slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δηλώστε συμμετοχή στο 9ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι " HEAVEN'S CAFE "

«Η μάχη στο ξύλο» Λένε ότι , ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή μέτρων ξανά, ότι ο κόσμος θα κλειστεί κι άλλο στα σπίτια του και θα απομονωθεί κι άλλο. Ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων θα μεταβληθεί , ότι θα προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση, ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις….. λένε , λένε ,λένε…… Ας λένε ότι θέλουν εμείς δεν τρομοκρατούμαστε , εμείς ξέρουμε να κάνουμε το κέφι μας και να περνάμε καλά γιατί έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Εμείς ξέρουμε να ζούμε τις στιγμές γιατί οι στιγμές συγκρατούν τη συνέχεια της ζωής. Για μας έφτασε η στιγμή που προσμέναμε ένα χρόνο. Η αγάπη για το παιχνίδι που έγινε θεσμός. 9ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ HEAVEN’S CAFÉ 2022-23. Η ετήσια μάζωξη της παρέας μας. Παράλληλα με την κλήρωση των ομίλων της νέας χρονιάς  θα

Συνεχίζεται και το 2022 η μεγάλη αύξηση στις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο

Συνεχίζεται η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, είτε «μίλησαν μεταξύ τους» αθροιστικά περισσότερες από 665 εκατομμύρια φορές, αποτρέποντας έως και αντίστοιχο αριθμό φυσικών επισκέψεων από πολίτες προς υπηρεσίες.

ΣΥΝΑΝΚ και Ε. Μ. Δ. Υ. Δ. Α. Σ. : Όχι στην στην υποβάθμιση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Ζητούν να μην μεταφερθεί η αρμοδιότητα δημοπράτησης του νέου Πολυχώρου Σύρου από τη ΔΤΕ Κυκλάδων στη ΔΤΕ Δωδεκανήσου


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων και το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής με επιστολή τους προς Μέλη τα Τεχνικού του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μεταφορά αρμοδιότητας δημοπράτησης του νέου Πολυχώρου Σύρου από τη ΔΤΕ Κυκλάδων στη ΔΤΕ Δωδεκανήσου , που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης και ο πρόσφατα τοποθετημένος Διευθυντής Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ. Ζητούν να μην υποβαθμιστεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και να μην ψηφιστεί η δημοπράτηση του έργου «Ανέγερση Πολυχώρου ν. Σύρου» από τη ΔΤΕ Δωδεκανήσου.

Διαβάστε εδώ την επιστολή :

ΟΝΝΕΔ: 48 χρόνια από την ίδρυσή της-ΝΔ: Της οφείλουμε πολλά - Τιμάμε όσους την έκαναν σπουδαία και μεγάλη


«Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια ιδρύθηκε η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η ΟΝΝΕΔ ενέπνευσε από την ίδρυσή της τους νέους και τις νέες που πίστευαν στις φιλελεύθερες ιδέες. Χιλιάδες νέοι πάλεψαν μέσα στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας και στα Πανεπιστήμια και με τους αγώνες τους δημιούργησαν τη γαλάζια γενιά. Δεν υπήρξε πολιτική μάχη της παράταξής μας που η ΟΝΝΕΔ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Μεγάλο ορόσημο στην πορεία της είναι η νίκη στις φοιτητικές εκλογές του 1987, πρωτιά που κρατά μέχρι τις μέρες μας» προσθέτει.

Από σήμερα οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας, με επιδότηση έως 8.400 ευρώ, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Σήμερα Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, στις 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις 3.000 θέσεις Γ’ κύκλου του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες». Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται, μέχρι τις 30-11-2022 ή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Νέα εποχή για την διαχείριση απορριμμάτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπτυξη δικτύου οικιακής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων

Θα διανεμηθούν 10.275 οικιακοί μηχανικοί κομποστοποιητές και 25.550 κάδοι οικιακής
κομποστοποίησης κήπου, σε 45.055 νοικοκυριά
Μια νέα εποχή, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, εγκαινιάζει για τα νησιά του
Νοτίου Αιγαίου η ένταξη στο ΕΣΠΑ της καινοτόμου Πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων
σε οικίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους της
Περιφέρειας να διαχωρίζουν το ρεύμα των οικιακών βιοαποβλήτων και να το επεξεργάζονται
τοπικά́ σε οικιακούς κομποστοποιητές.

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων : Αποδοκιμάζουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Τύπου


Η απόφαση του Δημάρχου να αποστείλει εξώδικο στην εφημερίδα «Κυκλαδική» και να απειλεί με μήνυση, για δημοσίευμα της σχετικά με την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής ως προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε τρικυμία και εφευρίσκει συνεχώς εχθρούς. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του ΚΑΖ (την οποία ο ίδιος υπονόμευσε), όπως υποχρεούται από το Νόμο, και κυρίως μετά τα έγγραφα, που του απεστάλησαν από τον ΟΦΥΠΕΚΑ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Αποδοκιμάζουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Τύπου και περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης. Καλούμε τον Δήμαρχο, αντί να «κυνηγά μάγισσες», για να εκφοβίζει όσους του ασκούν κριτική ή απλά ενημερώνουν τους πολίτες, να αντιληφθεί έστω και τώρα την ευθύνη της θέσης του, που επιβάλλει να μεριμνά για την υπεράσπιση του τόπου του και όχι το αντίθετο. Να καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Νόμου, κάνοντας ότι θέλει αυτός και η «αυλή» του, ως άλλος Λουδοβίκος.