βάση αντιμετωπίζουν στο ΠΑΣΟΚ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
2. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η επιλογή του χρόνου κατάθεσης της πρότασης είναι αποκαλυπτική. Ενώ υποτίθεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας ζήτησε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για να επιδιώξει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, η κατάθεση της πρότασης για εξεταστική επιτροπή την επόμενη ημέρα δείχνει ότι υπήρχε και εξελίσσεται σχέδιο τεχνητής έντασης που δεν επιτρέπει σκόπιμα να συγκροτηθεί ενιαίο  εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας ούτε είπε κάτι συγκεκριμένο για τις προτάσεις της κυβέρνησης, ούτε ζήτησε να ενημερώσει κατ´ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε ζήτησε τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Ξέφραγο αμπέλι - Αντιεξουσιαστές μπήκαν στη Βουλή.Πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν σαν κύριοι

Tα ακροαριστερά  γκουυπόσκυλα
 στο προαύλιο χώρο της Βουλής
Τεράστια ρωτήματα για το "κενό ασφαλείας" στο χώρο του Κοινοβουλίου
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα για τους «αγωνιστές που είναι φυλακισμένοι» και αποχώρησαν μετά από πέντε λεπτά.
Στον προαύλιο χώρο της Βουλής εισήλθαν αιφνιδίως περίπου 20 αντιεξουσιαστές που κρατούσαν πανό.
Οι νεαροί πέρασαν από την είσοδο της Βασ. Σοφίας, αλλά δεν

Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα : Ο Μηλιός “τεμαχίζει” τον Τσίπρα

Προσθήκη λεζάντας
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της» γράφει ο πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το editorial του περιοδικού «Θέσεις» ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και εκδότης του περιοδικού από τη δεκαετία του ’80. Ο ίδιος με το editorial που φέρει τον τίτλο «Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα» ασκεί σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κατά τους πρώτους δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Το editorial του περιοδικού «Θέσεις»

“Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα”

1. Η συνέχεια του υπάρχοντος;

Έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ από 15 έως 17 Μαΐου 2015


Έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 15 & 17 Μαΐου 2015:"Στο δρόμο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας"

Δημοσιοποιήθηκε η "εγκύκλιος" του τομέα οργανωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σχετικής με τη διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί στις 15 με 17 Μαΐου 2015 με τίτλο "Στο δρόμο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας". Ένα Συνέδριο πολιτικό, προγραμματικό και αξιακό. Οι τρεις μεγάλες ατζέντες συζήτησης στο δρόμο προς το Συνέδριο είναι:

- Η Εθνική Ανασυγκρότηση
- Η Παραταξιακή ανασυγκρότηση
- Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

Στόχος του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριο είναι να ανοίξουνε ένα διάλογο ο οποίος είναι διάλογος ουσίας, διάλογος προοπτικής. Ένα διάλογο που αφορά την κοινωνία. Ένα διάλογο που αφορά το έθνος. Ένα διάλογο που αφορά την Ευρώπη. Ένα διάλογο που αφορά τη συγκυρία, αλλά αφορά και την ιστορία, η οποία και μας κρίνει.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤHN NAΞΟ !!!

Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας καλεί στην παράσταση
« Ο Καραγκιόζης στους Παγετώνες» που θα πραγματοποιηθεί
στο Κιν/θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» ,
στη χώρα της Νάξου , την Κυριακή 5 Απριλίου ,
με ώρα έναρξης στις 12.00 το μεσημέρι και στις 5.00 το απόγευμα.
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ

Η Νάξος αποκαλύπτεται

Ιάκωβος Ναυπλιώτης 
Με το …δεξί και πρωταπριλιά με το Καναδικό Ινστιτούτο να διοργανώνει διάλεξη με θέμα τα «Νεώτερα αρχαιολογικά δεδομένα για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες». Μοναδική ομιλήτρια, η Ειρήνη Λεγάκη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έχοντας στην εποπτεία (ευθύνη) της τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, με τη διάλεξη να πραγματοποιείται στις 19:30 στο κτήριο του Καναδικού Ινστιτούτου Διονυσίου Αιγινίτου 7, στο Κέντρο της Αθήνας.Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση που

«Αυτή η λίστα δεν μπορεί να σταλθεί στο Eurogroup»ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BRUSSELS GROUP(π. ΤΡΟΙΚΑ)

Financial Times, Wall Street Journal και Reuters στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα πως η λίστα που εστάλη προς διαπραγμάτευση στο Brussels Group είναι ελλιπής και χωρίς τις απαραίτητες λεπτομέρειες ώστε να μπορεί να κατατεθεί στο Eurogroup.