slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τοποθέτηση του Επάρχου Πάρου κ. Κων/νου Μπιζά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου στις 27 Μαΐου 2015 με θέμα « Προστασία ειδικού καθεστώτος συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου»

Κώστας Μπίζας
Κώστας Μπιζάς
Τοποθέτηση του Επάρχου Πάρου κ. Κων/νου Μπιζά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου στις 27 Μαΐου 2015 με θέμα « Προστασία ειδικού καθεστώτος συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου»
Κυρίες και Κύριοι,
Το θέμα της αύξησης των συντελεστών του Φ.Π.Α. είναι πάρα πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας.
Σε χθεσινή συνέντευξη του ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε το όφελος από

Η ΝΟΔΕ Δωδ/σου καλεί τους νησιώτες βουλευτές να συμπαραταχθούν στην κοινή προσπάθεια


Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στα γραφεία του κόμματος με την παρουσία του τ. βουλευτή κ. Υψηλάντη και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και μέλους της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ κ. Χαράλαμπου Κόκκινου επαναδιατυπώθηκε η αντίθεσή του συνόλου των μελών για την οποιαδήποτε αλλαγή στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Την ίδια άποψη και συνέπεια στην θέση της ΝΔ εξέφρασαν ο βουλευτής του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα καθώς και η τ. βουλευτής κα Ιατρίδη και ο τ. βουλευτής και μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος κ. Γ. Παππάς.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εμείς οι νησιώτες δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση! Η διατήρηση των

Επιστολή Πατούλη σε Γιούνκερ και Μοσκοβισί για το ΦΠΑ στα νησιά

Γιώργος Πατούλης
Ζητεί τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης

Επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με την οποία ζητεί τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
«Το ειδικό αυτό καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ προβλέφθηκε με σκοπό να αντισταθμίσει τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι

Γιώργος Χατζημάρκος για ΦΠΑ: “Δοσίλογοι και προδότες δεν βρήκαν γωνιά στην ιστορία που να τους άντεχε”

Χατζημάρκος

Με πολύ σκληρές εκφράσεις ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απάντησε σήμερα σε όσους λοιδορούν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεών της, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

 Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αποψινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των παραγωγικών φορέων στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για «προδότες, δοσίλογους και μειοδότες, που η  ιστορία θα τους κρίνει πάρα πολύ άσχημα, γιατί όποιος πρόδωσε τον τόπο του δεν νομίζω να βρήκε γωνιά στην ιστορία που να τον άντεχε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο για το ΦΠΑ



Κάλεσμα διαμαρτυρίας
Με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, σας προσκαλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στις 19:00, έξω από το Δημαρχείο, κατά της μεθοδευμένης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και της επιβολής πρόσθετων φόρων σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α..

H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δίνει κίνητρα στους αγροτικούς γιατρούς


Μετά την πρώτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στις 2 Μαρτίου 2015, η οποία άνοιξε τον δρόμο ουσιαστικής και καταλυτικής παρέμβασης της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, στην προσπάθεια επίλυσης του φλέγοντος προβλήματος της στελέχωσης των δομών υγείας στα μικρά νησιά του Αιγαίου, μέσω παροχής κινήτρων σε επικουρικούς γιατρούς, η

Η παρακαταθήκη του Καραμανλή από γενιά σε γενιά

Προσθήκη λεζάντας
Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια η Ελλάδα έμπαινε στην οικογένεια της ΕΟΚ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να βάζει τη δίκη του υπογραφή.
Σήμερα ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής σχολιάζει με το δικό του τρόπο την επέτειο για την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό

3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΟΥ (ΧΑΛΚΟΡΗΝΗ)

 

Συνάντηση νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορία

Εμφάνιση 27.5.2015_Συνάντηση με ΟΣΠΑ 2.JPG


Πρόταση δημιουργίας Ανεξάρτητου Κρατικού Φορέα Πτητικών Μέσων Πολλαπλών Δράσεων
Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατά την οποία η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) παρουσίασε την πρότασή της για την δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Κρατικού Φορέα Πτητικών Μέσων Πολλαπλών Δράσεων.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και προθέσεις»

Γιάννης Βρούτσης
Την άποψη ότι «δημιουργούνται συνθήκες αύξησης ξανά της ανεργίας» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, που παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στην εκπομπή “The TOC” της Έλλης Στάη.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και προθέσεις», αλλά με μια πολιτική απαραίτητα συστατικά της οποίας είναι «η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και οι

Η κομματική οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά


Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα αύξανε τον ΦΠΑ, δεν θα καταργούσε την έκπτωση για τα νησιά του Αιγαίου, θα αύξανε το αφορολόγητο κ.λπ. είναι ψεύτικες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.
Η λαϊκή οικογένεια, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, αγρότες και ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλους φόρους!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!
Είτε των συντελεστών είτε κατάργησης της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για

H τοποθέτηση του Ν. Μανιου στην ημερίδα για την Ακτοπλοΐα




Στην ημερίδα που έγινε στην Νάξο με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών των Κυκλάδων καλέστηκε ο Νίκος Μανιός να κάνει ένα χαιρετισμό και να τονίσει κάποια σημεία που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και μπορούν να δώσουν λύσεις στο

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ Η Ζωή έφτιαξε νέα αμειβόμενη επιτροπή στη Βουλή για να βάλει τα «δικά της παιδιά» [pdf]


Τον απόλυτο έλεγχο φαίνεται πως επιδιώκει να αποκτήσει εντός Κοινοβουλίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συγκρότησε νέα επιτροπή για «στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής» την οποία απαρτίζουν τα «δικά της παιδιά».
Η επιτροπή, μάλιστα, προβλέπεται να είναι αμειβόμενη από τον προϋπολογισμό της Βουλής, ενώ,

Κομμένα τα πολλά εσπρέσο από την Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ορίζει την κατανάλωση στα 400 χιλιοστογραμμάρια, δηλαδή τέσσερα εσπρέσο την ημέρα. Δείτε τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ.


Η κατανάλωση περισσότερων από 400 χιλιοστογραμμαρίων καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή περισσότερων από τέσσερα φλυτζάνια καφέ εσπρέσο ή ενός συνδυασμού καφέδων, ανθρακούχων αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών, μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία, κυρίως για τις εγκύους και τους νέους κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ).
Προσοχή για καρδιοαγγειακές διαταραχές
Κατά συνέπεια η ευρωπαϊκή αρχή, για πρώτη φορά στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συστήνει να καθορισθούν οι ημερήσιες δόσεις πέρα από τις οποίες η πρόσληψη καφεΐνης, η οποία μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε διατροφική πηγή, μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη, κυρίως ως προς τις καρδιοαγγειακές διαταραχές.
Για έναν ενήλικα, η ακίνδυνη ημερήσια δόση ορίζεται στα 400 χιλιοστογραμμάρια καφεΐνης. Ένας μόνος καφές εσπρέσο περιέχει 70 με 100 χιλιοστογραμμάρια καφεΐνης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αρχής. Ενα στάνταρ κουτάκι ενεργειακού ποτού, όπως το Red Bull, περιέχει 80 χιλιοστογραμμάρια, ενώ ένα κουτάκι μαύρο τσάι 50 χλιοστογραμμάρια, ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου κόλα 40 χιλιοστογραμμάρια.
Στα 200 χιλιοστογραμμάρια για τις εγκύους η ασφαλής ποσότητα εσπρέσο

Ευχαριστήριο του Θεατρικού Σωματείου << Μυθοποιοί>> σε όσους βοήθησαν στην παράσταση "Ο Επιθεωρητής "


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Θεατρικού Σωματείου " Μυθοποιοί"με το παρόν δελτίο τύπου θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του, προς όλους εκείνους που με κάθε τρόπο βοήθησαν στην παρουσίαση του Θεατρικού έργου Ο Επιθεωρητής του Ν. Γκόγκολ . Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ;αναπάντητα τα ερωτήματα που της έχουμε θέσει στη Δημοτική Αρχή


Η Δημοτική Αρχή με την ανακοίνωσή της, στις 21 Μαίου επιβεβαίωσε η ίδια αυτό, που καταγγείλαμε, ότι δηλαδή Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. «απεφάσισαν και διέταξαν» για τα εκθέματα των Απεραθίτικων Μουσείων, να μεταφερθούν εκεί που τους άρεσε, όπως τους άρεσε και όταν τους άρεσε...
΄Αφησε όμως αναπάντητα όλα τα ερωτήματα, που της έθεσε η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, με την ανακοίνωσή της στις 19 Μαίου .
Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να μην υπεκφεύγει και να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα , που της έχουμε θέσει :

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος του Αεροδρομίου Νάξου

Προσθήκη λεζάνταςΣυστάσεις για την αποφυγή διέλευσης των οχημάτων στο τμήμα του δρόμου του Αεροδρομίου έως τη συμβολή με το δρόμο Αγίας Άννα κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Τοτόμης Πρωτονοτάριος, λόγω εκτέλεσης ασφαλτικών εργασιών.
Ο συγκεκριμένος δρόμος μετά τις εσκαφές που υπέστη για να περάσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης των παραλιών ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και όπως είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο πριν από καιρό ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης οι εργασίες είχαν καθυστερήσει λόγω των

«Συνάντηση του Νίκου Μανιού βουλευτή Κυκλάδων με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου και υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου»


Το Σάββατο, 23.05.2015 πραγματοποιήθηκε, στη Χώρα της Νάξου, συνάντηση εργασίας του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, υπεύθυνη για τον τουρισμό και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ο Μιχάλης Φραγκίσκος, υπεύθυνος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το ισχύον νομικό καθεστώς και οι νέες ρυθμίσεις σχετικά με την

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε οδούς της Χώρας Νάξου


Από την Πέμπτη 28-05-2015 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παραλιακή οδό της Χώρας από την Alpha Bank έως τη συμβολή της με την Μικρή Προβλήτα, από τις 20:00 έως τις 6:00 το πρωί καθώς επίσης και στην οδό Αρ. Πρωτοπαδάκη από την συμβολή της με την πλ. Πρωτοδικείου έως την οδό Παπαβασιλείου.

ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου για τον ΦΠΑ: «Πάνω από όλα, το συμφέρον των νησιωτών»

Κατηγορηματικά αντίθετη σε μια ενδεχόμενη μείωση του μειωμένου ΦΠΑ τάσσεται η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Όπως τονίζει, «πέρα από κυβερνήσεις και κόμματα, πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον των νησιωτών», ενώ κάνει γνωστό ότι τα τοπικά κομματικά όργανα του Ν. Αιγαίου συμμετέχουν στον κοινό αγώνα όλων των φορέων «κατά της καταστροφικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, η οποία θέλει να οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τα νησιά του Αιγαίου».
Καταλήγει, τέλος, με την επισήμανση ότι «η προσωπική προβολή και οι εντυπωσιασμοί δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος», αφού «ο αγώνας είναι κοινός και αφορά την τύχη όλων μας».
Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

Όταν το όνειρο της ελπίδας γίνεται εφιάλτης…

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
του κράτους και των υπηκόων του. Ένας καθημερινός εφιάλτης να μαδάει τη «μαργαρίτα της πτώχευσης».
Διέξοδος στο αδιέξοδο, το δημοψήφισμα, οι εκλογές ή οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας και καλύτερα εθνικής σωτηρίας, εδώ που φτάσαμε!
Πρώτη φορά Αριστερά αλλά και πρώτη φορά καθημερινά τόσο μεγάλο άγχος για την πληρωμή δόσεων σε δανειστές, των συντάξεων, επιδομάτων, ΕΚΑΣ και κάθε είδους μηνιαίων οφειλών και υποχρεώσεων που αγνοούσαμε τόσα χρόνια.
Και όλα αυτά γιατί πιστέψαμε οι περισσότεροι σε δράσεις εναλλακτικές, έωλες υποσχέσεις, χρηματοδοτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις υποτροπιάζοντας και σε νέα «θαύματα», μετά από το …

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις – δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα αύξανε τον ΦΠΑ, δεν θα καταργούσε την έκπτωση για τα νησιά του Αιγαίου, θα αύξανε το αφορολόγητο κ.λπ. είναι ψεύτικες.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.Η λαϊκή οικογένεια, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, αγρότες και ΕΒΕ  δεν αντέχουν άλλους φόρους!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!
Είτε των συντελεστών είτε κατάργησης της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης


Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  
Οι ζημιές που υπέστη η πατάτα από τις κακοκαιρίες της χρονιάς και η οικονομική αποζημίωση των παραγωγών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Στούπη ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καπούνης με

Ο Καμένος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Βοριδης ....γιατροί – στρατιώτες θα καλύψουν τα υγειονομικά κενά στα μικρά νησιά


Γιατροί – στρατιώτες θα καλύψουν την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκου
Στο ΥΕΘΑ εστάλη μία λίστα με 17 Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία χρήζουν άμεσης στελέχωσης προκειμένου να προχωρήσουν οι τυπικές διαδικασίες: