slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιοι 151 Δήμοι παίρνουν 28 εκατομ. για να πληρώσουν ληξιπρόθεσμα



Στην επιχορήγηση 151 Δήμων της Χώρας προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την αριθμ. 81783/26.11.2020 Απόφαση.

Η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 28.190.490,00 € δίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των συγκεκριμένων Δήμων προς τρίτους (δηλαδή προς Φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), σύμφωνα με την αριθμ. 2/31648/ΔΠΓΚ/3.8.2020 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών όπως ισχύει.
Μπορείτε να δείτε το ποσό κάθε Δήμου, στον Πίνακα που ακολουθεί.

Το τίμημα της ανευθυνότητας μας

Η ανευθυνότητα πολλών τον Οκτώβριο αποτελεί την... καύσιμη ύλη γι αυτό που συμβαίνει κατά τον τρέχοντα... κατάμαυρο μήνα στο μέτωπο του κορωνοϊού.

του Λουκά Γεωργιάδη

Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές κάποιων και η χαλάρωση κάποιων άλλων, δεν άργησαν να φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε καθημερινά. Κάποιοι διαμαρτύρονταν για τους 25 μαθητές στην τάξη, αλλά κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις. Κάποιοι άλλοι δηλώνουν αρνητές μάσκας και είτε κόλλησαν οι ίδιοι, είτε μετέδωσαν τον ιό, είτε "έφυγαν" από τη ζωή. Η Εκκλησία τήρησε ώριμη στάση σε ανώτατο επίπεδο, αλλά στον μεσαίο και κατώτερο κλήρο, κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν το... ποίμνιο, ότι για όλους φροντίζει ο Θεός. Τελικά όλα αυτά αποδεικνύονται στην πράξη ως... μπούρδες και ο ιός είναι εδώ. Δεν ξεχωρίζει πού ανήκει ο κάθε άνθρωπος ή πού μένει. Δεν ξεχωρίζει υγιείς και πάσχοντες. Δεν ξεχωρίζει αν κάποιος δουλεύει ή είναι άνεργος.

Εγκύκλιος για διορθώσεις μη ορθής αποτύπωσης οικονομικών στοιχείων από τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις 199 Δήμων με προθεσμία 20/12

 



Περιπτώσεις μη ορθής αποτύπωσης οικονομικών στοιχείων από τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, διαπίστωσε το Υπουργείο κατόπιν ελέγχων που διενήργησε.

Εξαιτίας αυτών, προχώρησε χθες 26 Νοεμβρίου στην έκδοση Εγκυκλίου προς 199 Κοινωφελείς Επιχειρήσεις αντίστοιχων Δήμων σε όλη τη Χώρα, επισημαίνοντας αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να προβούν σε διόρθωση των στοιχείων.

Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ;

Αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την υποψηφιότητα ή μη του Νίκου Παπανδρέου, αφού η εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών φιλοξενεί δήλωσή του στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το θεωρεί χρέος του», ενώ στενός του συνεργάτης φέρεται να διαψεύδει την είδηση.

Συμφωνία πρόκληση Ολυμπιακού – ΕΡΤ



… καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης


Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε στο Twitter: “Την ώρα που οι ομάδες που αγωνίζονται στην #BasketLeague δεν έχουν πάρει ούτε μια δόση από την #ert για τα τηλεοπτικά δικαιώματα , η δημόσια τηλεόραση προχώρησε σε μία συμφωνία-πρόκληση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τη μετάδοση δέκα φιλικών αγώνων έναντι 500.000 ευρώ”!

Καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών υπηρεσιών Νοσοκομείου Θήρας και καταφυγή σε απευθείας ανάθεση

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος  Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση με θέμα τις καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήρας, οι οποίες οδήγησαν σε απευθείας ανάθεση.Όπως αναφέρει η ερώτηση, την 1η Δεκεμβρίου κλείνουν 14 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει παραιτηθεί η Οικονομική Υποδιευθύντρια, ενώ τον Ιούλιο αποχώρησε και ο Διοικητικός Διευθυντής του Γ.Ν. Θήρας. Έκτοτε, η πρώτη θέση προκηρύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καμία από τις δύο θέσεις δεν έχει ακόμα στελεχωθεί, παρόλο που οι θητείες των δύο παραιτηθέντων θα είχαν ούτως ή άλλως λήξει.

Άμεση προμήθεια 30.500 διαγνωστικών τεστ αντιγόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου



Αγώνας δρόμου για την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων το συντομότερο δυνατόν, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

 Στην προμήθεια 30.500 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά, μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. 

Στο Νοσοκομείο της Δράμας ο Αλέξης Τσίπρας

Προσθήκη λεζάντας
Στο νοσοκομείο Δράμας έφτασε πριν από λίγα λεπτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Καρατζόγλου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, την πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών, τον πρόεδρο του Σωματείου Νοσηλευτών και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδεύεται από τον βουλευτή Δράμας κ. Ξανθόπουλος και τον τομεάρχη Υγείας και πρώην υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.

Μετά από την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Δράμας.

Δήλωση Ξανθόπουλου

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Δράμας κ.Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στα ζητήματα του Νοσοκομείου Δράμας, προέβη σε σχετική δήλωση, τονίζοντας ότι, «η οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας στη μάχη με την πανδημία δυστυχώς επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα».

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Δράμας, ο κ. Ξανθόπουλος επισημαίνει:

ΠΕΤΡΟΣ Μ. ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΤΟΠΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ



Από την αρχή της θητείας μας ως Κοινοτική Αρχή της Δ.Κ. ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ σε άριστη και καθολική συνεργασία με τη Δημοτική αρχή ,ήταν και παραμένει η διαχρονική και μακροχρόνια ικανοποίηση ενός εύλογου αιτήματος των κατοίκων της Αληθινής ,όπου ειδικά κατά την τελευταία πενταετία είχε κορυφωθεί.
Προς την ικανοποίηση αυτού εργαζόμαστε συστηματικά  και για πρώτη φορά είμαστε σε τόσο καλό και θετικό δρόμο για την επίλυσή του,παρά τις έντονες δυσκολίες που προέκυψαν.
Με την πλήρη στήριξη της Δημοτικής αρχής του Δήμου μας ,θα επιλυθεί και αυτό!!!

   Σας Ευχαριστώ πολύ με Εκτίμηση

Συστάσεις Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τήρησης των υγειονομικών μέτρων.


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Η πρώτη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα που δημιούργησε διακριτό χώρο για το Λιανεμπόριο και την Εστίαση

Με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσό χρηματοδότησης πανελλαδικά για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε επιστολή του  προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Κω, κ. Μανιά Βασίλη σχετικά με το πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ της Περιφέρειας για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19.

Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος : Σε διαβούλευση τίθεται σήμερα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Πάρο

Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή και εμπλοκή του κοινού στη διαμόρφωση του οράματος για την Πάρο, τίθεται σε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα και ώρα 19:00΄,  το σχέδιο για την βιώσιμη κινητικότητα στην Παροικιά. 


Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο διαμορφώνονται γύρω από 4 άξονες:

Η κυβέρνηση φέρνει νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση;

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χαράλαμπος Κόκκινος“Κύριε Χατζημαρκο ακολουθείστε την πρακτική του κ.Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής"


"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         Ρόδος 27.11.20


"Κύριε Χατζημαρκο ακολουθείστε την  θετική  πρακτική του κ.Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.


Να ενωθούν δυνάμεις και να  συγκροτηθεί Συλλογικό Όργανο με εκπροσώπους :της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ,των ιατρικών συλλόγων  και εκπροσώπων των εργαζομενων στις δομές υγειας  των νησιών μας προς όφελος της κοινωνία μας και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας "


Με σεβασμό σε όλα θεσμικά όργανα της πολιτείας και αίσθημα ευθύνης  στην κοινωνία μας που ταλανίζεται από τις συνέπειες της πανδημίας του covid/19, καταθέτουμε δημόσια την παρακάτω πρόταση προς τον Περιφερειαρχη Νοτιου Αιγαίου κ.Χατζημαρκο και την  Περιφερειακη Αρχή της Π.Ν.Α.:

Καλούμε την ηγεσία της Π.Ν.Α. να ακολουθήσει την   θετική πρακτική του κ.Πατούλη(Περιφερειάρχη Αττικής και Ιατρό στο επάγγελμα) και να συγκροτήσει άμεσα Συλλογικό   Όργανο με εκπροσώπους της Π.Ν.Α. εκπροσώπους των Ιατρικών συλλόγων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές υγειας των Κυκλάδων και τις Δωδεκανήσου.
Αυτό θα λειτουργήσει θετικά για την κοινωνία μας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας που  την ταλαιπωρεί και θα  συνεχίσει για αρκετό χρονικό  διάστημα ακόμα να την ταλαιπωρεί!

Η συγκρότηση αυτού του οργάνου θα εξάγει την κοινή συνισταμένη των επιστημονικών δεδομένων και των αυτοδιοικητικών λύσεων προς όφελος των νησιωτών μας πέρα από πολιτικές και κομματικές αφετηρίες.
Να ενωθούν δυνάμεις και ο επιστημονικός κόσμος με την τεκμηριωμένη άποψη και γνώση που διαθετει να συνδραμει στις αυτοδιοικητικες  πολιτικές της Π.Ν.Α. που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εκτιμούμε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα βοηθήσει την Π.Ν.Α. που δεν διαθέτει γιατρους στις υπηρεσιες  (παλαιά υπήρχε νομιατρος και δεν έχει αναπληρωθεί για καιρό η θέση του στη Δ/νση Υγειας της Π.Ν.Α. ).
Η ηγεσία της Π.Ν.Α. θα βοηθηθεί στο έργο της,  στην σωστή και λειτουργική προμήθεια υλικού με βαση τις πραγματικές αναγκες των δομών υγειας των νησιών μας στο οποίο απευθύνεται αλλά θα αναπληρώσει και  το κενό που υπάρχει με την  απουσία πολιτικού προσώπου με επιστημονικές γνώσεις για την υγεια.

Συγχρόνως θα αναγνωριστεί στην πράξη και θα αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία γιατρών και νοσηλευτών που κάτω απο δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προασπιζονται στα νησιά μας την δημοσια υγεία.

Τα αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής και όπου εφαρμόστηκε αυτή η συλλογική προσπάθεια  ειναι θετικο .Βοήθησε  και βοηθα  στη μάχη κατά του covid/19, ιδιαίτερα τώρα που πιέζεται ασφυκτικά το Εθνικό Συστημα Υγειας (ΕΣΥ), οι Μ.Ε.Θ. και οι δομές υγείας "  γεμίζουν " από ασθενείς  και το προσωπικό τους  υπερβαίνει τον εαυτό του  για να ανταποκριθεί  .
Όλοι επιθυμούμε και στηριζουμε τις δράσεις που αφορούν την θωράκιση των νησιωτών μας από την υγειονομική απειλή,θέλουμε να έχουν αποτέλεσμα και να αποφεύγονται τα λάθη.
 Τέλος  εκτιμώ ότι χρέος της κάθε ηγεσίας και του κάθε Περιφερειάρχη είναι να συνθέτει και όχι να διχάζει, να "αφορίζει" και να διαιρεί.

ΥΓ. Μπορούμε να αναλύσουμε και να εξειδικευσουμε ακόμα περισσότερο  την πρόταση μας- εφόσον ζητηθεί- και αν δεν είναι κατανοητή  από τον κ. Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του στην ηγεσία της Π.Ν.Α .


αίου"-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.


1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου &



Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου, Απειράνθου

και Ηράκλειάς Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

Συνάντηση Εργασίας του Βουλευτή της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα με τον Διοικητή της Υ.Π.Α. για το αεροδρόμιο Μήλου



Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Υ.Π.Α κ. Γεώργιο Δριτσάκο πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας με θέμα την απαλλοτρίωση  εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου, παρουσία της Επάρχου Μήλου κ. Έλλης Χωριανοπούλου.

Βαρύ πλήγμα στην ελληνική ανθοκομία από τον κορωνοιό», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πληττόμενους από τον κορωνοιό ανθοπαραγωγούς. Όπως τονίζεται στην ερώτηση στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας η πτώση του τζίρου των παραγωγών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αγγίζει το 97%.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προέγκριση υπογραφής σύμβασης για το βρεφονηπιακό σταθμό Μαρμάρων Πάρου, προϋπολογισμού 1.000.000,00 €

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει τις κοινωνικές δομές στα νησιά της, αξιοποιώντας τους  ευρωπαϊκούς πόρους που έχει στη διάθεσή της


Ένας ακόμη σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός έρχεται να προστεθεί στο δίκτυο των αντίστοιχων κοινωνικών δομών, τις οποίες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί στα νησιά της, επενδύοντας πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020". 

ΝΔ: Επιβεβαιώθηκε ξανά ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει υποκρισία και ψέματα



«Χθες στη Βουλή επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει υποκρισία και ψέματα», τονίζει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι: