slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη δημοσιότητα εννέασέλιδη που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή εννέα σελίδων που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για τη συνέχιση και την οργάνωση του κοινωνικού διαλόγου που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο, στην επιστολή του, ο κ. Βρούστης τονίζει την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο και στις νέες κοινωνικές συμφωνίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί μεταξύ των δυνάμεων της αγοράς η ισορροπία, η αποτελεσματικότητα και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας.
"Αυτές είναι εξάλλου και οι προϋποθέσεις για να υποστηριχθεί η αναγκαία αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας από τον κόσμο της εργασίας", σημειώνει η ανακοίνωση.
Στην επιστολή του ο κ. Βρούτσης, επισημαίνει ότι η θεματολογία του διαλόγου θα μπορούσε να ταξινομηθεί στους παρακάτω άξονες:

«Καθημερινή» και Ζ. Ζήκου: Υπήρξε δημοσιογραφικά σωστός ο χειρισμός του ζητήματος των δηλώσεων Ρουμελιώτη


Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) ενότητες ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΜΜΕ
«Καθημερινή»  και Ζ. Ζήκου: Υπήρξε  δημοσιογραφικά σωστός ο χειρισμός του ζητήματος των δηλώσεων Ρουμελιώτη;
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Η δημοσιογράφος κα Ζέζα Ζήκου παρουσιάζει και σχολιάζει τις γνωστές δηλώσεις Ρουμελιώτη στους Τάιμς της Ν. Υόρκης, με δύο διαδοχικά άρθρα της στην «Καθημερινή»,με τίτλους “Ομολογία Ρουμελιώτη: ‘Το πρόγραμμα ήταν
αδύνατον να εφαρμοστεί’!” (26.7.12 )  και “Ενας προαναγγελθείς θάνατος...” (27.7.12).
2.           Τα άρθρα αυτά της κας Ζήκου ελέγχονται τόσο από άποψη ουσίας όσο και από ..... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου σχετικά με τις διώξεις ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού στη Σύρο


Ερμούπολη, 31 Ιουλίου 2012
Φαίνεται πως το κράτος για πρώτη φορά έχει ... συνέχεια. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός τής -μετά από 16 μήνες- κίνησης της διαδικασίας δίωξης 13 ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού στη Σύρο, στις 21-3-2011.
Πλήρης ασυνέχεια βέβαια επίσης φαίνεται πως διακατέχει τη διοίκηση της......

Σ. Κεδίκογλου: Μέσα στον Αύγουστο οι ανακοινώσεις των μέτρων

«Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προανήγγειλε την ανακοίνωση των μέτρων μέσα στον Αύγουστο.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο τα 11 δισ.», αλλά όπως είπε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω». «Οι εξελίξεις το φθινόπωρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι ραγδαίες και εμείς πρέπει πάση θυσία να είμαστε εντός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητά την καλύτερη και μεγαλύτερη δυνατή λύση, ώστε να διασφαλιστούν οι ευπαθείς ομάδες και να μην παρθούν οριζόντια μέτρα, ενώ επιβεβαίωσε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε εξειδίκευση των μέτρων.

Αναφορικά με την Αγροτική Τράπεζα ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη, η τράπεζα θα έκλεινε. Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καλύτερη πρόταση για τη σωτηρία της, ενώ τόνισε ότι πλέον διασφαλίζονται τα δάνεια, οι καταθέσεις, αλλά και όλες οι θέσεις εργασίας.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει αρραγής και δεν έχει άλλη επιλογή από το πετύχει, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Βόλεψε όλους τους κολλητούς ο Μαυραγάνης;

Οι αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» και το οποίο αναφέρει πως πρόκειται ανασταλούν ή να συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 εφορίες, φέρνει και ταχύτατες εξελίξεις στις μπίζνες των λαμογιών αφού θα μεταφερθεί ο έλεγχος των φορολογικών πλέον ,σε ιδιώτες ελεγκτές.
Μετά τον μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της KPMG νυν υφυπουργό Μαυραγανη, που είχε ως πελάτες εταιρίες που χρωστούν φόρους και ΦΠΑ στο δημόσιο και η δουλειά του ήταν να τους ενημερώνει πώς να τους γλυτώσουν, η να καθυστερήσουν επ΄αόριστον ,διότι πρόκειται για καναλάρχες, εταιρίες εισηγμένες στο Χ.Α καθώς και άλλα εκλεκτά μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής που χρωστούν …παπάδες, πάμε να δούμε νέα πρόσωπα και διαπλοκές.

Διευθυντής του υφυπουργού είναι ο Χρήστος Γιαννόπουλος. Πρώην γενικός διευθυντής ελέγχων, σύμβουλος του Ρεγκούσα (τον θυμάστε ε;) και συνιδιοκτήτης μέχρι πρότινος (5-7-2012) στην "Γιαννόπουλος Χρήστος & Υιοί Ο.Ε" EUROCOM ACCOUNTANTS ". «Η "Γιαννόπουλος Χρήστος & Υιοί Ο.Ε" EUROCOM ACCOUNTANTS " με υπεύθυνο τον Χρήστο Γιαννόπουλο τ. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, είναι μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής λογιστικών, φορολογικών και λοιπών υπηρεσιών , με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, και κυρίως αποτελεσματικότητα. Οργανώνει, ελέγχει και εποπτεύει με απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστοσύνη την διαχείριση , το λογιστήριο και τις οικονομικές υπηρεσίες μιας εταιρίας».

Κριτσέλης Γιώργος. Σύμβουλος του Μαυραγάνη. Διευθυντής στην Κ.Α. ΔΟΥ Αθηνών. Ήταν σύμβουλος και στον Ρεγκούζα. Χρήστος και Γιώργος μαζί στον Ρεγκούζα, μαζί και στον Μαυραγάνη. Κύριε Κριτσέλη ο υιός σας εργάζεται στην KPMG; Κύριε Μαυραγάνη πρώην διευθυντικό στέλεχος της KPMG μήπως γνωρίζετε εσείς αν εργάζεται ο υιός στην KPMG; Εργάζονται και άλλα τέκνα ανώτατων εφοριακών στην KPMG κύριε Υφυπουργέ;

Νανόπουλος Αντώνης. Γενικός διευθυντής ελέγχων. Ο Υιός διατηρεί γραφείο στο Γέρακα κύριε Μαυραγάνη;

http://amazonioscorfu.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3607.html

Υ.Γ.
Να προσθέσουμε κι' εμείς ένα Video από ομιλία του κ. Χρήστου Γιαννόπουλου στις 24/09/2011, που αρχίζει.... αποδίδοντας τα εύσημα(!) στον προλαλήσαντα και νυν υφυπουργό Οικονομικών με την φράση, "....όταν μιλάει ο κ. Μαυραγάνης δεν αφήνει και περιθώρια να συμπληρώσει κάποιος άλλος, τα καλύπτει όλα...." 

Σιωπηρή παράταση πέντε ημερών για τις φορολογικές δηλώσεις

Λήγει σήμερα Τρίτη η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά το υπουργείο Οικονομικών θα διατηρήσει ανοιχτό το σύστημα Taxis-net έως...
την Κυριακή 5 Αυγούστου, δίνοντας σιωπηρή παράταση πέντε ημερών.
 Περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει μέχρι χθες δήλωση.

Υγεία, Εφορίες και Πολεοδομίες τα πρωτεία στη διαφθορά και το 2011

Τα πρωτεία στην διαφθορά κατέχουν ο τομέας της Υγείας, οι Εφορίες, οι Πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011.
Ο κ.Λέανδρος Ρακιντζής εξέτασε 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393
Αναφερόμενος στην έκθεσή του, ο...

Συνέντευξη Νικολόπουλου σε bloggers: Η ΝΔ είναι το σπίτι μου-Δεν θα πάω σε άλλο κόμμα αλλά θα παλέψω για αλλαγές στο κόμμα μέχρι τέλους

Όπως δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας –εκτός αν εσείς ως υπεύθυνος τομεάρχης είχατε δει άλλες - τα Ταμεία δεν έχουν χρήματα για να πληρωθούν τα σημερινά εφάπαξ. Οι λύσεις που μπήκαν στο τραπέζι είναι
Α) η μείωση του εφάπαξ όπως κάνει τώρα το υπουργείο για να πάρουν όλοι έστω και μειωμένο
Β) η πρόταση της ΑΔΕΔΥ για αύξηση εισφορών των νέων εργαζομένων ώστε να πληρώσουν τους παλιούς
Γ) Επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό δηλαδή πάλι φόρους στους πάντες για να μην χάσουν κάποιοι τα προνόμια τους;
Ποια είναι η δική σας άποψη επί του θέματος; Προτείνατε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα σαν υφυπουργός τις λίγες ημέρες που ήσασταν στο υπουργείο Εργασίας;

Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Δυστυχώς, δεν συμμετείχα ως υφυπουργός σε καμία σύσκεψη για την ακολουθούμενη τακτική μας, ούτε είχα ενημέρωση για αυτή. Σας θυμίζω κάτι που ανέφερα και στην επιστολή παραίτησής μου προς τον Πρωθυπουργό, ότι παρέμεινα σιωπηλός σε όλη την διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με στελέχη της τρόικας.


Έρχονται δύσκολες ημέρες κ . Νικολόπουλε για τον Έλληνα εργαζόμενο, τον άνεργο, τον μέσο Έλληνα;

Αποκαλύψεις για την Οικογένεια Καρχιμάκη

O  παλαμοκρούστης του Άκη 
Να γιατί ο κ. Καρχιμάκης αντιδρά στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ Bank. Η ανιψιά του Αγγελική Καρχιμάκη κατέχει θέση  στις νομικές υπηρεσίες της ΑΤΕ Bank και σύντομα θα αποκαλύψουμε τι γίνεται με κάποια ξενοδοχεία στην Κρήτη.
Ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης συνεχίζει να επιτίθεται κατά διαδικασιών και να κατηγορεί την διοίκηση της ΤτΕ γιατί δεν ανακεφαλαιοποίησε απευθείας την ΑΤΕ.
Ο κ. Καρχιμάκης που είναι λαλίστατος και αποκαλυπτικότατος απέφυγε…. να αποκαλύψει πως μεταφέρθηκε σε ειδική θέση που δημιουργήθηκε για εκείνον στον υπουργείο Υποδομών;
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να συμβάλλει στην εξυγίναση και αναδιάρθρωσης της χώρας και να πάψει να
συμπεριφέρεται λαικίστικα.
Παραθέτουμε την απόφαση που αφορά τον κ Μ. Καρχιμάκη….

Η Γιάννα και η Λιάνα...

Σενάρια… επιστημονικής φαντασίας ή φήμες για το τι κρύβει στο μανίκι ο Αλέξης;
Αν και ορισμένοι θεωρούν πως είναι νωρίς ακόμη ώστε να μιλήσουμε για τα πιθανά πρόσωπα που το κάθε κόμμα θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εντούτοις από τώρα έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές κουβεντούλες μεταξύ των κομματικών στελεχών, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν και να αντλήσουν συμπεράσματα για το πώς θα κινηθούν.
Να, ακριβώς, πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να κάνουν την....

e-Επιλογές της 30/07/2012

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την Τούρκικη φραγάτα για την είσοδος τουρκικού πολεμικού πλοίου, στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


 Στις 25 Ιουλίου, φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στον θαλάσσιο χώρο των Κυκλάδων, όπου παρέμεινε επί 4 περίπου ώρες. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις 24 Μαρτίου, πάλι με είσοδο τουρκικής φρεγάτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή του ...