slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με προοπτική του διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρη Βερνίκου με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Φούχτελ

Στο  πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού  Υφυπουργού  Εργασίας Χανς Φούχτελ στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης  θεματική συνάντηση για την αγροτική ανάπτυξη, μεταποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων και σε αυτήν μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας,  ο διευθυντής της Ένωσης  Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Βερνίκος  καθώς και εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών Σαντορίνης και Δωδεκανήσου.
Μετά την συνάντηση  ο διευθυντής της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Βερνίκος  σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρ' όλο που ο κ. Φούχτελ δεν συνοδευόταν από εμπορικούς συνεργάτες παρά μόνο από τεχνοκράτες κάτι που δεν του έδωσε την ευκαιρία να απαντήσει στα ζητήματα που του τέθηκαν  από την πλευρά της....

Α΄ Φάση προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, Κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στήν Α/θμια Εκπ/ση Σχολικού Έτους 2012-2013

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...

Προς ενημέρωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Σας ενημερώνουμε ότι....

Στη βουλη διαβιβαζεται η δικογραφια Ρουμελιώτη!


Στη βουλη διαβιβαζεται η δικογραφια ρουμελιωτη!,
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, ο αρμόδιος εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης παραδίδει σήμερα τη δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη στον...
Άρειο Πάγο. Ίσως και εντός της ημέρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες να την διαβιβάσει στη ...

Ενιαίο φόρο-σοκ ακινήτων και στα αγροτεμάχια

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 1 εκατ. επιχειρήσεις θα φέρει το νέο ενιαίο τέλος που θα επιβληθεί στα ακίνητα από το 2013, στη θέση του «χαρατσιού» που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του ΦΑΠ, καθώς για τον υπολογισμό του φόρου θα υπολογίζονται όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα κτήρια, αλλά το σύνολο των ακινήτων, ακόμα και τα αγροτεμάχια, ενώ θα έχει και χαμηλό αφορολόγητο όριο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το....

Δεν έχει σύνταξη αν δεν απογραφείς

Στην αναζήτηση 6.972 συνταξιούχων βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς μέχρι την 20ή Αυγούστου τα άτομα αυτά δεν είχαν απογραφεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) σε σχέση με το θέμα της απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου (πολιτικών και ένστολων) σημειώνει τα κάτωθι:

1.         Μέχρι την 20η Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα.

2.         Για τις περιπτώσεις που δεν θα απογραφούν μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου.

3.         Αρχίζει άμεσα η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές».  

 

Έξω όσοι μπήκαν εκτός ΑΣΕΠ;

Σε μια προσπάθεια να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 απολύσεων στον κρατικό μηχανισμό, η κυβέρνηση συζητά ακόμα και το να εκδιωχθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια εκτός της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο, ένας στους τέσσερις διορισμούς έγινε μέσω των πολλών παραθύρων που άνοιξε ο νόμος Πεπονή. Οι περισσότεροι από εαυτούς προσλήφθηκαν σε δήμους και στις επιχειρήσεις τους, όπως και στις Ανώνυμες Εταιρείες και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου.

Η ηλιθιότητα των κυβερνόντων δεν έχει τέλος!!!! βάζουν νέο φόρο στα ακίνητα


Πρόταση η οποία προβλέπει την ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στην κατοχή ακίνητης περιουσίας σε ένα ενιαίο τέλος, μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην κατοχή ακινήτων σημαίνει επί της ουσίας την κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 2012 το ΕΕΤΗΔΕ θα εξακολουθεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ αλλά δεν θα διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν. Απλά η ΔΕΗ θα ενημερώνει το ΥΠΟΙΚ για τους λογαριασμούς πουν δεν εξοφλήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Παράλληλα, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που επιβαρύνει όσους φορολογούμενους κατέχουν κατοικίες και λοιπά κτίσματα, καθώς και οικόπεδα σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, συνολικής αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, θα καταργηθεί.

Έτσι, οι δύο φόροι θα ενοποιηθούν σε ένα μόνιμο τέλος χωρίς αφορολόγητο όριο για τους οποίους θα εκδίδεται ένα εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά τα έσοδα θα είναι στο ίδιο επίπεδο, με εκείνα που εισπράττονται σήμερα από ΕΕΤΗΔΕ και ΦΑΠ.

 

Όσο ο Τζαβάρας "πέρα βρέχει" και η ΝΔ μούγγα, η Χρυσή Αυγή λέει: "Δεν θα παιχθεί το πορνογράφημα για τον Διάκο"

Με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Λαμία υπογραμμίζει πως δεν θα επιτρέψει να παιχτεί στην πόλη το θεατρικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου, που παρουσιάζει τον Αθανάσιο Διάκο ως ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, τον οποίο απατά η γυναίκα του με έναν Κούρδο μετανάστη.

«Δηλαδή πόσο ακόμα θα μαυρίζουμε την ιστορία μας για να «γουστάρουν» όλοι οι ανθέλληνες της αριστεράς;;;Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η ανωμαλία που έχουν κάποιοι άνθρωποι στο μυαλό τους να την ονομάζουν τέχνη (όπως ήθελαν να το περάσουν κάποια Μ.Μ.Ε.)την στιγμή βέβαια που μιλάμε για τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ μας ήρωες.

Κάποια «κυρία» που ακούει στο όνομα Λένα Κιτσοπούλου ανέβασε ένα πορνογράφημα και υβρίζει τον Εθνομάρτυρα μας Αθανάσιο Διάκο(θα σηκωθεί και θα μας κυνηγάει όλους μας με το γιαταγάνι)και βέβαια αυτή την αθλιότητα την πληρώνει ο ελληνικός λαός…

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…. Εμείς ως Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή σας προειδοποιούμε ότι αυτή η «μαλάκια» ταινία δεν θα αφήσουμε να παιχτεί στην πόλη μας την Λαμία, ΕΜΕΙΣ δεν δεχόμαστε να υβρίζουν και να γελοιοποιούν τους Εθνικούς μας ήρωες γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας και πιστέψτε μας δεν θέλετε….!!!»

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ

FW: ...ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ EMAIL ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ

 

 

From: leonidas rokos [mailto:leonidas_rokos@hotmail.com]
Sent: Wednesday, September 05, 2012 7:58 AM
To: leonidas rokos
Subject: FW: ...ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ EMAIL ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ

 

 

ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ EMAIL ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ

 

 

ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ EMAIL ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΣ ELITE ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ

"ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΣΛΑΒΟΣ".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 


Από σήμερα ΤΕΛΟΣ οι φρυγανιές Elite.

 

Όχι μόνο επειδή στερήσανε από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας με το να μεταφέρουν το εργοστάσιο παραγωγής τους εκεί, αλλά και επειδή -ακριβώς- πήγαν εκεί !!!

Στους σκοπιανούς λοιπόν να τις πουλήσετε τις φρυγανιές σας κύριοι της Εlite!

Εις το εξής, κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα που αποβαίνει σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και που έρχεται σε αντίθεση με τα εξωτερικά μας συμφέροντα θα στιγματίζεται, οφείλουμε να την σαμποτάρουμε ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τους 25ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της διοργάνωσης των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, οι οποίοι θα διενεργηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2012.

     Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού,  κ. Μανώλης Πολυκρέτης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Αγώνων ΣΕΓΑΣ, κ. Θεόδωρος Βόσσος, ο Προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, κ. Μάρκος Καλούδης, ο Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Τσαρτάλης, η υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης των αγώνων, κ. Μαρία Μαθιουλάκη, ο Πρόεδρος του «Ναξιακού» Γ.Σ., κ. Μανώλης Σαντοριναίος και το μέλος του Παναξιακού Α.Ο., κ. Στάθης Τσακωνιάτης. Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα οργανωτικά και οικονομικά θέματα, που αφορούν στη διοργάνωση των αγώνων και στη φιλοξενία των αθλητών.

e-Επιλογές της 04/09/2012

Αυτό είναι το νέο μεταγραφικό πουλέν... του Αλέξη! (ΦΩΤΟ)

Από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στον ...ΣΥΡΙΖΑ!

Η Νίνα Κασιμάτη είναι όπως φαίνεται το νέο "αστέρι" του Αλέξη Τσίπρα . Η νεαρή Νίνα , παραιτηθέν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , είναι πλέον από τα πιο μάχιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς είναι η εκπρόσωπος του νέου αγωνιστή και είναι στο πλευρό του πρόεδρου Αλέξη...

Μάλιστα χτες μίλησε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ και στο twitter δίνει καθημερινή μάχη για τις ιδέες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αλέξης.

"έχουμε πόλεμο ρε, αν μασάτε στην κάθε μπανανόφλουδα του συστήματος πώς θα δυναμώσουμε?" ήταν ένα σημερινό... μάχιμο tweet της που καλεί όλους τους παλιούς συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ!

parapolitika.gr

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 4/9/2012 KAI H ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΡΕ

ΓΙΑΝΝΗ  ΚΟΡΡΕ                                                                                                                                                                     Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας                                                                          Σαν Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε προειδοποιήσει πριν τις εκλογές για τα επακόλουθα της εφαρμογής του Καλλικράτη με τον συγκεντρωτισμό της διοίκησης που θα ακολουθήσει και την υποβάθμιση των χωριών μας. Η υποβάθμιση δεν είναι μόνο ότι δεν γίνονται αναπτυξιακά έργα αλλά και σε ζητήματα παιδείας, υγείας, αθλητισμού και άλλων κοινωνικών παροχών (κατάργηση προγράμματος “βοήθεια στο σπίτι” κ.α.).

Έρχονται φόροι 8 δις στην ακίνητη περιουσία!

Επειδή η παραπληροφόρηση και η επιλεκτική ενημέρωση έχουν τα όριά τους¨

Επίθεση στην τοπική εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» εξαπέλυσε ο περιφερειακός συνδυασμός «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» με αφορμή δημοσίευμα που αφορούσε την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Το σύνολο των μελών του συνδυασμού που υπογράφουν την ανακοίνωση, κατηγορούν την εφημερίδα για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αφήνοντας εννοηθεί ότι το έντυπο αντιπολιτεύεται την παράταξη της μειοψηφίας εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα.
Υποστηρίζουν επίσης, ότι παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, στην παράταξη «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» δεν υπάρχουν τριγμοί και εσωτερικά προβλήματα, ενώ διευκρινίζεται ότι κανένα μέλος του συνδυασμού δεν ψήφισε το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Φούχτελ . Η πρόταση συνεργασίας

Άρχισαν στην Περιφέρεια οι επαφές του Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Hans Joachim Fuchtel με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων του Νοτίου Αιγαίου.
Τον κ. Φούχτελ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ στο κτίριο του Διοικητηρίου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Σάββατο το Συντονιστικό



Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας ενάντια στην νέα κοινωνική λεηλασία
Να τελειώσουμε με τις βάρβαρες πολιτικές τους, πριν μας τελειώσουν όλους!
Όλοι/-ες το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου (λιμάνι) στο πανεργατικό συλλαλητήριο  Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑΡ, υλοποιώντας στο....

Ο στρατός συμβάλλει στα αντιπλημμυρικά στη Χίο- Συνάντηση της ΓΓ της ΑΔΑ με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

 Ο στρατός συμβάλλει στα αντιπλημμυρικά στη Χίο- Συνάντηση της ΓΓ της ΑΔΑ με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.
Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Δημήτρη Ελευσινιώτη, στο γραφείο του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανακούφιση των κατοίκων της Χίου από τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μελέτη και υλοποίηση των αντιπλημμυρικών δράσεων.

THALATTA 2012 - Βιώσιμη Θαλάσσια Οικονομία στις Νησιωτικές Περιοχές.

Το THALATTA 2012, ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που θα βάλει στο μικροσκόπιο ζητήματα που αφορούν στη «Βιώσιμη Θαλάσσια Οικονομία στις Νησιωτικές Περιοχές», πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2012.
Η θεματική του συνεδρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

Πολιτισμική Εκδήλωση στο Δανακό

Η Πολιτισμική  μας δραστηριότητα συνεχίζεται!

  Αυτή τη  φορά μαζί με το Νομικό Πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος,  Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  ο Δανακός θα φιλοξενήσει τους  Κρήτες του Γαλατσίου.
   Δεν είναι  τυχαία η συνάντηση αυτή, αφού  μας ενώνει κοινός στόχος, η  παρουσίαση και διατήρηση των  εθίμων μας.
   Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, 7 μ.μ. στο...

Πάρος: Ερωτικές νότες στο φεγγαρόφως

Η Πάρος, γιόρτασε την Παρασκευή 31/08 την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τον καθιερωμένο πλέον σε ολόκληρη 

   

την Ελλάδα θεσμό της ανοικτής προσέλευσης κοινού σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, το βράδυ της πανσελήνου