slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με Φίλιππο Φόρτωμα , η Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου





Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχιλόχου, στην Παροικία της Πάρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου & Αντιπεριφερειάρχης υγείας Κώστας Μπιζάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, οι Αντιδημάρχοι Θεοδώρα Σαρρή Παπακυρίλλου, Πάνος Κεμπάμπης, Ηλίας Κουντρομιχάλης, οι Δημοτικοί Συμβούλοι Μικές Λεοντής, Μανόλης Μαλαματένιος, Γιώργος Τριπολιτσιώτης, Βασίλης Σιέτος, καθώς και η Πρόεδρος της Κοινότητας Παροικιάς Μαργαρίτα Αργουδέλη.

Γιάννης Βρούτσης: "Καμία μείωση στις συντάξεις"

Καμία μείωση σύνταξης, μόνο αυξήσεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη με αύξηση όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα.
Το πρόβλημα στο ασφαλιστικό είναι μια παθογένεια, στρέβλωση της ελληνικής διοίκησης που υπάρχει δεαετίες, όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού.
Η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ στο τέλος του 2021 είναι η λύση για τις συντάξεις που εκκρεμούν. «Η έννοια των εκκρεμών συντάξεων θα είναι παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Όσον αφορά τις αλλαγές στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως θα γίνει αλλαγή νόμου Κατρούγκαλου στο 100%.
Βρούτσης:
Τι προβλέπει ο νέος νόμος
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας ο νέος νόμος προβλέπει ότι:

Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου
Ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα αναβάθμισης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, ύψους 244.677,51 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο οδικό δίκτυο ν. Θήρας».

Τροποποίησαν το δρομολόγιο προκειμένου να μεταφερθεί το γρηγορότερο δυνατόν ένα παιδί 2.5 ετών


Τις θερμότερες ευχαριστίες του Δήμου Τήλου στην εταιρεία Blue Star Ferries που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι είναι συνοδοιπόρος των ακριτικών που κατοικούν στα μικρά μας νησιά.

Συγκεκριμένα, Χθες βράδυ το BLUE STAR CHIOS τροποποίησε το δρομολόγιο του προκειμένου να μεταφερθεί το γρηγορότερο δυνατόν ένα παιδί 2.5 ετών από την Τήλο στο αεροδρόμιο της Κω και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Νέα Εκτελεστική Γραμματεία στη Νέα Δημοκρατία

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκαν τα οκτώ αιρετά μέλη, που μαζί με τα ex officio απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Οι εκλεγέντες είναι οι εξής: