slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο σεβασμός τα κολονάκια και οι εξυπνάκηδες

 Τα κολωνάκια έχουν  τοποθετηθεί  σε πολλές πόλεις. Και στις περισσότερες περιπτώσεις η  τοποθέτησή τους είχε  θετικά   αποτελέσματα, αφού βοήθησαν τόσο  στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων που παλαιότερα πάρκαραν δεξιά κι αριστερά του δρόμου και δεν μπορούσε να περάσει αυτοκίνητο όσο και στο κυριότερο ζητούμενο που είναι η  ασφάλεια των πεζών . Βέβαια  αρκετοί  δεν  σέβονται  τίποτα και ειδικά δεν σέβονται του πεζούς και  αδιαφορούν   συνεχίζοντας   να παρκάρουν ακόμα και στα σημεία διάβασης πεζών όπως  βλέπουμε και στις φωτογραφίες από κάποιο σημείο της Χώρας που μας έστειλε αναγνώστης του

Μα είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά με κυβέρνηση Σύριζα;Ήταν νηστικός πέντε μέρες και κρεμάστηκε στο κέντρο της Λάρισας (βίντεο)


Έδεσε τη θηλιά και έδωσε τέρμα στη ζωή του
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν περαστικοί, σε απόσταση αναπνοής από έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, τη Βενιζέλου, αντίκρυσαν κρεμασμένο σε δέντρο στην αρχή του πεζοδρόμου της Λαπιθών τον νεαρό άντρα. Είχε πατήσει όπως φαίνεται στο παγκάκι που βρίσκεται κάτω από το δέντρο, έδεσε τη θηλιά και έδωσε τέρμα στη ζωή του.
Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως λένε περίοικοι στο thesaliatv, ο νεαρός άντρας τριγυρνούσε στη γειτονιά και ζητούσε να του δώσουν κάτι να φάει γιατί είχε πέντε μέρες νηστικός.

Παιδιά ένας ένας να Προλαβαίνουμε . Ένταση σε ομιλία του Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα - «Ντροπή σας» έγραφε πλακάτ [βίντεο]

 
Ένταση επικράτησε στην έναρξη της ομιλίας του υπουργού Εργασίας, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στην Καλαμάτα. Εντός της αίθουσας μπήκε μια γυναίκα και χωρίς να μιλά προχώρησε μπροστά και σήκωσε ένα χαρτί που έγραφε «ντροπή σας» και αποχώρησε ήσυχα. Τα αίματα όμως άναψαν και την ώρα την ώρα που είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο Γιώργος Κατρούγκαλος και δεχόταν ερωτήσεις, όταν ένας πολίτης πήρε τον λόγο κι άρχισε να τον κατηγορεί για τις πολιτικές, τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης.

Διπλός «κόφτης» στους μισθούς - Δεν γλιτώνουν ούτε οι χαμηλές συντάξεις



Θέμα ολίγων 24ώρων είναι το πρώτο «χάδι» σε μισθούς και συντάξεις, που φέρνει όχι ο περιβόητος «κόφτης» δαπανών.
Τον «κόφτη» για τον οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει με θέρμη ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, αλλά ο διπλός «κόφτης» από τις αλλαγές στη φορολογία και στο Ασφαλιστικό.
Ειδικότερα, η μείωση του αφορολογήτου σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην έκτακτη εισφορά φέρνουν αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν και απώλειες από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Με βάση τις ψηφισμένες διατάξεις, η μείωση της έκπτωσης φόρου διαφοροποιείται ανάλογα με το αν ο φορολογούμενος έχει ή δεν έχει παιδιά, ως εξής: