slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Quiz

Ποιος μεγαλοσχημονας του πασοκ Ναξου απαντωντας σε ερωτηση προεδρου οργανισμου <<<αν ηθελα σε κατι να με βοηθησεις για το νησι μας βεβαια απο την θεση που εισαι και ξερω οτι μπορεις να το κανεις θα με βοηθουσες>>> ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ. ουδεν σχολιο απο εμας ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η Ιστορία της Ντενεκεδούπολης


Με την  θεατρική παιδική παράσταση με θέμα τη «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου που διοργάνωσε η "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, τα  παιδιά που συμμετείχαν μέσα από τη μέθοδο του θεατρικού εκπαιδευτικού δράματος  είχαν την ευκαιρία να μπουν στο φανταστικό κόσμο της ιστορίας και να τη ζωντανέψουν. Η αξία που αναδείχθηκε ιδιαίτερα μέσα από τη συγκεκριμένη προσέγγιση της ιστορίας της Ντενεκεδούπολης ήταν αυτή της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του συλλογικού τρόπου λήψης των αποφάσεων, αφού τα παιδιά, αποφάσισαν, η ιστορία να έχει διαφορετικό τέλος από το προτεινόμενο στο βιβλίο, γεγονός που εντυπωσίασε τους παιδαγωγούς.

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προβλήματα που προκάλεσε στην Άνδρο η κατολίσθηση της χωματερής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                           ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  13 Απριλίου 2011
ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ  ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Άνδρο από την πρόσφατη κατολίσθηση που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στη χωματερή του νησιού, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να καταλήξουν στη θάλασσα χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο

Μαχαιρίδης, Χατζηδιάκος, Μακρυωνίτης είχαν συναντήσεις με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση και Γ. Ντόλιο.

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν χθες (Τρίτη) αλλεπάλληλες επαφές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι αντιπεριφερειάρχες Φώτης Χατζηδιάκος και Τζώρτζης Μακριωνίτης.


Στη συνάντηση με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τις δράσεις και τους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητες η περιφερειακή αρχή, όπως η προώθηση της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Συνάντηση Μαχαιρίδη με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για τα έργα στα νησιά.

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη και στελεχών της διαχειριστικής αρχής, με αντικείμενο την πορεία των έργων, κυρίως περιβαλλοντικού χαρακτήρα, την ευθύνη «ωρίμανσης» των οποίων έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Του τα χώνουν και οι Πασόκοι πλέον

Παραίτηση Βουλέλη από το ΑΠΕ

Προς το ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, 13 Απριλίου 2011
Εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή μου στην πλήρη απαξίωση καιπεριθωριοποίηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς και στη συρρίκνωση του κύρους και της αξιοπιστίας του,

Έναρξη εφαρμογής του Νέου Επενδυτικού Νόμου

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, η ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τον Υφυπουργό, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου Επενδυτικού Νόμου, καθώς και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που εφαρμόζεται ως αντίβαρο στην υφεσιακή πορεία της Οικονομίας.

Επιστολή Προέδρων των ΤΕΔΚ Αιγαίου για τις χρηματοδοτήσεις των Μονάδων Αφαλάτωσης.

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Γεώργιο Ντόλιο, έστειλαν οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Αιγαίου, κ.κ.:
Ιωάννης Δικαβάλλας Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης - πρόεδρος ΤΕΔΚ Κυκλάδων, Μιχάλης Κορδίνας π. Δήμαρχος Πεταλούδων - πρόεδρος ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, Σωτήριος Ζαμτράκης π. Δήμαρχος Γέρας - πρόεδρος ΤΕΔΚ Λέσβου, Φίλιππος Πετρούσκας π. Δήμαρχος Βαθέος - πρόεδρος ΤΕΔΚ Σάμου και Ιωάννης Μαλαφης π. Δήμαρχος Ομηρούπολης - πρόεδρος ΤΕΔΚ Χίου, με θέμα τη''Χρηματοδότηση μονάδων αφαλατώσεων στα νησιά’’, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

Χαράλαμπος Κόκκινος : τα νησιά μας αξίζουν περισσότερα


Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση, επιδιώκοντας μέσα από αυτήν, την αναβάθμιση του ρόλου του περιφερειακού συμβουλίου, προς όφελος των νησιωτών μας.
Γιατί τα νησιά μας αξίζουν περισσότερα.

Ποινή – χάδι στον Μαντέλη

Σε φυλάκιση 3 ετών ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ καταδίκασε το 3μελες Εφετείο Αθήνας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Το δικαστήριο που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην υπουργό, χωρίς ελαφρυντικά, του επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 15.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Τ. Μαντέλη ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γινόταν δεκτή θα....

Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου στους ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ bloggers


ΕΡ: Από την περιοδεία σας στην περιοχή των Τρικάλων πώς κρίνετε την κατάσταση στην αγορά εργασίας;

ΑΠ: Οι συνθήκες είναι πράγματι πρωτόγνωρες. Είναι διαφορετικό όμως να τα’ ακούς, άλλο να το βλέπεις και δραματικό να το βιώνεις.

Ερ: Ποιες κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο;

Στο 10,3% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2010

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή απέστειλε στις Βρυξέλλες τα συμπληρωματικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναθεώρηση δεν θα οδηγήσει τελικώς το έλλειμμα στο 10,6%, όπως διέρρεαν προ ημερών κύκλοι των Βρυξελλών, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα, στο 10,3% του ΑΕΠ.

Υπό Κατάρρευση οι Κοινωνικές Δομές


Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως καθολική. Εκτός από τα οικονομικά μεγέθη τα οποία καταρρέουν μαζί με τις αβάσιμα αισιόδοξες προσδοκίες που καλλιεργούσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του των οικονομικών, καταρρέουν, δυστυχώς, και οι κοινωνικές δομές, όπως της υγείας και της εκπαίδευσης.
Έως σήμερα μας έρχονται καθημερινά τα «μαύρα μαντάτα» για δεκάδες «λουκέτα» που μπαίνουν σε καταστήματα όλης της χώρας, οδηγώντας επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην απόγνωση.
Σ' αυτά προστίθενται πλέον και οι ειδήσεις για «λουκέτα» που μπαίνουν ή απειλούν να μπουν σε νοσοκομεία, πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ.
Οι ανησυχητικές εξελίξεις πλήττουν ακόμη περισσότερο τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, ενώ καταδεικνύουν την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης που η παραλυσία της απειλεί να εκτροχιάσει την κοινωνική συνοχή.
Συγκεκριμένα μόνο το τελευταίο διάστημα :

Η Νάξος σε καραντίνα;


Δεν  θα γίνει τελικά η συνάρτηση με τον Ραγκούση .
 Πριν 15μερες ο υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας  πραγματοποίησε περιοδεία στην Νάξο και ενώ έκανε  συναντήσεις με τους πάντες λύνοντας στα χαρτιά όλα τα προβλήματα της Νάξου ΑΠΑΞΙΕΙ να συναντηθεί  με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Νάξου. Εδώ και μήνες ο  νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης καταβάλει επίμονες προσπάθειες για να συναντηθεί με τον με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για να συζητήσουν προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του "Καλλικράτη", τα οποία, όπως είναι γνωστό, είναι πολλά  στον πολυνησιακό δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Αυτή  τη φορά παρόλο που  η συνάντηση εθεωρείτο σχεδόν βεβαία, τελικώς ούτε αυτή την φορά κατέστη δυνατόν να συναντηθούν. Τυχαίο, δεν νομίζω!

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις Βρυξέλες


Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης στις Βρυξέλλες, όπου μαζί με άλλους εκπροσώπους δήμων και περιφερειών παρέστη στην εκδήλωση για την υπογραφή του Συμφώνου των Νησιών  (Pact of Islands), που αποτελεί μια εθελοντική συμφωνία των νησιωτικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Ο   Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης Μαργαρίτης και ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης  Γιάννης  Δεκαβάλλα

Ο   Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης Μαργαρίτης ο Δήμαρχος Μήλου Δαμουλάκης Γεράσιμος και ο Δήμαρχος Μυκόνου  Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας