slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Φιλωτίτικα χέρια ο Πανναξιακος ΑΟΝ.

Συγκροτήθηκε σήμερα το απόγευμα σε σώμα το νέο 
Σοφία Βασιλάκη
Διοικητικό συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟΝ. Πρόεδρος του σωματείου εξελέγη με ομόφωνη απόφαση των εκλεγμένων μελών η κ. Σοφία Βασιλάκη με αντιπροέδρους τον κ. Γεώργιο Γιαννάκη και τον κ. Νικόλαο Βαφία ο οποίος θα εκτελεί και χρέη ταμία. Την θέση του Γραμματέα αναλαμβάνει ο κ Άγγελος Ησαΐας ενώ γενικός αρχηγός και υπεύθυνος επικοινωνίας θα είναι ο πρώην πρόεδρος κ Βαλληνδράς Ιωάννης.

Οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Τι το ήθελες το Σύνταγμα Mister Alexis ;;;

Στην πολιτική και στη ζωή γενικότερα, εκτός από ικανότητες, θα πρέπει να έχεις και λίγο τύχη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός και η τύχη του έχει χαμογελάσει αρκετές φορές. Για αυτό άλλωστε, αυτός και ο συνασπισμός που ηγείται, αποκόμισαν τεράστια πολιτικά οφέλη κερδοσκοπώντας από το οικονομικό και πολιτικό δράμα των τελευταίων χρόνων.
Η παρούσα κορύφωση της κυβερνητικής κρίσης, λόγω ΕΡΤ, πίστευε ότι του....

ο λαζόπουλος των νοικοκυραίων

Ο λαζόπουλος ξεσπαθώνει κατά της τρόικας / το πλήθος αλαλάζει /  ο λαζόπουλος μιλά για τους ανέργους και δακρύζει on-air / το πλήθος βουρκώνει, ένας κόμπος μέσα σε όλους / ο λαζόπουλος τραγουδά χατζιδάκι / το πλήθος πιάνεται χέρι-χέρι και ονειρεύεται μια θάλασσα πλατιά / ο λαζόπουλος λέει ένα αστείο με την λέξη «κλάνω» / το πλήθος γελά σαν να μην είχε γελάσει ποτέ ξανά / ο λαζόπουλος είναι ο άνθρωπος μας, είναι ο επαναστάτης που δεν μπορέσαμε να γίνουμε εμείς, ο δούρειος ίππος στην καρδιά του συστήματος.

τα φώτα κλείνουν. Ο κόσμος φεύγει. Ο λαζόπουλος βγάζει τα ρούχα της δουλειάς, ξεκολλά τα δάκρυα με τρόπο και τα βάζει στην θήκη που γράφει απ’ έξω «εργαλεία για νοικοκυραίους» / μπαίνει στο ...

Κυκλοφόρησε σε αγγλικό κείμενο το βιβλίο του Γ. Ανωμερίτη "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ η εκκλησία της ναυτιλίας και των ναυτικών"


Συγγραφέας: Γιώργος Ανωμερίτης         
Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννέλος
Ιστορικό  λεύκωμα, σελίδες 186, διαστάσεις: 24Χ24
Γλώσσα  έκδοσης: Ελληνικά, Αγγλικά
Εκδόσεις  Μίλητος, 2013
ISBN: 978-960-464-363-9
Τιμή: 25 Ευρώ
Κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση με πλήρες αγγλικό κείμενο και αγγλόφωνο εξώφυλλο, το γνωστό βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, η εκκλησία της ....

Πάρος: Πυρκαγιά σε κοντέινερ-ψυγείο στον περιφερειακό της Παροικιάς


Φωτιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα 18 Ιουνίου 2013 σε κοντέινερ - ψυγείο που ήταν ακινητοποιημένο σε χώρο στάθμευσης γνωστής μεταφορικής εταιρείας στον Περιφερειακό της Παροικιάς
   

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ


 Η Κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας Τα τρια κανάλια της Δημόσιας τηλεόρασης και το κανάλι της Βουλής είναι ακόμα μαύρα.
 Σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους εργαζομένους, για να εφαρμοστεί η απόφαση μονομελών δικαστηρίων, ή προβαίνουν σε επιστράτευση ή επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.
          Ποιός θα επιστρατεύσει την Κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει την απόφαση;
Ο Ελληνικός Λαός ήδη της έχει εκδόσει φύλλα απόλυσης . Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, στρουθοκαμηλίζει

Ιστορικό χειροκρότημα στην Παπαρήγα από τους νεοδημοκράτες βουλευτές


Τι είπε η πρώην γενική γραμματέας και τους ξεσήκωσε
Τεράστια ικανοποίηση ένιωσαν πριν από λίγο στη Βουλή οι Νεοδημοκράτες με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην συνεδρίαση προς τιμήν της μνήμης του Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκπλήσσοντας ακόμα και τους γαλάζιους βουλευτές η γραμματέας του ΚΚΕ αθώωσε κατέρριψε κάθε ανιστόρητη μομφή που συντηρούσαν επί δεκαετίες αριστεροί κύκλοι και σύμφωνα με την οποία ο......

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010 Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΡΤ3: Πάτωσε η ΝΔ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
στις 23-02-2010 διενεργήθηκαν, στη Θεσσαλονίκη από την Εφορευτική Επιτροπή, που όρισε το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.ΡΤ., οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3. 
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών ήταν τα παρακάτω : 
 Σε σύνολο 494 εγγεγραμμένων, ψήφισαν....

«Το κόστος εκπομπής που «γυρνάει» στα Βαλκάνια και μιας άλλης που «γυρίζεται» σε… τραπέζι!» Ιουνίου 17, 2013

Απάντηση στην parapolitiki.com, δίνει με κείμενο του, το πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Αναστάσιος Καζαντζίδης, ύστερα απ΄όσα γράφτηκαν σε ανυπόγραφο κείμενο του ιστότοπου, όπου «κατηγορείται» για την πολιτική του ιδιότητα (!) και για τη σύντομη θητεία του «στο μαγαζί». Στην ανοικτή επιστολή του, ο κ Καζαντζίδης …αποκαλύπτει όσα διαπίστωσε σε χρόνο ρεκορ για τον τρόπο λειτουργίας του τρίτου κρατικού καναλιού και καλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να σημειωθεί οτι ο κ Καζαντζίδης ειναι εκπαιδευτικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Παραθέτουμε την επιστολή:

Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

από τον Νικόδημο

Α1. Το ότι η ΕΡΤ ως σύνολο χρειαζόταν δραστική αναδιοργάνωση δεν το αμφισβητεί κανείς. Στο πλαίσιο της μείωσης του κολοσιαίου πλην κακόβουλου και ανίκανου κράτους μας, επανειλημμένα τόνισα την ανάγκη της συρρίκνωσης της ΕΡΤ.
Αναμφίβολα, όσο περισσότερα κανάλια ραδιοτηλεόρασης υπάρχουν, τόσο το καλύτερο αφού έτσι ο πολίτης έχει ευρύτερο πεδίο επιλογής. Αυτό ισχύει και για τα.....

Αναφορά προς τους Υπουργούς, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

 Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο της 13.06.13 με αριθμό πρωτ.82 του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου σχετικά με την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Επισυνάπτεται το έγγραφο
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Παταγώδης αποτυχία η χθεσινή συγκέντρωση Τσίπρα στο Σύνταγμα!!

Απαρηγόρητος ήταν ο γνωστός αναρχικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλος. Η εικόνα της συγκέντρωσης ήταν τόσο τραγική που τον έκανε να ψάχνει τον Μπιρσίμ να τους οργανώσει... Δείτε τι έγραψε ο τύπος που είναι βγαλμένος από άλλες εποχές όπου η μάχη δίνονταν με τα πλαστικά σημαιάκια:

18-19 Ιουνίου θα διεξαχθούν ίσως οι κρισιμότερες εκλογές

Tην Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα διεξαχθούν ίσως οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ. Είναι η στιγμή που οι μεταρρυθμιστικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου δίνουν τη μάχη για την ριζική αλλαγή του συνδικαλιστικού τοπίου με το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ». Συνάδελφοι μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πορευθούμε με αξιοπρέπεια. ΜΑΚΗΣ ΔΙΟΓΟΣ

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ο Φίλιππος Φόρτωμας

Πολύ καλή παρουσία στις εσωκομματικές εκλογές για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ εκλέχτηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, είχε πολύ καλή παρουσία στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λαμβάνοντας 422 ψήφους.