slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ... 2015 η διασύνδεση των Κυκλάδων

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, και μετά από σχετικό αίτημα, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφοράς της ΔΕΗ Α.Ε. Σ. Βάσσος κάνει γνωστό πως η διασύνδεση των Κυκλάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, αφού προηγηθούν όλες οι διαδικασίες προκήρυξης και ανάθεσης του έργου.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

 «Αναφορικά με το θέμα της περίληψης σάς πληροφορούμε ότι, το έργο της Διασύνδεσης των Κυκλάδων προκηρύχθηκε στις 10 Ιουνίου 2011 και έχει οριστεί προθεσμία για την υποβολή των προσφορών η 13η Οκτωβρίου του 2011.

Θα ακολουθήσει η Τεχνική και Οικονομική αξιολόγηση των προσφορών και η υποβολή εισήγησης στο Δ.Σ. της Επιχείρησης για την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Η υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2012, εκτός αν υπάρξουν εμπλοκές, όπως ενστάσεις ή προσφυγές από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Στα πλαίσια αυτά, η διασύνδεση των Κυκλάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015». 

 

Έξι συλλήψεις στην Κρήτη για τον θάνατο του 20 χρονου

http://www.skai.gr/files/temp/99E0814EE216C8F06DC7EAC72094F061.jpgΑπό αστυνομικούς συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έξι ζώα (δύο 20χρονοι, δύο 21χρονοι, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος), γιατί την 03.30 ώρα στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου, συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ ζώων του ΟΦΗ και του Ηροδότου, που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου ημεδαπού και των τραυματισμό δύο ακόμη ημεδαπών ηλικίας 21 και 19 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στη συμπλοκή έλαβαν μέρος τριάντα περίπου οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένα 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Επιπλέον, τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, καθώς και ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό την 04.05 ώρα από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί μέχρι τώρα έξι (6) νεαροί ημεδαποί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις (4), γιατί από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί, που διεκομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί - εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους. 

Ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου για τη χθεσινοβραδινη αιματηρή συμπλοκή οπαδών

 «Ο τραγικός απολογισμός της χθεσινοβραδινής αιματηρής συμπλοκής οπαδών στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και ο θάνατος τους 21χρονου Ηρακλειώτη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των φαινομένων βίας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

 

Η Δημοκρατική Συμμαχία Ηρακλείου καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο φαινόμενα οπαδικής βίας, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, που στρέφονται τόσο κατά της ανθρώπινης ζωής όσο και κατά της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

Αυτοκτονία-μυστήριο σωματοφύλακα του Καραμανλή!

Μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση έδωσε χθες ο Στέφανος Χίος.

Πρόκειται για την αυτοκτονία-μυστήριο προσωπικού σωματοφύλακα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η οικογένειά του αμφισβητεί την αυτοκτονία και θεωρούν ότι πρόκεται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο αστυνομικός είχε εξομολογηθεί στους δικούς του ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν.


ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

E-επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου ανακοίνωσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην απέξω πάλι  η Νάξος. Προφανώς η  ηγεσία της  Περιφερείας  Νοτίου Αιγαίου την Νάξο  την έχει  κατατάξει   στο Βόρειο Αιγαίο .

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 τέσσερα έργα εκπαίδευσης για το νομό Δωδεκανήσου με συνολικό προϋπολογισμό 8,4 εκ. .
Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

Κοινή δήλωση των Αναπληρωτών Υπεύθυνων του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Βρούτση και κ. Χρήστου Σταϊκούρα

«Από τις πρώτες μέρες εφαρμογής της επαχθούς φορολόγησης του χώρου εστίασης με τον εξοντωτικό συντελεστή ΦΠΑ 23% άρχισαν - όπως προειδοποιήσαμε - να εμφανίζονται έντονες αρνητικές επιπτώσεις.

Ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε όλο το φάσμα των ειδών εστίασης, εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο την ήδη εξασθενημένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Ταυτόχρονα, ο φορολογικός λαβύρινθος που δημιουργείται και η εγκύκλιος σταυρόλεξο του κ. Βενιζέλου προκαλούν μία άνευ προηγουμένου σύγχυση, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να καταστρατηγείται η εφαρμογή του μέτρου.

Οι προσδοκίες της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων δια μέσου του ΦΠΑ είναι με μαθηματική βεβαιότητα -και θα αποδειχθεί σύντομα- εξωπραγματικές. Οι μέχρι σήμερα 12 φορολογικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που αύξησαν πρωτόγνωρα τους συντελεστές ΦΠΑ, είχαν αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι:

Ιανουάριος 2011:                                                                   12,3%

Δίμηνο Ιανουάριος  - Φεβρουάριος 2011:               7,4%

Τρίμηνο Ιανουάριος  - Μάρτιος 2011:                                  4,8%

Τετράμηνο Ιανουάριος  - Απρίλιος 2011:                3,6%

Πεντάμηνο Ιανουάριος  - Μάιος 2011:                                 3,2%

Εξάμηνο Ιανουάριος  - Ιούνιος 2011:                                   1,7%

Επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος: 2011:                                0,3%  

Συνεπώς, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ βαίνει συνεχώς μειούμενος. Πλήττονται βάναυσα η πραγματική οικονομία και η κοινωνία, χωρίς κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Άλλωστε,  “όταν η αριθμητική της Οικονομίας συγκρούεται με την πολιτική προσδοκία, πάντα κερδίζει η αριθμητική”. Το συμπέρασμα είναι, πλέον, ξεκάθαρο: Απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής με κατεύθυνση τη μείωση των φόρων και στόχο την επανεκκίνηση της Οικονομίας». 

8η Σεπτεμβρίου 2011: Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

 «Ένας σοφός άνθρωπος θα πρέπει να θεωρεί ότι

η υγεία είναι το σπουδαιότερο της ανθρώπινης ευλογίας

(Ιπποκράτης (460 π.Χ. - 377 π.Χ.)».

 

  Η φυσική θεραπεία, που είναι γνωστή σε ορισμένες χώρες ως φυσικοθεραπεία, είχε τις απαρχές της στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων. Η ικανότητα να κινηθούν κατανόησαν ότι ήταν ζωτικό στοιχείο για την υγεία και την ευεξία με αποτέλεσμα σήμερα η φυσικοθεραπεία να αποτελεί ουσιαστικό μέρος των υπηρεσιών υγείας σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό και κάθε χρόνο, όπως και φέτος, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.

  Η φυσικοθεραπεία συγκαταλέγεται στις επιστήμες υγείας και είναι διεθνώς μια ανερχόμενη και δυναμική επιστήμη. Αποτελεί μια πανάρχαια θεραπευτική προσέγγιση στα σωματικά προβλήματα του ανθρώπου. Στηρίζεται στη χρήση φυσικών μέσων, με στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη τραυματισμού και νόσου. Οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν την κίνηση, τη μάλαξη, το φως, το νερό, τη θερμότητα, τον ηλεκτρισμό και συμπληρωματικά διάφορα μηχανικά μέσα, για τη βελτίωση και την αποκατάσταση τραυματισμών, παθολογικών καταστάσεων, καθώς και άλλων διαταραχών, όπως αθλητικές κακώσεις, μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, παιδιά με κινητικά προβλήματα, καρδιοαναπνευστικά περιστατικά, προβλήματα ηλικιωμένων, άτομα με ειδικές δυνατότητες και χρόνιες παθήσεις. Συγκεκριμένα, η φυσικοθεραπεία συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου, στην αποκατάσταση ή στη μέγιστη δυνατή βελτίωση ανθρώπινων λειτουργιών και κίνηση, βελτιώνοντας έτσι συνολικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

 Επομένως, ρόλος του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων (και του συνόλου των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. ανά τη χώρα) είναι η αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων των Φυσικοθεραπευτών (σε συνδυασμό με τις άλλες επιστημονικές ειδικότητες). Με τον τρόπο αυτό τα άτομα με αναπηρίες και το οικογενειακό τους περιβάλλον, θα εξασφαλίσουν μια άριστη θεραπευτική αγωγή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

   Θεωρείται, λοιπόν, εξαιρετική πρωτοβουλία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 καθώς θέτει στο προσκήνιο την ύπαρξη μιας επιστημονικής ειδικότητας που είναι εξαιρετική και που σαφώς επιδέχεται περαιτέρω ποιοτική εξέλιξη, ως προς την παροχή των υπηρεσιών της.  

          

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων                       

 

Παρασκευή Κουφοπούλου 


Δραστηριότητες του Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου

 Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς του νησιού και υπηρεσιακούς παράγοντες:

-          Στις 09.00 π.μ. θα συναντηθεί με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου ενημερωθούν για την πορεία του ΕΣΠΑ 2007-2013.

-          -Στις 10.00 π.μ. θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «Νεώριον Σύρου» όπου θα έχει συνάντηση – συζήτηση τόσο με τη διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους, για τα ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα της περιφέρειας.

-          Στις 11.00 π.μ. θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

     kokkinosxar@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη του υπεύθυνου τομέα εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη Κεφαλλονιά

dscn0912_1024x768.jpgΣτο νησί της Κεφαλλονιάς υποδέχθηκε τον υπεύθυνο του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η Σοφία Λουκέρη.
 
Ο κ. Πλακιωτάκης πραγματοποίησε επίσημες συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες του νησιού έχοντας έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί & αναφέρονται στον τομέα του και όχι μόνο. 
 
Στη συνέχεια η Σοφία Λουκέρη συνόδευσε τον Γ. Πλακιωτάκη και στο νησί της Ιθάκης προκειμένου να συζητήσουν από κοντά με τους εκεί τοπικούς παράγοντες θέματα που τους απασχολούν. Η επίσκεψη στην Ιθάκη έγινε σε πολύ θερμό & φιλικό κλίμα, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού ασχολείται με τη ναυτιλία & είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν προτάσεις και ιδέες στον υπεύθυνο τομέα ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας.
 
Στη συνέχεια επιστρέφοντας στη Κεφαλλονιά ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τη κα Λουκέρη πήγαν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου, πολλών Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και άλλων κομματικών στελεχών. 

Φωτογραφικό Υλικό από την περιοδεία του κ. Πλακιωτάκη στη Κεφαλλονιά μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.wupload.com/file/139045694/New_folder.rar

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης