slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσιασμένη από τη Νάξο η Ελευθερία Φτακλάκη

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Ελευθερία Φτακλάκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, χτες Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, επισκέφθηκε το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με...

Ως πότε θα “προσκυνάμε” την “ιερή αγελάδα” της αριστεράς;

Θα κάνουμε ένα χρονικό άλμα και θα πάμε μπροστά. Σε ένα – δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο κορυφαίος πολιτικός και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση των εκλογών. Ζητά τη βοήθεια του ΚΚΕ για να σχηματίσουν από κοινού μια κυβέρνηση της μεγάλης αριστεράς, η πρώτη στην ιστορία της χώρας. Μια κυβέρνηση που σύμφωνα με τα λεγόμενα των κομμάτων που θα την συγκροτούν θα έχει στόχο να φέρει το λαό στην εξουσία, να σταματήσει τις επιβαρύνσεις στους γνωστούς φορολογούμενους και να επιτεθεί στο κεφάλαιο, αφού πρώτα κρατικοποιήσει τα.....

Ολόκληρη η Γ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού. Οι δυο αποφάσεις που πήρε η Γ.Σ. ήταν:

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ... αφού δεν πήγαν οι υπάλληλοι του υπουργού να καταθέσουν...

Για τις 12/2 αναβλήθηκε η δίκη των 35 συλληφθέντων του ΠΑΜΕ από το Μονομελές Αυτόφωρο. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές.

Η δίκη των 35 αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων, υπαλλήλων του υπουργείου που είχαν κληθεί.

Προηγουμένως...

Κεδίκογλου: Είναι αξιοθαύμαστη η φαντασία του ΠΑΜΕ

«Υπήρξε εισβολή στο γραφείο του υπουργού, μην κυνηγάμε δράκους και τέρατα, είναι αξιοθαύμαστη η φαντασία του ΠΑΜΕ, αλλά οι νόμοι πρέπει να τηρούνται», είπε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για τα χθεσινά περιστατικά στο γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, είπε: « Υπήρξε μία εισβολή στο γραφείο ενός υπουργού, χωρίς άδεια, χωρίς ραντεβού. Υπήρξε παρεκτροπή, ας μην οξύνουμε τα φαινόμενα. Ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται από όλους. Το ΠΑΜΕ τι λέει δηλαδή; Ότι σπάσαμε μόνοι μας τα γραφεία; Ας είμαστε σοβαροί».

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και η προβοκάτσια της κυβέρνησης

Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα.....

Οι φωτογραφίες που έδωσε το υπουργείο στη δημοσιότητα για την κατάληψη του ΠΑΜΕ



Oι δημοσιογράφοι μπόρεσαν, τους επετράπη, να ανέβουν στον όγδοο όροφο πολύ μετά την κατάληψη του γραφείου του υπουργού, Γιάννη Βρούτση. Είχαν περάσει ώρες. Και αντίκρυσαν μία σπασμένη πόρτα, πεταμένες καρέκλες και φακέλους με χαρτιά στο πάτωμα.

Σύμφωνα με την....

Χωρίς πλοία Πέμπτη και Παρασκευή με κίνδυνο κλιμάκωσης της απεργίας

demena ploia
Δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι Πέμπτη και Παρασκευή τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας "ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις" με το οποίο επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.
Η απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 6.00 τα ξημερώματα 31/1 και θα λήξει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, με την προοπτική κλιμάκωσης, κάτι πο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη μορφή κυλιόμενων 48ωρων, κάτι όμως που θα.....