slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ: «Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και στις Κυκλάδες!».


---


Τη μεγάλη ανάγκη επέκτασης του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και στις Κυκλάδες (μα και σε άλλα νησιά) ανέδειξε ξανά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, τούτη τη φορά μιλώντας στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

«Βάσει του μεταφορικού ισοδύναμου», εξήγησε ο Δ. Καπούνης, «για τη μεταφορά των ζωοτροφών παίρνουμε ένα ποσοστό χρημάτων (περίπου το 28-30%) πίσω. Αυτό, ωστόσο, δεν εφαρμόζεται στις Κυκλάδες, οπότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς ήδη έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι τιμές τους. Εάν κάποιος παραγωγός αποφασίσει να αγοράσει μία ποσότητα χονδροειδών ζωοτροφών αξίας 2 χιλιάδων ευρώ από τη Θεσσαλία, για να τη φέρει στη Νάξο θα πληρώσει συνολικά 4 χιλιάδες ευρώ. Είναι παράλογο όλο αυτό και πρέπει η Πολιτεία να το εξετάσει. Ο κτηνοτρόφος πώς θα ζήσει; Εμείς, ως Ε.Α.Σ., έχουμε κάνει τις δικές μας κινήσεις για να στηρίξουμε τον παραγωγό δίνοντάς του συγκεκριμένες τιμές, αλλά πόσο να πάμε και εμείς;».

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης και ο manager και σύμβουλος ξενοδοχείων, Κώστας Ανεβλαβής, οι οποίοι έδωσαν διευκρινίσεις για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια των πλοίων που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ στάθηκαν και στην έως τώρα τουριστική κίνηση στη Νάξο.

Δείτε το απόσπασμα: