slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαφοροποίηση Φίλη από τη «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνίαΔιχασμό φέρνει η ελληνογαλλική συμφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα στη Βουλή, Φίλης και Κατρούγκαλος εμφανίστηκαν με διαφορετικές απόψεις, με τον πρώτο να διαφοροποιείται από την γραμμή του κόμματος, που εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για «στρατηγικά ορθή» συμφωνία, ενώ ο κ. Φίλης διέκρινε νεοαποικιακή αντίληψη της Γαλλίας στη Μεσόγειο.

Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο Μπογδάνος με απόφαση Μητσοτάκη

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το θερμό επεισόδιο του βουλευτή με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στη Βουλή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά των κομμουνιστών.

Αυτό είναι το έντυπο για τη συλλογή υπογραφών των υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ (εικόνα)

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου για τις εσωκομματικές διαδικασίες απέστειλε η ΕΔΕΚΑΠ προς τους υποψηφίους για την θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Ακόμα, η ΕΔΕΚΑΠ απέστειλε και νέο έντυπο συλλογής υπογραφών, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ένα υποψήφιο και δεν είναι ως σήμερα μέλη του ΚΙΝΑΛ, δίνοντας τους την δυνατότητα να εγγραφούν τώρα.
Η συλλογή υπογραφών διαρκεί μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση “κοπιάροντας” Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ταπείνωσε για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ… Δείχνοντας (του) πώς κάνουν σοβαρή, αξιόπιστη και επι της ουσίας αντιπολίτευση! Μέσα σε τρεις εβδομάδες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της (που στη συνέχεια άλλαξε) απέναντι στον Ελπιδοφόρο Αμερικής, κατόπιν για την ελληνογαλλική συμφωνία τονίζοντας τις εξαιρέσεις που αφορούν στον όρο “επικράτεια”, δηλαδή τις “γκρίζες” ζώνες, και εχθές αναφέρθηκε (με στοιχεία) στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες δυο χώρες στην Ευρώπη σε θανάτους από Covid-19 ανά εκατομμύριο.Ο ΣΥΡΙΖΑ “ξύπνησε” μετά από αυτές τις παρεμβάσεις και σχεδόν υιοθέτησε την κριτική Βενιζέλου…

Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Για την Ελλάδα του '21


  

Στo πλαίσιo του εθνικού μας εορτασμού και της ευκαιρίας που προσφέρεται για έναν συλλογικό αναστοχασμό σχετικά με το παρόν και το μέλλον της χώρας μας, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ οργανώνει δημόσια εκδήλωση την Τετάρτη 13.10.21 και ώρα 19.00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), με στόχο να συμβάλει στο να τεθούν με οργανωμένο και δημόσιο τρόπο τα εξής θεμελιώδη ζητήματα: Σε ποια Ελλάδα ζούμε; Σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε; Πώς θα φτάσουμε σε αυτήν; 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκδήλωση θα βασίζεται στην παρουσίαση τριών επιστημονικά καινοτομικών ερευνών του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Νίκου Παναγιωτόπουλου: οι δύο υλοποιήθηκαν από τον ίδιο και την ερευνητική του ομάδα και εκδόθηκαν σε δύο τόμους (¨Οι αφανείς: κοινωνιολογία των λαϊκών τάξεων στην Ελλάδα¨ και ¨Οι πολίτες μιλούν για την Ελλάδα¨) υπό τον γενικό τίτλο  Για την Ελλάδα του '21 στις εκδόσεις Πεδίο, και η τρίτη υλοποιήθηκε και εκδόθηκε στα πλαίσια του ΙΝΕ ('Η Ελλάδα δέκα χρόνια μετά').

 Ο συνδυασμός, η διάχυση, η δημόσια έκθεση και υποστήριξη των ιδιαίτερων αποτελεσμάτων αυτών των ερευνών τροφοδοτεί τον επιχειρούμενο εθνικό αναστοχασμό με το απαραίτητο υλικό. Τα ερευνητικά δεδομένα βασίζονται στις απόψεις των ίδιων των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων για τις σχέσεις που διατηρούν με το παρόν και το μέλλον της χώρα τους, για το πως σκέφτονται να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους, και κατ' επέκταση, την κοινωνία της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα. 

Επιπρόσθετα, οι παραπάνω έρευνες εστιάζουν στην κατάσταση, τον τρόπο ζωής και τις απόψεις για το παρόν και μέλλον της Ελλάδας των λαϊκών στρωμάτων αλλά και πολλών κατηγοριών Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων στους οποίους σπάνια δίνεται ο λόγος και θέση στην δημόσια σφαίρα, παραμένοντας "αφανείς".

Στην δημόσια αυτή εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιστήμης, της πολιτικής και της κοινωνίας πολιτών, καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι με τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις τους θα στηρίξουν, θα εμπλουτίσουν και θα καταστήσουν την συγκεκριμένη εκδήλωση προσιτή σε τους πολίτες.Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)

Τετάρτη 13/10/2021

19:00

Είσοδος Ελεύθερη


ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Γιάννης Παναγόπουλος: Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Ε

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Γιώργος  Γεραπετρίτης: Υπουργός Επικρατείας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος  Καμίνης: Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Κατρούγκαλος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο


Συντονίστρια και παρουσιάστρια: Ελεωνόρα Ορφανίδου: Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός στον ρ.σ «Αθήνα 9.84»


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις (ως ένθετη θεματική ενότητα) του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και του εκπαιδευτικού σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Παύλου Λιαρόπουλου.  


ΔΡΩΜΕΝΑ

1. Ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Άγγελου  Κοβότσου

2. Θεατρικό αναλόγιο με τους ηθοποιούς: Μανόλη Μαυροματάκη, Φιλαρέτη Κομνηνού

3. Θεατρικό μονόπρακτο σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη

4. Εικαστικά banners βασισμένα στο ζωγραφικό έργο του  Γιώργου Ρόρρη


*Μικρή δεξίωση μετά το πέρας της εκδήλωσης

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί livestreamingΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση  εντός του αμφιθεάτρου του Μουσείου 180 άτομα, τα οποία θα πρέπει να είναι, βεβαιωμένα, εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Οι πρώτοι 180 που θα φτάσουν και θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο αμφιθέατρο, θα είναι αυτοί που θα την παρακολουθήσουν δια ζώσης. Οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν καθήμενοι στο κατάλληλα διαμορφωμένο αίθριο του Μουσείου μέσω μεγάλης οθόνης και με τον απαραίτητο ηχητικό εξοπλισμό ο οποίος θα επιτρέπει  την άνετη παρακολούθηση της. Στο αίθριο θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και όσους έχουν αρνητικό rapidtest , του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Μπορεί ο καθένας να επιλέξει που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Οι πρώτοι 280 οι οποίοι θα δηλώσουν κατά την είσοδό τους ότι θέλουν να παραμείνουν στη μικρή δεξίωση που θα ακολουθήσει, θα είναι και αυτοί που, πάλι καθήμενοι, θα μπορέσουν να μείνουν μαζί μας και μετά την εκδήλωση. Τέλος, θα μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί από κάθε μέρος της χώρας μέσω  livestreaming.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα με τον Καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhDείναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΑθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χείρα συνεργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Νάξου κ. Γ. Μαργαρίτη προς τον Δήμο και τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δ. Λιανό

 Χείρα συνεργασίας στον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό έτειναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Γιάννης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση που ο Δήμαρχος και ο Δήμος Νάξου έχει κρατήσει όσον αφορά τη συμμετοχή της Νάξου στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., στάση προσβλητική, όχι ως προς την αντίθετη άποψη αλλά ως προς τη διαστρέβλωση που χρησιμοποιήθηκε για την Περιφέρεια και τους λοιπούς συμμετέχοντες στον φορέα διαχείρισης των αποβλήτων και εξόχως αντιδεοντολογική ως προς τη συνεργασία Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φέρει μέχρι σήμερα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Νότιο Αιγαίο.

Τόνισαν ότι η διαφορετική άποψη είναι πάντα σεβαστή, αλλά οι ανακρίβειες που έχουν λεχθεί για να αιτιολογήσουν την άρνηση του Δήμου να συμμετάσχει στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου δεν  μπορούν να γίνουν αποδεκτές.


Ακόμη, τόνισαν προς το Δήμαρχο ότι οι λύσεις για έργα διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού δρομολογούνται με οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας και των λοιπών Δήμων, καθώς, μέχρι σήμερα, παρά την σχετική ενημέρωση και υποχρέωση, ο Δήμος Νάξου δεν έχει καταθέσει στο λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ το μετοχικό κεφάλαιο που του αντιστοιχεί.


Ήδη ολοκληρώθηκε από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου η επικαιροποίηση της  μελέτης και εντός των ημερών υποβάλλεται στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ αίτημα χρηματοδότησης, από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου πλέον, της πράξης «Επεξεργασία υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».


Σε ό, τι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη Νάξο, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση δύο (2) μεγάλων έργων τριετούς διάρκειας.

Το πρώτο αφορά παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000, 00 ευρώ και το δεύτερο τον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού συνολικού προϋπολογισμού 600.000, 00 ευρώ.


Τον ενημέρωσαν, επίσης, ότι τα έργα ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων Φιλωτίου και Κουφονησίου θα έχουν δημοπρατηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.


Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος τόνισαν προς τον Δήμαρχο Νάξου ότι η αποκατάσταση της συνεργασίας και η συνένωση των δυνάμεων, μόνο προς όφελος του νησιού μπορεί να αποβεί, με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση.


Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την 47η επέτειο της Νέας Δημοκρατίας

 


4 Οκτωβρίου 1974 – 4 Οκτωβρίου 2021: 47 χρόνια Νέα Δημοκρατία


  Πριν 47 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία την μεγάλη παράταξη που αποκατέστησε την Δημοκρατία, την Οικονομία και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη χώρα μας. Την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη ώστε σήμερα όλοι οι Έλληνες ασφαλείς να μπορούν να βλέπουν με αισιοδοξία μπροστά. 

   Πριν από 47 χρόνια ξεκίνησε μία πορεία και σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό

Ακόμη και ο Λακόπουλος δηλώνει απογοητευμένος με τον Τσίπρα

Την απογοήτευσή του για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα για την καταψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, εκφράζει ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος με άρθρο του στο anoixtoparathyro.gr.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου: