slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκπροσώπηση των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου στην εξοδιο ακολουθία της Φ. Γεννηματά


Με σεβασμό και θλίψη προσήλθαμε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όπου τελέστηκε σήμερα 27.10.21 η εξόδια ακολουθία της αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά, εκπροσωπώντας τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου.
Μαζί με πλήθος κόσμου απευθυναμε τον ύστατο χαιρετισμό στην έντιμη και δυναμική πολιτικό, την μητέρα , την αγωνιστρια, το "τέκνο του Νότιου Αιγαίου"....

Σύρος : Διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο

«Νέες Τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες- εξειδικευμένη εκπαίδευση στις τεχνικές ανάδειξης και ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς με μη καταστροφικές μεθόδους»
Σύρος, 6-7 Νοεμβρίου 2021


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΚΕΚ Γεννηματάς, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Εγγραφές και πρόγραμμα:

Μήνυμα Μηνά Λυριστή για την 28η Οκτωβρίου


Ο δυσβάσταχτος φόρος αίματος που πλήρωσε η χώρα μας, μετουσιώθηκε σε ελευθερία σήμερα. Δεν ξεχνούμε την εντολή του λαού που εξώθησε τον δικτάτορα Μεταξά να πει το «C’est la guerre». Τιμούμε τους προγόνους μας που πολέμησαν για ιδανικά, οικογένεια και εδαφική ακεραιότητα.
Το να βλέπεις τα νέα παιδιά του τόπου μας να αποτίουν με τον τρόπο τους φόρο τιμής στη σημερινή ημέρα, αποτελεί συγκινητική στιγμή.
Η νεολαία αποτελεί την προοπτική του τόπου μας, είτε θα συμφωνεί μαζί μας στο μέλλον είτε όχι.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές.
Δύναμη και θάρρος σε όσους ακόμη αντιστέκονται σήμερα, υψώνοντας ανάστημα στα ΟΧΙ της γενιάς μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: Το ιστορικό "ΟΧΙ" και το "έπος του σαράντα" εμπνέει και καθοδηγεί!

 


Το ιστορικό "ΟΧΙ" και το "έπος του σαράντα" εμπνέει και καθοδηγεί!

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της "28ης Οκτωβρίου 1940" παραμένει επίκαιρος, εκπέμπει μηνύματα και αναδεικνύει τις αρετές του Ελληνικού Έθνους.
Είναι ημερομηνία "σταθμός " για την ένδοξη Ελληνική αλλά και για την Παγκόσμια Ιστορία. Είναι απαρχή μεγάλων αγώνων των προγόνων μας ενάντια στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμου και της βαρβαρότητας.
Η Ελλάδα που παλεύει και αντιστέκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνει ισχυρό" ράπισμα" στον Ιταλικό ιμπεριαλισμό και στέλνει μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλη την οικουμενη αποδεικνυοντας ότι ο "Άξονας" (Ιταλία-Γερμανία-Ιαπωνία) δεν είναι ανίκητος!
Το ιστορικό ΟΧΙ και το "έπος του σαραντα" ανέδειξαν την Ελληνική λεβεντιά και τις υψηλές και αναλλοίωτες αξίες που υπηρετεί ο λαός μας.

«Στην Έκθεση Τουριστικών Ειδών-Δώρων-Λαϊκής Τέχνης- Μόδας & Αξεσουάρ, στο ξενοδοχείο Akti Imperial στη Ρόδο, 5-7 Φεβρουαρίου 2022»

 



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στην Έκθεση Τουριστικών Ειδών-Δώρων-Λαϊκής Τέχνης- Μόδας & Αξεσουάρ η οποία θα πραγματοποιηθεί 5-7 Φεβρουαρίου 2022 στο ξενοδοχείο Anti Imperial στη Ρόδο, 5-7 Φεβρουαρίου 2022. 

εικαστικά εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα χωριά της Νάξου

  

Γεια σας αγαπητοί!
Έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε το εικαστικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Οι Μάγοι του Ζα».
Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν από Νοέμβρη '21 – Απρίλιο' 22 και θα λάβουν μέρος σε διάφορα χωριά της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων, όπου θα απασχολήσουν παιδιά από 5 έως και 13 ετών.

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε πλήρως για το πρόγραμμα και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον μέχρι και την κυριακή 7 Νοεμβρίου:

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 


Σήμερα συμπληρώνονται 81 χρόνια από το Έπος του '40.

 

Ένα μικρό έθνος αψήφησε την υπεροπλία των Δυνάμεων του Άξονα, υπερασπίστηκε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, ύψωσε ανθρώπινο τείχος στη λαίλαπα της βαρβαρότητας και τάχθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Με το ηχηρό ΟΧΙ τους, οι Έλληνες πήραν θέση και καθόρισαν τον μέλλον τους και την εξέλιξή τους, αδιαμφισβήτητα μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες, στο ξέφωτο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και ενός κράτους Δικαίου.

Φίλιππος Φόρτωμας :Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

 Το βαθύτερο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, είναι βαθιά χαραγμένο στο αποτύπωμα που άφησαν στο χιόνι οι ασήκωτες από πόνο αρβύλες των ακάματων πολεμιστών και το χαράκωμα από το σεγκούνι της ατρόμητης γυναίκας της Πίνδου, που με βαθιά πίστη και τόλμη κουβαλούσε εφόδια στην πρώτη γραμμή.