slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ” (Αθήνα 1947)


Καλημέρα σας!!
Μετά από πολύμηνη εργασία – επεξεργασία  μου δίνεται τώρα η δυνατότητα να προσφέρω τούτο το ντοκουμέντο σε ΟΛΟΥΣ τους ΝΑΞΙΩΤΕΣ. 
Το βιβλίο – οδηγός υπάρχει σε ελάχιστες ιδιωτικές βιβλιοθήκες και βέβαια δεν κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια έκδοση της εφημερίδας “ΝΑΞΙΑΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ” του Δημητρίου Φραγκούλη το 1947.
Είναι ένας από τους θησαυρούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε εποχές ιστορικά, αλλά και για τις εκδοτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, πολύ δύσκολες.
Με τους ενδοιασμούς μου για τα πνευματικά δικαιώματα (αν υπάρχουν μέχρι και σήμερα) το καταθέτω ως ιστορικό και ανθρωπογεωγραφικό ντοκουμέντο, που αφορά και ανήκει σε όλους !!!!!!!

Πασχαλινό παζάρι από τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου


Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι που διοργανώνει οΣύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου στο εστιατόριο ΣΑΡΡΗΣ (απέναντι από το κοσμηματοπωλείο ΝΑΟΣ, στο στενό του Waffle House) Ώρες 10 π.μ. έως 8 μ.μ. 
Θα βρείτε λαμπάδες, στολίδια, γλυκά, όλα χειροποίητα!

Πρώτο βραβείο για την 10χρονη Ναξιώτισσα Μαρία Καρεγλά ανάμεσα σε 2.500 καλλιτεχνικά έργα από όλη την Ελλάδα!


Το εργαστήριο παιδικής τέχνης Φιλλίπας Φλώρακα συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο διαγωνισμό του ΟΙΚΑΔΕ της Τράπεζας Κύπρου και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με θέμα ː ‘’νερό, ο θησαυρός μου’’.
Η Μαρία Καρεγλά 10 ετών βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο στη κατηγορία δημοτικό, ανάμεσα σε 2.500 έργα ανά την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 2.500 ατομικά και ομαδικά έργα από 244 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια όλης της χώρα
ΑΤΟΜΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ: 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ


H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ ολοκληρώνει τον κύκλο των προβολών της για φέτος, με ένα αφιέρωμα στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που έγινε στις 15-24 Μαρτίου.
Θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών που ασχολούνται με αυτή την ιδιαίτερη μορφή κινηματογράφου.
Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, με γενική είσοδο 3 Ευρώ για κάθε ημέρα, από τις 20:00 ως τις 24:00 τις παρακάτω μέρες :

Μουσουρούλης: Σημαντικό όπλο το κύρος της ελληνικής σημαίας

mousouroulis
Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής ναυτιλίας, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τόνισε ότι το κύρος της ελληνικής σημαίας είναι ένα σημαντικό όπλο, καθώς και ότι τα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας είναι «τα καλύτερα στον κόσμο».
Η Ελλάδα οφείλει να επικεντρώσει την αναπτυξιακή της προσπάθεια στον τουρισμό και .....

Βρέ ηλίθιοι τι άλλη μ@@@@@α θα ακούσουμε άκου «Νόμιμο» το… φακελάκι

fakelaki1Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αδικαιολόγητο χαρακτηρίζει τον θόρυβο, το υπουργείο Δικαιοσύνης που προκλήθηκε σχετικά με τη διάταξη του πρόσφατου νόμου 4139/13 (άρθρο 68, παρ. 3) που ορίζει ότι «δεν....

Παναγιώτης Ρήγας “ Απαιτείται άμεση επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της συγκυβέρνησης”

Την άμεση ανάγκη επικαιροποίησης των όρων της πολιτικής συμφωνίας της συγκυβέρνησης επισημαίνει ο Παναγιώτης Ρήγας στην συνέντευξη του στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή».
Ο βουλευτής εξηγεί ότι το ΠΑΣΟΚ και στο πρόσφατο συνέδριο του επιβεβαίωσε την απόφαση του, ως δύναμη εθνικής ευθύνης να στηρίξει ενεργά, ουσιαστικά, απροκατάληπτα και με ειλικρίνεια τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Τονίζει όμως ότι «ιδεολογικά δεν ταυτιζόμαστε με την Νέα Δημοκρατία και πολιτικά έχουμε σημαντικές διαφωνίες όμως αυτό που προέχει είναι η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας» Επισημαίνει ότι κριτήριο για την συμμετοχή των Βενιζέλου και Κουβέλη στην κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της συλλογικής εθνικής προσπάθειας, ενώ για την προανακριτική επιτροπή που διερευνά την "Λίστα Λαγκάρντ" διαβεβαιώνει ότι «τα μέλη της επιτροπής είναι αποφασισμένα σε πείσμα όσων αμφισβητούν την προσπάθεια να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό και να καταθέσουν πόρισμα στην ολομέλεια της βουλής»

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του βουλευτή στο μηνιαίο περιοδικό για την Βουλή των Ελλήνων και την Ευρωβουλή.

ΝΑΞΟΣ 1940-1944 ΚΑΤΟΧΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΙΑ ΝΑΞΟΥ

Η ΑΕΚ και σαν έπεσεν, ανθεί και φέρει κι άλλο




Φωτό: aek.gr
Ένα ξερό δαφνόφυλλο την ώρα αυτή θα πέσει,
το πρόσχημα του βίου σου, και θ’ απογυμνωθείς.
Με δέντρο δίχως φύλλωμα θα παρομοιωθείς,
που το χειμώνα απάντησε στο δρόμου εκεί τη μέση
(Κ. Καρυωτάκης)
Ποιος να το πίστευε λοιπόν. Η ΑΕΚ υποβιβάζεται. Σαν ψέματα ακούγεται. Σαν μια κακή διάδοση. Σαν ανυπόστατη φήμη. Κι όμως είναι αλήθεια. Η ΑΕΚ πέφτει. Ο Μαρόπουλος, ο Δελαβίνιας, ο Νεγρεπόντης, ο Ρίμπας, ο Πούλης από ψηλά θα κοιτάνε και δε....

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου Πανναξιακού ΑΟΝ


Είναι πραγματικότητα: η ομάδα γυναικών βόλεϊ του Σωματείου μας είναι πρωταθλήτρια του πρώτου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. Ο Πανναξιακός τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στα σαλόνια του αθλήματος, στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Το όνειρο των Ναξιωτών να δουν μια ομάδα της Νάξου στην υψηλότερη κατηγορία ομαδικού αθλήματος γίνεται πραγματικότητα. Ο αγώνας όσων συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια –είτε εντός είτε εκτός διοικητικού συμβούλιου- συνεχίζοντας άξια την.......

BINTEO-ΦΩΤΟ:Εκρήξεις με 4 βαριά τραυματίες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι.
Αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι είδαν τραυματιοφορείς στο σημείο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το σημείο, όπου εξερράγησαν οι βόμβες έχει αποκλειστεί.