slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οταν ο Δημήτρης Μάρδας έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνα πριν γίνει υπουργός

Δημήτρης Μάρδας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ
Ενα άρθρο ιδιαίτερα επικριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στο protagon.gr ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ένα περίπου μήνα πριν ορκιστεί υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Το άρθρο έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2014 και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα με τίτλο «Το μεγαλείο του λαϊκισμού και τα μνημόνια».
Ο κ. Μάρδας, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σχέσεις με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά δεν επελέγη για βουλευτής ως «ακατάλληλος» όπως διαρρέουν από το...

Όχι «μπαλτά» στην Παιδεία λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καλούν σε ευρεία συμπαράταξη ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που ασκεί ο νυν υπουργός Παιδείας κ.Μπαλτάς εκφράζουν με έντονο τρόπο γνωστά στελέχη της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ και ζητούν ευρεία συμπαράταξη ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.
Σε κείμενο που υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, οι πολιτευτές Κατερίνα Βαλαβάνη, Μιχάλης Χάλαρης αλλά και το μέλος της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ κ.Χρήστος Δρούζιας με τίτλο "Όχι «μπαλτά» στην Παιδεία. Ευρεία Συμπαράταξη ΤΩΡΑ ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση" αναφέρουν:

Ήρθε η στιγμή που δεν μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί το μοιραίο, ανκαι το επιδιώκουν, το προκαλούν με κάθε τρόπο.

Ήρθε η στιγμή που δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί και απαθείς θεατές της επικείμενης διάλυσης σε βασικούς τομείς και σίγουρα όχι στο θέμα της Παιδείας!


Ότι ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας αφορά τόσο το ξεθεμελίωμα του νόμου Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ενός νόμου που θεσπίστηκε με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή από ιδρύσεως ελληνικού κράτους) όσο και την κατεδάφιση κάθε προοδευτικής και καινοτόμας προσπάθειας των τελευταίων δέκα χρόνων.

«Συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Yπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου »

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Υπουργός ζήτησε από τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Αγροτικών Υποθέσεων, τη στήριξή του τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας καθώς και τη μείωση των προστίμων ύψους 1,2 δις ευρώ που έχουν επιβληθεί στην πατρίδα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τσουχτερά πρόστιμα για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στη Νάξο. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
Με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της εναπόθεσης μπάζων, κλαδιών και λογής-λογής απορριμμάτων στον υγροβιότοπο της Αλυκής αλλά και σε άλλες περιοχές ανά το νησί, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντοςΜανώλης Πολυκρέτης, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες Νάξου προκειμένου να υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων, κλαδιών και σκουπιδιών...

Ο Κουβέλης που αρνήθηκε να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, το σκέφτεται για… υπουργός! ως αντίβαρο έναντι του Π. Καμμένου.

ο Αντικαμενος 
του Τάκη Χατζή

Ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις
Προσθήκη λεζάντας
εκλογές (Mega- Όλγα Τρέμη, Νίκος Ευαγγελάτος) έδωσε μια άλλη διάσταση στο πρόσφατο θρίλερ της Προεδρικής εκλογής που- πριν ολοκληρωθεί,οδήγησε σε κάλπες και αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρώην Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος αλλά αυτός αρνήθηκε.
Ο Φ. Κουβέλης έσπευσε να διαψεύσει, αλλά…

"Όχι" του δήμου Πάρου στην κατάθεση ταμειακών διαθέσιμων



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 22 Απριλίου, μετά την γνωστοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» με ΦΕΚ 41-20/4/2015.
Με την παραπάνω ΠΝΠ οι ΟΤΑ A΄Bαθμού, μεταξύ όλων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, υποχρεούνται να καταθέσουν τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους. Με την 112/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα: