slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σχόλιο Μηνά Λυριστή σχετικά με την απουσία πλάνου της Περιφερειακής Αρχής στον Πρωτογενή τομέα ανάπτυξης

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το θέμα των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής στον πρωτογενή τομέα.

Στην ενημέρωση που λάβαμε, ακούσαμε μόνο Ευχολόγια, ενώ οι «δράσεις» αφορούν μονάχα τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

Πουθενά δεν ακούσαμε (και ούτε κι εσείς θα δείτε ποτέ) ποια είναι η πολιτική και το όραμα της Συμπολίτευσης για:

1) τους παραγωγούς και τις αυξήσεις τιμών που οργιάζουν το τελευταίο διάστημα
2) πως μπορούν οι παραγωγοί να συμπλεύσουν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών
3) εάν δίνονται και ποια είναι, κίνητρα σε νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, αντί να γίνονται ανειδίκευτοι εργάτες στην τουριστική βιομηχανία Ταϊλανδικής προέλευσης που προωθεί δυστυχώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο gov.gr η δήλωση ονοματοδοσίας και η δήλωση βάπτισης

 Αθήνα, 29 Μαρτίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών


Τη δυνατότητα να δηλώνουν το όνομα του παιδιού τους, την βάπτιση του, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά την επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη έχουν από σήμερα οι πολίτες. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η νέα υπηρεσία παρέχεται με πολύ απλό τρόπο στο gov.gr, μέσα από την ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γέννηση».

Από το Νότιο Αιγαίο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των 6 θέσεων & 9 θέσεων Ταξί στην Ελλάδα

 

 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος υπέγραψε την σχετική πρόσκληση σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη

 

Η εισαγωγή των πολυθέσιων Ταξί, ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου, έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση μετατροπής των Ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια. Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων Ταξί που ξεκινά στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Σύντομα η ΕΑΓΜΕ θα προτείνει χώρους για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας



Πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στην εθνική προσπάθεια αξιοποίησης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας που εκκινεί με την προσφάτως υπογραφείσα υπουργική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Άλλωστε η ανάπτυξη της γεωθερμίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.


Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Διονύσιος Γκούτης τόνισε σχετικά: «Η απόφαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, αναφορικά με τους όρους των δικαιωμάτων έρευνας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης πηγής ενέργειας. Η ΕΑΓΜΕ με το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό της προσωπικό, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή αυτής της απόφασης. Η ειδικά καταρτισμένη ομάδα εργασίας της ΕΑΓΜΕ ήδη συλλέγει όλη τη διαθέσιμη πληροφορία που έχει στα χέρια της και το αμέσως προσεχές διάστημα σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ αναμένεται να προσδιορισθούν και να οριοθετηθούν οι πλέον ενδεδειγμένοι και ώριμοι χώροι για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, με πρωταρχικό γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος».

«Αυξημένες οι τιμές σε ζωοτροφές και λιπάσματα, να ενημερωθεί από τους παραγωγούς ο Υπουργός!»

 Το ποσό των 40 εκατ. ευρώ προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να στηριχθούν και να εφοδιαστούν με ζωοτροφές προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση.

Παρ' όλ' αυτά, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς λιπάσματα και ζωοτροφές έχουν πάει... στα ύψη, ενώ ειδικά οι δεύτερες είναι και λίγες σε ποσότητα στην Ελλάδα. Τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ, όμως, αφού οι ανατιμήσεις που υπάρχουν αναμένεται να φθάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, με τις τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα να σημειώνουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο. Διαπιστώθηκε η ( γενικά ) καλή κατάσταση του Κ.Υ. Ίου

Με αφορμή τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης – θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 4 Απριλίου - με θέμα την “περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου μέσω των στρατηγικών επενδύσεων”, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το νησί την Κυριακή και Δευτέρα 27- 28/3.