slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Να γίνουν υποδομές ώστε ο επισκέπτης να επιστρέφει, έχουμε μείνει πίσω σε αυτό στις Κυκλάδες!».


Στο πώς εξελίσσεται έως αυτή τη στιγμή η φετινή θερινή τουριστική κίνηση στη Νάξο αναφέρθηκαν, στον «αέρα» του «News Room» του ERT News απ' ευθείας από το νησί μας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ξενοδόχος, Μιχάλης Κρητικός.

Τα Σιφναικα Νέα Μαΐου- Ιουνίου 2024 που κυκλοφορούν μας καλή ανάγνωση, καλή συνέχεια καλοκαιριού. Και μας θυμίζουν ότι θα τα ξαναπούμε τον Σεπτέμβριο. .


 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Τα καταφέραμε κι’ αυτή τη φορά να βγάλουμε ένα δύσκολο φύλλο. Η διμηνιαία έκδοση συσσωρεύει ύλη και συσσωρεύει δυστυχώς και λυπηρά «κοινωνικά». Αγαπημένες και αγαπημένοι φίλοι και φίλες μας αποχαιρετούν, κάποιοι μάλιστα και ξαφνικά και γεμίζουν οδύνη τους δικούς τους και τους φίλους τους και δεν μπορεί και η εφημερίδα να μην εκφράσει τη λύπη της και τη συμπαράσταση της σε όσους μένουν πίσω.

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς Τήνου



--
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και Αξιότιμα
Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κυκλαδικού
Τύπου,

Παρακαλώ δεχθείτε τη συνημμένη
πρόσκληση.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Λεβαντής

«Ισχύουν για όλες και όλους μας οι ίδιοι κανόνες». Η Χαρούλα Γιασιράνη απαντά στην Χρύσα Καραγιάννη


«Ισχύουν για όλες και όλους μας οι ίδιοι κανόνες»

Η Χαρούλα Γιασιράνη απαντά στην Χρύσα Καραγιάννη

 

Η Χρύσα Καραγιάννη θεωρεί ότι, στο όνομα της γυναικείας της φύσης, έχει ένα διπλό προνόμιο: το δικαίωμα για την ίδια να εκτοξεύει ψεύδη και συκοφαντίες και την απαίτηση από τους άλλους να μην απαντούν. Όταν δε οι άλλοι υπερασπίζονται το δίκιο τους και ζητούν να ανακαλέσει τα ψεύδη, «εξαπολύουν αισχρή επίθεση». Επικαλείται δήθεν την αλήθεια, αλλά η ίδια λειτουργεί με ψεύδη. Πρώτα, επιτίθεται με προσβολές παραποιώντας συνειδητά τα πραγματικά στοιχεία και μετά παριστάνει το θύμα. 

Αυτό το μοντέλο όμως «γυναίκα και πολιτική» δεν τιμά καμία μας.

 

Ισχύουν για όλες και όλους μας οι ίδιοι κανόνες όπως και η βασική αρχή ότι όσο πιο πολύ δουλεύει και όσο πιο καλά προετοιμάζεται κανείς τόσο πιθανότερο είναι να πετύχει τον στόχο του.

Αλλιώς θα του φταίνε πάντα οι άλλοι.




ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ:«Εμπορικό Λιμάνι στο Καμινάκι : Αλήθειες και Ψέματα»


 


 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, σχετικά με την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων για το νέο εμπορικό λιμάνι της Πάρου. Ο κ. Κωβαίος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και ανερυθρίαστα επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

Είναι γνωστό ότι προεκλογικά ακολούθησε την πάγια τακτική της διακίνησης ψευδών ειδήσεων, σχετικά με την ολοκλήρωση της μελέτης και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου προκειμένου να παραπλανήσει το εκλογικό σώμα.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσει ο κ. Κωβαίος για τις δικές του ενέργειες από τότε που έλαβε γνώση για τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των κάτωθι υπηρεσιών: α) του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στις 05-02-23 και β) της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 23-05-23.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες  ότι, επί δικής του Δημαρχίας, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. σύμφωνα με το υπ' αριθμ. πρωτ. 3330/05-02-2023 έγγραφό του, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης για το έργο «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του Έργου Α΄ Φάσης Νέου Λιμένα Πάρου», τεκμηριώνοντας αναλυτικά τους λόγους και ζητώντας την εξέταση εναλλακτικής λύσης για τη θέση του Νέου Λιμένα της Πάρου.

Επίσης, το Τμήμα Προστατευόμενων Περιοχών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΦΠΒ/117448/3277 έγγραφο του, στις 23 Μαΐου του 2023, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Νέου Εμπορικού Λιμένα στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου ν. Πάρου Ν. Κυκλάδων» στο πλαίσιο της Οριστικής Μελέτης Έργων Α΄ φάσης Νέου Λιμένα Πάρου», καθώς η Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) δεν πληρούσε τους όρους που είχαν τεθεί από την Υπηρεσία.

Ενημερώνουμε τους πολίτες για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η νέα Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της :

-Ο Δήμαρχος Πάρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, η Μελετητική Ομάδα του έργου (ΕCOS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ), και ο Προϊστάμενος της Δ/ΝΣΗΣ Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου, στις 14 και 28 Μαρτίου του 2024, συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.), με θέμα συζήτησης τη Μ.Π.Ε. για το έργο «Νέου Εμπορικού Λιμένα στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου, στο πλαίσιο της Οριστικής Μελέτης Έργων Α΄ Φάσης Νέου Λιμένα Πάρου».

-Στις 2 Απριλίου του 2024, εστάλη κοινή επιστολή του Δημάρχου Πάρου και του Επάρχου Π.Ε. Πάρου, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το σχετικό θέμα, διατυπώνοντας ρητά την αναγκαιότητα υλοποίησης του Νέου Εμπορικού Λιμένα. Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια για να χωροθετηθεί το Εμπορικό Λιμάνι στη Θέση Καμινάκι Μάρπησσας. Είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο να επαναχωροθετηθεί ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις.

Επίσης, η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά στις υποδομές, στη λειτουργία και γενικότερα στη δραστηριότητα των λιμενικών υποδομών του λιμένα της Παροικίας και η μη υλοποίηση νέων έργων, ισοδυναμεί με μηδενική λύση.

-Στις 5 Απριλίου του 2024, ο Δήμαρχος Πάρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο Προϊστάμενος της Δ/ΝΣΗΣ Περιβάλλοντος του Δήμου μας, επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων και του εξέθεσαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του παραπάνω έργου.

-Σε συνέχεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος, στις 18 Απριλίου του 2024, έστειλε επιστολή προς τους μελετητές της ECOS Μελετητικής και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για να δοθούν οι απαραίτητες ερμηνείες και διευκρινίσεις ώστε να προχωρήσει το έργο. 

-Στις 17 Ιουλίου του 2024, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος  ενημέρωσε το Σώμα για τις παραπάνω ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

-Στις 24 Ιουλίου του 2024, εστάλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου το με αρ. πρωτ. οικ.20614/23-07-2024 έγγραφο με την αρνητική γνωμοδότηση της Ε.Σ.Α.Λ. για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου  του Εμπορικού Λιμένα στη Θέση Καμινάκι.

-Στις 18 Ιουλίου του 2024, ο Δήμαρχος Πάρου, κάλεσε σε συνάντηση  για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου και τον Προϊστάμενο Δ/ΝΣΗΣ Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου στο Γραφείο του Δημάρχου Πάρου.

Εμείς συνεχίζουμε υπεύθυνα, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και  με τις δημοτικές παρατάξεις, έχοντας ως στόχο να ολοκληρωθούν οι μελέτες του έργου και να εγκριθεί η χρηματοδότησή του.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 

 

Γ. Λεονταρίτης: Υπεγράφη η Σύμβαση για την ανάθεση Μελέτης Σχεδιασμού Οδικών γραμμών ΠΕ Κυκλάδων»


 Υπεγράφη η Σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτη

Σχεδιασμού Οδικών γραμμών ΠΕ Κυκλάδων» μεταξύ του Χωρικού

Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και του οικονομικού

φορέα «POLINDE Α. Ε.».

Ευρεία Κυβερνητική Σύσκεψη για τα Θέματα της Σαντορίνης


Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών 
στελεχών και τοπικών αρχών, για τη συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη Σαντορίνη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: 
 Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός 
Τουρισμού
 Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός 
παρά τω Πρωθυπουργώ
 Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών
 Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός 
Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας  Εύη Δραμαλιώτη, ΓΓ Συντονισμού
 Κώστας Μαγουλάς, ΓΓ Υποδομών
 Ευθύμιος Μπακογιάννης, ΓΓ Χωρικού 
Σχεδιασμού
 Μανώλης Γραφάκος, ΓΓ Συντονισμού 
Αποβλήτων
 Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ΓΓ Ναυτιλίας 
και Λιμένων
 Βασίλης Παπαγεωργίου, ΓΓ Πολιτικής 
Προστασίας
 Θανάσης Νέζης, Σύμβουλος 
Πρωθυπουργού
 Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης 
Νοτίου Αιγαίου
 Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, Δήμαρχος 
Θήρας  Γιάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων
 Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτής 
Κυκλάδων
 Φίλιππος Φόρτωμας, Βουλευτής 
Κυκλάδων
 Μάρκος Καφούρος, Βουλευτής Κυκλάδων
 Ιουλία Καραμολέγκου, Έπαρχος Θήρας


Στην ατζέντα της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εξής κύρια θέματα:
Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη: Συζητήθηκαν στρατηγικές και δράσεις για την προώθηση της βιώσιμης 
ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα, με έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην τουριστική ανάπτυξη και την 
προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης. 
Χωρικός Σχεδιασμός: Αναλύθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το χρονοδιάγραμμά του, με στόχο την 
εξασφάλιση της σωστής και βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών της Σαντορίνης.
Διαχείριση Αποβλήτων: Συζητήθηκε η διαχείριση των αποβλήτων σε άμεση συνεργασία με τον Γ.Γ. 
Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανόλη Γραφάκο, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σαντορίνη για δύο 
ημέρες. 
Λιμενικές Υποδομές: Αναλύθηκαν τα σχέδια για τη νέα Μαρίνα στον Μονόλιθο, το νέο λιμάνι, η μετακίνηση 
του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ και οι απαραίτητες μελέτες και έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών 
φαινομένων καθώς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις της πρόσφατης ΚΥΑ. 
Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας: Αναλύθηκαν τα υπάρχοντα σχέδια πολιτικής προστασίας και συζητήθηκαν 
τρόποι βελτίωσης της ετοιμότητας και της απόκρισης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμοί και 
φυσικές καταστροφές.
Η δημοτική αρχή ζήτησε να συσταθεί μόνιμη ομάδα εργασίας η οποία θα συνεδριάζει τακτικά για την 
παρακολούθηση της προόδου των έργων και την υλοποίηση των αποφάσεων. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι 
υποσχέθηκαν ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά μετά τον Αύγουστο για να συζητηθεί η πορεία των προς 
υλοποίηση έργων και αποφάσεω

Οι τοποθετήσεις του προέδρου μας για την πορεία της τουριστικής κίνησης και τον "υπερτουρισμό"



-----



Αγαπητοί φίλοι


Σας ενημερώνουμε για δυό πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου μας Αντώνη Παγώνη σε Μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη, καθώς και σχετικά με τη λέξη "υπερτουρισμός" που δυστυχώς αναφέρεται συχνά το τελευταίο διάστημα διεθνώς όταν γίνεται λόγος για το νησί μας. 


«Όταν ένα νησί παρουσιάζει μια ανοδική πορεία τα τελευταία 20 χρόνια, λογικό είναι κάποια στιγμή να παρατηρείται μια σταθεροποίηση και ενίοτε και μικρή πτώση.

Ελλιπείς υποδομές, ποδοσφαιρικοί αγώνες Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, πόλεμοι, εκλογές, λιτότητα περιλαμβάνονται στις αιτίες που -όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά γενικότερα στην Ελλάδα- οδηγούν φέτος σε πτώση τουριστικά.

Όλες μας οι βασικές αγορές – Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Αμερική- κινούνταν και κινούνται σε ρυθμούς εκλογικών αναμετρήσεων. Επίσης παρατηρείται μια συνολική λιτότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και γενικότερα σ' όλον τον πλανήτη» εξήγησε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνης.

«Δεν συμφωνώ με την έννοια "υπερτουρισμός". Είμαστε μια χώρα που έχει τουρισμό 6 μήνες τον χρόνο. Δηλαδή οι χώρες που έχουν τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, εκεί τότε τι γίνεται, έχουν υπερ – υπερτουρισμό;» διερωράται ο πρόεδρος της ΕΞΣ κ. Παγώνης και προσθέτει: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις υποδομές, υπάρχει κακή οργάνωση και δημιουργείται υπερσυνωστισμός».

Το πρόβλημα βρίσκεται στην κακή οργάνωση και όχι στις αυξημένες τιμές.

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης καταγράφουν μια πτώση που αγγίζει το 10%. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος, κινείται με προκρατήσεις που φτάνουν το 85%.

«Στη Σαντορίνη, υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια, υπάρχουν δωμάτια που ξεκινούν από τα 60 – 70 ευρώ, σε Περίσα, Καμάρι, υπάρχουν όμως και καταλύματα που κοστίζουν και 2.000 ευρώ» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης τονίζοντας πως το τεράστιο πρόβλημα εντοπίζεται στις ελλιπείς υποδομές και στην κακή οργάνωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται, ότι και στην εστίαση, μπορεί κανείς να φάει πληρώνοντας από 15 ευρώ έως… 1.500 ευρώ! ανέφερε ο κ. Παγώνης.


Το δημοσίευμα της δελίδας grtimes που φιλοξενεί τις απόψεις κι άλλων επαγγελματιών του τουρισμού μπορείτε να δείτε εδώ :

https://www.grtimes.gr/ellada/santorini-ypertoyrismos-alla-kai-meiosi-stis-plirotites-eos



"Δεν υπάρχει ζήτημα υπερτουρισμού στη Σαντορίνη αλλά στιγμιαίου συνωστισμού" ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης στον Αντέννα.

Στο ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής ανέφερε πως "οι αιτιάσεις περί υπερτουρισμού μέχρι σήμερα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποκρύπτουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η απουσία σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών".


Το ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε εδω :


https://www.antenna.gr/watch/1791152/santorini-xenodoxoi-den-yparxei-zitima-ypertoyrismoy?fbclid=IwY2xjawETH51leHRuA2FlbQIxMAABHcUEuyoGnx9mZqw362OSBgLr28EtXcM1FzTz1E8km0vzO2krr_zQ44fHug_aem_58hRaEvvxFDkAr2k8f8LZw



Παράλληλα σας ενημερώνουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γιάννης Χατζής στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως :

"Οι αιτιάσεις περί «υπερτουρισμού» μέχρι σήμερα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποκρύπτουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η απουσία σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών" σημειώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής και συμπληρώνει: "Το να πλήττουμε μόνοι μας την εικόνα της χώρας μας είναι αυτοκαταστροφικό και μπορεί να το πληρώσουμε πολύ ακριβά, πρωτίστως δε οι τοπικές κοινωνίες για τις οποίες υποστηρίζουν πως ενδιαφέρονται όσοι επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν τον τουρισμό και να του αποδώσουν ευθύνες που δεν του αναλογούν".


Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Χατζής εστιάζει και στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, τονίζοντας ότι ενώ παρατηρείται ότι η αύξηση των αφίξεων στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, εντούτοις αυτή δεν αποτυπώνεται στις πληρότητες των ξενοδοχείων. Μάλιστα εικάζει πως η ραγδαία αύξηση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αυξητικής τάσης.
Παραμένοντας στα στοιχεία που προβληματίζουν τον ξενοδοχειακό κλάδο την φετινή τουριστική χρονιά, ο κ. Χατζής παρατηρεί ότι καταγράφεται μια κόπωση τους μήνες της υψηλής περιόδου. Οι κρατήσεις για τον Ιούλιο και Αύγουστο δεν ακολουθούν τη δυναμική της προηγούμενης περιόδου, με τα  πολυτελή και ακριβότερα προϊόντα να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στο να διαθέσουν τα δωμάτιά τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 


Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για  μια τουριστική χρονιά που δεν έχει τη δυναμική που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα δύο χρόνια, με τα σημάδια της κόπωσης να είναι ξεκάθαρα σε όλους τους προορισμούς. Την ίδια στιγμή  παρατηρείται μια Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη που εμφανίζει σημαντική υποχώρηση -12%, ειδικότερα από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου- Μαΐου της Τράπεζας της Ελλάδας. 


Ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε εδώ : https://www.amna.gr/tourism/article/837582/-Oi-aitiaseis-peri-upertourismou-upokruptoun-to-pragmatiko-problima-pou-einai-i-apousia-sugchronon-kai-leitourgikon-upodomon



Για κάθε διευκρίνηση ή πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας. 
--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association


Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι  δηλώσει στην Ένωσή μας ή αποτελεί  το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους.  Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος,  ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας. 



Πανηγυρίζουμε, κ. Λιανέ, όταν κάνουμε έπαρση σημαίας και όχι υποστολή

 


Διαβάσαμε την ανάρτηση –θλιβερή απολογία, χωρίς καμιά αυτοκριτική, του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το φιάσκο των ναυαγοσωστών. Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι αντί να ζητήσει συγγνώμη από το Ναξιακό λαό για την αφαίρεση όλων των Γαλάζιων Σημαιών της Νάξου, πανηγυρίζει, επειδή δεν θα πληρώσει ο Δήμος πρόστιμα και επειδή τα έκανε όλα «σωστά» με τον σχετικό διαγωνισμό!