slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχές από το ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ|Season's Greetings from MICHAIL CHALARIS

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Ναξιώτης, ο πρώτος που "άναψε" δέντρο στην Αθήνα



Στην Αθήνα στο σπίτι του Ι. Παπαρρηγοπούλου
Τα Χριστούγεννα του 1834, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Αθήνα το ξενικό έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Η πρώτη Ελληνική οικογένεια που έστησε στο σπίτι της δένδρο στολισμένο με αγιοβασιλιάτικα παιχνίδια με βαμβάκια και κεράκια. Ήταν του Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου.

Ο Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος ( 1780-1874) καταγόταν από την Νάξο και συγκεκριμένα από την Δαμαριώνα της Νάξου. Έφυγε από εκεί μικρός και με το πατρικό όνομα Λινάρδος. Στην Κωνσταντινούπολή όπου έφθασε

Σάρκα και οστά το Κοινωνικό φροντιστήριο

 
Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν είχαμε αναφέρει ότι ετοιμάζεται Κοινωνικό Φροντιστήριο με έδρα το Φιλώτι από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε μία προσπάθεια να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην εξωσχολική βοήθεια κυρίως προς τους μαθητές που ετοιμάζονται για να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Κίνηση που είχε ξεκινήσει από τον υπεύθυνο αυτής της πρωτοβουλίας κο Δημήτρη Αδάλη, ο οποίος βρήκε ανοιχτή την πόρτα του Δήμου και έτσι το Κοινωνικό Φροντιστήριο έγινε

Το νοσοκομείο Σαντορίνης... γεφύρι της Άρτας στην υγεία


Του Γιάννη Βλασερού (Γραμματέας του Τομέα νησιωτικών χώρων του ΠΑΣΟΚ - Καρδιολόγος Διευθυντής -Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών)
Το πρόβλημα της περίθαλψης της Σαντορίνης είναι πολύ μεγάλο. Ξεπερνάει τις ανάγκες ενός κοινού νησιού των Κυκλάδων.
Η Σαντορίνη αποτελεί, κατά το καλοκαίρι, τον πρώτο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό και οι ανάγκες της περίθαλψης υπερ-πολλαπλασιάζονται. Κι όμως αυτές οι ανάγκες «καλύπτονται» από ένα Κέντρο Υγείας το οποίο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του, υπολειτουργεί –όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην έκθεση-κραυγή
αγωνίας της Διοίκησής του: «Το ιατρικό προσωπικό καλύπτεται από επικουρικούς γιατρούς, με

Ναξιώτικο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλέντι στην Αθήνα



Ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου σας προσκαλεί στο Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλέντι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Γαλατσίου, Ιπποκράτους 27 - Γαλάτσι.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι 10.00 ευρώ και θα σερβίρονται παραδοσιακά Κωμιακίτικα φαγητά και άφθονο κρασί! Χορός και γλέντι μέχρι πρωίας παρέα με Ναξιώτες καλλιτέχνες!

Ξανά πρόεδρος του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου ο Ανδρέας Παπαϊωάννου




Το νέο Δ.Σ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου που έγιναν στις 13 Δεκεμβρίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα ομόφωνα και η σύνθεσή του είναι η παρακάτω:

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΕΕΕΚ Νάξου


Έκλεισε ο κύκλος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΕΕΕΕΚ Νάξου με την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.
Μέσα στο κατάμεστο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, πρωταγωνίστησαν οι μαθητές σε μια δραματοποιημένη αφήγηση του γνωστού παραμυθιού «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΛΑ» του Ευγ. Τριβιζά.
Ο μοναδικός τρόπος που παρουσίασαν οι μαθητές με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και την βοήθεια των καθηγητών, συγκίνησε και ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς και τραγούδια με χορό από το σύγχρονο ρεπερτόριο.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου είχε προμηθευτεί δώρα που μοίρασε ο

Ευχές του δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη



"Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να θερμάνει τις καρδιές και να φωτίσει τις ψυχές όλων μας!

Καλά Χριστούγεννα!

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μανόλης Μαργαρίτης"

Η Νάξος έκτο καλύτερο νησί παγκοσμίως


Εύφορη, επιβλητική, με αρχέγονη μεγαλοπρέπεια η Νάξος κερδίζει παγκόσμια διάκριση «εκτοπίζοντας» δεκάδες εξωτικά νησιά
της Ελίνας Μαμμή |
Νάξος. Ενα νησί εύφορο, επιβλητικό, με αρχέγονη μεγαλοπρέπεια. Ένα νησί που απλώνεται στην καρδιά του Αιγαίου με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες...
Η Νάξος είναι το 6ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, μετά από