slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποδοκιμάστε τους εκλεκτούς Μνημονιακούς Υποψηφίους της Κυβέρνησης

ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ 
Η υποτακτική Αμερικανό-δούλη Κυβέρνηση της ομηρείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που υποτάχθηκε στους τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ., βάζοντας τη χώρα στο γύψο, ισοπεδώνοντας την Κοινωνία, σφαγιάζοντας οικονομικά του Πολίτες, μακέλεψε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας, βίασε τις ψυχές και τις συνειδήσεις, ΗΤΤΗΘΗΚΕ κατά κράτος στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου.

Καταποντίσθηκε και καταβαραθρώθηκε αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, δεν έλαβε το εκκωφαντικό λαϊκό μήνυμα: ΟΧΙ στο απάνθρωπο Μνημόνιο Κατοχής. Έφθασε η ώρα στις 14ης Νεοεμβρίου να προσέλθουμε μαζικά στις Κάλπες, να νικήσουμε τις όποιες φοβίες μας και να ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ και να τους ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ την Κυβερνητική συμμορία των δούλων των ξένων συμφερόντων.

Ότι και να ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή, ας ενώσουμε όλοι την Αντί-μνημονιακή μας φωνή και να αντισταθούμε στην Κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως σε όλα εκείνα που έρχονται και μας τα κρύβουν. Νέα μέτρα, αύξηση της ανεργίας, λουκέτα και απολύσεις, νέες αιματηρές περικοπές μισθών, ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων. Να καταψηφίσουμε με οργή, θυμό και πάθος του εκλεκτούς Μνημονιακούς Υποψηφίους της Κυβέρνησης των νενέκων. Μονάχα έτσι θα πάρει το μήνυμα.

Πετάξτε  στα τάρταρα τα  γιουσουφάκια  του  μνημονίου , τους  εκπρόσωπους ,  της Κυβέρνησης της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων, των  πρακτόρων της Αμερικής, του  συστημικού  MADE USA PASOK.

Αποδοκιμάστε τους

Η μόνη μας ελπίδα είναι η αναβάθμιση της Παιδείας μας!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Λόγω της ιδιότητας μου έζησα όλα τα συστήματα εκπαίδευσης μετά την μεταπολίτευση και σαν μαθητής αλλά και σαν δάσκαλος μουσικής εργαζόμενος σε όλες τις βαθμίδες της.
Από όλη αυτή την διαδρομή αυτό που έμεινε σαν απόσταγμα στο μυαλό μου είναι ότι οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου παιδείας (ακόμα και από την ίδια κυβερνητική παράταξη και την ίδια κοινοβουλευτική περίοδο) το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και τον ύψιστο ρόλο του αργά και σταθερά τον υποβάθμισαν σε ρόλο κομπάρσου.

Θεωρώ ότι αυτό έγινε μεθοδευμένα και μαζί με το περιεχόμενο και την δομή των διδασκομένων μαθημάτων είχαν ένα και μόνο σκοπό, την κατεύθυνση του γνωστικού αντικειμένου σε μία παιδεία που δεν αναπτύσσει την φαντασία και την κριτική σκέψη αλλά την παπαγαλίζουσα που μπλοκάρει και γεμίζει το μυαλό των παιδιών με άχρηστες γνώσεις. Όλο αυτό έγινε γιατί ήξεραν ότι η κριτική σκέψη φέρνει την κατανόηση και μετά την αντιπαράθεση προς τα κακώς κείμενα και φυσικά αυτό θα ήταν επιζήμιο για τις οικογενειοκρατίες και τους καρεκλοκενταύρους που λυμαίνονταν την εξουσία και τα καλά της.
Φυσικά προκύπτει το ερώτημα είναι εν λόγω κύριοι δεν ήθελαν σωστές γνώσεις για τα παιδιά τους; Φυσικά ήθελαν και τις είχαν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία που φοιτούσαν τα βλαστάρια τους και στα πανάκριβα κολλέγια του εξωτερικού που έχουν και παράδοση να ετοιμάζουν ηγέτες για τους αμόρφωτους λαούς!!!

Εκτός από την υποβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών και της γνωστικής ύλης σκαρφίστηκαν και διάφορα άλλα τεχνάσματα για να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους.
Ένα από αυτά ήταν η κατάργηση της περιβόητης ποδιάς με την οποία συμβολιζόταν η μαθητική ιδιότητα και η συμμετοχή σε ένα σύνολο. που η ατομικότητα του μαθητή ξεχώριζε από την προσπάθεια και την επίδοση του στην γνώση και όχι από το μοντελάκι ή την φίρμα των ρούχων που είχε την δυνατότητα λόγω οικονομικής ευμάρειας να έχει.

Θυμάμαι ειδικά στις αρχές εκείνης της περιόδου στα διαλλείματα τα θέματα συζήτησης έπαψαν να έχουν σχέση με το σχολείο και γενικά με τις ανάγκες της ηλικίας των παιδιών και έγιναν καθαρά κουτσομπολίστικα για το τι φοράει ή μία για το Lakostaki του άλλου, πόσο κοστίζουν τα παπούτσια του τάδε και πολλά άλλα τέτοια.

Θα μου πείτε ότι η ποδιά θύμιζε άλλες μίζερες εποχές αλλά θα μπορούσαν να την αντικαταστήσουν με μία ομοιόμορφη φορεσιά (όπως εξακολούθησαν να έχουν τα ιδιωτικά σχολεία) για την οποία θα αποφάσιζαν οι σύλλογοι γονέων και διδασκόντων του κάθε σχολείου.

Για μένα όμως το χειρότερο που έκαναν ήταν ότι μετέφεραν στους χώρους εκπαίδευσης τις συνδικαλιστικές και κομματικές τους αντιπαραθέσεις μπολιάζοντας την νεολαία μας με τα δικά τους κουσούρια δηλ. την δολοπλοκία, το ατομικό συμφέρον, την υποκρισία και την φαυλότητα!!!

Η παιδεία σίγουρα θέλει μια ριζική μεταρρύθμιση η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας χωρίς όμως να χάσει την απλότητα, στην σκέψη και στην επαφή μεταξύ των εμπλεκομένων δηλ. των μαθητών με τους δασκάλους.

Το φυσιολογικό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να ξεκινήσει από το Δημοτικό και μετά να ανέβει στις επόμενες βαθμίδες για να μπορέσουμε σε 20 χρόνια να έχουμε μια νέα γενιά που θα έχει ένα άλλο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς!!!

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δηλαδή να προσπαθούμε να βελτιώσουμε το οικοδόμημα της παιδείας ξεκινώντας από την τρίτη βαθμίδα της, μοιάζει σαν να κάνουμε επιδιόρθωση και καλλωπισμό σε ένα ρετιρέ ενώ τα θεμέλια της οικοδομής είναι σαθρά!!!

Παρακάτω παρακαλώ να διαβάσετε το Φιλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης (Πηγή: άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ από την Ημερησία) το οποίο λόγω αποτελεσμάτων σε ποιότητα γνώσης και κριτικής σκέψης θεωρείται αυτή την στιγμή ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Όπως θα δείτε δεν είναι ένα πολυδάπανο σύστημα αλλά βασίζεται στην προσωπική συνεργασία του μαθητή με τον δάσκαλο!!!

Κάποια στιγμή πρέπει να υιοθετούμε και να προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες πράγματα που αποδεδειγμένα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια!!! Η κοινωνία μας έχει φτάσει στον σημείο μηδέν και η μόνη μας ελπίδα πλέον είναι η αναβάθμιση της Παιδείας μας!!!


Κάντε αριστερό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο


Παιδεία ... Φιλανδικό μοντέλο
Πηγή: άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ από την Ημερησία

Μ. Μαργαρίτης: "Σας καλώ όλους να γίνεται μέτοχοι της ελπιδοφόρας πορείας του δήμου μας"


                                                                                               Νάξος, 12-11-2010

       Φίλες και φίλοι,
     Οι εκλογές της Κυριακής, 14 του Νοέμβρη 2010, αποτελούν την απαρχή για έναν Δήμο ανθρώπινο, στην υπηρεσία των πολιτών. Το μέλλον των νησιών μας, μάς καλεί να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, τη φθορά και τις αποτυχημένες νοοτροπίες. Η νέα χωροταξική και διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση δημιουργεί σύγχρονες ανάγκες στο νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η γνώση, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μάς έχουν εξοπλίσει με ευελιξία και άμεση ικανότητα προσέγγισης στις διαμορφούμενες ανάγκες του Δήμου μας.
     Αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και τις υψηλές απαιτήσεις στον οργανωτικό και διοικητικό τομέα, διεκδικώ τη διοίκηση της δημοτικής αρχής και ζητώ τη συνδρομή από όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, για να πετύχει ο νέος θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.
     Με εφόδιο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, τη συνέπεια ως προς τις ανάγκες τους, την επίτευξη των στόχων και με άμεση προτεραιότητα την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, αγωνιζόμαστε για μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία του μεγαλύτερου δήμου του νομού μας.
     Τηρώντας άμεση επαφή και επικοινωνία με εσάς, τους δημότες, θα παραμείνω στη διάθεσή σας, ακούγοντας τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις ανάγκες σας.
     Υπόσχομαι ότι οδηγός μας στο νέο αυτοδιοικητικό θεσμό θα παραμείνει το συμφέρον των πολιτών, το δικό σας συμφέρον, με όχημα τις νέες ιδέες και την προοδευτική αντίληψη και γνώση όλων των πηγών και μεθόδων που απαιτούνται, προκειμένου να φέρουμε τα νησιά μας στο ύψος που τους πρέπει.
     Σας καλώ όλους να γίνεται μέτοχοι της ελπιδοφόρας πορείας του δήμου μας, να μας κρίνετε και να μας εμπιστευθείτε. Θα είμαι κοντά σας στο τιμόνι του δήμου μας με αξιοπιστία, διαφάνεια και κοινωνική συνοχή, ανοίγοντας τις πόρτες του δήμου σε όλους σας, καταθέτοντας την καρδιά μου σ’ εσάς.

                                                               Σας ευχαριστώ θερμά,
                                                               Μανόλης Μαργαρίτης
                                           Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
       

Ο Κ. Καραμανλής δεν έχει μιλήσει με κανέναν

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από κύκλους προσκείμενους στον Κώστα Καραμανλή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας startv ότι ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται προβληματισμένος για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.
Η σιωπή του πρώην πρωθυπουργού έχει προκαλέσει νευρικότητα σε πολλούς φιλοδυτικούς κύκλους που περιμένουν ανυπόμονα μια δήλωσή του για να τον κατασπαράξουν.
Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alter ο δήθεν φιλονεοδημοκράτης κ. Τράγκας δεν άφησε την ευκαιρία να.... πάει χαμένη. Μόλις ο συνάδελφός του ανέφερε το κατασκευασμένο δημοσίευμα περί των δήθεν δηλώσεων Καραμανλή, άρχισε να τον αποκαλεί καμένο χαρτί και να τον κατηγορεί με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς.
Οι καλοπληρωμένοι θιασώτες του μνημονίου και των δυτικών συμφερόντων δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι βρέθηκε Έλληνα πρωθυπουργός που τόλμησε να παει κόντρα στα σκοτεινά σχέδια τους. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν αποφασίσει να μιλήσει.
Το βέτο στα Σκόπια, οι αγωγοί από την Ρωσία, η μη στήριξη του προδοτικού σχεδίου Ανάν, η άρνηση του να συμμετέχει στο συνέδριο της γνωστής "Bilderberg" τον Μάιο του 2009 στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, και οι διακρατικές συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα ήταν μερικά από τα μεγάλα ¨"λάθη" του Καραμανλή.
Η συνέχεια στις οθόνες σας!!

Naxos Fan 

Ντροπή και αηδία Υπέρ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δεκαβάλλα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων


Στηρίζει Δεκαβάλλα ο Δ. Νικολιάς

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Σύρο και την Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής . Πολύ  φοβούμαι ότι  όπως εξελίσσονται τα  γεγονότα στη Σύρο  ο Σαμαράς και ο Βρούτσης θα χρειαστούν την βοήθεια ομάδας ψυχίατρων για να βγάλουν άκρη.
Ο επίσημος υποψήφιός της Κώστας Απέργης όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στηρίζει μεμονωμένα τον Γιώργο  Πάπιτση, καθώς δε συμφώνησαν οι συνεργάτες του.
Από την άλλη εντύπωση προκαλεί η στάση προέδρου  της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Νικολιά  όπου ενώ την πρώτη Κυριακή ως πρόεδρός της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κάλεσε σωστά τα μέλη της ΝΔ να ψηφίσουν Απέργη στις επαναληπτικές εκλογές πάλι σωστά καλεί τα μέλη ως πρόεδρός της ΝΟΔΕ Κυκλάδων να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Και ξαφνικά διαβάζουμε   στην koinignomι ΚΑΙ Συριανό  Πολίτη, προσωπική ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Νικολιά  που στηρίζει ξεκάθαρα τον ΠΡΑΣΙΝΟ Γιάννη Δεκαβάλλα.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ  ο πρόεδρος του ανώτερου συλλογικού οργάνου της ΝΔ στις Κυκλάδες, να στηρίζει τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Η ανακοίνωση ΣΤΗΡΙΞΕΙ  του Νικολιά στον ΠΡΑΣΙΝΟ Γιάννη Δεκαβάλλα  δίνει ταυτόχρονα συγχωροχάρτι στα δεξιά εξαπτέρυγα που στελέχωσαν τους ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ συνδυασμούς σε όλα τα νησιά. Και αυτό προκαλεί  την ΟΡΓΗ  ΟΛΩΝ των     ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ  ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  .
Αλλά και πάλι δε μας προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση… διότι στη ΝΔ… πραγματικά τα έχουμε δει όλα για όλα!!!

Ευχαριστήριο του Αντώνη Μανιού

Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά που με τιμήσατε με την ψήφο σας.
Θα  προσπαθήσω να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας με την ουσιαστική συμμετοχή μου στο νέο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
 Δε θα σταματήσω ούτε στιγμή να ασχολούμαι με την επίλυση των προβλημάτων των χωριών μας αλλά και με τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την ισόρροπη ανάπτυξή τους. 
Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει τη δύναμη για περισσότερη δράση.
Θεωρώ ότι κάθε περιοχή του νέου Δήμου είναι μοναδική και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με φροντίδα και όραμα.
Είμαι σίγουρος ότι έχοντας εσάς συμπαραστάτες θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το Δήμο που ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας.
                                                                 με εκτίμηση
                                                            Αντώνης Μανιός

Αυτός είναι ο Καμίνης

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Αθήνα για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας με αντίπαλο τον κ. Κακλαμάνη.
Οι ανεξέλεκτη εποίκιση του κέντρου από εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την ζωή πολλών Ελλήνων ανυπόφορη και η αναλγησία της πολιτείας, που φέρει μεγάλη ευθύνη, αλλά και η ανοχή που έδειξαν κάποια όργανά της έχουν εξοργίσει τον κόσμο.
Οι τοποθετήσεις του Καμίνη ως Συνηγόρου του Πολίτη πολλές φορές χαρακτηρίζονταν από μία ιδιότυπη αίσθηση νομικού ακτιβισμού, καταδεικνύοντας μία στρατευμένη ιδεολογική τοποθέτηση. Θέσεις αυτού του τύπου, χαρακτηριστικές μίας ακραίας ιδεολογικής προσέγγισης, έρχονταν σε αντίθεση με τα καθήκοντά του.
Την εικόνα έστειλε το giatietsi goystaro Bookmark and Share

Το blog του Συλλόγου μαζικής Εστίασης Νάξου.

Στον αέρα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το blog του Συλλόγου μαζικής Εστίασης Νάξου.
Το http://naxosfiloxenia.blogspot.com/ θα ασχολείται με θέματα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης, αλλά και με προβλήματα που απασχολούν το νησί γενικότερα
Πρόκειται για άλλη μια θετική ενέργεια των ανθρώπων της εστίασης που θα συμβάλει εποικοδομητικά στην ενημέρωση των μελών του συλλόγου, θα ενισχύσει την επικοινωνία, και θα δώσει βήμα στους επαγγελματίες του κλάδου.
Εμείς τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειες τους και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πλάι τους, όπως κάνουμε και με κάθε Ναξιακό σύλλογο, όποτε μας χρειαστούν.
Οι επαγγελματικοί σύλλογοι της Νάξου έχουν αποδείξει ότι, όταν οι φορείς είναι ενεργοί και ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πάρα πολλά, και να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νησί .

Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Νάξου

Ανακοίνωση
Αρχαιρεσίες για την εκλογή Δ.Σ. και λοιπών οργάνων
Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία του συνδέσμου, από τις 10.00 πμ έως τις 20.00 μμ θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και λοιπών οργάνων του Σωματείου με την επωνυμία Σ.Φ.Α.Ν. (Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Νάξου). Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρα 14.00μμ. Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας θα έχουν όλα τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη, καθώς και όσα νέα μέλη εγγραφούν έως και την ημέρα των εκλογών.
Πληροφορίες :
Πρωτονοτάριος Δημήτρης 6972027731
Καραθανάσης Βασίλης 6944619500
Σαντοριναίος Κώστας 6933407068
Γραφεία συνδέσμου : Περιοχή Αγ. Μηνάς, Κάστρο, πρώην φούρνος Ι. Σαντοριναίου.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ 10+1 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4631b07d1c&view=att&th=12c3ffe2c7106dba&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_ggf0zdxd0&zwhttps://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4631b07d1c&view=att&th=12c3ffe2c7106dba&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_ggf0znjr1&zw

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" : Ψήφο κατά την κρίση των πολιτών

Σε συνέλευση μελών και φίλων της εναλλακτικής δημοτικής κίνησης ‘ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’ που έγινε την Τετάρτη 10/11/2010, συζητήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, η παραπέρα λειτουργία της και η στάση της στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Η συνέλευση θέλει ξανά να ευχαριστήσει όσους την τίμησαν με την ψηφο τους και της έδωσαν ποσοστό ικανό για την ένταξή της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με μια έδρα, στην επικεφαλης του συνδυασμού κ Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου.Παρά τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές, σε περιβάλλον κομματικής πόλωσης, που τα αυτοδιοιηκητικά κριτήρια, τα προβλήματα των νησιών, τα προγράμματα και οι ικανότητες, ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ‘ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’, εκτιμά ότι πέτυχε το στόχο της να ενεργοποιήσει ένα ικανοποιητικό μέρος της κοινωνίας μας, να δείξει ότι υπάρχουν αυτοδιοικητικές λύσεις πέρα από τις κομματικές παρεμβάσεις και κυβερνητικές εξαρτήσεις. Σήμερα κλείνοντας ένα μήνα λειτουργίας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, θα αναβαθμίσει τη δράση της, θα βρίσκεται πάντα κοντά στα νησιά, στα χωριά, στις γειτονιές, σε όλους τους αδύναμους χώρους και δημότες μας.

Η βούληση της συνέλευσης μας θεωρεί ότι θα ήταν αντίθετο με τις αρχές μας και την φυσιογνωμία της κίνησης μας, να προσπαθήσουμε να χειραγωγήσουμε, την επόμενη Κυριακή, την ψήφο των ενεργών πολιτών που μας ψηφίσαν. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τη κρίση τους και σεβόμαστε την οποιαδήποτε στάση τους.

Καλούμε τους δημότες της Νάξου και των νησιών από τη Δευτέρα να πάρουν μέρος στις δράσεις της κίνησης μας για ένα άλλο Δήμο.Νάξος 11/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


          Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι,
            Νέοι και νέες,

          Τα αποτελέσματα για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ανερχόμενη δύναμη, με απόσπαση χιλιάδων ψήφων, με άνοδο και σε ποσοστά.
          Το αποτέλεσμα για το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι θετικό, με διπλασιασμό σε ψήφους και ποσοστά.
          Αυτό για μας για τη Λαϊκή Συσπείρωση (για τους τέσσερεις (4) εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, τους υποψήφιους συνολικά) είναι τιμή, που οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συντ/χοι, νέοι,

μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και τα καμουφλαρισμένα ψηφοδέλτια των δήθεν ανεξάρτητων.
Η σημαντική αυτή αύξηση των ψήφων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας γεμίζει με νέες ευθύνες και υποχρεώσεις.
Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, στην πάλη για τα καυτά προβλήματα που βασανίζουν του εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, μέσα και από τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού.
Με γνώμονα λοιπόν αυτά τα λαϊκά συμφέροντα, για το εισόδημα, την παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, ακτοπλοΐα, τουρισμό, περιβάλλον, ενέργεια ενόψει και των νέων αντιλαϊκών μέτρων θα δουλέψουμε τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στα νησιά με την παρουσία μας, μαζί με τους οπαδούς και τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όσο αφορά τον 2ο γύρο, συνιστά Λευκό ή Άκυρο, γιατί οι Δημοτικοί Συνδυασμοί που μετέχουν είτε στηρίζονται ανοιχτά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε εμφανίζονται σαν ανεξάρτητοι, με την πολιτική και την στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική και δεν παρέχουν καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του «Καλλικράτη».
Τέλος θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την σχεδιαζόμενη συνδιαχείριση του Αιγαίου, εξέλιξη η οποία οξύνει τους ανταγωνισμούς στην περιοχή.
Απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη θα επιδιώξουμε με όλους όσους συναντηθήκαμε και θα συναντηθούμε στην πορεία να αντιτάξουμε ένα πιο ισχυρό ρεύμα ικανό να βάζει εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει το δρόμο στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.


Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Καφαντάρη Λίλα