slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκου Εμμ. Καφούρου στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για «Άμεση ανάγκη στελέχωσης της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Γ' Κυκλάδων με έδρα τη Θήρα»

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με το πολύ σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Γ' Κυκλάδων στη Θήρα, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του βουλευτή στα γραφεία της Τοπικής Διεύθυνσης Γ' Κυκλάδων, όπου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε η σοβαρή έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού της εν λόγω Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί υπάλληλοι που υπηρετούν να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και να διεκπεραιώσουν τον μεγάλο όγκο των υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα συνταξιοδοτικά θέματα των πολιτών, που μένουν πίσω.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Καφούρος ερωτά την υπουργό:

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Η «Γιορτή του Βοσκού» την Κυριακή 21/7 στην Κωμιακή!


Η «Γιορτή του Βοσκού», την οποία συνδιοργανώνουν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου στην πανέμορφη Κωμιακή της Νάξου!

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση έδωσαν, στην «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής, Νίκος Κορρές.

Δείτε το απόσπασμα:

Παραδόθηκε στον Γιάννη Βρούτση η Μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας


Παραδόθηκε στον Γιάννη Βρούτση η Μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας

Σπουδαίας σημασίας τα ευρήματά της, με την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και τις σημαντικές προτάσεις βελτίωσης, που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην αθλητική κοινότητα σε ειδική εκδήλωση τον ερχόμενο Οκτώβριο

Την ολοκληρωμένη Μελέτη για την «Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια Βιωσιμότητας», από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, παρέδωσαν σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό, Γιάννη Βρούτση, ο προεδρεύοντας του τμήματος και επιστημονικός υπεύθυνος του Έργου, καθηγητής Γεώργιος Κυπραίος και μέλη της συντακτικής ομάδας της Μελέτης.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της

Το «βούλωσε το» … δεν πρέπει να ξεχαστεί


> Συγνώμη αλλά αυτό το «Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμία δουλειά» δεν πρέπει να ξεχαστεί !
> Είναι η ευκαιρία μας σαν κοινωνία, επιτέλους να κατακτήσουμε ένα ακόμα σκαλοπάτι ισότητας για τις Ελληνίδες!
> Είναι η ευκαιρία μας να βγούμε όλες οι γυναίκες  που ασχολούμαστε  με την πολιτική και να μιλήσουμε για το δικό μας
> «Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμία δουλειά»

Γιάννης Βρούτσης: «Το έργο στο Νοσοκομείο είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Νάξου και των γύρω νησιών»





Υπεγράφη η σύμβαση για την κατ' επέκταση των υφιστάμενων

εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο για τη Νάξο και τα νησιά μας μπαίνει σε φάση
υλοποίησης, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αντάξιο των
προσδοκιών των νησιωτών μας.
Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή
Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και του Υφυπουργού Υγείας
Μάριου Θεμιστοκλέους υπεγράφη, στις 25 Ιουνίου, η σύμβαση για την
προσθήκη διώροφης Πτέρυγας Γ' με υπόγειο κατ' επέκταση των
υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, προϋπολογισμού
6,8 εκατ. ευρώ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Κυκλάδων,
Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

Το Πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Συνδέσμου για το 2024

 


Ο Σύνδεσμος διοργάνωσε πέρυσι, μετά από χρόνια, ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και είχε τη χαρά να δει το κοινό να το αγκαλιάζει. Εκατοντάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στα Σικίνεια, πάνω στην άμμο της Αλοπρόνοιας, στη συναυλία στο λιμάνι με τους Walkman,στη προβολή του Avatar II και του παιδικού Dilily In Paris στη παραλία της Αλοπρόνοιας, στο stand up comedy στο παλιό Σχολείο με τους Αλ.Πασπαρδάνη και Οδ.Ντενίζ Ουρέμ, στη πεζοπορία και τη λειτουργία στον Άγιο Μάμα αλλά και στα δύο πανηγύρια του Ιουλίου. Φέτος,σχεδιάσαμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων ώστε ακόμα και τρείς μέρεςνα μείνει κάποιος στο νησί να πετύχει μια εκδήλωση! Αποκορύφωμα του καλοκαιριού θα είναι το τριήμερο στις Ημέρες Ποίησης, 22 με 24 Αυγούστου, όπου και φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε έναν νέο θεσμό!

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στη Σίκινο και να χαρείτε τον μικρό μας παράδεισο,να τον προστατεύσετε και να τον διατηρήσετε ως τέτοιον:  παράδεισο.

Γιάννης Ζευγόλης_Αχιλλέας Περσίδης την Τεταρτη 24.7 στις 21.30 στον Πύργος Μπαζαίου Naxos Festival

Μέσα στον Ήχο και στον Χρόνο
DUETTO: Γιάννης Ζευγόλης: βιολί - Αχιλλέας Περσίδης: λαούτο,κιθάρα
Πύργος Μπαζαίου| Τε. 24/7 | Ώρα 21.30
Δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες σε μια βραδιά ορχηστρικών συνθέσεων, που 
σηματοδοτούν την ιδιαίτερη πορεία του καθενός μέσα στον Ήχο και στο Χρόνο. Ο  Γιάννης Ζευγόλης και ο Αχιλλέας Περσίδης ενώνουν τις ξεχωριστές μουσικές τους ταυτότητες σε έναν ήχο που καθορίζεται από τον γεωγραφικό χώρο, τον 
αυτοσχεδιασμό που υπακούει στη φόρμα, τη στέρεη μελωδία. Σκοπός και των δύο,
να ερμηνεύσουν τις μελωδικές συνθέσεις τους με τον πιο λιτό, αλλά και γι’αυτό, με 
τον πιο εκτεθειμένο τρόπο — το ντουέτο.

“Μπήκαν” και επίσημα οι υπογραφές για την επέκταση του Νοσοκομείου

Από naxospress
Τετάρτη 17 Ιουλίου.. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσας Φραγκίσκου, έγινε γνωστό ότι ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων..

Την ίδια ημέρα, στη σελίδα του Υπουργείου Υγείας ανέβηκε η είδηση για την υπογραφή σύμβασης για την κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου. Υπογραφές που μπήκαν την 25η Ιουνίου και στη σχετική φωτογραφία διακρίνονται – ανάμεσα στους άλλους – ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλος.. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει