slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας»Για τη σημασία της επένδυσης στον Λιμένα του Πειραιά και της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Νίκος Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση με τη μεταβίβαση του επιπλέον 16% των μετοχών στην COSCO χωρίς τις προαπαιτούμενες επενδύσεις, απεμπολεί ολοσχερώς το δημόσιο συμφέρον »


Νίκος Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση με τη μεταβίβαση του επιπλέον 16% των μετοχών στην COSCO χωρίς τις προαπαιτούμενες επενδύσεις, απεμπολεί ολοσχερώς το δημόσιο συμφέρον »

 

Ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Χαρίζουν «ακάλυπτες επιταγές» στους νησιώτες και εκατομμύρια στους ομίλους

 SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου


Το Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΠ) για την περίοδο 2021-2027 , που είναι τώρα σε διαβούλευση, παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποσπώντας σε πρώτη φάση την επικρότηση της πλειοψηφίας των συμβούλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική σύμπνοια στην αντιλαϊκή πολιτική, καλά κρατεί. 

Τα θεμέλιά του ΠΠ  βρίσκονται ακριβώς πάνω στις γραμμές που χάραξε η ΕΕ για να πετύχει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της, αφήνοντας εκτός σχεδιασμού και χρηματοδότησης  τα χρόνια προβλήματα, που γίνονται για τους νησιώτες πιο βασανιστικά κάθε χρόνο. 

Στη Δημοκρατία του Μανώλη Γλυνού, πληρώνεσαι μόνο για να χαμογελάς!
Η σπουδή του να απαριθμήσει τα «προσόντα» της παράταξής του, μόνο ως  απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την θλιβερή εμφάνισή του στα Περιφερειακά Συμβούλια μπορεί να εκληφθείΗ πρώτη απόπειρα του, μονίμως δευτερότριτου, Μανώλη Γλυνού να ηγηθεί παράταξης,  έφτανε για να καταλάβουν όλοι ότι ακόμα και η θέση του καλοθρεμένου δεύτερου ή τρίτου στην οποία πληρωνόταν μόνο για να χαμογελά, του έπεφτε πολύ. 

Από τον Μανώλη Γλυνό έμαθαν όλοι ότι οι απρεπείς δημόσιες χειρονομίες, οι προσβολές, και οι ύβρεις είναι πολυσυλλεκτικότητα και άποψη ! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7 ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Association Onomastique Grecque 

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 7th Panhellenic Conference of Onomastics 

με θέμα: 

«ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑΞΟΥ 

ΚΑΙ 

ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»  

«Onomastics of Naxos and Small Cyclades» 

Αφιερωμένο στον  

Ομότιμο Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. και πρ. Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Ιωάννη Προμπονά 

Στα ύψη οι αφίξεις και τον Σεπτέμβριο στο Νότιο Αιγαίο

Τα 2,76 εκατομμύρια φτάνουν οι επιβάτες από το εξωτερικό σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

Μανώλησ Γλυνος: Σας γνωρίζει πλέον πολύ καλά η κοινωνία


C:\Users\Hp\Desktop\ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ\Summaxia-N-Aigaiou-600x290.jpg
Ρόδος 29.09.21Νέα εκστρατεία μίσους του Γιώργου Χατζημαρκου που στόχο έχει  πάλι να βάλει στο στόχαστρο προσωπικότητες. Ο μαέστρος μιας αποτυχημένης πολιτικής, βάζει τους πιστούς ιππότες του μίσους του, να   στραφούν εναντίον σε  όλους και όλα. Να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του.

Η Περιφερειακή αρχή με το δελτίο τύπου της, μένει πιστή  στις παραδόσεις της.  Δεν αναλύει κανένα πολιτικό ζήτημα . Δεν απαντά επί της ουσίας. Καπηλεύεται τον θεσμό και τη θέση της για να συκοφαντήσει την προσωπικότητα των κυρίων Μανώλη Γλυνού και Νίκου  Κανταρζή . 

Είναι εκτός θέματος για άλλη μια φορά και το γραφείο τύπου παραβιάζει τα καθήκοντα του. Το κάνει για  να δικαιολογήσει την ύπαρξη και τον μισθό του.

Τους ενοχλεί πολύ που έχουμε την τιμή να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες  καταξιωμένοι, επαγγελματίες και δημόσιοι λειτουργοί από όλους τους πολιτικούς χώρους, που σε καμιά περίπτωση δεν ζουν από την πολιτική αλλά θρέφουν  όλους αυτούς της Περιφερειακής Αρχής που μας βρίζουν και μας συκοφαντούν.

Σαν παράταξη έχουμε την πολυτέλεια, να  διαθέτουμε  στελέχη με άποψη που μπορούν και τους επιτρέπεται να εισηγούνται θέματα να καταθέτουν προτάσεις, να κάνουν παρεμβάσεις. Σε αντίθεση με εσάς που έχετε γραφείο τύπου στρατολογημένο να λασπολογεί σε κάθε αντίθετη άποψη που εκφράζεται.  

Ο κόσμος πλέον σας έμαθε . Για μια ακόμα φορά, είστε θλιβεροί!

Γιώργος Λεονταρίτης: Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ποτέ στη Σύρο


Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ύψους 253.059,57 € (με ΦΠΑ), για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Σύρου  2021 – 2023»

Βενιζέλος: Θερμά συγχαρητήρια για την αμυντική Ελληνογαλλική συμφωνία – Ίσως υπάρχει περιθώριο για διευκρίνιση

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής του άρθρου 2 της συμφωνίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συγχαίρει την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την συμφωνία ΕλλάδαςΓαλλίας.
Ωστόσο, ζητά να διευκρινιστεί αν ως «επικράτεια» εννοούνται και οι ζώνες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως είναι γνωστό.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος έγραψε: