slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί η ΝΔ ήταν απούσα από την Κερατέα;


Όπως γραψαμε και χθες, στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κερατέα, για τα αίσχη του Στρατού Κατοχής του Παπουτσή, δεν παραβρέθηκε κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ήταν παρόντες βουλευτές από τον ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ και αντιπροσωπίες από τον Συνασπισμό και τη Δημοκρατική Αριστερά μέχρι και την...ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Και καλά, εννοείτε ότι στο στόμα του λύκου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα τολμούσε να πάει. Εδώ στον γειτονικό Δήμο Σαρωνικού, όπου η κα Παγκάλου είναι αντιπολίτευση, δεν ψήφισε το ψήφισμα καταδίκης των ΜΑΤ που πρότεινε ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίπππου, θα τολμούσε να εμφανιστεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Αλλά να μην δώσει το "παρών" κανείς από την Νέα Δημοκρατία, αυτό πραγματικά είναι απίστευτο! Δεν χρειάζονται συμπαράσταση οι κάτοικοι της Κερατέας κ.κ. Βλάχε, Καντερέ και Μπούρα; Γιατί σας ψήφισε ο κόσμος της Αττικής; Για να είστε με τους κατοίκους ή με τον Μπόμπολα;

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ Σε ΑΝΤ1 και ΚΟΝΤΡΑ προβάλει τα προϊόντα της


Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κ. Δημήτρης Καπούνης, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για θέματα που απασχολούν την ΕΑΣ Νάξου. Επαφές θα έχει και με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σήμερα, ο κ. Καπούνης θα λάβει μέρος στην εκπομπή του Δημήτρη Μάρκου “Κόντρα ξύρισμα” στο τηλεοπτικό κανάλι Κόντρα και αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή “ 10-1 Μαζί” του Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου, στον Αντ1.

Στην προσπάθεια προβολής και προώθησης των προϊόντων που παράγει η Ένωση, αύριο, ο Αθηναγόρας θα μαγειρέψει με γραβιέρα Νάξου.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, θα παραθέσει γεύμα σε βουλευτές, δημοσιογράφους, γευσιγνώστες και εκπροσώπους φορέων, στο «Νέο Συντριβάνι».

Στα πλαίσια της προσπάθεια ανάπτυξης νέων συνεργασιών με πελάτες και προμηθευτές, αλλά και με στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων της, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα λάβει μέρος στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών I.F.D.T.E.X.., η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2011, στο Metropolitan Expo (ΑΙΘΟΥΣΑ 3- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Δ10-Ε9 - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ) και θα διαρκέσει έως τις 14 Φεβρουαρίου.



«Η κυβέρνηση συνεχίζει μια πολιτική καταδικασμένη να αποτύχει»


«Ο υφυπουργός “αδειάζει” τον υπουργό του»

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με αφορμή τις δηλώσεις του Υφ. Οικονομικών, κ. Σαχινίδη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή, που ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, μειώσεις μισθών και κοινωνικών παροχών, ο υφυπουργός του τον διέψευδε πανηγυρικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει “μαχαίρι” στις φοροαπαλλαγές.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει νέα μέτρα κοινωνικά άδικα και νέα “φορολογική αφαίμαξη” για τους πολλούς και μάλιστα σχεδιασμένη και κοστολογημένη από 3 έως 5 δισ. € !
Ο υφυπουργός “αδειάζει” τον υπουργό του.
Η κυβέρνηση συνεχίζει μια πολιτική καταδικασμένη να αποτύχει.

Η Νέα Δημοκρατία προσφέρει επί ένα χρόνο συγκροτημένες προτάσεις ανάπτυξης, τις οποίες η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει ότι δεν γνωρίζει, ενώ συνεχίζει μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπανδρέου βάζει τους αρμόδιους υπουργούς του να ζητήσουν προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κίνηση που συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και προσπάθεια αναζήτησης συνενόχων.

Όσο η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται, ότι πολιτικές όπως αυτές που έχουμε προτείνει και περιλαμβάνουν αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, χάραξη αναπτυξιακής φορολογικής πολιτικής με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και προσέλκυση επενδύσεων, θα αναχαιτίσουν την ύφεση και θα δημιουργήσουν προοπτική, τόσο οι θυσίες του Ελληνικού Λαού δεν θα πιάνουν τόπο».

Απαγόρευση της κυκλοφορίας πότε να περιμένουμε;


Απαγόρευση συναθροίσεων επέβαλε η Κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο συναγελασμός άνω των δύο ατόμων θεωρείται κίνημα κατά του πολιτεύματος. Ευτυχώς που πρόλαβε η Τζούλια και έτσι δεν δέχτηκε ακόμη ένα χτύπημα ο ελληνικός κινηματογράφος.

Τώρα αναμένουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Και μη νομίζετε ότι χρειάζεται υπουργική απόφαση. Εκεί που βρίσκεται η τιμή της βενζίνης, με το ύψος των μισθών (των «προνομιούχων» που εργάζονται) και των συντάξεων, θα αυτοπεριορισθούμε όλοι σπίτι.

Εξοικονομώ (το αυριανό φαγητό) κατ’ οίκον.

Τώρα που έχουμε σπίτια, πριν μας τα μαζέψουν οι τράπεζες, ας τα απολαύσουμε.

Όσοι μετά τη δύση του ηλίου συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ευρώ θα προσάγονται στην Κομμαντατούρ για τα περαιτέρω. Αν πάνω τους έχουν και γεμάτο πακέτο τσιγάρα θα οδηγούνται στο αυτόφωρο, ως εν δυνάμει καταπατητές της απαγόρευσης.

Στα κρατητήρια θα μαθαίνουν το νέο άσμα του υπαρκτού εν ελλάδι σοσιαλισμού:

Θα είμαι καλό παιδί, δεν θα είμαι καπνιστής,

Αρκεί στην Κυβέρνηση να είναι ο Παπουτσής.

Μικρός Οδυσσέας

Εκβιάζει η Τρόικα: «προσκυνήστε και υπογράψτε»

Θυμάστε την ανάρτησή μας Κάτι σοβαρό τρέχει στα παρασκήνια και δεν μας το λένε

Διαβάστε λοιπόν τώρα:

Σαν βόμβα έπεσε στην κυβέρνηση -αν και κάποιοι το γνώριζαν από το πρωί- η αναβολή της συνέντευξης τύπου που είχε οριστεί για την Παρασκευή το πρωί από τα μέλη της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι τροικάνοι θα έκαναν εκτενή αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις επαφές με τους υπουργούς, στις αντιρρήσεις που έχουν ενώ θα έδιναν και το στίγμα για το αν θα έδιναν την 4η δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ.

Η αναβολή της συνέντευξης άναψε φωτιές σε πολλά υπουργικά γραφεία καθώς για πολλούς συνδυάζεται με τη δυστοκία που υπάρχει στην Ευρώπη για την υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου στο οποίο θα υπήρχε φυσικά και η σωτηρία της Ελλάδας.

Συνδυάζεται από πολλούς, επίσης, με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να παραδοθεί άνευ όρων στις επιταγές της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροικάνοι στις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και ζήτησαν επιτακτικά κλαδικές ή ατομικές συμβάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε γενναίο “κούρεμα”των μισθών. Ειδικά ο απεσταλμένος της Ευρώπης, Ντερούζ εμφανίζεται αδιάλλακτος, δε θέλει να ακούσει απολύτως τίποτε από την Λ. Κατσέλη και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία αν δεν πάρει ό,τι θέλει.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι ένα μόνο κομμάτι της πίεσης που ασκείται. Τόσο η καθυστέρηση του γερμανικού σχεδίου όσο και τα “κόλπα” που κάνουν οι τροικάνοι στην Αθήνα πιθανότατα να σχετίζονται με μια και μόνο εντολή της τρόικας και της Γερμανίας “Θα προσκυνήσετε αλλιώς σας στέλνουμε στον γκρεμό” είναι εν ολίγοις η στάση που ακολουθούν οι… σωτήρες μας.

Ολη αυτή η κωλυσιεργία προκάλεσε τη μεγάλη πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά 3,46% και στην άνοδο των spreads ειδικά στην Πορτογαλία.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια της τρόικας και για μαραθώνια σύσκεψη την Πέμπτη το βράδυ, τότε η κατάσταση στην κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Εγκλωβισμένη στις απαιτήσεις των ξένων, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει διέξοδο. Αλλά οι τροικάνοι που ξέρουν καλά τα κόλπα τους έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό και τώρα την σφίγγουν αργά – αργά
.

225.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέχρι το 2012 – 320.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/02/louketo_496_355-300x214.jpgΕάν αυτό το σκοτεινό σενάριο γίνει πραγματικότητα υπολογίζεται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους περίπου 320.000 εργαζόμενοι.
Πάνω από μια στις τέσσερις επιχειρήσεις θεωρεί πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο το επόμενο διάστημα (μέχρι τα μέσα του 2012) και με δεδομένη την περαιτέρω επιδείνωση των εκτιμήσεων των επιχειρήσεων για τη μείωση της ρευστότητας και των επενδύσεων, η μάχη στην αγορά φαίνεται ότι γίνεται για να υπάρξει αναδιανομή του τζίρου, κατά την άποψη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την εταιρεία MARC.
Αυτή τη φορά η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο

μεγαλύτερο δείγμα που έχει γίνει σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από 24 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει τον Ιούλιο η εκτίμηση των επιχειρηματιών ήταν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν βάλει λουκέτο 170.000 επιχειρήσεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εκτιμήσεις στην τελευταία έρευνα ανεβάζει αυτό το ποσοστό στα 225.000 λουκέτα ενώ εμφανίζεται άλλο ένα ποσοστό 220.000 που απαντούν ότι στο επόμενο διάστημα »μάλλον δεν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους».

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού σχολείου Νάξου

Την αντίθεσή τους στις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού σχολείου Νάξου με έγγραφο που απέστειλε προς την Δ//νση ων

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κυκλάδων.

Στην επιστολή του ο σύλλογος μεταξύ άλλων επισημαίνει την προχειρότητα του όλου σχεδιασμού, την έλλειψη υποδομών καθώς και την γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών.
Η επιστολή:

ΘΕΜΑ: :ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ
Νάξος 9-2-2011
Αριθ.Πρωτ.:2
Προς
Δ//νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κυκλάδων
Κοινοποίηση:
1. Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
2. Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
3. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: :ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΧΕΤ: Το αριθ.πρωτ. 9/31-1-2011 έγγραφο Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Νάξου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 8-2-2011 και με αφορμή το ανωτέρω σχετικό, εκφράζει με τις απόψεις του την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον υποβιβασμό- κατάργηση- συγχώνευση δημοτικών και νηπιαγωγείων».
Θεωρούμε ότι η συγχώνευση ή η κατάργηση σχολικών μονάδων θα επιφέρει πολλά προβλήματα όπως:
1 Την ερήμωση πολλών περιοχών και χωριών του τόπου μας και αύξηση του πληθυσμού στα αστικά κέντρα.
2. Την ταλαιπωρία των μικρών μαθητών και χάσιμο χρόνου διότι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο τους και μετά στο σπίτι τους.
3. Το κακό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές καθώς και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν σε αυτές πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.
4. Η κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή είναι ελλιπείς και θα πρέπει πρώτα να γίνει εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών.
5. Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και το στρίμωγμά τους σε πληθωρικά τμήματα.
6. Κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών, όταν η ανεργία στη χώρα μας έχει ανέβει σε τραγικά επίπεδα.
Για τους παραπάνω λόγους είμαστε αντίθετοι στις συγχωνεύσεις και την κατάργηση σχολείων και προτείνουμε:
1 Πριν γίνει οποιαδήποτε μεταβολή των σχολικών μονάδων να προηγηθεί μελέτη που θα απεικονίζει τα πραγματικά δεδομένα. Να ανοίξει το θέμα της παιδείας για μια ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης προς μια κατεύθυνση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας μας.
2. Να γίνει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως είναι: ο δήμος, οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κ.α.
Θεωρούμε ότι η αναβάθμιση των σχολείων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς κτίρια σύγχρονα που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών μας και όχι σε παλαιότερες εποχές.
Γι΄ αυτό επιβάλλεται όλοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης σχολικών μονάδων. Να αντισταθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.


Η Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Συλλόγου Γονέων και Κυδεμόνων
4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου


Στυλιανή Κλουβάτου Κοντοπίδης Ανδρέας



Τολμάτε κ. Παπανδρέου να ζητήσετε εκλογές για το νέο Μνημόνιο;


του Κώστα Ροδινού

Αυτό που οι περισσότεροι έβλεπαν και έλεγαν, αλλά ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, ήρθε να επιβεβαιωθεί χθές από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο: τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ για την τριετία 2013-2015».

Ουσιαστικά πρόκειται και ένα νέο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Είναι η πιο δραματική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου και του ιδίου προσωπικώς.

Αυτό ,σε απλά ελληνικά, σημαίνει παράταση της λιτότητας και των (επαχθέστερων) όρων του μνημονίου τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμα!

Και λέμε τουλάχιστον γιατί ουδείς εγγυάται (και δικαίως) την επιτυχή έκβαση του σχεδίου. Γιατί δε εξαρτάται μόνο από εγγενείς παράγοντες.

Επί πλέον ποιος μπορεί να λάβει στα σοβαρά τις εγγυήσεις μιας κυβέρνησης και την ικανότητά της να διαχειριστεί επιτυχώς την κρίση, όταν μέχρι σήμερα έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της;

Γιατί να «πέσει μέσα» αυτή τη φορά;

Είναι προφανές ότι μια κυβέρνηση που υφάρπαξε τη λαϊκή εντολή, με ψεύτικες υποσχέσεις τον Οκτώβριο του 2009, δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για διάστημα πέραν της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της.

Πολλώ δεν μάλλον, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική.

Το νέο μνημόνιο υπερβαίνει τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και με τη σύμπραξη των γνωστών εξαπτέρυγων.

Θέλει λαϊκή νομιμοποίηση με εκλογές.

Και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει ισχυρή και νωπή εντολή για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.

Και αν ο κ. Παπανδρέου δεν τολμάει να πάει σε εκλογές να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Δεν μπορεί να κυβερνάει τη χώρα με εντολή που έλαβε το 2009 για άλλο πρόγραμμα.

Και αυτό δεν αφορά μόνο στον κ. Παπανδρέου. Αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Για λογοδοσία και διαφάνεια δεν αρέσκεται να μιλάει ο κ. Παπανδρέου; Για σεβασμό της λαϊκής βούλησης δε μας λέει; Ιδού! Εχει μια ευκαιρία να σταθεί ενώπιον του ελληνικού λαού και να ζητήσει την έγκρισή του.

Για να μάθει ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει .

Το Σάββατο η κηδεία του Έβερτ

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α' Νεκροταφείο.

Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Θέματα του πρωτογενή τομέα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκο Ζωίδη.

 

Ως κατεπείγον και πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τέθηκε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο όμως του οποίου, το Νότιο Αιγαίο προβλέπεται να ενταχθεί με την Κρήτη.

Κάτι που χαρακτηρίζεται ως άδικο για τα νησιά μας, καθώς βάσει της μοριοδότησης που θα ισχύει, ουσιαστικά δίδεται το προβάδισμα στην Κρήτη λόγω του μεγάλου μεγέθους των μονάδων που λειτουργούν εκεί.

 

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει σαφής διαφοροποίηση για τον νησιωτικό χώρο, ώστε να επωφεληθούν των επιδοτήσεων, επί ίσοις όροις, και οι ενδιαφερόμενοι στο Νότιο Αιγαίο. 

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει συνταχθεί τεκμηριωμένη πρόταση από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από συνεργασία που είχαν τα στελέχη της με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.

 

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στη Ρόδο, τα φράγματα της Κρητηνίας και του Σχοινά στην Κάρπαθο, όπως επίσης και για τον Βοτανικό Κήπο στη Ρόδο.

 

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι παρών στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου, όπου αναμένεται να δεσμευτεί για προώθηση λύσεων σε ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.  

 

 

 

Συνέχεια επαφών

του Περιφερειάρχη 

 

Το απόγευμα σήμερα, ο κ. Μαχαιρίδης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα, και αργότερα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών.

 

ΑΥΡΙΟ (Παρασκευή), το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας) θα έχουν συνάντηση, στις 11 το πρωί, με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, και αμέσως μετά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Να δοθεί στο αμφιθέατρο ή στην αίθουσα συνεδριάσεων το όνομα του Μιλτιάδη Έβερτ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, ζητά με επιστολή από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, να δοθεί στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» ή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το όνομα του εκλιπόντος Δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Δήμαρχε,

Ο Δήμος της Αθήνας θρηνεί από χθες την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ. Ενός ανθρώπου που κόσμησε την δημόσια ζωή του τόπου και σφράγισε με τη δημιουργία του «Αθήνα 9,84», του πρώτου ελεύθερου δημοτικού ραδιοφώνου, το πέρασμά του από τον Δήμο της πόλης των Αθηναίων.

Εκτός των άλλων οφειλομένων τιμών εκ μέρους του Δήμου μας, σας ζητώ όπως δοθεί στο αμφιθέατρο του «9,84» ή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το όνομα του εκλιπόντος Δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

Σας ευχαριστώ,
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας»
Νικήτας Κακλαμάνης»

Ανθυγιεινές πολιτικές στην Υγεία

Όταν στην δεκαετία του 1980, με την τότε κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ παντοδύναμη, ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Γιώργος Γεννηματάς σχεδίασαν και πραγματοποίησαν με την ίδρυση του Ε.Σ.Υ την βαθειά δομική αλλαγή στην δημόσια υγεία, είχαν την σωφροσύνη και την πολιτική ωριμότητα πριν την ψήφισή του να βασανίσουν επί μήνες τις προτάσεις τους στους Ιατρικούς συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να εμπλουτίσουν με διαφορετικές η και αντίθετες ακόμα σωστές απόψεις το νομοσχέδιο τους.

Σήμερα και μετά από 25 σχεδόν χρόνια ο τωρινός υπουργός της υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με μια περίεργη βιασύνη και έναν πρωτοφανή αυταρχισμό και αφού πριν απαξίωσε τον ουσιαστικό διάλογο με προσχήματα και δημόσιους μονολόγους, επιχειρεί μια νέα βαθειά--ελλειμματική τομή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αγνοώντας προκλητικά και προσβλητικά τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τον Π.Ι.Σ, που σαν Ν.Π.Δ.Δ. και θεσμικοί του σύμβουλοι όφειλε κατ εξοχήν να σέβεται και να ακούει.

Αυτός όμως ο υπουργός όχι μόνον δεν σέβεται τους θεσμικούς του συμβούλους—όταν ακόμα και στα ΜΑΤ επιτρέπει να τους δέρνουν, αλλά πεισματικά και ανυποχώρητα --ίσως και αυτοκτονικά, κωφεύει και περιφρονεί τις εκκλήσεις, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τους έχοντας ήδη ξεσηκώσει εναντίον του ολόκληρο τον υγειονομικά κόσμο της χώρας, αυτοικανοποιημένος ίσως μόνον από τις λογολαγνικές επικοινωνιακές του εμφανίσεις.

Και αντί να λάβει σοβαρά υπ όψιν του την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία του ιατρικού κόσμου, τελικά ο κύριος Λοβέρδος αδιαφορεί για την αγωνία του και με τους 2-3 άσχετους συμβούλους του αποφασίζει και διατάζει την πρόχειρη, ακοστολόγητη και επικίνδυνη κρίσιμη μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς καθόλου τον οικογενειακό γιατρό-πυλώνας της, χρησιμοποιώντας δυστυχώς επιπλέον και ανόητες αντιδημοκρατικές συνταγές κοινωνικού αυτοματισμού με φτηνά εργαλεία τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια κάποιων κεντρικών ΜΜΕ...

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος πως και το γνωρίζετε και το ασπάζεστε πως η εξουσία όχι μόνον γενναία αλλά ταπεινή και ευπροσήγορη πρέπει να είναι αν θέλει να είναι δημοκρατική.

Γι αυτό ακούστε τις μυριάδες φωνές των γιατρών που ξεπέρασαν πολιτικά και κομματικά φράγματα και σύσσωμες και θυμωμένες σας ζητούν να κάνετε ένα βήμα πίσω.

Αποσύρετε το νομοσχέδιο και ανοίξετε ένα ειλικρινή, έντιμο και δημοκρατικό διάλογο με τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των λειτουργών της υγείας.

Δεν θα χάσετε και δεν θα είναι ήττα η «υποχώρηση».

Νίκη της δημοκρατικής ωριμότητας και της πολιτικής σοφίας θα είναι.

Κάντε λοιπόν ένα βήμα πίσω…όπως κάνατε και με το τσιγαρόσημο!! και ακούστε εκτός από την τρόικα και τους κόλακες αυλικούς σας τον υγειονομικό κόσμο που αγωνιά, αγωνίζεται και αγριεύεται και που σίγουρα κάποτε—και όχι με τα ΜΑΤ αυτός αλλά με την ψήφο του σκληρά θα σας τιμωρήσει.

Θρασύβουλος Μαυρομμάτης
τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας