slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ αύξησε το χρέος κατά 46% μέσα σε δύο χρόνια!!


http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.png«Η Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας .

Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από τα ίδια τα μεγέθη του Προϋπολογισμού .

Μεγέθη στα οποία αποτυπώνεται η αποτυχία επίτευξης, παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, όλων των δημοσιονομικών στόχων, κυρίως όμως της μείωσης του ελλείμματος .
Έτσι, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 23,8 δισ. ευρώ το 2011, από 18,8 δισ. ευρώ το 2010 (και προηγούμενη πρόβλεψη για 21,1 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο). Εκτιμάται δηλαδή αυξημένο κατά 20,2% έναντι της περυσινής χρονιάς!!!

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ


Ως   μαϊντανός του Αυτιά   είχε  λύσει όλα τα ασφαλιστικά προβλήματα.
Ως  υποψήφιος βουλευτής την αποφράδα Μαύρη Κυριακή  4  Οκτώβριου 2009 σε ένα προεκλογικό  βίντεο μας διαβεβαιώνει πως με την  έλευση τους στην Κυβέρνηση θα είχαμε 250.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Ο κύριος  που τώρα παριστάνει τον Υπουργό και τον δήθεν συνομιλητή των Τροικανών  συζητά εκτός από την απόλυση 250.000 χιλιάδων υπάλληλων την μείωση του κατώτατου μισθού των ιδιωτικών υπάλληλων, την  κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας   και το τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων.

Με συναίνεση και χωρίς εκπλήξεις η εκλογή για την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου.

Κουσουρνάς - Δεκαβάλλας


 Ολοκληρώθηκε  νωρίς το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel, η διαδικασία εκλογής της 5μελή  Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Πρόεδρος όπως αναμενόταν εκλέχτηκε ο δήμαρχος Ρόδου  Ευστάθιος  Κουσουρνάς  και αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας και Γραμματέας, ο Μπούκλας Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Ρόδου. Αυτό που  αποτέλεσε  έκπληξη ήταν...

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Στελεχώνεται και ξεκινά η λειτουργία του ΚΕΔΔΥ Νάξου.Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Νάξου είναι πλέον γεγονός. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε τη στελέχωση του νεοϊδρυθέντος ΚΕΔΔΥ Νάξου, με ειδική διαγνωστική ομάδα, αποτελούμενη από τους εξής:

Τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των αιρετών ζητούν οι "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"

Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ διαφωνεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΜΗ δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των αιρετών. Μετά τα σκάνδαλα της SIEMENS, το Βατοπέδι, το όργιο των εργολάβων στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τα εκατομμύρια στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την εκτεταμένη διαφθορά όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και χρεοκόπησαν την χώρα θεωρούμε προκλητική την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου με την πλήρη ταύτιση και της Μείζονος πλειοψηφίας. Ήμασταν, είμαστε και θα.......

Κυκλοφόρησε το 4ο φύλλο της Ναξιοτυπία

Με ποικιλία θεμάτων κυκλοφορεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 το 4o φύλλο της Εβδομαδιαίας Τοπικής Εφημερίδας Νάξου «Ναξιοτυπία».
Ανάμεσα στα θέματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη έκδοση είναι   και το φλέγον ζήτημα, που απασχόλησε στα μέσα της εβδομάδας και το Περιφερειακό συμβούλιο που αφόρα άμεσα την Νάξο και είναι η  υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο την νομικής ευθύνης αλλά και στο πλαίσιο της εφαρμογής συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης, άλλα και η πρωτιά της Νάξου στην παραγωγή απορριμμάτων ετησίως στις Κυκλάδες.  Το ρεπορτάζ είναι στις σελ. 4-5
Το  Γιάννη  Μαχαιρίδη να  παρουσιάζει τους Καλλικρατικούς  Δήμους  ως  «Αφηνιασμένο άλογο  που  η  Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει για  να κρατήσουν τα γκέμια...».
 Να  προαναγγείλει την   αποχώρηση   του  από την πολιτική σκηνή του τόπου, να μιλάει ακόμη για  τον   πονοκέφαλο που  προκαλούν   πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία της νεοσύστατης αιρετής Περιφέρειας και  ταλανίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.  Και να  δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η  συνέντευξη στις   σελ. 10-11
Άλλα θέματα:

Ηγετική εμφάνιση Νικου Μαϊτού με αιχμές στους ΤΕΩΣ και σε όσους άσκησαν εξουσία


Νίκος Μαϊτός
Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ)


Μιλώντας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων»ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) Νίκος Μαϊτός αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνάντηση που είχε μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. (Μανώλη Καλαϊτζή Α’ Αντιπρόεδρο, Πέτρο Καραπάτη Γενικό Γραμματέα, Σταύρο Κονδύλη Ταμία και Αντώνη Χωριανόπουλο επίτιμο Πρόεδρο, Κατερίνα Τσάφου και Ιάκωβο Γιακουμή) με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου για το λιμάνι της Νάξου.
 Ο κ. Μαϊτός αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες τις δικιές του άλλα και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Νάξου (ΟΝΑΣ) στον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη για την...

Κύλισαν δύο χρόνια, που δυστυχώς γύρισαν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεκαετίες πίσω

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κύλισαν δύο χρόνια, που δυστυχώς γύρισαν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεκαετίες πίσω. Μάλιστα, την “επέτειό της” η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μας την “υπενθυμίσει” με μια ακόμη νέα δέσμη επαχθών φορολογικών μέτρων, εκτός μεσοπρόθεσμου. Φορολογικών μέτρων, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αρκεί να......

Η υπάλληλος του Βενιζέλου, ανέβηκε με την υπογραφή του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες... οι "ηλίθιοι" χρειάζονται γι αυτό 7-8 χρόνια

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2010/04/39251.jpgΟ κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία για το διορισμό της οποίας πέρσι είχε γίνει ντόρος στο διαδίκτυο:


Προφανώς ευχαριστημένος με την απόδοσή της το 2011 της ανανεώνει την σύμβαση.

Λιμάνι και Τ.Τ στο στόχαστρο της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης


Οι εξελίξεις στο χώρο του λιμένος Θεσσαλονίκης αλλά και οι πρωτοφανείς καταγγελίες για μίσθωση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακινήτου που ανήκει στο πρωθυπουργικό οικογενειακό περιβάλλον, που έφτασαν μέχρι και τη Βουλή από τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, θα βρεθούν στο στόχαστρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Με ενέργειες του Δήμαρχου Μανώλη Μαργαρίτη, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανέλαβε τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου του 2012.


     Η λήξη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έδωσε στη Νάξο μία ακόμη νίκη για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού: την ανάληψη της διοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου του 2012.
     Η μακρόχρονη και επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, και οι επαφές του με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλη Σεβαστή, απέδωσαν ώστε να αναλάβει η Νάξος την επόμενη διοργάνωση των αγώνων.

Γ. Μιχελάκης: Ασαφείς οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

http://www.skai.gr/files/temp/13554BE71D513B34326A042980B053AF.jpg«Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η απόλυση είναι κοινωνικά πιο δίκαιη από τη μη απόλυση. Οι ανακοινώσεις της, πάντως, παραμένουν σκόπιμα ασαφείς και χρήζουν άμεσης διευκρίνισης.

Είναι, ταυτόχρονα, αντιφατικές αφού στην αρχή αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για την εργασιακή εφεδρεία, αναγνωρίζοντας έτσι τα πλεονεκτήματά της, ενώ στο τέλος απαριθμούνται αιτιάσεις εναντίον της πρότασής μας. Ακόμα και αυτήν την ώρα, το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να απαξιώσει κάθε πρότασή μας.

Σε κάθε περίπτωση, η πρότασή μας είναι κοινωνικά δικαιότερη και έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος». 

Αποδοκιμάστηκαν κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές Ρήγας και Παπαμανώλης στην Σύρο

Συμφωνά με την Κοινή Γνώμη αποδοκιμάστηκαν από τους εργαζομένους του ναυπηγείου  οι κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας και Γιώργος Παπαμανώλης, που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο ναυπηγείο Νεώριου μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση  και  ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας,  που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο την  Παρασκευή.

  Οι   απλήρωτοι εδώ και περίπου 3 μήνες οργισμένοι  εργαζόμενοι  και ψηφοφόροι  των Ρήγα  και  Παπαμανώλη  υποδέχθηκαν τώρα τους άλλοτε εκλεκτούς τους  με συνθήματα και γιούχα, αποδοκιμάζοντας στο πρόσωπο των βουλευτών, την  κυβερνητική πολιτική. Αυτό πάντως  που βγήκε από την Γενική  Συνέλευση είναι  ότι όλα είναι  «στον αέρα» όπως και το  μέλλον του ναυπηγείου, αφού η κρατική βοήθεια   προέβλεπε  το Νεώριο, ήταν πράσινα λόγια του  «αέρα»


Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο γραφείο του Παναγιώτη Ρήγα

rigasssanto2.jpg
Tις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου άγνωστοι έσπασαν την φωτεινή επιγραφή του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι άγνωστοι έγραψαν στην πόρτα του γραφείου «Φύγε τώρα » με άσπρη μπογιά. Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα που το γραφείο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση από αγνώστους.