slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο νομοσχέδιο του υπ. οικονομικών 28.06.2022

Γ. Βρούτσης: 

  • “Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η Ελλάδα ανακτά σταδιακά και σταθερά τη θέση που της αξίζει στη ναυπηγική βιομηχανία.

  • Με δίκαιο τρόπο και σεβασμό στους πολίτες, προχωράει η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των Δασικών Χαρτών

Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (4670/2020 Ν. Βρούτση):

  • Aύξηση συντάξεων, για πρώτη φορά, από την 1.1.2023 και κάθε χρόνο

  • Μια επιπλέον σύνταξη μεσοσταθμικά από 30 χρόνια υπηρεσίας και πάνω

  • Απονομή 70.000 συντάξεων ΟΓΑ-Χηρείας με ένα κλικ, με την ψηφιακή σύνταξη ΑΤΛΑΣ”

Κατερίνα Μονογυιού: Εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 6 έργα συνολικού ύψους 12.281.580€ για τη Θήρα, την Κέα, την Μήλο, τη Σέριφο, την Κίμωλο και την Ίο

   Νέες εντάξεις έργων στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται συνολικά προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 133 νέα έργα, συνολικού ύψους 313.692.228,29€. Πρόκειται για έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των αξόνων του Προγράμματος, από την αγροτική οδοποιία μέχρι την αξιοποίηση ΑΠΕ για εξοικονόμηση ενέργειας και από την διαχείριση απορριμμάτων μέχρι την ηλεκτροκίνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό πόλεων. 


Ειδικότερα, όσον αφορά τις Κυκλάδες, εντάσσονται τα ακόλουθα έργα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

Πρετεντέρης: Το τέλος των «μετώπων»



"Τα «μέτωπα» στην πολιτική έχουν ημερομηνία λήξης. Απλώς δεν ξέρουμε ποια είναι και πως θα επιτευχθεί. Η Λεπέν στη Γαλλία έκανε μια καταφανή προσπάθεια αποδαιμονοποίησης. Δεν βλέπω την ίδια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα" γράφει στο ΒΗΜΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

📺Έχει χιούμορ όμως ο Αλέξης δεν μπορεις πεις -ΒΙΝΤΕΟ


Αλέξης Τσίπρας 27/6/2022
"Καλύτερα να μην δίνεις υποσχέσεις, αν δεν είσαι σε θέση να τις τηρήσεις".΄

📺Μπογδάνος: «Πρέπει να κάνουμε pushbacks και να το λέμε» - Τι είπε για τις αμβλώσεις (vid)

Ο Αντιπρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» χαρακτήρισε το κόμμα του το πιο φιλελεύθερο στην Ελλάδα - Δήλωσε πως μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ προτιμά τον δεύτερο τονίζοντας ότι με αυτόν στην εξουσία δεν θα υπήρχε εισβολή στην Ουκρανία
Για τα σχέδια του νεοσύστατου κόμματος «Εθνική Δημιουργία», τις πρόωρες εκλογές και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μίλησε στο Action24 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ο Αντιπρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές είπε: «Δεν είμαστε Καμμένοι, δεν είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες, δε θέλουμε να έρθει η δεύτερη φορά Αριστερά. Ζήτημά μας δεν είναι να είμαστε χρήσιμοι για την Νέα Δημοκρατία αλλά για την χώρα. Δεν είμαστε κοντά στην

Όφελος €1,3 δισ. σε βάθος 5ετίας από το gov.gr

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος για τους ίδιους και για το Δημόσιο ύψους 1 ευρώ. Συνολικά κατά την διετία Μαρτίου 2020 (οπότε ξεκίνησε η λειτουργία της πύλης) έως τον Μάρτιο του 2022 πραγματοποιήθηκαν 273 εκατομμύρια επισκέψεις στην σελίδα και το συνολικό όφελος όπως αυτό εκτιμήθηκε από μελέτη Deloitte ήταν 270 εκατ. ευρώ.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την ψηφιακή διακυβέρνηση την Τρίτη (28/6), στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με απόφαση του Δημήτρη Λιανόυ (και του Σ.τ.Ε.) νέος αντιδήμαρχος Σχοινούσας ο Νίκος Νομικός της ελάσσονος μειοψηφίας «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση

Εφαρμόζοντας  την απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. που έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση του 2019 για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τη διαδικασία ορισμού αντιδημάρχων στις νησιωτικές δημοτικές κοινότητες μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Και τροποποιόντας  την υπ΄ αριθμ. 1433/4-11-2021 Τροποποίηση απόφασης ορισμού αντιδημάρχων ) προηγούμενη δίκη του   απόφαση  με θέμα «Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» ο  Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός όρισε  αντιδήμαρχο  Σχοινούσας με θητεία  ως  την 31 Δεκεμβρίου 2023  τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο  Νομικό  από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση.

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο  Νίκος   Νομικός είναι οι εξής

[16. Το υπ΄αριθμ. πρωτ. 10948/24-06-2022 Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Πρακτικό συνεδρίασης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Δύναμη Δημιουργίας»
17. Την ανάγκη εύρυθμης λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α. Την ανάκληση ορισμού του κ. Εμμανουήλ Πολυκρέτη ως αντιδημάρχου Σχοινούσσης (υπ΄αριθμ. 1433/4-11-2021 Απόφαση Δημάρχου).
B. Τον ορισμό του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νομικού Νικολάου ως κατά τόπον Αντιδημάρχου Σχοινούσσης, για τη Δημοτική Ενότητα Σχοινούσσης, με θητεία από τη δημοσίευση της παρούσας έως 31.12.2023 και τη μεταβίβαση σε αυτόν των παρακάτω αρμοδιοτήτων:
• την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης της Κοινότητας Σχοινούσσης
• την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της Κοινότητας Σχοινούσσης
• την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στην Κοινότητα Σχοινούσσης
• τη συνεργασία με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Σχοινούσσης για την επίλυση των προβλημάτων τους
• την έκδοση αδειών και την τέλεση πολιτικών γάμων κατά τόπον στα όρια των Κοινοτήτων Σχοινούσσης και Δονούσας
Γ. Την τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 1433/4-11-2021 απόφασης περί ορισμού Αντιδημάρχων αναφορικά με τις αρμοδιότητες ως εξής:
I. Την αφαίρεση της αρμοδιότητας τέλεσης πολιτικών γάμων κατά τόπον στα όρια της Κοινότητας Δονούσας από τον κ. Ταγκούλη Ιωάννη.
II. Την αφαίρεση της αρμοδιότητας τέλεσης πολιτικών γάμων κατά τόπον στα όρια της Κοινότητας Σχοινούσσης από τον κ. Γαβαλά Ιωάννη.]

Με την ίδια  απόφαση   ο Δημήτρης Λιανός ανακάλεσε τον ορισμό του Μανώλη Πολυκρέτη ως αντιδημάρχου Σχοινούσας και τον όρισε   χωρίς αντιμισθία ως καθ' ύλην Αντιδήμαρχο  Ύδρευσης,  Αποχέτευσης και ΒΙΟΚΑ.

Θέμα: Τροποποίηση της Απόφασης Ορισμού Αντιδημάρχων

Δήμος Πάρου : Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων

Η Δημοτική Αρχή Πάρου, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι πιστή στις δεσμεύσεις της για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων, προβαίνει σε εργασίες συντήρησης και επισκευής σε διάφορα σχολεία του νησιού...