slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tην Παρασκευή 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και ώρα 16.00 έως 20.00 η αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, ο Σύλλογός μας οργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και ώρα 16.00 έως 20.00 στο κτήριο του Συλλόγου μας στου ψυρρή, αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα των συγχωριανών μας. Παρακαλούμε να
προσέλθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πρόκειται για μια υπέρτατη προσφορά ζωής. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε ακμαία και πλήρη την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας , την Τράπεζα της μεγάλης ΕΛΠΙΔΑΣ!
Η αιμοδοσία αποτελεί ένα δώρο ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
 

SOS ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΑΚΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


Όλοι μαζί να σώσουμε την τράπεζα αίματος του χωριού μας!!!
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας σας περιμένει στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου (Χριστοκοπίδου 9, Ψυρρή -μεταξύ σταθμών Μοναστηρακίου-Θησείου) τηνΠαρασκευή 14/03 και ώρα 16:00-20:00.Είναι επιτακτική ανάγκη η βοήθεια σας στη διατήρηση της τράπεζας αίματος που πλέον δύσκολα λόγω της πολύ μικρής συμμετοχής τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να κρατήσουμε. Δεν είναι καλό μόνο για το χωριό αλλά και για τον κάθε αιμοδότη ξεχωριστά...

Βρούτσης: Νωρίτερα το οικογενειακό επίδομα

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου είχαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξη της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
«Σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται και προχωράμε στη διασφάλιση του ώστε να δοθεί νωρίτερα». Από την μεριά του ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι το επίδομα θα γίνεται ανά τρίμηνο:

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής

Το Υπουργείο Ναυτιλίας χτύπησε το «καμπανάκι» του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Και του ζήτησε με το με αρ. πρωτ. 8200 έγγραφό του, να τεθεί υπό συζήτηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, «η επέκταση και αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής του χώρου αναμονής επιβατών»
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το λέει ξεκάθαρα: «Η υποδομη του λιμανιου κρινεται ανεπαρκής». Να, πώς έχει το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράγφου:
«Στο πλαίσιο αποκατάστασης παρατηρήσεων διενεργηθείσας γενικής επιθεώρησης από κύριο περιφερειάρχη Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα επέκτασης και αναβάθμισης της κτηριακής υποδομής του χώρου αναμονής επιβατών σι λιμένα Νάξου (σκίαστρα). Επιπρόσθετα, παρακαλούμε όπως το ανωτέρω ζήτημα τεθεί υπό συζήτηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ....

Συνεστίαση της Ο.ΝΑ.Σ.

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει συνεστίαση, με αρτύσιμα και νηστήσιμα εδέσματα, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 13:00 (μεσημέρι), στην ταβέρνα «ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ» Αναλήψεως 21 Πλατεία Πλαπούτα, Ανάκασα, Άγιοι Ανάργυροι.Όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να λάβουν μέρος παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς οι

Ιστοσελίδα του ΤΕΕ ειδικής αγωγής Νάξου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του δικτυακού τόπου του σχολείου μας, του ΤΕΕ ειδικής αγωγής Α’ βαθμίδας Φιλωτίου Νάξου. Η σελίδα μας θα συνδιαμορφώνεται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και θα ενημερώνεται με τις δράσεις του σχολείου μας καθώς και με χρηστικές πληροφορίες για γονείς, κηδεμόνες και μαθητές. Σας...

Δημοσκόπηση Public Issue για ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Στα ίσια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πολλοί αναποφάσιστοι

Στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 41% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, με το ενδιαφέρον των εκλογέων για την αναμέτρηση να είναι αυξημένο κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2009 (54% έναντι 46%).
Ιδιαίτερα υψηλό και το ποσοστό (79%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, που δηλώνει ότι θα προσέλθει στις κάλπες παρά την αμφίθυμη κατά τα λοιπά στάση που επιδεικνύουν.

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:

Νέα Δημοκρατία 15,5%

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

Ποτάμι 7%

ΚΚΕ 5%

Χρυσή Αυγή 4,5%

ΠΑΣΟΚ 3,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%

Δημοκρατική Αριστερά 1,5%

Λοιπά 4%

Στο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αθροίζονται το 19,5% των αναποφάσιστων, το 12,5% που δεν προτίθεται να ψηφίσει, το 3,5% που επιλέγει "Λευκό/άκυρο" και το 5,5% που επιλέγει "Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ".

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 52% έναντι 33% της Νέας Δημοκρατίας. Το 39% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει με μικρή διαφορά, το 13% ότι θα πετύχει σημαντικό προβάδισμα.

Αντιστοίχως, ένα 30% επιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία έστω και οριακά θα είναι το πρώτο κόμμα και το 4% με μεγάλη διαφορά.

Το 15% λέει "κανένας" ή δεν εκφράζει γνώμη.

Ποτάμι: "Κλέβει" από όλους πλην του ΚΚΕ
Εντυπωσιακά και τα συμπεράσματα από την πρώτη ανάλυση των χαρακτηριστικών που έχουν οι φίλοι και πιθανοί ψηφοφόροι για το Ποτάμι, το νέο σχήμα υπό τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Δημόσιοι υπάλληλοι, γυναίκες, μορφωμένοι ηλικίας 35-44 ετών που ακόμη ζουν άνετα ή «τα καταφέρνουν» αποτελούν την κυριότερη δεξαμενή φίλων για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που φαίνεται να μην μπορεί να παρασύρει ούτε... ψήφο από τον Περισσό

Η "πολιτική καταγωγή" των φίλων του Ποταμιού επιβεβαιώνει τα πολυσυλλεκτικά του χαρακτηριστικά και σε ποσοστά ως εξής:

ΝΔ 20,5%

ΣΥΡΙΖΑ 17,5%

ΔΗΜΑΡ 17,5%

ΠΑΣΟΚ 16%

ΑΝΕΛ 3%

Χρυσή Αυγή 1,5%

Λοιπά 10%

Λευκό/Άκυρο 10%

Από τα παραπάνω είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία ατόμων που να έχουν δηλώσει ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, το Ποτάμι φαίνεται -σε συνδυασμό με ένα τεράστιο 41% αδιευκρίνιστης ψήφου- να είναι τρίτο κόμμα με 7%.

Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό φτάνει το 8%, ενώ στους άνδρες περιορίζεται στο 5,5%.

Οι ηλικίες 35-44 ετών επιλέγουν Ποτάμι σε ποσοστό 13%, οι νεαρότεροι 25-34 σε ποσοστό 11% και οι ηλικίες 45-54 σε ποσοστό 8,5%.

Οι πολίτες με ανώτερη εκπαίδευση το στηρίζουν σε ποσοστό 10%, στην μέση εκπαίδευση το 6% ενώ στην κατώτερη μόλις το 2%.

Όσοι θεωρούν ότι "ζουν άνετα" έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό με 11,5% στους υποστηρικτές του Ποταμιού και ακολουθούν με 9,5% αυτοί που "τα καταφέρνουν", ενώ για τις πιο αρνητικές περιγραφές τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα.

Σε επίπεδο εργασίας η μεγαλύτερη διείσδυση καταγράφεται στους δημόσιους υπαλλήλους με 17% και ακολουθούν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με 15,5%. Πολύ χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται στους εργοδότες/αυτοαπασχολούμενους με 5%, τους ανέργους με 5%, τους συνταξιούχους με 4,5% και τις νοικοκυρές με 4,5%.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Βιβλίο για το Βυζαντινό Μνημείο της Παναγίας Δροσιανής στην Νάξο

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νάξιου -Φιλωτίτη εξ αγχιστείας- Ιωάννη Ησαΐα, φιλόλογου, τ. λυκειάρχη και συγγραφέα, με τον τίτλο: «ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΡΟΣΙΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ».

Πρόσφατα κυκλοφορήθηκε στο πανέμορφο νησί μας την Νάξο, το βιβλίο του ευρυμαθούς συγγραφέα Γιάννη Ησαΐα για το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΡΟΣΙΑΝΗΣ στη Μονή της Νάξου, έκδοση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Συνάμα στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε με έμφαση ότι αυτό το.....

Έτσι θα μεταμορφωθεί το Ελληνικό - βίντεο

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τεχνική πρόταση της Lamda Development για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο με τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΥΠ: Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κ. Μπίκας και Φ. Παπαγεωργίου σήμαινε διώξεις. Διάλυση της υπηρεσίας. Απειλές. Εθνική προδοσία.

Ρεπορτάζ και νέες αποκαλύψεις μετά την δημοσιοποίηση της εκρηκτικής αναφοράς προς τον Άρειο Πάγο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου
Αίσθηση αλλά και μεγάλο πολιτικό σάλο εδώ και λίγα 2ωρα φαίνεται πως έχουν  δημιουργήσει στα δημοσιογραφικά, αλλά κυρίως στα  πολιτικά στέκια και  γραφεία όλων των πολιτικών  κομμάτων και σχηματισμών οι αποκαλύψεις εδώ και μήνες (συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2013) για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της ΕΥΠ συμπαρασύροντας στην δίνη των αποκαλύψεων (και έρχονται και άλλες πολλές, ορυμαγδός κανονικός) πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ - "Ύποπτες χρονικά οι «φήμες – ειδήσεις» για δήθεν συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο"



Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ως «δεδομένη» και «συμφωνημένη» τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες ευρωεκλογές του 2014 τα διαψεύδω κατηγορηματικά και επισημαίνω τα εξής:

-    Ουδέποτε συζήτησα με κανένα πολιτικό κόμμα – ούτε με την Ν.Δ. – τη συμμετοχή μου σε ευρωψηφοδέλτιο.

Χαιρετισμός Γ. Βρούτση στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με αναπηρία και Μ.Μ.Ε.»

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης απήυθυνε χαιρετισμό στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με αναπηρία και Μ.Μ.Ε.». Ακολουθεί το πλήρες κείομενο του χαιρετισμού του κ. Βρούτση στο Συνέδριο:

«Κυρίες και κύριοι, η διοργάνωση αυτού του διήμερου συνεδρίου, στο οποίο έχω την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό, αποτελεί μια θαυμάσια πρωτοβουλία.
Η θεματολογία του αγγίζει ένα από τα σημαντικότερα σε ευαισθησία ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών.

Δημοσκόπηση για γέλια από ΠΑΜΑΚ: Για να βγει στο 13,5% η ΝΔ τα ποσοστά της δεν συμφωνούν με τη συσπείρωσή της! ΚΑΡΤΕΣ

Φυσικά δεν υπάρχει πουθενά ταυτότητα της έρευνας ενώ είναι και άγνωστο ποιος πλήρωσε την έρευνα δηλ. ποιος την παρήγγειλε δηλ. το Ποτάμι... αλλά δεν το λέμε...
Για να καταλάβετε πόσο του κώλου είναι η δημοσκόπηση, μόνο αυτό (δείτε το πιο κάτω....