slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το φαινόμενο εμπάθειας που λέγεται Π. Κουνάκης, μουσειακό είδος της πολιτικής.

Άρθρο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Νικολή--------------------

Η πολιτική ζωή του τόπου μας έχει γνωρίσει πολλά φαινόμενα στην μακρά πορεία της και όπως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο αυτά ήταν όλων των ειδών.
Άνθρωποι όλων των επιδιώξεων, φιλοδοξιών και ποιοτήτων έχουν περάσει από τα έδρανα τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο καθένας έχει αφήσει το αποτύπωμα του, θετικό ή αρνητικό.
Φαινόμενο όμως πολιτικής ανωριμότητας και απαράμιλλης πολιτικής εμπάθειας σαν αυτό του Παναγιώτη Κουνάκη, δεν νομίζω ότι έχει γνωρίσει ξανά η Ρόδος.

Νίκος Συρμαλένιος: «Ζητούμενο η εξίσωση των αμοιβών των γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου Θήρας με τις αμοιβές του ΕΣΥ»



Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Την εξίσωση των αμοιβών των γιατρών και του προσωπικού που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Θήρας με τις αμοιβές του ΕΣΥ ζήτησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το Νοσοκομείο Θήρας. Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση και τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε ότι παραμένει επίσης ζητούμενο η διασφάλιση του επικουρικού προσωπικού, καθώς οι σχετικές οι συμβάσεις έληξαν και δεν έχουν ανανεωθεί, με αποτέλεσμα οι επικουρικοί εργαζόμενοι να βρίσκονται στο δρόμο.

«Η πολιτική για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο Νότιο Αιγαίο ως κομματική σαπουνόπερα» Μια οφειλόμενη απάντηση στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κον Ευστρατίου

Στις σαπουνόπερες λαϊκής κατανάλωσης, οι φράσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς, υποτιμώντας διαρκώς τη νοημοσύνη των τηλεθεατών, και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές υποβιβάζονται σε ευκολοχώνευτες ατάκες με ευδιάκριτα δίπολα που εναλλάσσονται.
Με παρόμοιο τρόπο, αντιλαμβάνονται την πολιτική για μείζονα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας στελέχη με σημαντικές θέσεις στην Αιρετή Αυτοδιοίκηση, όπως ο κος Ευστρατίου.
Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «είναι πολύ αργά για δάκρυα», «ντροπή», «εξιλέωση» για να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη πρόταση μέλους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, για από κοινού διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θεωρεί ότι ασκεί πολιτική… Αντιθέτως, η τοποθέτηση του βρίσκεται στον αντίποδα της ουσίας, της δεοντολογίας και του πολιτισμού στην πολιτική ζωή του Νοτίου Αιγαίου.
Οι δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες:

Προμήθειες-σοκ στις τραπεζικές συναλλαγές: Οι χρεώσεις σε ΑΤΜ, γκισέ και e-banking

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

«Το ίδιο ισχύει τόσο για την ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας (εκτός της Eurobank, το κόστος για τις υπόλοιπες κυμαίνεται από 0,18 ευρώ έως 0,20 ευρώ) όσο και για την έκδοση PIN, που “αγγίζει” τα τρία ευρώ κατά μέσο όρο»:

Νάξος: Ο "σκληρός" ήχος του ελικοπτέρου ακούστηκε και πάλι

Ο σκληρός ήχος του ελικοπτέρου ακούστηκε και πάλι…. Μεταλλικός, διαπερνά τα αυτιά, σε ξυπνάει. Σου θυμίζει ότι είσαι φτιαγμένος από σάρκα και αίμα. Ότι έχεις πάθη, ότι είσαι ζωντανός…