slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κατερίνα Μονογυιού προωθεί την κτιριακή επέκταση του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου

Η Κατερίνα Μονογυιού προωθεί την κτιριακή επέκταση του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου

Το αίτημα της κτιριακής επέκτασης του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου προχωράει και αναμένεται ο Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο καθώς έχει ζητηθεί να καλυφθεί το κόστος σύνταξης του τεύχους από κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που προχωράει το αίτημα καθώς συμβάλει

Τον 6ο σταθμό στον 27ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, αποτέλεσε η Αμοργός

Τον 6ο σταθμό στον 27ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, αποτέλεσε η Αμοργός. Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε την Αμοργό το διάστημα 19-21 Μαΐου μεταφέροντας κλιμάκιο ιατρών πολλών ειδικοτήτων. Το κλιμάκιο ενισχύθηκε και από γιατρούς που οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί με την ευγενική χορηγία της Seajets.

: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ «Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Κύθνου»

Υπεγράφη μεταξύ του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη και της αναδόχου εταιρείας «Μπουρνάζος Α. - Τζογάνης Δ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε.» η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κύθνου.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 66.600,82 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Μετά την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου στη Χώρα της Κύθνου για τις ανάγκες της οποίας τοποθετήθηκαν: 1)συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και 2)αθλητικός εξοπλισμός, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, ώστε να παραδώσει μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, όπου θα είναι δυνατή η διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων και κατά τις νυχτερινές ώρες.
Για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει:
την εκπόνηση της μελέτης,
την δημοπράτηση του έργου
την υπογραφή της σύμβασης, καθώς και
την επίβλεψη της κατασκευής του έργου και όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε αυτό να καταστεί πλήρως λειτουργικό και να παραδοθεί εντός τριών (3) μηνών
Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του γηπέδου της Κύθνου με την τοποθέτηση και των φωτιστικών σωμάτων, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος: Ολοκληρώθηκαν οι οριστικές μελέτες για δυο μεγάλα περιβαλλοντικά έργα υποδομής στην Πάρο


Στη τελική ευθεία μπαίνουν πλέον η αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και η κατασκευή της μονάδας Κομποστοποίησης

Ολοκληρώθηκαν και κατατέθηκαν από το Δήμο Πάρου οι οριστικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης δύο εμβληματικών περιβαλλοντικών έργων υποδομής για την Πάρο, δηλ: 

  1. Κατασκευή της Β' φάσης και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΕΕΣ) του ΧΥΤ ΠΑΡΟΥ, και

  2. Μονάδα Κομποστοποίησης Πάρου

 Τα ανωτέρω διαβιβάστηκαν από τον Δήμο στον αρμόδια Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήτοι ΦΟΣΔΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ο οποίος και αναμένεται τώρα να υποβάλει την πρόταση για την χρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (γνωστό και ως ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής του Δήμου Πάρου για τα απορρίμματα, μαζί με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νάουσας και την επικείμενη λειτουργία των πράσινων σημείων σε Παροικιά και Νάουσα. 

Στα εκτιμώμενα οφέλη συγκαταλέγονται: 

α. η  ανάκτηση υλικών που μπορούν επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν

β. η εξοικονόμηση πρώτων υλών 

γ. η παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας

δ. η μείωση του απορριμμάτων που προορίζονται προς υγειονομική ταφή και ως εκ τούτου η αύξηση της διάρκειας ζωής του ΧΥΤΑ.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε σχετικά «Το περιβάλλον είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ήδη από το ξεκίνημα της περασμένης θητείας μας. Είμαι ευτυχής που βλέπουμε τις προσπάθειές μας να ωριμάζουν και να οδηγούνται σε φάση υλοποίησης. Ως δημοτική αρχή έχουμε δρομολογήσει πλήθος μεγάλων έργων υποδομής σε ένα συχνά αντίξοο περιβάλλον που ωστόσο δεν μας πτοεί. Απεναντίας, μας πεισμώνει ώστε να επιδιώκουμε με αφοσίωση την υλοποίησή τους, δίνοντας ανάσα στο περιβάλλον και τους κατοίκους του νησιού. Όπως πάντα, γνώμονάς μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της Πάρου, αλλά και η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές».

Δημήτρης Γκιολές : ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2021 (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020) ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.

Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2020. Έτσι λοιπόν 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Η προθεσμία υποβολής θα λήγει στις 31 Ιουλίου 2021 αλλά το taxisnet θα δέχεται ως και τις 27 Αυγούστου εμπρόθεσμες δηλώσεις. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις για όσους τις υποβάλλουν έως το τέλος Ιουλίου και σε 7 δόσεις σε όσους υποβάλλουν δήλωση τον Αύγουστο. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου έως τις 31 Ιουλίου 2021 θα υπάρχει έκπτωση 3% επί του οφειλόμενου ποσού. Τώρα σχετικά με τα τεκμήρια, τέσσερεις ομάδες φορολογουμένων απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια υπό την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν έχουν φορολογηθεί σε μία από τις δυο προηγούμενες χρήσεις με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Ειδικότερα φέτος παγώνουν τα τεκμήρια για τους:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

 C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpgΜε χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο υπερηχογράφος στο Κέντρο Υγείας Τήνου είναι ξανά σε λειτουργία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας και όχι μόνο για λίγες μέρες όπως γίνεται συνήθως.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ο υπερηχογράφος είναι ένα δώρο των Τηνιακών πολιτών και επιχειρήσεων μέσω της πρωτοβουλίας του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου με σκοπό την καλύτερη ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Επαγγελματίες Τήνου : Ζητάμε από όλες τις επιχειρήσεις του νησιού, την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.COVID – 19 & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

 


C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpgΤην Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid - 19, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.) συναντηθήκαμε εν όψει του καλοκαιριού ώστε να συζητηθούν και να παρθούν κοινές αποφάσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την επαγγελματική – οικονομική επιβίωση της Τήνου.

Νέο τοπίο στη σταυροδοσία Δημοτικών Συμβούλων και στα ψηφοδέλτιαΜε τα άρθρα 20 και 22 του υπό ψήφιση εκλογικού Νομοσχεδίου  , αλλάζει σημαντικά ο τρόπος σταυροδοσίας των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στους Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Η 1η αλλαγή αφορά την απάλειψη της ισχύουσας ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ορισμένος αριθμών σταυρών που θέτει ο δημότης, πρέπει να αφορά υποψήφιους Συμβούλους της οικείας εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος.

Η 2η αλλαγή επέρχεται στα ψηφοδέλτια και ειδικότερα τον τρόπο αναγραφής σε αυτά των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Δεν θα προτάσσονται πλέον οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας. Θα αναγράφονται αλφαβητικά όλοι οι Υποψήφιοι μαζί, «ανεξαρτήτως εκλογικής περιφέρειας».

Ο Τσίπρας αλλάζει αφήγημα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις


Της Της Νίκης Ζορμπά

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Κουμουνδούρου μήνες επί μηνών: Δημοσκοπήσεις και εκλογική απήχηση του κόμματος που ουδόλως ευαρεστούν την αξιωματική αντιπολίτευση.


Η πολιτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση έως και σήμερα, δυο χρόνια μετά και παρά την βαριά σκιά της πανδημίας, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες αντιμετωπιζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα περίεργο μείγμα : συγκατάβαση και προσδοκία μαζί πως η φθορά για την Κυβέρνηση είναι ante portas.
Κλεψύδρα

Του ‘πεσε βαρύς ο… βράχος της Ακρόπολης

Πρίν από λίγο καιρό η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προσκαλεί από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Ακρόπολη και να ξεναγηθεί από το Μανώλη Κορρέ και από την ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μια ανακοίνωση που βρίζει την υπουργό Πολιτισμού ως… ξεναγό.

Την Παρασκευή, ημέρα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, που ενώ καίγεται η Κορινθία, το γραφείο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει mail, στις 8.30 το πρωί και ενημερώνει τη καρασυριζαία γενική διευθύντρια Βελένη- ας όψεται το επιτελικό κράτος –ότι πάει στην Ακρόπολη ιδιωτικά. Αυτή δεν ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά δίνει εντολη να μην τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα! (Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Μενδώνη επ αυτού).

Ξεκινά από τη Νάξο το challenge χορού για τον ελληνικό τουρισμό! BίντεοΗ Νάξος ξεκινά το πιο ξεχωριστό challenge χορού για το άνοιγμα του τουρισμού για το 2021 για να αναδείξει τις ασύγκριτες ομορφιές του τόπου μας και να μεταδώσει αισιοδοξία για την φετινή σεζόν σε όλη την Ελλάδα!

Για το εγχείρημα μίλησαν, στην κάμερα του Alpha (που «αγκάλιασε» το όλο project) και της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», η εκ των... πρωταγωνιστριών του challenge, Κατερίνα Βρούτση και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Δείτε το βίντεο: