slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΕΕΕΛΑ... ΕΕΕΕΛΑ

Γιατί μόλις άκουσα την παρακάτω είδηση, μου ήρθε στο μυαλό το σύνθημα που ακούγονταν παλαιότερα στο γήπεδο και συνοδευόταν με την απαραίτητη κίνηση, όταν πλησίαζε στο τέρμα ο αντίπαλος τερματοφύλακας για να ξεκινήσει το παιχνίδι;

http://www.parapolitika.gr/files/images/1_762.jpgΟ Μανώλης λέει σκέφτεται σοβαρά να κατέβει με σταυρό στη Β' Αθήνας :))))

Έεεελα... Έεεελα

Και μιας και θα μας έρθεις πες μας και τι έγινε με το "σκάνδαλο της αγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από τον ΟΤΕ"... ξέρεις εσύ... αυτό που κατήγγειλες ότι ευθύνεται ο Αλογοσκούφης, μας ξεφτίλισες, έδωσες τροφή στο ΠΑΣΟΚ (παραλίγο να υπέγραφες και τη μήνυση του ΠΑΣΟΚ), και όταν ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο έκανες την πάπια...

τέτοιους πολιτικούς τους πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων Μανωλάκη...
έλα λοιπόν στη Β Αθήνας για να κάνεις παρέας στον Μίλτο...

ΥΓ. Μου ήρθε και το άλλο συνθημα στο μυαλό... ξέρετε αυτό με τη Σούλα και το πως να έρθει... αλλά δεν το λέω... ούτως ή άλλως θα απολαύσω το μαύρισμα.
dexiextrem.blogspot.com

Από την επανάσταση του "γιασεμιού" στην επανάσταση της... λεμονόκουπας!

Οι συνθήκες έχουν μάλλον ωριμάσει για να παρουσιάσει ο κυρίαρχος λαός τη δική του εκδοχή…

Οι απανταχού επιτήδειοι, που είχαν καταφέρει να καθίσουν στον σβέρκο του αδαούς πληθυσμού, χρησιμοποιώντας ως μέσο είτε τον αυταρχισμό (μουσουλμανικά κράτη) είτε την υπερκατανάλωση (τα μπιχλιμπίδια της δυτικής καπιταλιστικής κοινωνίας, αντίστοιχα με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια των κονκισταδόρος, του Κορτέζ), έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Και δεν έχουν άδικο!

Ο «πολύς» Μπεν Αλί, της Υεμένης, μετά τη
apneagr.

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου


Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω.
Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα κι εφαρμογή και ως λέξη από τους Αρχαίους Έλληνες.
Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάσταση των αρχών δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.
Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο – προσφυγή κάθε αδικημένου.
Οι μετανάστες προσφεύγουν σ’ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.
Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από Ελληνικό να γίνει Ευρωπαϊκό.

Διώξτε τους τώρα...

Τριακόσιοι λαθρομετανάστες έκαναν κατάληψη στη Νομική Σχολή, ζητώντας να πάρουν άμεσα άσυλο, παρακάμπτοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τελεία. Από ένα σημείο και έπειτα το μυαλό κουράζεται, βραχυκυκλώνει. Στη χώρα του παραλόγου όλα μπορεί να συμβούν. Τα πάντα. Ακόμη κι αυτό...

Ότι πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, είναι κάτι που δεν χρειάζεται κανείς να επιχειρηματολογήσει ιδιαίτερα. Αν είναι να συζητάμε και επί αυτού, τότε κάτι δεν πάει καλά...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν δείξουμε για άλλη μία φορά... http://apneagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_5504.html

Εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων για τον τουρισμό ζήτησε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης

Στο ακανθώδες θέμα της εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων σε νευραλγικούς τομείς για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ο τουρισμός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνάντηση των δέκα τριών Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισήμανε ότι «το αθηνοκεντρικό κράτος αρνείται να αποκεντρωθεί και ….


να εμπιστευτεί την Περιφέρεια», υπογραμμίζοντας την ανάγκη, οι Περιφέρειες να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των κατευθύνσεων και της αξιοποίησης των πόρων, «ώστε να δρομολογηθούν μεγάλα έργα υποδομής, και όχι δρομάκια ή ασφαλτοστρώσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε τα παρακάτω:

«Ευχαριστώ κ. Υπουργέ. Εγώ κατανοώ την αγωνία σας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, θα σας πω όμως κ. Υπουργέ ότι το ΕΣΠΑ δεν το συντάξαμε εμείς. Δε συμμετείχαμε στη διαμόρφωσή του. Μας ήρθε από πάνω και μας είπαν ότι «αυτοί είναι οι άξονες, μέσα σ’ αυτούς θα κινηθείτε». Άρα δικαίως διεκδικούμε την αναθεώρησή του και να αποφασίσουμε εμείς πού πρέπει να κατευθυνθούν οι πόροι.
Γιατί όπως είπατε προηγουμένως και έτσι είναι κ. Υπουργέ, δε νοείται, και μιλάω τώρα για το Νότιο Αιγαίο, δε νοείται εν έτει 2011, όλα τα νησιά, τα μικρά νησιά μιλάω, δε μιλάω για τα μεγάλα, να μην έχουν λύσει το κρίσιμο τρίπτυχο νερά – λύματα – απορρίμματα. Γιατί;

Γιατί ποτέ δεν έγινε ένα πρόγραμμα και να πουν ότι οι πόροι θα πάνε μόνο γι ‘αυτό το σκοπό. Παρά μόνο δρομάκια, επεκτασούλες, πλακόστρωτα.
Πρέπει κ. Υπουργέ να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα με έναν κεντρικό φορέα και όχι διάσπαρτα. Τώρα το Υπουργείο Αιγαίου προγραμματίζει να κάνει αφαλατώσεις - προγραμμάτιζε εδώ και 10 χρόνια, αφαλατώσεις στα μικρά νησιά. Και αφαλάτωση δεν υπάρχει πουθενά. Ένα είναι αυτό.

Ένα δεύτερο: Κατανοώ την αγωνία σας, όμως το πρόβλημα κ. Υπουργέ δεν είναι στους Περιφερειάρχες. Το πρόβλημα είναι στα αντίστοιχα Υπουργεία. Παράδειγμα πρώτο: Τομέας υγείας: Δε μπορεί να εκτελεστεί κανένα έργο γιατί εγώ έστειλα πριν λίγες μέρες έγγραφο στον υπουργό και ζητάω να μου εγκρίνει τη σκοπιμότητα ενός Πολυδύναμου Ιατρείου, να μου εγκρίνει το κτιριολογικό πρόγραμμα, να μου εγκρίνει την κατασκευή και να εγκρίνει να είμαι εγώ φορέας εκτέλεσης του έργου.
Και λέω να είμαι εγώ, γιατί μας στερήσανε και αυτή τη δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή εμείς δε μπορούμε να είμαστε φορείς υλοποίησης αυτών των έργων. Υπάρχει όμως άξονας υγείας στο πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου. Δεν πρόκειται να κατασκευαστεί κανένα έργο. Μιλάω με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, λέει «εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», το Υπουργείο.
Δεύτερο παράδειγμα, ο ΟΣΚ: Για να μπορέσει να κατασκευασθεί ένα σχολείο στην περιφέρειά μου, και σας πληροφορώ ότι σα Νομάρχης έχω κατασκευάσει δεκάδες, μου λέει ότι πρέπει να έρθει ένας εκπρόσωπος από τον ΟΣΚ να δει το οικόπεδο στο οποίο εγώ θα κατασκευάσω το σχολείο. Για να έρθει ο υπάλληλος αυτός, κάνει 3-4 μήνες. Ένας υπάλληλος. Ενδεχομένως να είναι και νέος υπάλληλος.
Δεύτερον: Για να κατασκευάσω σχολείο, βάσει κτιριολογικού προγράμματος που εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να εγκρίνει η Υπουργός. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε μ’ αυτές τις διαδικασίες και πρέπει ν’ αναθεωρηθεί στο σύνολό του αυτό το σύστημα.
Εάν πραγματικά η πολιτεία εμπιστεύεται τους αποκεντρωμένους φορείς, την Αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, τους Δήμους και την περιφέρεια, πρέπει αυτά να τελειώνουν. Δεν κατάλαβα, ένας συνάδελφος του ΟΣΚ Μηχανικός είναι καλύτερος από τους δεκάδες, εκατοντάδες Μηχανικούς που έχουμε εμείς και μπορούν να κάνουν αυτοψία και να δουν αν το οικόπεδο είναι ή δεν είναι κατάλληλο;
Δεύτερο πρόβλημα κ. Υπουργέ –και ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί πρέπει να το πω, είστε ο πρώτος Υπουργός, το Υπουργείο το οποίο κάλεσε τους Περιφερειάρχες σε συζήτηση, παρόντων βεβαίως και των Γενικών Γραμματέων. Κι εγώ πρέπει να δηλώσω ότι στην περιφέρεια τη δική μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Γενικό Γραμματέα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε είπε «διαχειριστείτε τα, εδώ είμαστε, σε συνεργασία».
Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης μου για το ΕΣΠΑ έχει εγκατασταθεί και δουλεύει σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διαχειριστική Αρχή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άρα να μην εντοπίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους Γενικούς Γραμματείς.
Να πω όμως κάτι κ. Υπουργέ: Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομίας, μας έχει δώσει πραγματικά εξουσίες, μας έχει δώσει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, μας έχει δώσει τη σύνταξη του αναπτυξιακού μας σχεδίου, μας έχει δώσει το στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης, μας έχει δώσει και τα εργαλεία, τον αναπτυξιακό νόμο.
Αλλά ρωτάω κ. Υπουργέ: Εγώ ο οποίος είμαι σε μια περιοχή η οποία είναι κατ’ εξοχήν τουριστική, η ναυαρχίδα του τουρισμού, το Νότιο Αιγαίο και πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη, και βεβαίως η ανάπτυξη σχεδιάζεται με βάση τον τουρισμό και είμαστε και από τις περιοχές που πάμε καλά, ξέρετε κ. Υπουργέ ότι δεν έχω μία αρμοδιότητα για τον τουρισμό; Ούτε μία.
Τι ανάπτυξη να προγραμματίσω να σχεδιάσω όταν δεν έχω μία αρμοδιότητα; Πώς θα σχεδιάσω την ανάπτυξη αν δεν έχω καμία αρμοδιότητα; Και μου λένε ότι ο αρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άλλον αρμόδιο Υπουργό κάποια στιγμή θ’ αποφασίσουν ν’ αποκεντρώσουν αυτές τις αρμοδιότητες.
Να πω ένα δεύτερο παράδειγμα: να μας δίνετε τη δυνατότητα ν’ ασχοληθούμε πραγματικά και με την απασχόληση.
Κύριε Υπουργέ, πρώτον, το Υπουργείο Εργασίας στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει έναν υπάλληλο και βεβαίως εγώ πρέπει ν’ αντιμετωπίσω χιλιάδες προβλήματα και από την άλλη πλευρά δε μου λέει κανένας πώς πρέπει να δράσω εγώ για να τονώσω την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο.
Βλέπετε λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν είναι σ’ εμάς, το πρόβλημα κ. Υπουργέ είναι στο αθηνοκεντρικό κράτος το οποίο δεν αποφασίζει να αποκεντρωθεί. Όλοι κρατάμε και ένα κομμάτι της εξουσίας και μας φέρνουν κάθε μέρα, η μισή Ελλάδα μετακινείται προς την Αθήνα για την επίλυση των προβλημάτων, είτε αυτά είναι θέματα γραφειοκρατικά είτε είναι θέματα υγείας, γιατί και εκεί υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα.
Και βεβαίως να συμφωνήσω με τον συνάδελφο Κατσιφάρα, σίγουρα το εθνικό χωροταξικό πρέπει ν’ αλλάξει.. Αγαπητέ Αποστόλη, δεν είναι μόνο ο βόρειος άξονας και ο κεντρικός και ο νότιος, συμφωνώ κι εγώ, υπάρχει και ο δυτικός άξονας και κυρίως ο ανατολικός άξονας. Κανένας όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούει.
Δίπλα μας κι απέναντι ορθώνεται ένας γίγαντας, και μιλάω για την περιοχή τη δική μας, τα Δωδεκάνησα, όπου η τουριστική ανάπτυξη είναι τόσο ραγδαία όπου το 20% του ΑΕΠ παράγεται στην περιοχή εκεί, απέναντί μας. Σε μια ώρα απόσταση από τη Ρόδο, η οποία Ρόδος είναι 12 ώρες από την Αθήνα. Υπάρχουν προβλήματα.
Γι’ αυτό λέω κ. Υπουργέ, εμείς σας ευχαριστούμε και να ξέρετε ότι είμαστε σύμμαχοι σ’ αυτή την προσπάθεια, έχουμε κι εμείς την ίδια αγωνία να προχωρήσουμε, έχουμε κι εμείς την ίδια αγωνία ν’ απορροφηθούν οι πόροι αλλά πρέπει να μας δώσετε τη δυνατότητα, τα λίγα χρήματα, οι λίγοι πόροι που θα έχουμε από 1η Ιουλίου, να μπορέσουμε να τους κατευθύνουμε εμείς εκεί που πρέπει να κατευθυνθούν και ναι είναι και παραγωγικοί και αποδοτικοί.
Δε χρειάζονται ούτε δρομάκια ούτε επεκτάσεις ούτε ασφαλτοστρώσεις. Χρειάζονται επενδύσεις παραγωγικές και κυρίως επενδύσεις που θα φέρνουν και θέσεις εργασίας.
Σας ευχαριστώ κ. Υπουργέ».

ΝΔ: κατάθεση επερώτησης για την χρήση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Αναποτελεσματικότητα στη χρήση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, διαπιστώνει σε επερώτηση της η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παραμονή σε διακηρύξεις, "που τις περισσότερες φορές δεν γίνονται πράξη".
Το υπουργείο Εργασίας - σημειώνεται στην επερώτηση - δεν


εκμεταλλεύεται παρά ελάχιστα τους μηχανισμούς και τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για την καταπολέμηση της ανεργίας, που προβλέπεται να ξεπεράσει το 15% το τρέχον έτος.
"Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ έχει προικοδοτηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με ένα τεράστιο χρηματοδοτικό εργαλείο προϋπολογισμού άνω των 3 δις ευρώ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ''Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού'', για περισσότερο από ένα χρόνο προτίμησε να μην ασχοληθεί με την αξιοποίηση των πόρων του και δεν προκηρύχθηκε κανένα έργο κατάρτισης ή προώθησης στην απασχόληση.
Αποτέλεσμα ήταν, το ποσοστό απορρόφησης του Προγράμματος κατά το τέλος του 2010, να είναι μόνον 13,6% και να αφορά σχεδόν αποκλειστικά, έργα που προκηρύχθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009" καταγγέλλεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση.



Nα λειτουργούν κατά βούληση

Ο Εμπορoεπαγγελματικός Σύλλογος καλεί τους εμπόρους των Κυκλάδων να λειτουργούν τα καταστήματά τους ''κατά βούληση'' σε ό,τι αφορά το ωράριο
''Κατά βούληση'', καλεί τους εμπόρους των Κυκλάδων να λειτουργούν τα καταστήματά τους, ο Εμπορoεπαγγελματικός Σύλλογος, μέχρι να επιτύχει την ανατροπή της απόφασης της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την οποία τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοικτά σε εορτές και αργίες.
Όπως σημειώνει ο σύλλογος...
σε ανακοίνωσή του μία ημέρα (30/12/10) πριν από τη λήξη της θητείας της, ''αποφάσισε να εξοντώσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του νομού μας, αλλάζοντας το προτεινόμενο από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, ωράριο των καταστημάτων''.

Με την απόφαση αυτή, όπως αναφερεται στην ανακοίνωση, εξαντλείται κάθε όριο αντοχής των μικρομεσαίων επαγγελματιών, ενώ αντίθετα ενισχύονται τα μεγάλα πολυκαταστήματα που χρησιμοποιούν προσωπικό με μισθό των 300 ευρώ.

Τονίζεται ότι ο τέως νομάρχης επικαλείται το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη απόφαση στηρίχτηκε στην πρόταση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, κάτι το οποίο διαψεύδεται από το σύλλογο ο οποίος δηλώνει ότι εμμένει στην αρχική του πρόταση για το χειμερινό ωράριο και δηλώνει ότι ''θα παλέψει για την ανατροπή της απαράδεκτης και αντιεμπορικής απόφασης της τέως Νομαρχίας, αλλά έως ότου ο Καλλικρατικός Δήμος αναλάβει την αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, οι επαγγελματίες ας πράξουν κατά βούληση''.

Η ΝΔ δείχνει ως υπεύθυνο της κατάληψης της Νομικής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παπουτσή

Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ για την κατάληψη στη Νομική

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από λαθρομετανάστες και προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η πρωτοφανής αδράνεια και η παροιμιώδης σιωπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα της κατάληψης από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες του κτιρίου της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Όλοι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δεν έπραξε τίποτα για να το αποτρέψει.

Είτε ήταν ο μόνος που δεν γνώριζε είτε γνώριζε και απλώς αδιαφόρησε, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: αποδεικνύεται σίγουρα ανεπαρκής και μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικοινώνησε μαζί του, δηλώνει σήμερα ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του. Αλήθεια, ο κ. Πρωθυπουργός τί έχει να πει γι’ αυτό; Χθες κατέθεσα για το ίδιο θέμα ερώτηση προς τον κύριο Υπουργό. Σήμερα επανέρχομαι με νέα επίκαιρη ερώτηση. Ελπίζω σύντομα να λάβουμε όλοι μία πειστική απάντηση».

Σίγουρα ο Καραμανλής φταίει

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υποχθόνιος Καραμανλής που το πρωί, θέλοντας να το παίξει ανθρωπιστής, πήγε ένα καλοριφέρ στους λαθρομετανάστες, όπως έγραψε το taxalia, λίγο αργότερα τους το ξαναπήρε όπως αποκάλυψε το olympia και αποδεικνύει και η φώτο!!!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/karamanlis2bkalorifer2btaxalia2.jpg

Email the authorBlog This

Παρακαλώ αντίλογο! Η πτώση του ΠΑΣΟΚ..


Σήμερα κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της εξεταστικής της Siemens. Μα για ποιό πόρισμα μιλάμε; Για ένα πόρισμα που δεν περιλαμβάνει τον Τσουκάτο που παραδέχτηκε ότι πήρε τα 1000000 μάρκα και τα κατέθεσε στο κόμμα του. Ένα πόρισμα που ενώ παραδέχτηκε ο Μαντέλης ότι είχε πάρει χρήματα για να τα στείλει στο γιο του δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η πράξη του. Ένα πόρισμα που φάσκει και αντιφάσκει γύρω από πολιτικές και ποινικές ευθύνες...
Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία όχι γιατί αερολογούσε γύρω από το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" αλλά γιατί είχε ως λάβαρο την κάθαρση. Το Βατοπαίδι, τα ομόλογα τη Siemens...Τελικά αυτό το ντόμινο των εξεταστικών επιτροπών καταρρέει...Πρώτα έπεσε το Βατοπαίδι, μετά η Siemens και σε λίγο και το τελευταίο κομμάτι αυτού του ντόμινου, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει γιατί ρεζίλεψε τη χώρα κάτι ανάλογο είχε γίνει πάλι επί Σημίτη (Οτσαλάν, Σολωμός Σωλομού). Δεν θα πέσει γιατί βγάζει νόμο για να προστατεύσει τους μεγαλοεκδότες που το στηρίζουν είχε και στηρίξει και επί Ανδρέα Παπανδρέου τον Κοσκωτά. Δεν θα πέσει γιατί θα έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία (το χε ξανακάνει επί Σημίτη με τις ταυτότητες) ούτε επειδή θα υποβιβάσει την Εκκλησία και θα επικυρώσει την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη, άρα θα αναγνωρίσει την ύπαρξη τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Έλληνες αποδεικνύονται περίτρανα λωτοφάγοι. Γιατί όμως θα πέσει το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει γιατί έρχεται η αναδιάρθρωση του χρέους. Τα νούμερα των τεχνοκρατών(ΔΝΤ κτλ), που βλέπουν το λαό της Ελλάδας ως παραγωγικές μονάδες και το ελληνικό έθνος ως τον πλέον κατάλληλο "πελάτη" για να αποδείξουν τις τοκογλυφικές "αρέτες" τους, δεν "βγαίνουν". Έρχεται η χρεωκοπία...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει ξαφνικά να τα χάσει όλα(τις οικονομίες του και την περιουσία του)...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει άλλο ένα γεγονός παρόμοιο των Ιμίων...Γιατί εδώ δεν θα υπάρχουν οι Αμερικάνοι να τους ευχαριστήσει ο Σημίτης που μας βοήθησαν...Οι δανειστές μας θα απαιτήσουν να τους εκχωρήσουμε μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...Άλλωστε το έχουμε υπογράψει κιόλας στο "πολυδιαφημισμένο" μνημόνιο..Η Ελλάδα θα ζήσει εποχές Αργεντινής.Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων θα ξεσηκωθούν...Και τότε θα καταρρεύσει όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μία προς μία η χώρες του ευρώ θα "ζηλέψουν" τα κατορθώματα των Ελλήνων και θα ξεσηκωθούν. Όπως γίνεται στην Αλγερία και Τυνησία τώρα...Στην Ευρώπη όμως τα αίτια θα είναι διαφορετικά. Όταν θα πτωχεύσει η Ελλάδα σηματοδοτείται η πτώχευση μία προς μία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί δεν θα επιτρέψουν την κυριαρχία της Αγγλίας και της Ρωσίας στην Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσουν οι χώρες τους. Άρα δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Άρα δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.


Μαρκέτος Κωνσταντίνος

«Τα έμαθες τα νέα father;»

Από τα ευφυολογήματα του Διαδικτύου…:

«Tα έμαθες τα νέα father; Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.

1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λάπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προϋπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το… κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το… κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης έχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι τον σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά ή να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στη λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:

(Π)ατέρα

(Α)ναπαύσου

(Σ)υνεχίζω

(Ο)λοκληρωτική

(Κ)αταστροφή»

«Φορτωμένο» 5% το οικογενειακό καλάθι

To οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2129,48 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το συγκεκριμένο διάστημα οι καταναλωτές κλήθηκαν να πληρώσουν 105,63 ευρώ για την αγορά αγαθών, που σε ποσοστιαία βάση είναι αύξηση της τάξεως του 5%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΛΚΕΚΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:

α) Τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός κατά 19%

β) Οι μεταφορές κατά 15%

γ)  και η στέγαση κατά 8%

Νέα άνοδος των τιμών των καυσίμων

στο 1,70 ευρώ το λίτρο η βενζίνα στη Νάξο

Από  0,90 ευρώ το λίτρο που είχε επί επαρατου Κυβερνήσεως Καραμανλή 

Τιμή: 1,640

Προϊόν:

Αμόλυβδη 95

Σήμα: ΑΙΓΑΙΟ (AEGEAN)

Διεύθυνση: ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ-ΓΑΛΑΝΑΔΟ ΝΑΞΟΥ 26199

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜ. & ΥΙΟΣ Ο.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τρι, 25/01 16:05:02

Τιμή: 1,660

Προϊόν:

ΕΚΟ Kinitron Unleaded 95 Plus

Σήμα: EKO - ΕΛΔΑ

Διεύθυνση: ΓΑΛΑΝΑΔΟ, ΝΑΞΟΣ

ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΣΤAMATHΣ. ΕΥΑΓ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 24/01 12:46:14

 

Τιμή: 1,690

Προϊόν:

Αμόλυβδη 95

Σήμα: ΕΛΙΝΟΙΛ

Διεύθυνση: ΝΑΞΟΣ, ΝΑΞΟΣ

 

ΚΟΡΡΕΣ ΚΩΝ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 24/01 08:58:35

Τιμή: 1,690

Προϊόν:

Αμόλυβδη 95

Σήμα: ΑΡΓΩ

Διεύθυνση: Αγ.?ννα

 

Μαργαρίτη φιλίππα
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 24/01 12:54:38

Τιμή: 1,690

Προϊόν:

ΕΚΟ Kinitron Unleaded 95 Plus

Σήμα: EKO - ΕΛΔΑ

Διεύθυνση: ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

 

ΜΑΝΩΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 24/01 12:21:27

Τιμή: 1,690

Προϊόν:

Αμόλυβδη 95

Σήμα: JETOIL

Διεύθυνση: ΧΩΡΑ, ΝΑΞΟΣ

 

ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΕΜ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 24/01 12:17:45

Τιμή: 1,690

Προϊόν:

Αμόλυβδη 95

Σήμα: ΕΛΙΝΟΙΛ

Διεύθυνση: Κορωνίδα

 

Αλιμπέρτη Μαρία του Αντωνίου
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τετ, 19/01 16:47:55

 




Νέα άνοδο 1,5 λεπτού ανά λίτρο σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα η μέση τιμή της αμόλυβδης να φθάσει στο 1,635 ευρώ. Από την αρχή του χρόνου η αμόλυβδη έχει ακριβήνει πάνω από 4 λεπτά το λίτρο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων) κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

 

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,635 ευρώ το λίτρο από 1,62 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 1,593 στις 31 Δεκεμβρίου. Η αμόλυβδη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά την τελευταία εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου έπεσαν κατά 2 λεπτά το λίτρο και οι χονδρικές κατά 1,8.

Από το παρατηρητήριο τιμών προκύπτει εξάλλου ότι η τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,823 ευρώ στην Κεφαλονιά, που είναι ο ακριβότερος νομός και ακολουθούν Λασίθι και Ρέθυμνο. Στον αντίποδα οι τρεις φθηνότεροι νομοί είναι οι πολυπληθέστεροι, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Δυτική Αττική με τιμές που ξεκινούν από 1,509 ευρώ. Σε επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώνεται η τιμή της σούπερ αμόλυβδης η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,999 ευρώ (στο Ρέθυμνο).

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 81 λεπτά το λίτρο, από 79 στην αρχή του χρόνου. Η τιμή του ντήζελ θέρμανσης ανά την επικράτεια ξεκινά από 69 λεπτά το λίτρο (στο Άργος) και φθάνει έως 91 λεπτά (στα Δωδεκάνησα).

http://www.fuelprices.gr/CheckPrices

Γιάννης Βρούτσης για το 9 φορολογικό ν/σ του ΠΑΣΟΚ σε 16 μήνες!!!

«Η κυβέρνηση, σήμερα εξαγγέλλει το 9ο κατά σειρά - μέσα σε 15 μήνες - νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις. Για ακόμη μια φορά, στη λογική του «ράβε - ξήλωνε», προωθεί με αποσπασματικό τρόπο πιο επώδυνα φορολογικά μέτρα.

Μέτρα, που επιβεβαιώνουν, αφενός την αδυναμία της να χαράξει μια σταθερή, απλή και αποτελεσματική Φορολογική Πολιτική και αφετέρου την αποτυχία της στην υλοποίηση των στόχων για τα έσοδα του Προϋπολογισμού του 2010.

Συγκεκριμένα:

· Παραμένει προσηλωμένη σε εμμονές υπερφορολόγησης.

· Δημιουργεί νέους θεσμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

· Επανασυστήνει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, με αδιαφανή και ασαφή κριτήρια.

· Δημιουργεί ασυμμετρία στο Ποινικό Δίκαιο, με την ετεροβαρή σχέση, που δημιουργεί μεταξύ ποινής για φοροδιαφυγή και ποινής για ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα.

· Διευρύνει το πεδίο αναζήτησης φορολογικών εσόδων, ακόμη και σε πάρα πολύ μικρά ποσά (το κόστος βεβαίωσης και είσπραξης μεγαλύτερο από το έσοδο).

Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει, επιτέλους, τους πειραματισμούς και να χαράξει μια σοβαρή, αναπτυξιακή και αποτελεσματική φορολογική πολιτική»